"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.514.888
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
7 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

baš nekidan vidio tu novu Nubiu i čini se mrak,ali isto tako me jede za oči i ovaj novi Meizu 15..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Dali preci sa Redmi 4x na Meizu M5S ili M6?

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Xiaomi Mi A1 ili Redmi Note 5 (redmi 5 plus)?

MI A1 ima bolju kameru, a kod Note 5 mi se više sviđa displej i izgled općenito.

Ovo ostalo je manje-više isto osim operativnog sistema pa ako ima ko pametan da mi da mi objasni razliku :D
Za MI A1 piše: Android 7.1.2 (Nougat), upgradable to Android 8.0 (Oreo); Android One
Za Redmi note 5: Android 7.1.2 (Nougat)

MI A1 bolje prolazi na speed testu, pa mi je malo nerealna hvala za redmi 5 plus koju susrećem na forumu.

Any thougts??

0 0 hvala 0
13 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Kawadet kaže...

MI A1 ima bolju kameru, a kod Note 5 mi se više sviđa displej i izgled općenito.

Ovo ostalo je manje-više isto osim operativnog sistema pa ako ima ko pametan da mi da mi objasni razliku :D
Za MI A1 piše: Android 7.1.2 (Nougat), upgradable to Android 8.0 (Oreo); Android One

MI A1 bolje prolazi na speed testu, pa mi je malo nerealna hvala za redmi 5 plus koju susrećem na forumu.

Any thougts??

Hoces pure android iskustvo - MI A1 to je ajmo rec' najbitnija razlika. Speedtest je potpuno nebitna stavka posto oba rade fluidno. Sad bi ja tu vise gledo izgled mobitela jer svejedno kojeg uzmes, neces pogrijesiti :D 

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3105649#post3105649 - GEARBEST POPUSTI, AKCIJE, KUPONI, GIVEAWAY
7 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...
Kawadet kaže...

Any thougts??

Hoces pure android iskustvo - MI A1 to je ajmo rec' najbitnija razlika. Speedtest je potpuno nebitna stavka posto oba rade fluidno. Sad bi ja tu vise gledo izgled mobitela jer svejedno kojeg uzmes, neces pogrijesiti :D 

Hvala puno! Nista, onda cu Note 5 da nastavim tradiciju :D

16 godina

uzmeš Redmi note 5 (ali ne taj Plus)

A1 vs RN5

0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Kawadet kaže...
SimeKZ kaže...
Kawadet kaže...

Any thougts??

Da te ne zbuni, prvo su Indijci pravili Note  5 koji je bio ustvari Redmi 5 plus i još uz njega pravili Redmi note 5 PRO, a kasnije se pravio u Kini taj PRO ali su ga nazvali samo jednostavno Redmi note 5. Dakle ono što je u Indiji Note 5 pro to je u Kini redmi note 5.

14 godina

Evo malo informacija o Zenfone Max Pro mobitelu za one koji su zainteresirani:

https://www.asus.com/Phone/ZenFone-Max-Pro-ZB602KL/Tech-Specs/

Zanimljivo je da imaju 2 verzije moba s time da A verzija (indijska) ima i b20 band

A evo i jedna kratka usporedba sa direktnim konkurentom RN5 pro:

https://www.androidcentral.com/asus-zenfone-max-pro-m1-vs-xiaomi-redmi-note-5-pro

Mob kreće u prodaju 3.5 u Indiji pa tko može pričekati neka sačeka još malo.

Battlelog: [G] pijana_carapa
Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Markić7 kaže...
Kawadet kaže...
SimeKZ kaže...
Kawadet kaže...

Any thougts??

Da te ne zbuni, prvo su Indijci pravili Note  5 koji je bio ustvari Redmi 5 plus i još uz njega pravili Redmi note 5 PRO, a kasnije se pravio u Kini taj PRO ali su ga nazvali samo jednostavno Redmi note 5. Dakle ono što je u Indiji Note 5 pro to je u Kini redmi note 5.

Ovaj plus je sa 4 GB rama? Vidim da je po specifikacijama skoro identicno. Evo sada vidim na aliexpress, ako izaberes ovu plus varijantu u zagradi pise (India).

15 godina

Redmi 5 plus je izgledom isti kao i redmi note 5 ali ima slabiji sd 625 chipset i kamere. Ne bih ga uzeo nikako. 

Redmi note 5 pro je indijska verzija sa boljom selfie kamerom 20 mp, dual kamerama iza ali f.2/2 otvor i jaci sd 636 chipset.

Redmi note 5 china je kineska verzija sa losijom 13 mp selfie kamerom ali ima bolje kamere iza sa otvorom f.1/9, chipset je isto sd 636.

Da kupujem takav mob uzeo bi kinesku verziju sa b20 frekvencijom za 4g odavde https://m.aliexpress.com/item/32857764298.html?trace=storeDetail2msiteDetail&spm=2114.12010612.0.0.76d6c6f7XGeeJJ

Moj PC  
4 0 hvala 2
13 godina

Zna li netko neki veci promo kod za honorbuy osim MOBHR?? iznos.je 430$

0 0 hvala 0
13 godina
Miki_16 kaže...

Zna li netko neki veci promo kod za honorbuy osim MOBHR?? iznos.je 430$

Ovo bi i meni dobro došlo. :D

Pucaaaajjjj :)
12 godina

Zanima em kupnja manih stvari preko alli express-a, npr sad neke maske koja je 2$, znaci carine nema? Preporuka da idem preko china post-a koji je free, ili da platim preko AliExpress Standard Shipping dolar, dva?

0 0 hvala 0
7 godina
pc_fan005 kaže...

Zanima em kupnja manih stvari preko alli express-a, npr sad neke maske koja je 2$, znaci carine nema? Preporuka da idem preko china post-a koji je free, ili da platim preko AliExpress Standard Shipping dolar, dva?

neces nista dodatno placati, nikakve carine i pdv, za takve iznose, kupovao sam hrpu stvari od $1 do $30, sa free shiping opcijom, i nikada u zadnjih 5 godina nisam nista platio

jedino ces tu i tamo platiti hrvatskoj posti, 4-5kn za mali paket dostavu, i to je to

12 godina
Onda da kupujem stvari da ide preko china post-a koji je free?
7 godina
pc_fan005 kaže...

da, svakako

12 godina
3dfx kaže...
pc_fan005 kaže...

da, svakako

Onda ide cekanje oko 14-20 dana?

7 godina
pc_fan005 kaže...
3dfx kaže...
pc_fan005 kaže...

da, svakako

Onda ide cekanje oko 14-20 dana?

obicno da

7 godina
Po mojem višegodišnjem iskustvu kupovanja sa Kineskih trgovina, bolje ti je uzeti dostavu koja ima tracking, jer ćeš u svakom trenu vidjeti gdje ti se pošiljka nalazi, lakše ćeš se bosti s Kinezom, ako ti pošiljka nije stigla, no takva pošta je skuplja od 1 do 5 dolara ,a i više, u odnosu na ordinary post bez trackinga. Razni DHL-i, expedited shippinzi se kreću od 30 do ohoho $ , ovisno o brzini, težini, veličini, pokrajini, iskustvu sellera sa našim dijelom svijeta, itd. No takve nebuloze nam ne trebaju za pakete koje smo platili do 30 $. Eto što više kupuješ, ne libiš se uzeti robu vrijednosti veće od 500$. Eh, takva roba se uzima preko DHL-a i opipljivih dostavljača. A što se tiče carine, najviše je vole lupiti na stvari koje imaju ekrane, za to znaju da vrijedi više od 160 kn u protuvrijednosti strane valute. I to ne plaćaš carinu nego pdv, na iznos koji navedeš za cijenu koju si platio određeni item. Carina se ne plaća na elektroničku robu do neke određene vrijednosti, čini mi se 1500€, nisam siguran , nisam nikad išao preko te cifre za elektroniku , pa ne znam točno. No sve je to pdv plus troškovi pošte koji se po novom penju do 70 kn, preporučeno pismo do tebe ,sa zahtjevom za slanjem cijene plaćenog itema, najbolje poslati PDF print ekrana sa slikom robe i cijenom, te njihovi troškovi od 55 kn. Malo sam odužio, a nisam ni bogzna šta rekao.
7 godina
I ako uzmeš s trackingom ,moraš poštaru potpisati da si preuzeo paket i zaobilazi te famoznih 4,50 kn pristojbe za small packet. A na kraju će ti i brže doći, ponekad i za 8 dana. Pogotovo ovo sa Alije sa Aliexpress standard shipping, koji nije free za jeftiniju robu. Dakle ordinary post dulje čekaš i ne znaš nikada gdje je , osim kad ti dođe pred vrata i još moraš platiti 4,50.

1 0 hvala 0
13 godina
najdix kaže...
Po mojem višegodišnjem iskustvu kupovanja sa Kineskih trgovina, bolje ti je uzeti dostavu koja ima tracking, jer ćeš u svakom trenu vidjeti gdje ti se pošiljka nalazi, lakše ćeš se bosti s Kinezom, ako ti pošiljka nije stigla, no takva pošta je skuplja od 1 do 5 dolara ,a i više, u odnosu na ordinary post bez trackinga. Razni DHL-i, expedited shippinzi se kreću od 30 do ohoho $ , ovisno o brzini, težini, veličini, pokrajini, iskustvu sellera sa našim dijelom svijeta, itd. No takve nebuloze nam ne trebaju za pakete koje smo platili do 30 $. Eto što više kupuješ, ne libiš se uzeti robu vrijednosti veće od 500$. Eh, takva roba se uzima preko DHL-a i opipljivih dostavljača. A što se tiče carine, najviše je vole lupiti na stvari koje imaju ekrane, za to znaju da vrijedi više od 160 kn u protuvrijednosti strane valute. I to ne plaćaš carinu nego pdv, na iznos koji navedeš za cijenu koju si platio određeni item. Carina se ne plaća na elektroničku robu do neke određene vrijednosti, čini mi se 1500€, nisam siguran , nisam nikad išao preko te cifre za elektroniku , pa ne znam točno. No sve je to pdv plus troškovi pošte koji se po novom penju do 70 kn, preporučeno pismo do tebe ,sa zahtjevom za slanjem cijene plaćenog itema, najbolje poslati PDF print ekrana sa slikom robe i cijenom, te njihovi troškovi od 55 kn. Malo sam odužio, a nisam ni bogzna šta rekao.

Nope, na sve preko 22$ pucaju. Platio sam na sve kaj su mi poslali iz kine carinu i pdv. Mobiteli i kamera.

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3105649#post3105649 - GEARBEST POPUSTI, AKCIJE, KUPONI, GIVEAWAY
7 godina
Gle , poslat će ti pismo u kojem te traže vrijednost robe, za sve ono što misle da je plaćeno više od 160 kn, u protuvrijednosti strane valute, ovisno od tečaja , srednjeg HNB, to može biti i 27$.
Plaćao sam pdv-e na sportske kamere, mobitel, autodijagnostiku, multimetre, kamere za automobile, maglenke, uvijek sam platio 13 kn pismo od carine, 55 kn troškove plus pdv koji ti izračunaju 25% na cijenu koju si im poslao na e-mail. A sve je to elektronika, na koju ide samo 25% pdv-a, i troškovi carinskog postupka. Ne znam kako je sa neelektroničkim stvarima skupljim od 160 kn. Prolazili su mi manometri i crijeva za klime više puta, osciloskopi za laptope, generatori signala, vakuumetri po 70€, nema pravila, ali najviše im se sviđaju ekrani. Tu padaju najviše mobiteli. Jednom su mi čak stopirali multimetar za 19$, jer je bio lijepi veliki lcd i gusta sitna slova na podjeljcima dugmeta, naravno poslao sam im pdf print ekrana sa ispisom plaćanja i to naravno platio 13 kn po primitku paketa, na kojem je velikim slovima pisalo OSLOBOĐENO CARINE.
7 godina
I to što mi zovemo carina ,u stvari su PDV i troškovi carinskog postupka.

3 0 hvala 0
7 godina
4 Xiaomi mobitela od legendarnog Top One, ništa carina.
1 Xiaomi Goldway , nema carine.
To su bile trgovine.Sa dva tracking broja, do Britanije i od Britanije.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Po 1718 puta
PDV se placa na sve iznose iznad 160kn (naravno kada oni procjene,meni stizu tenisice od 60$ bez placanja PDV-a)

PDV I CARINA se placaju na iznose iznad 150€ ukoliko roba iz te kategorije ima carinsku stopu (kao sto je kolega naveo,carinska stopa na potrosacku elektroniku je 0%,znaci NEMA je)

Cafinski troskovi su ti navedeni na prvoj stranici i po novome iznose 55kn do 2 kg + 19.90 kn za pismo + PDV

Dakle ,po 1719 puta,prestanite mjesati CARINU I PDV,ili malo guglajte pa ce vam to kad tad doci u glavu

Posiljke sa tracking brojem,koje se obicno doplacuju,kao sto je kolega rekao od 1-5$, moraju biti potpisane od strane onog tko preuzima.U pravilu dolaze puno brze i nema dodatnih troskova.

Small packet,ili posiljka bez tracking broja putuje uglavnom puno duze te ste duzni platiti 4.5kn pri preuzimanju jer nasa pametna posta "zakelji" tracking broj od mjesta ulaska posiljke (Zagreb) do mjesta isporuke i to naravno naplacuje....

Valjda ce nakon ovog 1719 puta ponovno biti jasnije...iako ce biti potrebno pisati i 1720-ti puta....siguran sam
Xiaomi kolekcija- http://en.miui.com/thread-506495-1-1.html
16 godina
Imam Umi eMAX i mislim da je došlo vrijeme za drugu bateriju pa molim preporuku za neku provjerenu stranicu/shop za baterije.

0 0 hvala 0
15 godina

Stvarno su Meizu i Nubia napravili dobar posao po pitanju kompaktnosti zadnjih telefona (Meizu 15 i Nubia Z18 Mini), čeka se sada reakcija Xiaomi-a. Sa Mi Mix 2s je najavio da zna napraviti telefon sa malo mesa okolo, pa je tako taj s ekranom od 6 inča manji visinom nego jadni Redmi 5 koji ima ekran od 5,7''. Neće valjda samo Mi7 biti kompaktan, Redmi 5A ni ne računam jer je smeće od iznutrica kojeg i stariji kompaktni Redmi uređaji gaze. Redmi 5 osim što nije kompaktan ima i slabašne iznutrice, izgleda da Xiaomi najviše od svih proizvođača zapostavlja rad na kompaktnim telefonima. Namjerno. Mislim da im je čak dio taktike da nisu izdali službeni Nougat za Redmi 4 Prime. Ako do nove godine ne izdaju nešto normalno u tom smjeru kompaktnih telefona zgadit će mi se, i tako mi se ide na wc od nihovog audia.

I da, početna cijena Meizu 15, koji ima amoled ekran, je 320 eura, pa ipak vjerujem da će za 4-5 mjeseci doći na ispod 2000kn, vjerovatno i manje. Lite verzija ( Meizu M15) je 100 eura jeftinija.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ljudi brzo pitanje samo

Ima li netko Mi Note 3, kakav je zvuk koji snima videokamera?

Imam Redmi Note 4x i posto je ocajan isto kao da snimaš iz neke cijevi, je li im ista bolje to na skupljim modelima

I jos Mi 6 ili Mi Note 3?

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Doslovno ti par sekundi treba da odeš na youtube i upišeš bilo koji mobitel video sample ili nešto slično.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

To bi mogli biti tako da netko uvijek ne ubaci neku tehno glazbu

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice