"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.495
|
čitano: 6.514.529
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
9 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Trebao si uzeti sa SD procesorom

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ne branim meizu ali sto se neceg tice rade bi kupio ne updejtani meizu nego ne znam sto me moze dopasti xiaomi...
Ali to je danas tako cak i samsung i huawei imaju svoje skrivene tajne...
Osobno meni su svi meizui imali sve tocno onako kako je deklarirano drugo me iskreno ne interesira...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Global znaci samo da ima vec instaliran global rom, nema nikakve razlike izmedu global i "cistog kineza" osim u softweru koji si mozes sam instalirat za 10 min ako slijedis upute od tih par klikova kaj imas.. dalje vidim ovu verziju sa b20 frekvencijom koju si linkao, po specifikacijama vidim da ima sony kameru ali 1.25 qm dok ova bolja na kineskoj verziji ima vece 1.4 qm piksele sto znaci da global verzija sa b20 frekvencijom ima onu najgoru kombinaciju kamera, 13 mp prednju i zadnju iz indijske verzije redmia note 5.. steta, sad morate birat izmedu bolje kamere i b20 frekvencije..a opet ko ti garantira da ces dobit bas tu kameru u kineskoj verziji mobitela, nikad ne znas kad ce pocet ubacivat neki treci senzor.. 

10 godina
domac5 kaže...
dpanijan kaže...
...ako sam dobro do sada naučio - nije.

Bolji je https://www.aliexpress.com/store/product/Pre-Sale-Original-Global-Version-Xiaomi-Redmi-Note-5-4GB-64GB-Snapdragon-S636-Octa-Core-Mobile/3010045_32858182418.html?spm=2114.12010612.0.0.5b7c3692qDCIO2

Za "ovog mog" linkanog smo dobili potvrdu na mail da ima B20, a ovaj "tvoj" nije čak niti "global", dakle čisti kinez.

Glede kamera - niti "tvoj" niti "moj" nisu baš jasni kakve kamere imaju :D

Global znaci samo da ima vec instaliran global rom, nema nikakve razlike izmedu global i "cistog kineza" osim u softweru koji si mozes sam instalirat za 10 min ako slijedis upute od tih par klikova kaj imas.. dalje vidim ovu verziju sa b20 frekvencijom koju si linkao, po specifikacijama vidim da ima sony kameru ali 1.25 qm dok ova bolja na kineskoj verziji ima vece 1.4 qm piksele sto znaci da global verzija sa b20 frekvencijom ima onu najgoru kombinaciju kamera, 13 mp prednju i zadnju iz indijske verzije redmia note 5.. steta, sad morate birat izmedu bolje kamere i b20 frekvencije..a opet ko ti garantira da ces dobit bas tu kameru u kineskoj verziji mobitela, nikad ne znas kad ce pocet ubacivat neki treci senzor.. 

OK, onda ova "moja" linkana verzija je što ?! ... kinez sa B20 i indijskom kamerom ? Niti je "internacional", niti kinez, a niti indijac... Izgleda treba malo redefinirati definicije. Ili se može reći da je ovo ipak "Internacional", ali možda fale neke druge frekvencije da bi bio... 

Mah, kakav bio biti će OK za 1500 i koju kunu koliko je koštao :)

7 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

samo da javim, stigao mi 5a za četiri dana s honorbuy. 125$. donijeo DHL.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.4.2018 10:54 (zed444).

1 0 hvala 0
15 godina

Lijep mob, i sam gledam nešto takvo..16/32 GB? Koliko te je izašao na kraju (cijena, shiping, DHL)?

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.4.2018 9:25 (nansale).

0 0 hvala 0
13 godina

https://www.gearbest.com/cell-phones/pp_1660528.html?wid=4

Ovaj je global, ima duplu stražnju kameru i B20 LTE frekvenciju. 

jedino što podliježe carini.

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
nansale kaže...

Lijep mob, i sam gledam nešto takvo..16/32 GB? Koliko te je izašao na kraju (cijena, shiping, DHL)?

evo sam dodao sliku s detaljima.

15 godina
zed444 kaže...

samo da javim, stigao mi 5a za četiri dana s honorbuy. 125$. donijeo DHL.

Neki poseban razlog zašto sa Honorbuya?

Na neutrino mobile imaš ga za manje para, 2god garancije i bespla dostava. Link

11 godina
neaktivan
tomislav10 kaže...

https://www.gearbest.com/cell-phones/pp_1660528.html?wid=4

Ovaj je global, ima duplu stražnju kameru i B20 LTE frekvenciju. 

jedino što podliježe carini.

Meni treba a sad nisam siguran jel bi naručio ili ne ??? Uzeo bi najbržu poštu tj vidim da dodje do 9$ (piše Expedited Shipping3 - 8 busines day) 

Dali je tko naručivao preko te pošte ??? To je dhl ??? 

Edit

Nisam primjetio prije, ali ovo je presale, ne šalju odma, 

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.4.2018 12:33 (Markić7).
14 godina
neaktivan

ja sam im poslao upit za kameru:

Thank you for your inquiry regarding http://www.gearbest.com/m-goods-sn-258689901.htm

Your original question is "Hi, are you 100% sure that it has camera with 1.4 μm Pixel, Dual PD focus and AI mode? Because on other sites this kind of camera have only china version. Can you provide exact camera specs, like aperture, or at least sensor type, I'm asking for main camera."   

Here is the answer from Our Customer service Team: 

"

Hello Ivan,

Camera

Back-camera: 12.0MP + 5.0MP 
Camera type: Triple cameras 
Front camera: 13.0MP 
Video recording: Support 1080P Video Recording   

Znači isti q ko i drugdje, i kao što je za očekivati nisu stavili to pod "Questions & Answers" dok poslije mog upita dodali su još 4 nebitna.....

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.4.2018 21:48 (Sir.Green).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Dali uzeti zte nubiu m2 4/64 ..dali je best buy za ovakvu cijenu?dali ga je netko s foruma uzeo?kvaliteta kamere ? Sta se tice nadogradnje nije za zahtjevnog korisnika itd

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

nisi stavio cijenu, ali našao sam ja otprilike pošto me isto zanima

znači šta kažete u tom cijenovnom rangu  (do nekih 1300kn) koji je mobitel bolji i ima li još prijedloga

Nubia M2  snapdragon 625, 4/64,  global B20 - cca 1100kn npr. geekbuying iz njemačke

https://www.geekbuying.com/item/Nubia-M2-5-5-Inch-4GB-64GB-Smartphone-Black-Gold-392711.html

Meizu M6S Exynos 7872, 3/32, global B20 - cca 1300

https://www.aliexpress.com/item/Original-Meizu-M6s-Global-version-3GB-32GB-Exynos-7872-Hexa-Core-4G-LTE-Smart-Phone-5/32851070023.html?spm=2114.10010108.1000013.7.2eb25b44qXm7KJ&traffic_analysisId=recommend_2088_4_99734_iswistore&scm=1007.13339.99734.0&pvid=f56b0c60-b885-4649-9564-7e556ea8bac6&tpp=1

meni je osobno meizu puno ljepši i kompaktniji i exinos je skoro 20% brzi od sd 625 ali  svemu ostalom izgleda da je nubia jača, osim možda u kameri, znam da meizu ima odličnu kameru za cijenu, ovog nisam provjeravo osim kaj se par ljudi žali na gsm areni , za autofocus is sl.....

šta kažete, ima kaj bolje , ali uvijet da ima B20

e da, neznam kako kolegi gore ali za mene je poželjno da je mob do nekih 15cm...

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.4.2018 15:44 (Sir.Green).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Mene zanima kada će krenuti prve isporuke, može li se to negdje vidjeti ?

9 godina
Blue2 kaže...

tko je na vrijeme narucio dobro je prosao.skocila je cijena redmi note 5 global verzije 4/64 sa 187 eura na 265 eura na mi global store

jel ima carine sa mi global store sa dhl ? tamo na stranici pise da nema i da je isporuka 8 dana ?

jel narucivao netko nedavno ?

hvala !

11 godina
neaktivan
dpanijan kaže...

Neki kažu 15.4 a sad je pitanje dali bude doista tada.

Ajde da pitam sve ovdje "Koliko vas ima koji su naručili ili imaju u planu naručiti Redmi note 5"

7 Pridružujem se ekipi
1 Čekam drugi model
15 godina
neaktivan
Z004 kaže...
Blue2 kaže...

tko je na vrijeme narucio dobro je prosao.skocila je cijena redmi note 5 global verzije 4/64 sa 187 eura na 265 eura na mi global store

jel ima carine sa mi global store sa dhl ? tamo na stranici pise da nema i da je isporuka 8 dana ?

jel narucivao netko nedavno ?

hvala !

99 % da nema

13 godina

Pozdrav ljudi, triba mi pomoc malo, sve sta vidim ovuda u temi je nabava iz vani a meni nazalost treba samo unutar Lijepe nase. trazim mob za osnovno skolca, do nekih maksimalno 1200kn. gledao sam u neutrina xiaomi-e al ne znam od onolikog izbora mi se zamantalo sta da uzmem. mali ce ga koristit najvise za igrice i da ga mater moze dobit na mobitel. Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
1950Killer kaže...

Pozdrav ljudi, triba mi pomoc malo, sve sta vidim ovuda u temi je nabava iz vani a meni nazalost treba samo unutar Lijepe nase. trazim mob za osnovno skolca, do nekih maksimalno 1200kn. gledao sam u neutrina xiaomi-e al ne znam od onolikog izbora mi se zamantalo sta da uzmem. mali ce ga koristit najvise za igrice i da ga mater moze dobit na mobitel. Hvala!

Xiaomi Redmi Note 4 3GB/32GB

Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
10 godina
neaktivan
Rn4 je super izbor po meni da to nije mobitel za klinca koji ide u osnovnu skolu, ce mu to bit prevelik mobitel mozda? Sada stvarno ne znam sta da ti preporucim, mozda mi5 da pogledas na njuskalu, dosta je manji?
7 godina
neaktivan

Narucio sam preko Honorbuya Xiaomi Redmi 5+ 4/64 GB. Narucio ga u utorak navecer i stigao je u CETVRTAK UJUTRO. Prezadovoljan mobitelom, takoder sam uzeo screen protector i maskicu. Pun je pogodak i svima bi preporucio, sve sa shippingom me ispalo oko 1400 kn i jako sam zadovoljan. Imam osjecaj kao da je flagship u ruci, mozda jednom dnevno zakasljuca malo mob na sekundu zakoci, ali za te novce odlican! Hvala svima na forumu na pomoci, uzivajte!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Meizu m6s ti je odlična kupovina ja sam ima priliku se druzit s njim malo i za te pare 1300 kn koliko si naveo je izvrstan.
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
Markić7 kaže...
dpanijan kaže...

Neki kažu 15.4 a sad je pitanje dali bude doista tada.

Pitao na aliju, evo što su odgovorili:

Dear friend, Good day This model will be avilable in the end of this month. Best regards, Jane

... dakle, čekamo još.

15 godina
neaktivan
dpanijan kaže...

Ja sam dobio mail od njih danas i kaze

Jack Ma: Dear friend
We are contacting you regarding the stock of Redmi Note 5 global version. Xiaomi company delayed the shipment. It noticed us the stock will arrive in the end of April. There is no exact date still. Other sellers met the same situation. This is uncontrollable. Could you please be patient and wait 3 more weeks? We will add a black Nillkin flip cover which values 10USD as compensation for the long waiting. Please check the attached image. The quality is excellent! We will give priority to your order once the stock arrives. Could you please kindly extend the processing date by 6 days if you would like to wait? We apologize for the inconvenience caused!
Looking forward to your response!
Kind Regards
Mi Global Store After-sale Manager
Lee 

10 godina
Blue2 kaže...
dpanijan kaže...

Ja sam dobio mail od njih danas i kaze

Jack Ma: Dear friend
We are contacting you regarding the stock of Redmi Note 5 global version. Xiaomi company delayed the shipment. It noticed us the stock will arrive in the end of April. There is no exact date still. Other sellers met the same situation. This is uncontrollable. Could you please be patient and wait 3 more weeks? We will add a black Nillkin flip cover which values 10USD as compensation for the long waiting. Please check the attached image. The quality is excellent! We will give priority to your order once the stock arrives. Could you please kindly extend the processing date by 6 days if you would like to wait? We apologize for the inconvenience caused!
Looking forward to your response!
Kind Regards
Mi Global Store After-sale Manager
Lee 

Da, i ta poruka mi je došla poslije one prve. Jbg, nisam niti mislio da će doći ranije nego je pisao kod naručivanja ali sam se ipak nadao... 

15 godina
neaktivan

primjetio sam da na mi global storeu ne pise da global verzija ima b20 frekvenciju ,a primjetio sam isto da su na goldway storeu uklonili b20 frekvenciju sa global verzije

11 godina
neaktivan
Možda je to multilanguage verzija, kineska sa nadodanim global jezicima.

Pitanje ljudi , razmišljam o tome da kupim Redmi 5 plus jer ne mogu ćekati još mjesec dana, a osim toga kamera mi nije toliko bitna ali sve je ostalo isto na redmi note 5 ???
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice