"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.514.811
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
13 godina
protjeran
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
dak0001 kaže...

Ak nekog zanima jeftini odron, još 2 dana je 40$

Blackview A7

Moj je baš krenuo sa karine, pa još ne znam kakav je, al za te novce ....

Kolko dodatnih troškova očekuješ na tih 40 dolara još ? carina i pdv i to

14 godina
neaktivan

Nema carine, na to ide PDV od cca 60 kn i cca 55 kn poštanskih troškova, znači ukupno te mob dodje oko 360 kn...

8 godina
neaktivan
Ei ekipa nova sam ovdje. Htjela bih znati sto mislite o OUKETEL 10000 pro. Citala sam o njemu dosta. Ali i dalje bih volila cuti misljenja drugih. Naime zanima me jos i to koliko je pouzdano narucivati ih preko amazona i tih stranica nekih gdje ih se pronalazi.

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Ispravka na stamparsku gresku OUKITEL * :)
15 godina
neaktivan
dpanijan kaže...

Nitko ne komentira http://www.bug.hr/vijesti/kiicaa-mix-donosi-zaslon-bez-rubova-po-bezobrazno/161929.aspx

Ne nalazim ga nigdje drugdje, da stigne bez PDV-a. I ovako mi se čini da bi došao najviše 900kn (109,9USD + davanja), što je super za telefon tih karakteristika... Uzeti ili ne ?

da mobitel lici na nesto komentirao bih. Ovako izgleda prejadno i ocajno...

The villian strikes, The world is thorn. A war begins, a Hero is born, The Nemesis sets the sky alight. A Heroes sacrifice sets everything right. - Drakes epitaph
13 godina
ššš123 dobrodošla u ekipu. Nemam iskustva s oukitelom, ali obrati pozornost na dimenzije i masu mobitela. S masom od 290 g ja bih ga nazvao ciglom, velika baterija nije mogla proći bez kompromisa. Nekome masa nije bitna, samo napominjem da budeš toga svjesna.

A što se tiče provjerenih webshopova s kojih se naručuju mobiteli, baš je netko nabrojao na prethodnoj ili pretprethodnoj stranici.
17 godina

Moj stoji tako od 18.8.

Belgian post airmail s Gearbest-a, pošta tvrdi da pošiljka s takvim tracking brojem spada u obične i oni nemaju evidenciju gdje se nalazi u njihovom sustavu.

Isključivo prate EMS, preporučene i vrijednosne. Uglavnom kake i netko se očito počastio, ja sam se već od svoga oprostio, čekam još koji dan da dignem dispute kod Geara i Paypal-a.

14 godina
neaktivan

Ako ti tracking počinje s LVS, probaj tu pratiti: https://www.aftership.com/couriers/bpost

15 godina
dpanijan kaže...

Nitko ne komentira http://www.bug.hr/vijesti/kiicaa-mix-donosi-zaslon-bez-rubova-po-bezobrazno/161929.aspx

Ne nalazim ga nigdje drugdje, da stigne bez PDV-a. I ovako mi se čini da bi došao najviše 900kn (109,9USD + davanja), što je super za telefon tih karakteristika... Uzeti ili ne ?

Izgleda po ovoj slici reklame da je u jednom momentu bio i 70$ , i po toj cijeni bi se dalo riskirati pa ako ništa, prodati ga kasnije.

Sada će cijena ići i još prema gore. Neka je i 800 kn ukupno, kad znam da za 1100kn mogu na aliju uzeti Xiaomi Redmi Note 4 Global Version, onda nema razmišljanja. Jedino ako neko voli isprobavati nove modele, pa prodavati. Ali ako uzimam za sebe onda želim što pouzdaniji uređaj. Leagoo KIICAA Mix bi mogao doći u obzir ako ne očekuješ išta od kamere, i pod uvjetom da baterija bude imala dobar SOT, ali mi koji smo se razmazili sa 10h SOT-a na Xiaomi mobitelima i 7-8 sati bi djelovalo nedovoljno.

Ti kompaktni bazel-Less, i lagani 5,5" mobiteli su prava stvar, sada ih tek počinju proizvoditi i ove manje firme. Bluboo S1, Doogee Mix, UMIDigi Crystal, Maze Alpha, VKworld Mix Plus. Ali još su zeleni, i nemoguće je imati sve vrh za takvu siću. Osim što svima kamera manje ili više zaostaje, neki su težinom još uvijek cigle, a drugima su baterije slabe, treći još uvijek imaju slabe rezolucije ekrana.

Prednosti za Xiaomi Note:

- Pouzdaniji, duže na tržištu, neusporedivo veća baza korisnika, podrška, ROM-ovi.

- Bolja baterija

- Bolje kamere

- Bolji procesor

Prednosti za Leagoo KIICAA Mix:

- Podrška za brzo punjenje

- Dimenzije i težina

15 godina
neaktivan
ššš123 kaže...
Ei ekipa nova sam ovdje. Htjela bih znati sto mislite o OUKETEL 10000 pro. Citala sam o njemu dosta. Ali i dalje bih volila cuti misljenja drugih. Naime zanima me jos i to koliko je pouzdano narucivati ih preko amazona i tih stranica nekih gdje ih se pronalazi.

Dobri su Oukiteli. Prošlo mi kroz ruke 8 komada, nikad problema.

Ja koristim K 6000. Težina je veća, ali se brzo navikneš. Zaboraviš kad si ga punio, a najbolji je osjećaj

kad znaš da sa 15% baterije može izdržati cijeli dan, ako imalo paziš

dak
9 godina
Koje su još prednosti K6000 osim te baterije ?
15 godina
neaktivan

80$ + PDV, jel to dovoljna prednost?

Ako tražiš mob sa 16 jezgri i 128 gige roma, onda ga zaobiđi.

Radi već godinu dana a da nije zakašljucal.

dak
17 godina

Znam. Hvala. Koristim i http://www.17ckd.com/en/hao123/www.bpost.be.html. Prema njima pošiljka je u HR, drugu čak kasnije shipanu sam dobio, došle su isti dan u HR.

14 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Moze pomoc.

Planiram uzeti:

-  Xiaomi Redmi Note 4 International Version 4GB 64GB Black (https://www.honorbuy.com/1103-xiaomi-redmi-note-4-international-version-64gb-black.html#/option-official_international_464gb_black) -> $199.99

- Huami Amazfit Pace Smart Sports Watch English Version Black (https://www.honorbuy.com/1159-huami-amazfit-pace-smart-sports-watch-english-version-black.html#/color-black) -> $109.99

- EU Warehouse (Express2-5 business days Delivery by DHL DPD GLS, without customs issue) -> $29.00

- Total vouchers:-$5.43

Sve skupa = $333.55

Koliko sam skuzio to bi trebala biti sva davanja(da me slucajno nesto ne iznenadi).

Moze li se za taj iznos sloziti nesto bolje i mozda povoljnije. Bitno je da ne bude dodatnih davanja.

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Mnghwa kaže...
flukscro kaže...

Namjeravam uzeti isti mob isto u WOW shopu, pa ako možeš reći neke dojmove. Koliko traje baterija, dal se može nadogradit na android 7, dal radi fluidno (stvarno nebi trebalo štekati s tim specs) i ako ti je još kaj zapelo za oko :)
I da, po kojim rupicama si saznao da je 4X a ne 4, ja ne vidim razliku izmedu ta 2 modela :D

I mene zanima što je sa 4g signalom za taj mob, u tcomu sam, dal će to radit u Varaždinu i okolici? Hvalaa

Prošao je još koji dan pa samo da se nadovežen na svoj post i nabacim odgovor. S obzirom da ga ne koristim ja nego moja žena mogu samo prenijeti što je ona rekla. Iz njene perspektive je mob odličan i zadovoljna je s kamerom i brzinom rada. Bateriju ne mogu kmentirati jer nije zahtjevan korisnik tako da 2-3 dana korištenja nije prava slika stanja.  Ona ima bonove na Simpi i ne radi joj 4G. Stavio sam svoju t-com preplatu u njega i također ne radi 4G. Čačkao sam po servisnim izbornicima i na par trenutaka se upali, al mislim da ne hvata T-com nego samo pokaže da postoji 4G. Moram se još poigrati s njim da bi bio 100% siguran.

Taj mobitel ima naziv 4 Pro ali je definitivno 4X jer dolje nema vijke, a gore su rupice raspoređene kao na 4X. Slike u prilogu. Ponavljam još jednom da se taj mob na jednom tržištu zove 4 (Pro ima 2 bljeskalice iza) a na  drugom 4X, ovisno o pravnim začkoljicama (ne mogu sjetiti detalja, ali MediaTek verzije se ne mogu prodavati u Indiji zboog patentnih prava).

Ostao sam dužan provjeriti s teletinom da li ima 4G signala, ali je kartica predugo putovala do mene a sam odustao. U međuvremenu sam uspio ženi istrgnuti mobitel iz ruke i napraviti testove na LTE discovery aplikaciji, te se uvjeriti da podržava 4G mrežu na T-com (Simpa) mreži.

Da rezimiramo, mobitel koji sam kupio u Wow shopu ima oznaku Xiaomi Redmi Note 4 Pro (po izgledu/rupicama je 4X), ali je Global verzija što znači da ima B20 (800 Mhz), i 4G uredno radi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.9.2017 18:27 (Mnghwa).
14 godina
Dado25 kaže...

Moze pomoc.

Planiram uzeti:

-  Xiaomi Redmi Note 4 International Version 4GB 64GB Black (https://www.honorbuy.com/1103-xiaomi-redmi-note-4-international-version-64gb-black.html#/option-official_international_464gb_black) -> $199.99

- Huami Amazfit Pace Smart Sports Watch English Version Black (https://www.honorbuy.com/1159-huami-amazfit-pace-smart-sports-watch-english-version-black.html#/color-black) -> $109.99

- EU Warehouse (Express2-5 business days Delivery by DHL DPD GLS, without customs issue) -> $29.00

- Total vouchers:-$5.43

Sve skupa = $333.55

Koliko sam skuzio to bi trebala biti sva davanja(da me slucajno nesto ne iznenadi).

Moze li se za taj iznos sloziti nesto bolje i mozda povoljnije. Bitno je da ne bude dodatnih davanja.

Nema dodatnih davanja.

Umjesto Note 4 možeš još pogledati Mi 5x, ali mi se čini da još nema najnoviji Firmware (to će kad tad rješiti) i nema sve LTE frekvencije (B20). I skuplji je 60 dolara.

https://www.honorbuy.com/1158-xiaomi-mi-5x-smartphone.html

Osim njega, nema niš pametno s 5.5" ekranom

Amazfit Pace - mogao bi jedino pogledati Amazfit BIT. Dulje mu drži baterija

https://www.honorbuy.com/1156-amazfit-smart-watch-youth-edition.html

Ali sve ostalo je na strani Amazfit PACE-a (mogućnosti, aplikacije, ENG jezik - BIT ga još nema) i izgled.

Tako da, za ovu lovu, izgleda ništa bolje za sad.

A što se tiče HonorBuya, mislim da je OK izbor i da trenutno nema ništa povoljnije. Makar, cijene se mijenjaju svaki dan, al to je 2-3 dolara gore dolje. Goldway na AliExpressu bi bio OK, ali nema Amazfit.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.9.2017 11:04 (CyberDemonVZ).
8 godina
neaktivan

Pozdrav svima.

Imao bih pitanje vezano za te kineske mobitele koji za odabrati.  Treba mi mobitel s dvije kartice i da im IP68. Vidio sam dva zanimljiva meni pa bih molio nekoga tko je imao iskustva s ovakvim markama.

https://www.tomtop.com/ulefone-31/p-ps0011gy-eu.html?currency=EUR&aid=gph7IT&gclid=COCi9Lj3iNYCFW4R0wod2TgOlQ

https://www.tomtop.com/blackview-1793/p-p1474b-eu.html

Kazem ta dva su meni zani8mljiva. 

Primam preporuke i za nesto drugo ako su bolji od dva navedena.

Zahvaljujem na odgovoru.

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Kakvi su oppo mobiteli?
This time next year we'll be millionaires
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Prijatelj me tražio da mu uzmem neki mobitel do 150 dolara, na pamet su mi prvo pali Xiaomi mobiteli.

Na Honorbuyu sam našao ovo (na slici). Što mislite? I hoće li biti još nekakvih dodatnih troškova?

Koristite blage riječi i jake argumente
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

nece biti dodatnih troskova .mob ce ti stici za 2-3 radna dana,ali nije bas najbolja opcija.za te novce imas redmi note 4 sa jacim procesorom i vise rama na aliexpressu goldway prodavac.Malo prouci zadnje stranice ovde teme i sve ce ti biti jasnije.Uglavnom odaberes dhl shipping i dodje ti mobitel za 10ak dana bez carine

13 godina

Slažem se sa kolegom iznad, Redmi Note 3 je već star + MTK Chipset je znatno rastrošniji i ima lošiju podršku.

facebook.com/MiCroatiaFans Xiaomi MIX 6/256GB - MIUI Super Moderator
Moj PC  
2 0 hvala 2
17 godina

Mislite da je ovo puno bolje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Dodinho kaže...

Shipping promjeni u DHL, ako ostaviš ovak kako si slikao ide ti standardnim postupkom, sporim i sa carinom.

Inace, da, puno bolja opcija mobitel.

16 godina
Dodinho kaže...

bolje je ali uzmi slanje dhlom , dode ti bez carina ako si u EU.

kolega me prestigao.. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.9.2017 11:35 (MarioVk).
17 godina

Kolega ima budžet od 1000kn i jako mu je bitno da ga ne prijeđe, našao sam ovo u ponudi uz DHL dostavu. 

Hoće biti ok?

Znam da ima duplo manje memorije, ali kolega nije neki fanatik oko toga, najbitnije mu je da mobitel radi normalno i da ima pristup internetu i svim normalnim aplikacijama, mislim da mu manje storage memorije nebi trebao biti problem.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.9.2017 13:49 (Dodinho).
15 godina
Dodinho kaže...

Kolega ima budžet od 1000kn i jako mu je bitno da ga ne prijeđe, našao sam ovo u ponudi uz DHL dostavu. 

Hoće biti ok?

Znam da ima duplo manje memorije, ali kolega nije neki fanatik oko toga, najbitnije mu je da mobitel radi normalno i da ima pristup internetu i svim normalnim aplikacijama, mislim da mu manje storage memorije nebi trebao biti problem.

To je to.

Pod order notes napiši GW-EUsupport i u paketu sa mobom dobiješ gratis tempered glass i tpu case. 

13 godina
Boixus Nois PS kaže...
Kakvi su oppo mobiteli?

Ja vec 2 godine imam oppo R5S koji sam nabavio za 200 eura sa stranice europe.oppostyle.com (u medjuvremenu se zatvorila) i samo se nadam da ce izdrzati jos barem 2. Njihovo VOOC punjenje je daleko najbolje od svega sto sam vidio, i OnePlus ga koristi pod imenom Dash Charge, ima dobar amoled ekran, klasican midrange hardver 8xA53, 3GB, 32GB. Oni vec neko vrijeme nemaju bas neki pravi flagship da bi imao Snapdragon 8 seriju procesora, a i dosta su skupi po regularnim cijenama i mislim da ih se tako ne isplati kupovati. Ali ne bi bili cca 3 kineski proizvodjac mobitela, zapravo su sad mozda i 2., ispred Xiaomia a samo iza Huaweia da ne valjaju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.9.2017 17:15 (F10EXX).
10 godina
neaktivan

Molim pomoć za neki najjeftiniji mobitel da ima 6GB rama.

Može više preporuka ako imate.

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina

A za šta ćeš korisitit mobitel?

Bit će!
10 godina
neaktivan

A najviše za posao, otvoreno istovremeno 5 do max10 aplikacija, mailovi, pozivi, internet stalno.

Baterija da izdrži jedan dan standardno ionako se svaku noć puni a kamera više manje...

Hvala

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice