"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.516.409
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
8 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
frulex kaže...

A imaš tu za 10$ više Global verziju, i to s 3/32 GB...

htio si reć za $50 više.

ostajem pri 4x 16 GB za $106.99 global version.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.8.2017 15:06 (moksha).
11 godina
neaktivan
Uzmi u obzir da 4x ne podrzaje B20 (800mhz) frekvenciju.
8 godina
neaktivan
mojbananko kaže...
Uzmi u obzir da 4x ne podrzaje B20 (800mhz) frekvenciju.

nije baš da se razumijem u to, pa te molim pojašnjenje za taj B20 (po čemu je ta frekvencija toliko bitna) i hoće li 4x radit na 4G mreži. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.8.2017 16:08 (moksha).
13 godina
Global ROM nije isto kao i Global Version, samo global version ima podršku za B20. To je jedan od pojasa za signal 4G mreže (800MHz) kojeg koriste neki teleoperateri (koliko znam kod nas jedino Tele2 ne koristi B20). Kod ostalih to ne znači da ti mobitel neće nikada hvatati 4G, neće samo onda kada nema signala na ostalim frekvencijama - obično u ruralnim sredinama. Moja je preporuka da uzmeš global verziju
8 godina
neaktivan
Peruneph kaže...
Global ROM nije isto kao i Global Version, samo global version ima podršku za B20. To je jedan od pojasa za signal 4G mreže (800MHz) kojeg koriste neki teleoperateri (koliko znam kod nas jedino Tele2 ne koristi B20). Kod ostalih to ne znači da ti mobitel neće nikada hvatati 4G, neće samo onda kada nema signala na ostalim frekvencijama - obično u ruralnim sredinama. Moja je preporuka da uzmeš global verziju

živim u gradu, na selo ne zalazim. da li bi ovo bila "global verzija"?

14 godina
moksha kaže...
Peruneph kaže...

živim u gradu, na selo ne zalazim. da li bi ovo bila "global verzija"?

Dolje bi među nabrojanima trebao biti B20 ako je međunarodna (global) verzija. Ja ga ne vidim.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
12 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Ljudi sorry na upadu, može li mi netko napisati koje su 4g frekvencije za HR, znači gradovi, obala i otoci. Malo se gubim u svemu tome. Hvala! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
kekec01 kaže...

Ljudi sorry na upadu, može li mi netko napisati koje su 4g frekvencije za HR, znači gradovi, obala i otoci. Malo se gubim u svemu tome. Hvala! 

Na Wikipediji pogledaj temu LTE u Hrvatskoj.

Pogledaj kartu pokrivenosti Hrvatske. Mislim da je na HAKOM stranicama.

14 godina
neaktivan
moksha kaže...
frulex kaže...

htio si reć za $50 više.

Ne, mislio sam 10-ak $, zapravo je tocno 100 kn razlike izmedju crnog 2/16 GB na GW i crnog 3/32 GB na GB. Ti nisi računao troškove dostave...

8 godina
neaktivan
frulex kaže...
moksha kaže...
frulex kaže...

htio si reć za $50 više.

Ne, mislio sam 10-ak $, zapravo je tocno 100 kn razlike izmedju crnog 2/16 GB na GW i crnog 3/32 GB na GB. Ti nisi računao troškove dostave...

ja sve crno izbjegavam i ne bih ga u toj boji uzeo čak ni da mi ga se pokloni pa nisam obraćao pažnju na njega nego samo na najjeftinijeg, a to je u 99% slučajeva zlatni, stoga isprika na nesporazumu.

možda znaš, koliko košta dostava s GB za HR i jesu li to sva davanja (cijena uređaja plus shipping $9)?

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.8.2017 17:10 (moksha).
14 godina
neaktivan

A gdje sam ja (ili ti), kad smo već kod toga, spominjali zlatnu boju? BTW., crni je u startu 22$ skuplji od zlatnog... Kao drugo, ti si pitao za cijenu sada, a ne za 5 dana ili 10 dana, ne s ovakvim i onakvim popustima. Treće, ja sam ti predložio da za samo 75 kn kuna više uzmeš jači model od 3/32GB jer takodjer nisi nigdje spominjao da tražiš "najjeftinijeg" već da ti je bitan Global ROM. A sad, što se tiče matematike, ponovit ću ti još jednom jer očito sporo hvataš - zlatni 2/16 GB na GW je 130$ (3/32 GB je 156$) dok je zlatni 3/32 GB na GB 142$ (dakle 75 kn više, sve cifre s DHL dostavom na vrata). Ti radi i kupuj što hoćeš, što me briga, nisu moj pare, ali nemoj pritom prosipati gluposti okolo dok ti netko pokušava pomoći...

13 godina
neaktivan
moksha kaže...
...

možda znaš, koliko košta dostava s GB za HR i jesu li to sva davanja (cijena uređaja plus shipping $9)?

Na linku koji si dao, odabereš pod "Bundle", npr. prvu opciju Standard, zatim klikneš na jednu boju mobitela, te za "Ships From:" odaberešChina (ako klikneš na Španjolsku, napisati će ti da ne šalju u HR).

Kada si to napravio, pojaviti će ti se cijena pod "Shipping". Ako klikneš na nju, otvoriti će ti prozor s mogućim opcijama slanja.

Ako odabereš DHL Express, platiti ćeš u startu više, ali te nakon toga više ne terete, niti carina niti pošta.

Tako je i meni bilo prije kojih 2 mjeseca (od istog prodavača - Goldway).

Ako odabereš ovu jeftiniju dostvau, riskiraš da ti (gotovo sigurno) carina otvara paket i provjerava vrijednost, što u konačnici znači plaćanje PDV-a u iznosu od 25% plaćenog iznosa + troškovi carinjenja, itd.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.8.2017 17:54 (Andy22).
8 godina
neaktivan
puno hvala ali moj upit je bio za GeekBuying.
13 godina
neaktivan
moksha kaže...
puno hvala ali moj upit je bio za GeekBuying.

Pardon. Budući je pitanje bilo u tekstu u kojem je bio i link s Aliexpressa, odgovorio sam ovako.

14 godina
neaktivan

Evo link...

13 godina
neaktivan
ebay

Naručio bih preko ebaya mobitel lg g3,cijena je tu negdje malo više od 100dolara.Sad me zanima dali su to klonovi ili orginal mobiteli.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ima li netko iskustva s tekućom nano zaštitom za ekrane? Ovih dana očekujem dolazak RN4X i prema iskustvima forumaša vidim da tempered glass ne sjeda dobro. Je li tko to koristio i služi li to svrsi?

Unaprijed se ispričavam ako se o ovom već pričalo.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Bas sam jucer trazio u vezi tih nano zastita jer mi uskoro dolazi rn4 i koliko sam vidio vecinom su starije objave 2015/2016, a prema nekim postovima kaze da je to prevara, jer jedan korisnik je napravio test prema kojem je dio ekrana namazao tim premazom a drugi dio je ostao bez. Kaze da nije primjetio nikakvu razliku s obzirom na premaz od onog bez.
11 godina
Testirao sam ja taj nano premaz, što bi se reklo "porez za budale".
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Tražim mob do 2000 kn: Minimalno 5.1' ekran, min. 3 GB RAM-a, dobra kamera (bilo bi dobro da ima OIS), solidna/natprosječna baterija, najmanje 32GB pohrane. 

Treba mi dobar all-round mob.

Odluka je nakon malo pretraživanja na kraju između:

1) Xiaomi Mi 5  3/64GB (1670 kn)

2) Mi 5X 4/32GB (1550 kn)

3) Redmi Note 4 4/64GB (1190 kn)

ili rastegnut budžet pa za duplo više uzet:

4) Oneplus 3T 6/128GB (2870 kn)

ili

5) Oneplus 5 6/64GB (3140 kn)

Koji je bestbuy od ovih za uloženo/dobiveno? Uzimajući u obzir da svi imaju samo godinu dana garancije s webshopa s kojeg se naruče (geekbuying, aliexpress ili honorbuy).

0 0 hvala 0
14 godina

Osobno bi išao na Mi 5X zbog štedljivijeg CPU-a za razliku od Mi 5 što znači da će baterija trajati duže a i ima dual camera.

Redmi Note 4/X je battery king ali kamera je prosječna za razliku od Mi serije.

Valja uzeti u obzir da 5X nema Global ROM (samo Engleski jezik i Google apps se moraju instalirati preko aplikacije)

facebook.com/MiCroatiaFans Xiaomi MIX 6/256GB - MIUI Super Moderator
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Dobar dan.

Molio bih pomoć.

Trebao bih android mobitel, jeftinjara po mogučnosti, koji bi služio samo za pračenje vozila, dakle kao sigurnost od krađe.

Ne treba biti  ništa posebno, jedino što je bitno da ima bateriju koja dugo traje i provjereno dobar gps, sa bar 1 gb rama da može u pozadini bez blokanja raditi aplikacija za pračenje.

Do sada je to besprijekorno odrađivao tele2fon v5, ali na izdisaju je.

Baterija je držala oko 4 dana.

Hvala u naprijed.

0 0 hvala 0
14 godina
spasitelj kaže...

Dobar dan.

Molio bih pomoć.

Trebao bih android mobitel, jeftinjara po mogučnosti, koji bi služio samo za pračenje vozila, dakle kao sigurnost od krađe.

Ne treba biti  ništa posebno, jedino što je bitno da ima bateriju koja dugo traje i provjereno dobar gps, sa bar 1 gb rama da može u pozadini bez blokanja raditi aplikacija za pračenje.

Hvala u naprijed.

Mislim da ti postoje rješenja baš za to.

Spajaju se na napajanje automobila, ubaciš SIM.

Manji su od mobitela i jeftiniji.

Nemam ti link niti detaljniji opis, to sam jednom čitao, ali mi nije kasnije trebalo pa nisam detaljnije proučavao.

P.S. Osim ako ti povremeno trebaju ostale funkcije mobitela ili pratiš preko određenog programa, onda zanemari ovo gore :)

Koliko je"jeftinjara"? 200, 500, 1000 kn?

14 godina

Još 24 sata do popusta u nekim dućanima na AliExpressu. Počinje u ponedjeljak u 9:00

Nadam se da to neće biti popusti "povećajmo cijene za 20 dolara i smanjimo za 21".

Na dosta dućana piše da će i kod njih biti.

Pokupite i kupone za dodatna 2 USD. Ne znam koji dućani ih prihvaćaju, ali nije na odmet ih imati :)

https://sale.aliexpress.com/__pc/brand_shopping_week.htm

I, prema iskustvu, najbolje je kupovati preko mobilne aplikacije, ponekad su tamo niže cijene za koji dolar.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
CyberDemonVZ kaže...
spasitelj kaže...

Dobar dan.

Molio bih pomoć.

Hvala u naprijed.

Mislim da ti postoje rješenja baš za to.

Spajaju se na napajanje automobila, ubaciš SIM.

Manji su od mobitela i jeftiniji.

Nemam ti link niti detaljniji opis, to sam jednom čitao, ali mi nije kasnije trebalo pa nisam detaljnije proučavao.

P.S. Osim ako ti povremeno trebaju ostale funkcije mobitela ili pratiš preko određenog programa, onda zanemari ovo gore :)

Koliko je"jeftinjara"? 200, 500, 1000 kn?

Gledao sam to, ali ima puno nedostataka, bolje mi je rješenje android jer mogu instalirati app koji želim (npr. wheres my droid, odlican app) a i preko google aktivnosti imam uvid u povijest lokacija. I live tracking odlicno radi. Dok na tim uređajima pračenje radi na principu da mi šalje sms ove s kordinatama koje moraš upisivati u google kartu.

Mislio sam do nekih 500 kn, s obzirom da ne treba kvalitetna kamera, u stvari ne treba uopce, ali ne vjerujem da ima neki android bez kamere.

14 godina
spasitelj kaže...

Gledao sam to, ali ima puno nedostataka, bolje mi je rješenje android jer mogu instalirati app koji želim (npr. wheres my droid, odlican app) a i preko google aktivnosti imam uvid u povijest lokacija. I live tracking odlicno radi. Dok na tim uređajima pračenje radi na principu da mi šalje sms ove s kordinatama koje moraš upisivati u google kartu.

Mislio sam do nekih 500 kn, s obzirom da ne treba kvalitetna kamera, u stvari ne treba uopce, ali ne vjerujem da ima neki android bez kamere.

Vidio sam ovaj članak, nabrojeni svi androidi s velikom baterijom:

http://www.racunalo.com/koji-pametni-telefoni-imaju-najjace-i-najvece-baterije-4000-mah-ili-vise/

Ali, ne piše kvaliteta uređaja, kvaliteta prijema GPS-a, nema cijene....

Takoda bi za svaki model morao surfati, a ima ih dosta nabrojanih.

Pričekaj, možda netko ima iskustva s mobitelom kakvog ti tražiš.

10 godina
neaktivan

Ja čekam Geotel G1 sa 7500mAh powerbank baterijom, 610 kuna sa svim davanjima, 2gb, IP68 standard, kada dobijem javim ti.

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
LepiSladja kaže...

Ja čekam Geotel G1 sa 7500mAh powerbank baterijom, 610 kuna sa svim davanjima, 2gb, IP68 standard, kada dobijem javim ti.

Ovakvi odgovori se cijene.

Odkud si uzeo, i jesi vidio kakav review tog mobitela?

10 godina
neaktivan

https://www.tomtop.com/others-cell-phone-34/p-pz0108b-eu.html i imao sam neke popuste od par dolara (cim se loginaš dobijes 3$ popust), imas par preview-a na racunala.hr i 2 review-ana ruskom na yt pošto mobitel je tek 20.8.izasao u prodaju, imas i GEOTEL kanal na yt gdje ga bacaju u flašu piva :D

Jako malo informacija ima ali što sam saznao mobitel ti je ovo, Osnovne funkcije rade dobro, u mobitelu je poprilicno star MTK 6580A/mali 400 chipset ali ga izvlaci 2gb ram-a (vecinom mobiteli tog ranga i dalje izlaze sa 1gb sto smatram za 2017 premalo) verzija androida je 7.0 i dolazi skoro u stock obliku, podrzava naše mreže, sve fancy funkcije snjim zaboravi, on nema ni 4G podršku, baterijom možeš puniti i do 3 druga mobitela odjednom, u biti smatram da je ovo za ono što ti tražiš najbolje što ćeš naći za malo novaca.

Imam fetish na noname brand mobitele i generalno odlicno prolazim, Gionee elife E7 i Letv (leeco) pro X800 su mi bile odlicne kupovine (jedino me gionee razocarao pošto im je E7 ostao na 4.2.2. androidu, iako je mobitel i za danasnje uvijete vrlo dobar), dok jos skoro nitko nije ni znao da postoje te tvrtke, jedino me brine ovaj TOMTOP, jebeno su spori mobitel sam platio 18.8. evo još je u processingu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.8.2017 13:21 (LepiSladja).
14 godina
neaktivan
LepiSladja kaže...

Imam fetish na noname brand mobitele i generalno odlicno prolazim, Gionee elife E7 i Letv (leeco) pro X800 su mi bile odlicne kupovine (jedino me gionee razocarao pošto im je E7 ostao na 4.2.2. androidu, iako je mobitel i za danasnje uvijete vrlo dobar), dok jos skoro nitko nije ni znao da postoje te tvrtke, jedino me brine ovaj TOMTOP, jebeno su spori mobitel sam platio 18.8. evo još je u processingu.

Sve 5, osim što je Gionee jedan od najvećih svjetskih proizvođača mobitela, ispred Meizu-a, LeTv-a i Asus-a pa ne vidim baš kako noname ide uz to

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice