"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.516.818
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
17 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Okej hvala budem onda narucio sa goldwaya pa javim sve

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav!

Ima netko kupon za HonorBuy, a da je veći od 5€ ( mobhr )?

Ili još bolje, da je negdje vidio povoljnije crni Amazfit Pace?

https://www.honorbuy.com/1159-huami-amazfit-pace-smart-sports-watch-english-version-black.html#/color-black

Ima na AliExpress po 106 USD, ali ako me ulove s PDV-om, onda će ukupna cijena biti viša od onog gore!

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Ivan(4) kaže...

Probao sam u Pomoć pri odabiru mobitela, pa nije bilo odziva, tako da ću probati ovde.

Tražim neki plastic fantastic, uređaj koji bi bio bolji od mog trenutnog (Xiaomi Redmi Note 2), ali sa začkoljicom da bih želeo plastično kućište. Razlog je to što me ove savremene premium kombincije (metal+staklo, staklo+staklo, keramika...) plaše pošto mi telefon često ispada. 

Dakle, hteto bih nešto malo bolje od 8xA53 (hteo bih da ima barem neku pametniju jezgru od A53) i 2GB RAM (3 dolazi u obzir, 4 bi bilo super). Kamera na trenutnom mi je ok, bilo bi super ako bi na novom i ona bila malo bolja. Veličina 5 do 5.5"

elephone p8?

9 godina
neaktivan

Ave mudri ljudi,

ponukan vašim savjetima prije nekih 20 mjeseci kupio preko giztopa redmi note 2. Stigao na hrvatskom, evo do sad sve ok, ništa nisam mijenjao. 

Nego kćer bi sad nešto tako pa obzirom da jedva dišem od petero djece i posla molio bih vašu pomoć što da kupim. Evo parametara:

Ne slabije od RN2 ali bar 3 GB RAM i ako može da je manji, 5 ili manje ako ima, do 150 $.

S koje stranice je najbolje kupiti?

Ako ima na hrvatskom jeziku bilo bi dobro.

I jel se može otključavanje na prst isključiti??

Toliko za sada, unaprijed hvala!!!

0 0 hvala 0
14 godina
mecaja kaže...

Ave mudri ljudi,

ponukan vašim savjetima prije nekih 20 mjeseci kupio preko giztopa redmi note 2. Stigao na hrvatskom, evo do sad sve ok, ništa nisam mijenjao. 

Nego kćer bi sad nešto tako pa obzirom da jedva dišem od petero djece i posla molio bih vašu pomoć što da kupim. Evo parametara:

Ne slabije od RN2 ali bar 3 GB RAM i ako može da je manji, 5 ili manje ako ima, do 150 $.

S koje stranice je najbolje kupiti?

Ako ima na hrvatskom jeziku bilo bi dobro.

I jel se može otključavanje na prst isključiti??

Toliko za sada, unaprijed hvala!!!

https://www.honorbuy.com/1108-xiaomi-redmi-4x-prime-international-version-32gb-black.html

EU skladište, 169USD (150, +shipping 25, -5 ako uneseš kupon "mobhr".)

3GB memorije, 5", HR jezik, ima otisak prsta, ali po defaultu je isključen.

Evo, ovo je početna ideja, nek drugi daju svoje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.8.2017 22:17 (CyberDemonVZ).
9 godina
neaktivan

Hvala na ideji, to bi stvarno bilo to. Samo me pere kćer da je vidjela da ima rozi, pa sam na tragu tvog prijedloga našao ovo

https://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-4X-4-X-Pro-Mobile-Phone-3GB-RAM-32GB-ROM-Snapdragon-435-Octa/311331_32800744740.html?spm=2114.12010108.1000023.4.7d847a7I9ECcK .

Izgleda da je Global da ga ima i na HR. Jesam li dobro razumio da ako naručim preko DHL-a da nema carine? Iako dolazi iz Kine a ne nekog EU warehouse-a?

I zanima me ovaj Snapdragon 435 Octa. Je li on slabiji ili isti ili jači od ovog što imam u RN2? 

Unaprijed hvala na savjetima.

14 godina
mecaja kaže...

Hvala na ideji, to bi stvarno bilo to. Samo me pere kćer da je vidjela da ima rozi, pa sam na tragu tvog prijedloga našao ovo

https://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-4X-4-X-Pro-Mobile-Phone-3GB-RAM-32GB-ROM-Snapdragon-435-Octa/311331_32800744740.html?spm=2114.12010108.1000023.4.7d847a7I9ECcK .

Izgleda da je Global da ga ima i na HR. Jesam li dobro razumio da ako naručim preko DHL-a da nema carine? Iako dolazi iz Kine a ne nekog EU warehouse-a?

I zanima me ovaj Snapdragon 435 Octa. Je li on slabiji ili isti ili jači od ovog što imam u RN2? 

Unaprijed hvala na savjetima.

Tako je, ako odabereš DHL s GoldWaya nema PDV-a. Šalju ga u Englesku, i tamo "prepakiraju" i onda iz EU šalju kod nas.

I vidi, ispadne jeftinije od mog prijedloga. Good job 

Jedina razlika između tog i onog gore prijedloga je da nema B20 frekvenciju, a to je ona koju ponegdje koriste HT, VIP,... tj. svi osim Tele 2.

Ne znam za procesore, al pretpostavljam da bi morao biti bolji, ipak je dvije generacije noviji mobitel pa valjda nisu stavili lošije komponente.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.8.2017 17:02 (CyberDemonVZ).
10 godina
Mecaja,ako ne zelis iz Kine,ja sam narucio u Neutrinu.Uzeo sam Redmi note 4 pro, 3/32,hr jezik i sve frekvencije.Platio sam 1475 kn.Imaju i roza,al ga nisam uzeo iz vjerskih/ideoloskih razloga:)

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
sibica kaže...
Mecaja,ako ne zelis iz Kine,ja sam narucio u Neutrinu.Uzeo sam Redmi note 4 pro, 3/32,hr jezik i sve frekvencije.Platio sam 1475 kn.Imaju i roza,al ga nisam uzeo iz vjerskih/ideoloskih razloga:)

A eto taj iz neutrina je napravljen na marsu i dolazi sa marsa heh

12 godina

Pozdrav,

Gdje bi bilo najjeftinije naručiti lenovo zuk z2?

0 0 hvala 0
10 godina
honor8 kaže...
sibica kaže...

A eto taj iz neutrina je napravljen na marsu i dolazi sa marsa heh

Mislim kako je bilo jasno kako sam mislio na dostavu iz Kine. Prednost mobitela koji je naručen iz Kine je definitivno u manjoj cijeni. Ja sam uzeo u Neutrinu zbog dvije godine garancije (Goldway i Honorbuy su nudili 1 god). E sad, svako će napraviti onako kako misli da je najbolje.

8 godina
protjeran
sibica kaže...

Mislim kako je bilo jasno kako sam mislio na dostavu iz Kine. Prednost mobitela koji je naručen iz Kine je definitivno u manjoj cijeni. Ja sam uzeo u Neutrinu zbog dvije godine garancije (Goldway i Honorbuy su nudili 1 god). E sad, svako će napraviti onako kako misli da je najbolje.

Očito da je upoznat sa tim i da ne želi iz kine naručit ne bi tražio link sa aliexperss, no nebitno, nije na odmet ni taj info koji si naveo.

Inače razlika je u 300+ kuna iz kine ili kod nas, dost velika razlika na proizvod od cca 1400kn vrijednosti.

9 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...

Jedina razlika između tog i onog gore prijedloga je da nema B20 frekvenciju, a to je ona koju ponegdje koriste HT, VIP,... tj. svi osim Tele 2.

Gdje bih mogao vidjeti gdje je to 'ponegdje koriste'. Konkretno bi me zanimala Karlovačka županija i Crikvenica.

I jesam li dobro shvatio, ako slučajno nema B20 (na VIP-u sam) onda surfam na 3g, jel tako?

Hvala

14 godina
neaktivan

Da, Vip za 4G koristi B3, B7 i B20 frekvencije, tamo gdje ima B3 i B7 imat ćeš LTE, ako je tamo na B20 nećeš pa ces onda surfati na 3G...

14 godina
Karlovacka županija je širok pojam, ja sam nekih 10ak km od Karlovca i 4g je na 800 Mhz, redmi 3 ima samo 3g signal.
13 godina
Nudi Goldway i verziju s podrškom za B20, al je malo skuplja i koliko vidim nema roze boje. Takvi nose oznaku Global Version.

Ja sam prošli tjedan u Neutrinu uzeo Redmi 4X 3/32 GB gold, global version, s 2 godine garancije za 1260 kn što je razlika od nekih 200 kn u odnosu na narudžbu od Goldwaya. Svatko odlučuju za sebe što mu je bitnije, malo manja cijena ili dulja domaća garancija, ili još manja cijena ali izostanak podrške za B20
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina

evo imam 1500kn s mogucnoscu povecanja na 1600, eventualno na 1700kn, ali nije sigurno. Koji mob uzeti za bateriju? I dalje Xiaomi? Nekako mi je Redmi Note 4X uvijek bio pritajeni favorit, ili ma neki drugi best buy mobitel što se tiče baterije?

Napomena, kupujem samo u domačim trgovinama odnosno imam pik na Neutrino

0 0 hvala 0
13 godina
Snapdragon 435 i Adreno 505 su slabiji od Xelio X10 i Power WR6200
osim toga,RN2 ima duall chanel ram i wi-fi ac.
O Matijeviću jesi li pri piću?!Kud će boca nego da se joca.
12 godina
neaktivan
Stigao danas Note 4X, znaci cudo! Jedino mi pise Tomato 4g, a stavio sam na 2g, kod mene bas nema 4G..

1 0 hvala 0
14 godina
MirkoRenato kaže...
Stigao danas Note 4X, znaci cudo! Jedino mi pise Tomato 4g, a stavio sam na 2g, kod mene bas nema 4G..

Pod Setings > Notifications & status bar  možeš promijeniti carrier name u bilo što ili jednostavno sakriti

facebook.com/MiCroatiaFans Xiaomi MIX 6/256GB - MIUI Super Moderator
12 godina
neaktivan

Sorry na spamu, sve sam si podesio jedino još ovo.

Znači promijenio sam da mi je Croatian QWERTZ, tako da nemam ono čćđžžš već moram tiskat S da dobijem Š itd.. E sad za ovo sam našao da moram preko developera i preko kompa ubacit nešto da Diseablam taj Spell checker, imate iskustva ili jednostanvo ignoriram podcrtavanje :D 

0 0 hvala 0
14 godina

Naletio sam na ovo pa da podijelim

Od 28. kreću akcije na Xiaomi proizvode na AliExpresu. 

A sad imate još 50 minuta da pokupite kupon od 2 dodatna dolara na mobilnoj aplikaciji! Taman će vrijediti od 28. 08.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.8.2017 20:08 (CyberDemonVZ).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Ako mi netko može ukazati u kojem pravcu krenuti! 

Nisam siguran dali je MEANIT Smartphone Q3 kineski gadget, ili je to original nekog drugog kojeg ja neznam a MEANIT ga je uzeo "pod svoje ime"?! 

Poanta je u tome da jedan dječak ima taj mobitel, a nije u mogućnosti pronaći nikakav cover za njega, na kraju krajeva, niti GSMArena ne pozna MEANIT kao neki relevantni brend! 

Ako me netko može uputiti, u kojem pravcu krenut, bio bih vrlo zahvalan! 

ATJ Lučko
Moj PC  
0 1 hvala 0
10 godina
neaktivan

Trebam savjet za kupnju novog moba.

Moj LG G3 (3/32GB) je lagano na izmaku snaga pa je (nažalost) došlo vrijeme da mu nađem dostojnog zamjenika :D

Išao bih do 2000 kuna. Mora biti najmanje u rangu s G3-ojkom: veličina u rangu s G3-ojom, može i veći; ekran max 5.8, a min 5.1 (ako je već tako "malen", onda barem da ima kapacitivne tipke ispod ekrana), najmanje 3 GB RAM-a, dobra kamera s najmanje 12MP (bilo bi dobro da ima OIS), solidna/natprosječna baterija, najmanje 32GB pohrane.
Treba mi dobar all-round mob. Najviše ga koristim za surfanje, messaging, fotkanje, 1-2 puta mjesečno za igrice (tipa angry birds i slično).

Oneplus 3T mi se čini odličan. Zbog njega bih potegnuo iznad 2000kn, ali nigdje ga ne mogu pronaći na akciji iz EU skladišta. Samo Hong Kong. Ima li ga gdje sa EU shipping?

Koliko vidim, sve te zahtjeve pokriva Xiaomi Mi 5 Prime (3/64GB) za 260 dolara s Honorbuy-a. Evo nekih koji su mi zapeli za oko
1) Mi 5: https://www.honorbuy.com/687-xiaomi-mi5-prime-3gb-ram-64gb-rom-smartphone.html
2) Redmi Note 4 za 199 dolara: Slabija kamera, nema OIS
3) LeEco Le Pro AI Edition za 290 dolara: https://www.honorbuy.com/1110-leeco-le-pro-3-ai-edition-32gb-13mp-dual-camera-smartphone-gold.html
4) OUKITEL K6000 Plus 4G: 179 dolara
5) UMIDIGI Crystal za 140 dolara: izlazi 25.8., velik omjer ekrana i prednjeg dijela mobitela

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.8.2017 23:13 (mata94).
8 godina
neaktivan

naručio bih xiaomi s goldwaya, ali ovaj nema official global rom. hoće li mi to praviti probleme?

https://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Redmi-4X-4-X-Mobile-Phone-Snapdragon-435-Octa-Core-5-0-2-5D/32797292795.html

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
moksha kaže...

naručio bih xiaomi s goldwaya, ali ovaj nema official global rom. hoće li mi to praviti probleme?

https://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Redmi-4X-4-X-Mobile-Phone-Snapdragon-435-Octa-Core-5-0-2-5D/32797292795.html

Ako ti je global rom bitan,naruci sa Mi Global store-a .Dode sa otkljucanim BL i sa globalnim romom

https://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-4X-4-X-Mobile-Phone-Snapdragon-435-Octa-Core-5-0-2-5D/3010045_32815146624.html?spm=2114.12010608.0.0.2995e5c0yyoPOY

Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49,WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee
8 godina
neaktivan

ok. hvala. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.8.2017 23:03 (moksha).
14 godina
neaktivan

A imaš tu za 10$ više Global verziju, i to s 3/32 GB...

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.8.2017 11:20 (frulex).
15 godina

Molio bih pomoć oko odabira mobitela.

Uvjeti: 5", 32GB, do 1500 kn.

Koliko sam vidio Xiaomi u tom rangu ima Redmi 4x, 3x i 4A.

Koji od tih odabrati?

Kupujem kod nas, jer uzimam na R1.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Između ta tri definitivno Redmi 4X 3/32 GB, global version (radi podrške za B20) u Neutrinu za 1260 kn i dvije godine garancije. Malo veći i jači, a ulazi u rang ispod 1500 kn, je Redmi Note 4X, ali on je malo veći, 5.5"
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice