"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.493
|
čitano: 6.513.795
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
14 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Andy22 kaže...
Teslaa kaže...
Bass kaže...
Obavezno redmi note 4X (četiri iks, jel).

moze pojasnjnje, vidim da na honoru (eu warehouse)  ta verzija nema

u ponudi 4/64 vec 3/32, sto se tice LTE na vip-u sam.  tnx

Evo, meni je baš danas došao Redmi Note 4 4/64 Internationl, Snapdragon sa Honorbuy-a.

Kupljen (naručen i uplaćen) u petak.

Dodouše, malo su ispali zbrčkani jer sam već jučer tijekom dana (ponedjeljak) dobio SMS od DHL-a kako će mi paket dostaviti danas (utorak), a na stranici Honorbuy-a je sve do danas pisalo "Preparation in EU warehouse", da bi tek danas netom prije primitka paketa promijenili status u "Shipped".

Sve u svemu, jako brzo.

Također, ni meni nije jasno zašto 4X a ne 4?

Koliko vidim 4X koristi drugu kameru (vjerojatno nešto bolju), a umjesto cijelog aluminijskog kućišta, kao 4, ovaj ima i neke plastične dijelove pri vrhu i dnu mobitela.

14 godina
neaktivan
Andy22 kaže...
Teslaa kaže...
Bass kaže...

Evo, meni je baš danas došao Redmi Note 4 4/64 Internationl, Snapdragon sa Honorbuy-a.

Kupljen (naručen i uplaćen) u petak.

Dodouše, malo su ispali zbrčkani jer sam već jučer tijekom dana (ponedjeljak) dobio SMS od DHL-a kako će mi paket dostaviti danas (utorak), a na stranici Honorbuy-a je sve do danas pisalo "Preparation in EU warehouse", da bi tek danas netom prije primitka paketa promijenili status u "Shipped".

Sve u svemu, jako brzo.

Koliko vidim 4X koristi drugu kameru (vjerojatno nešto bolju), a umjesto cijelog aluminijskog kućišta, kao 4, ovaj ima i neke plastične dijelove pri vrhu i dnu mobitela.

14 godina
neaktivan

osim poznatih recenzija, jel cemu ta mob

8 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Nakon dugo istraživanja odlučio sam se za kupnju Oneplus 5 te me sada zanima nekakav link bez dodatnih davanja (pošto nisam uspio naći na aliju - goldway za koji dosta vas govori da je bez carine pdv-a...) Naravno da je čim jeftinije :)

Kakva su iskustva sa TOMTOP preko njega je 475$ trenutno? Da li se više isplati preko službene stranice, čini mi se da imaju skladište u EU pa ne bi trebalo biti više od toga.

Također ako mislite da je odabir za mob kriv preporučite slobodno.... Ja sam razmišljao još o P10 i MI6...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Bolje uzmi Mi6 nego OP5, ali ako uzimas Op5 naruci ga sa official pagea.

Liverpool is not just a football club,its way of a life.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

OP5 je na njihovim službenim stranicama najjeftiniji, 499EUR (cca 576 USD). I stiže za par dana.

Cijeni, na drugim shopovima (TOMTOP), od 475$ treba dodati 25% PDV i plus cca 10USD troškova carinjenja, pa te onda ispadne tih 475$ ustvari preko 600$ (cca 520EUR).

Druga stvar, nekome važna , nekome ne. Na službenim stranicama, kad se registriraš, poslati će ti OP5 internacionalnu verziju sa B20. Većina ostalih shopova nema int.verziju.

Treće (ovo nisam siguran, ali...). Kupnja na službenim stranicama osigurava i daje najbolju garanciju na uređaj, mislim da je i servis u HR ( to treba provjeriti), ali svakako imaš najmanje problema ako kod njih kupiš

Kad već pišem, imao sam MI5, OP 3T i sada OP5.

Mi5 mi je bio najsimpatičniji, nije prevelik, i sve radilo Ok . 

OP 3T je opet imao svoje prednosti u smislu da mi je najviše odgovarao što se tiče aplikacija, notifikacija, ...

OP5 imam sad manje od mjesec dana, sve radi dobro (što naravno i mora za takav uređaj), nemam nekih primjedbi, dosta je opcija koje , ako korisnik želi, može posložiti. Čini mi se da je od ova tri uređaja, kamera on OP5 najslabija.

Nisam preveliki stručnjak da brojim piksele i zrnatost, i..., ali to je moj dojam

13 godina
Andy22 kaže...
Teslaa kaže...
Bass kaže...

To da se 4X obavezno uzme umjesto Snapdragon verzije 4-ke pričaju neupućeni.

Ekipa, Snapdragon verzije Redmi Note-a 4 je bolji izbor, jer uz minorno bolju izradu nudi i B20 frekvenciju tako da su sve 4G frekvencije u HR podržane..

Ne znam za kameru koja je bolja, al ne vjerujem da se radi o nekoj drastičnoj razlici..

8 godina
neaktivan
Da, sto vise citam to manje znam i dosta je razlicitih usporedba i recenzija po netu i tesko je znat kako zapravo stoje stvari... Negdje kazu da je 1+5 kamera bolja i od s8 a ti kazes da i nije nesto... Ako mi netko moze rec da je kamera na mi6 bolja i software jednako dobar ili tu negdje mozda uzmem i njega... Jos cu i ustedit :-)
14 godina
neaktivan

Poštovani,

imam par pitanja oko kupnje mobitela na goldwayu jer san malo izgubljen u svemu ovome

1. Koji kineski mobitel kupiti do 2000 kn ( za oko mi je zapelo Xiaomi mi5 s pa ako moze link gdje je najisplativije i najsigurnije za kupit) i naravno s nekom globolnom verzijom (samo ne razumjem sta treba tocno traziti pa ako moze pomoc)

2. Sad jel kod kupnje mobitela sigurno da se izbjegava plačanje pdv-a ako se stavi preko DHL-a

3. Čitao san malo da kad kupnje mobitela stavin neki kod od nekog likaa s foruma, i da se dobiju nekakvi dodaci, sad jer moran kad to stavim poslati njemu link te narudžbe ili mogu samo staviti i to ce doci tako kako je obecano

Prvi put mi je da uzimam ovako mobitel pa sam malo nesiguran

Hvala unaprijed :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
assassin.st kaže...
Andy22 kaže...
Teslaa kaže...
Bass kaže...

Ekipa, Snapdragon verzije Redmi Note-a 4 je bolji izbor, jer uz minorno bolju izradu nudi i B20 frekvenciju tako da su sve 4G frekvencije u HR podržane..

Ne znam za kameru koja je bolja, al ne vjerujem da se radi o nekoj drastičnoj razlici..

Koliko sam ja čitao (kad sam mislio uzet taj mob) postoje i 4 i 4x sa snapdragon procesorom. Razlika u ta 2 mobitela je B20 frekvencija. Koliko sam upućen, RN4 nudi tu frekvenciju, dok RN4x ne. 

Što se tiče kamere, tu je najveći "problem". Xiaomi je odlučio, iz nepoznatog razloga mijenjati senzore kamere, tako da oba mobitela mogu doći (ide na random) s bilo kojim senzorom. Postoje 3 senzora, jedan je Samsung S5K3L8, jedan je Sony IMX258 i jedan je Omnivision. Od ta 3 senzora, najbolji je sony, pa samsung, pa onda omnivision.

Na kraju sam se odlučio izdvojiti malo više i naručiti Xiaomi Mi 5s plus. Trenutno je na putu pa ćemo vidjet.

NeZnam kaže...

Poštovani,

imam par pitanja oko kupnje mobitela na goldwayu jer san malo izgubljen u svemu ovome

1. Koji kineski mobitel kupiti do 2000 kn ( za oko mi je zapelo Xiaomi mi5 s pa ako moze link gdje je najisplativije i najsigurnije za kupit) i naravno s nekom globolnom verzijom (samo ne razumjem sta treba tocno traziti pa ako moze pomoc)

2. Sad jel kod kupnje mobitela sigurno da se izbjegava plačanje pdv-a ako se stavi preko DHL-a

3. Čitao san malo da kad kupnje mobitela stavin neki kod od nekog likaa s foruma, i da se dobiju nekakvi dodaci, sad jer moran kad to stavim poslati njemu link te narudžbe ili mogu samo staviti i to ce doci tako kako je obecano

1. Xiaomi Mi5s je bio moj drugi izbor, nakon Xiaomi Redmi Note 4. Na kraju sam se odlučio za Mi5S plus, odnosno veću verziju. Trenutno imam 5.5 inca ekran, i probao sam nedavno mobitel koji je 5 inca i bila mi je velika razlika, dosta je čudno.

Naručio sam ga s Aliexpressa, s GoldWay-a i trenutno je na putu. 

2. Kolko sam ja shvatio kroz čitanje komentara tu i na aliexpressu naprimjer, da, ako se uzme preko DHL-a, nebi trebalo biti nikakvih dodatnih troškova.

3. Za ovo ne znam, ali koliko znam, postoji stranica koja TopCashBack koja bi kao trebala vratiti određeni postotak. Naručio sam preko nje, al navodno se čeka neko vrijeme pa ne mogu potvrditi još hoću li dobiti nešto nazad ili ne :D

13 godina
– Xiaomi Redmi Note 4X 32 GB – kuponski kod “ALPZ02B” – cijena se spušta na samo 130$
– Xiaomi Redmi Note 4X 64 GB – kuponski kod “ALPZ020” – cijena se spušta na samo 145$
https://m.cafago.com/en/android-phones-2480/p-pz0020b-us-64.html
O Matijeviću jesi li pri piću?!Kud će boca nego da se joca.
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
ZdravkoZ kaže...
– Xiaomi Redmi Note 4X 32 GB – kuponski kod “ALPZ02B”– cijena se spušta na samo 130$
– Xiaomi Redmi Note 4X 64 GB – kuponski kod “ALPZ020”– cijena se spušta na samo 145$
https://m.cafago.com/en/android-phones-2480/p-pz0020b-us-64.html

plus PDV

15 godina
Kiyongo kaže...
assassin.st kaže...
Andy22 kaže...
Teslaa kaže...
Bass kaže...

Koliko sam ja čitao (kad sam mislio uzet taj mob) postoje i 4 i 4x sa snapdragon procesorom. Razlika u ta 2 mobitela je B20 frekvencija. Koliko sam upućen, RN4 nudi tu frekvenciju, dok RN4x ne. 

Što se tiče kamere, tu je najveći "problem". Xiaomi je odlučio, iz nepoznatog razloga mijenjati senzore kamere, tako da oba mobitela mogu doći (ide na random) s bilo kojim senzorom. Postoje 3 senzora, jedan je Samsung S5K3L8, jedan je Sony IMX258 i jedan je Omnivision. Od ta 3 senzora, najbolji je sony, pa samsung, pa onda omnivision.

Na kraju sam se odlučio izdvojiti malo više i naručiti Xiaomi Mi 5s plus. Trenutno je na putu pa ćemo vidjet.

NeZnam kaže...

Poštovani,

1. Xiaomi Mi5s je bio moj drugi izbor, nakon Xiaomi Redmi Note 4. Na kraju sam se odlučio za Mi5S plus, odnosno veću verziju. Trenutno imam 5.5 inca ekran, i probao sam nedavno mobitel koji je 5 inca i bila mi je velika razlika, dosta je čudno.

Naručio sam ga s Aliexpressa, s GoldWay-a i trenutno je na putu. 

2. Kolko sam ja shvatio kroz čitanje komentara tu i na aliexpressu naprimjer, da, ako se uzme preko DHL-a, nebi trebalo biti nikakvih dodatnih troškova.

3. Za ovo ne znam, ali koliko znam, postoji stranica koja TopCashBack koja bi kao trebala vratiti određeni postotak. Naručio sam preko nje, al navodno se čeka neko vrijeme pa ne mogu potvrditi još hoću li dobiti nešto nazad ili ne :D

Krivo, note 4x kao i obicni note 4 nema b20 frekvenciju ali international verzija note 4x ima b20, skuplja je oko 20 eura od note 4x koji nema b20.. u obicnom note 4 je samsung senzor kamere, u note 4x je sony senzor a omnivision je u oba jer to je senzor prednje kamere.. kamera naspram one u Mi5 je smece i prednja i zadnja.. 

Mi5s ima mana naspram Mi5 jer je senzor otiska dosta neprecizniji i navodno je kamera losija iako je senzor bolji zbog loseg softwera kamere... 

12 godina
neaktivan

Krivo, note 4x kao i obicni note 4 nema b20 frekvenciju ali international verzija note 4x ima b20, skuplja je oko 20 eura od note 4x koji nema b20.. u obicnom note 4 je samsung senzor kamere, u note 4x je sony senzor a omnivision je u oba jer to je senzor prednje kamere.. kamera naspram one u Mi5 je smece i prednja i zadnja.. 

Mi5s ima mana naspram Mi5 jer je senzor otiska dosta neprecizniji i navodno je kamera losija iako je senzor bolji zbog loseg softwera kamere... 

Dunno, ako sam u krivu, sorry, ali GSMArena kaže da Redmi Note 4 ima b20, dok 4x nema

Kaj se tiče kamere, čitao sam da su ljudi dobivali za back kameru i sony i samsung i omnivision, a prednja mislim da je samo samsung. Ta je bila stalno navedena. Omnivision se pojavljuje kao stražnja kamera na oba modela u nekim slučajevima (

,
). To su samo 2 linka, i u komentarima na drugom videu ljudi govore o senzorima koje su oni dobili

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.7.2017 18:21 (Kiyongo).
17 godina
moderator
Kiyongo kaže...

Mrzim takve svinjarije. Em kemijaju s kamerama, em kemijaju s ekranima. Ja sam na Note 4 naletio na Samsungovu kameru (srednja žalost) i odličan ekran (Tianma).

Kiyongo kaže...

Dunno, ako sam u krivu, sorry, ali GSMArena kaže da Redmi Note 4 ima b20, 

Prema GSM Areni ispada da sve verzije Notea 4 sa SnapDragonom imaju podršku za B20, dok kolega u temi posvećenoj Note 4/4X ističe da treba tražiti baš onu za koju proizvođač navodi da je "global". 

Note 4 s MTK-om ne podržava B20 (a tako stoji i na GSM Areni).

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.7.2017 18:40 (mbaksa).
13 godina
neaktivan
Kiyongo kaže...
...

...

Za ovo mogu osobno potvrditi da je istina, jer sam prije 4 tjedna naručio Redmi Note 4 MTK 4/64 od Golway-a s DHL dostavom.

Sve što sam platio bilo je on-line i to cijena mobitela + DHL poštarina (35USD ako se ne varam).

Dakle, prilikom preuzimanja pošiljke od DHL djelatnika nisam apsolutno ništa platio - dakle, nikakva carina, PDV, manipulativni troškovi ili nešto treće.

11 godina
neaktivan
Andy22 kaže...
Kiyongo kaže...
...

...

Za ovo mogu osobno potvrditi da je istina, jer sam prije 4 tjedna naručio Redmi Note 4 MTK 4/64 od Golway-a s DHL dostavom.

Sve što sam platio bilo je on-line i to cijena mobitela + DHL poštarina (35USD ako se ne varam).

Dakle, prilikom preuzimanja pošiljke od DHL djelatnika nisam apsolutno ništa platio - dakle, nikakva carina, PDV, manipulativni troškovi ili nešto treće.

I ja samo da dopunim , uzeo sam prije dvije sedmice isto tako sa aliexpresa sa ove stranice https://nl.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Redmi-Note-4X-4-X-Mobile-Phone-Snapdragon-625-Octa-Core-5-5-FHD/32815138091.html?spm=2114.13010608.0.0.4SQZJb tel. me izaso zajedno sa 23eura za dhl posiljku sve ukupno 151 Euro ,mobitel sam dobio na vrata i nikakvih drugih troskova nisam imo , mislim narudzba i isporuka na vrata negde oko 10 dana sve , ja zadovoljan pravooo :)..

8 godina
neaktivan

Ekipa poz.

Kod "Goldway-a" ne vidim da Xiaomi Mi5 ima hrvatski jezik kao opciju ... Kako bi ga kkupio ženi molim info da li je to točno.

TNX i LP svima

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
rikavela kaže...

Ekipa poz.

Kod "Goldway-a" ne vidim da Xiaomi Mi5 ima hrvatski jezik kao opciju ... Kako bi ga kkupio ženi molim info da li je to točno.

TNX i LP svima

Bok, 

koliko ja znam, i koliko sam čitao, novi MIUI 8 je dobio hrvatski jezik.. Tako da ako ima MIUI 8, onda bi global rom trebao imati hrvatski..

Ljudi koji imaju bilo koji Xiaomi, jel može potvrda please, da ne bi čovjeka krivo uputio :D

8 godina
neaktivan
Kiyongo kaže...
rikavela kaže...

Ekipa poz.

TNX i LP svima

Bok, 

koliko ja znam, i koliko sam čitao, novi MIUI 8 je dobio hrvatski jezik.. Tako da ako ima MIUI 8, onda bi global rom trebao imati hrvatski..

Ljudi koji imaju bilo koji Xiaomi, jel može potvrda please, da ne bi čovjeka krivo uputio :D

TNX Kiyongo, ali kako i sam veliš ne bi bilo loše da potvrdi netko ko ga je kupio ... ono, da mi ova moja ne bi pilala ostatak ljeta

13 godina

Evo potvrda od mene, najnoviji MIUI Global stable ima HR jezik (verzija 8.2.2.0)..

@rikavela ako te možda zanima Mi5 za kupiti, ja ovog svog prodajem..

13 godina
neaktivan
Kiyongo kaže...
rikavela kaže...

Ekipa poz.

TNX i LP svima

Bok, 

Ne sve verzije. 8.1.6.0 za MTK Redmi Note 4 nema Hrv meni, dok 8.2.10.0 za SD Redmi Note 4 ima Hrv meni.

Toliko mogu reći iz osobnog iskustva.

13 godina

Od verzije 8.2 nadalje global rom ima HR jezik..

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

A kako vidjeti da li je MIUI 8.1.... ili 8.2 kada u upisu proizvoda na stranici stoji da je MIUI 8???

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Zapravo nemoras nista gledati niti traziti jer kad upalis telefon i spojis se na wifi dobit ces obavjest da imas update na 8.2.2.0....i amen,evo Hr jezika
Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49,WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee
10 godina
neaktivan

Prije par dana stigao mi je sa Goldway-a RN4 i gore je već bio MIUI 8.2. sa hrvatskim jezikom, tako da brige ne bi trebalo biti

16 godina

Poz...koji preporučujete ?

8 mi mix
1 mi note 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koliko carine i PDV-a i ostalih ludosti dode na cifru otprilike 60$

0 0 hvala 0
13 godina
zzz kaže...

Poz...koji preporučujete ?

Mi Note 2 ti ima bolju kameru ako ti je bitno.

Xiaomi MIX 6/256GB 24K Gold Special Edition +Xiaomi Redmi 3S + Mi Wifi Router + Mi Band 2 - MIUI Super Moderator
17 godina
moderator
misizulja kaže...
Koliko carine i PDV-a i ostalih ludosti dode na cifru otprilike 60$

Točno ovoliko.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice