"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.516.084
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
9 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Novi sam član, malo je nezgodno čitati sve stranice na temi, bilo bi lijepo kad bi se u jednom postu nalazili svi bitniji podaci vezani uz temu, linkovi e-shopova, pogotovo europskih i slično.

Skrećem pažnju na http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/xiaomi-hongmi-red-rice-wcdma-3g-review/201784.aspx?page=41&jumpto=4981327&sort=asc&view=flat možda je nepristojno, ali trebam pomoć nemam nikakav zamjenski (dvije kartice - privatna i posao) pa mi je malo nezgodno.

Hvala vam.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.3.2016 19:59 (ivan_vet).

1 0 hvala 0
16 godina

Nitko se ne diže na zadnje noge, nego je ovo reakcija na hvaljenje sranja i pljuvanje po provjerenom.

Nakon kaj i ti koji sad imas odrona probas normalnog nepreskupog kineza promjenil budes misljenje. no s druge strane nitko nikome ne brani da predstavi telefon bilokakav, ali da bi ga nekome preporučio moraš iznjeti argumente za to.

e tu 90 posto kineskog smeća pada na testu. ako kubotar košta 150 dollara, isto ko i xiaomi, izbor je jasan. kubotar tu nema što tražiti.

Ponavljam ljudi nek kupuju kaj vole ali ako nekome preporucujete telefon, radite to na temelju iskustva a ne prvotnog ushicenja jeftinim kinezom.

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
4 5 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Ja upravo i pišem iz vlastitog iskustva. Neću sad nabrajati koji su mi sve prošli kroz ruke,

ali te škole sa mijenjanjem i podešavanjem ROM-ova sam prošao i NE ŽELIM to raditi ni na čijem mobitelu.

Osim možda na svojem, jednom kad budem imao viška slobodnog vremena.

A čitajući razne forume, ja bi npr. radije Cubot H1 nego tog Xiaomia za 150$

dak
14 godina
Cubot nema teorije da bi ikada izabrao ispred Xiaomia,Mi3 radi kao lud na CM13 i slijedeći smartphone će biti Xiaomi sigurno.

Frend je imao GT99 i prvo je krepao proximity senzor,onda se gasio tijekom poziva,zatim je krepalo tko zna što sve ne.
robimarko@gmail.com
15 godina
dak0001 kaže...

Ja upravo i pišem iz vlastitog iskustva. Neću sad nabrajati koji su mi sve prošli kroz ruke,

ali te škole sa mijenjanjem i podešavanjem ROM-ova sam prošao i NE ŽELIM to raditi ni na čijem mobitelu.

Haha decko, u roku par mjeseci bi jako brzo promjenio misljenje, samo si uzmi takvog kineza pa bus zalio sto nisi uzeo provjerenog kineza i ulozio 5 min da si flashas rom i zavrsis s tim jednom zauvijek, nije samo problem los softwer koji je solidan u pocetku a kasnije samo stuca a nadogradnje mozes slobodno zaboravit, problem je i katastrofalna kvaliteta izrade, crkavaju, raspadaju se a garancije nemas, a sanse da se takvo nesto dogodi na xiaomiju su ti iste kao da se to dogodi na nekom sonyju, samsungu i ostalim premium markama, samo sto xiaomi ima odlican miui a ne touchwiz koji je nakrcan glupostima koje usporavaju  mob, no eto kad je problem jednu datoteku prebacit na mobitel, stisnut par tipki, pricekat par min dok mob odradi svoje i restarta se onda nema smisla nastavljat dalje raspravu. 

12 godina
neaktivan
To sta za xiaomi govorite da se treba flashat, ispada kao da uredaj dode bez predinstaliranog os-a ili da je neznam sta na njemu pa se mora flashat. Nije to bas tako. Mislim, slazem se da bi bilo dobro staviti stable rom (ili rom preko xiaomi.eu) preko toga sto dode ali to nije bas toliko nuzno. Mobitel ce i dalje raditi sasvim dobro. Uostalom u nekim trgovinama kao sto su top-one sa aliexpressa gdje je i najbolje narucivati po mom misljenju, mozete reci selleru kod kupnje da ostavi orginalni rom. Moj note 3 je dosao sa tim orginalnim, nisam nista flashao i evo vec 2 mjeseca bez ikakvih bugova radi.
16 godina
neaktivan

Zakrivljeni ekran trebam kao na Edgeu.

Ako ne, postoji li kakav solidan do 2000kn a da ima ekran skroz do ruba.

edit - Quote je nestao...

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2016 1:26 (wkoner1).
17 godina

Nešto vrlo nalik Edgeu je u pripremi (ne mogu trenutno da se setim koji od većih proizvođača ga je najavio), ali trenutno nema takvog kineskog modela.

Što se tiče ekrana skroz do ruba, ni to mi trenutno ne pada na pamet. Ima dosta uređaja sa "2.5D" zakrivljenim staklom, ali obično ispod tog stakla postoji tanji ili deblji bezel, tj crni okvir oko slike.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da navodno Xiaomi Mi Note 2.

A nemam potrebe onda mijenjati ovaj Redmi Note 2, sve radi glatko, samo sam estetiku htio tog ekrana.

9 godina
neaktivan
wkoner1 kaže...

Zakrivljeni ekran trebam kao na Edgeu.

Ako ne, postoji li kakav solidan do 2000kn a da ima ekran skroz do ruba.

edit - Quote je nestao...

Trenutni ništa osim Samsa.

U pripremi je Vivo

http://www.phonearena.com/news/Is-Vivo-making-an-S7-edge-like-phone-Alleged-Vivo-Xplay-5-promo-pictures-leak_id78791

Od ekrana skroz do ruba...ako ga možemo tako zvati, na pamet mi pada ZTE Nubia Z9, no ona premašuje zadani budget.

Pogledaj na merimobilesu. Tamo znaju imati akcije na ZTE mobove. Naravno gledaš samo Z9, a ne Z9Max ili Mini.

15 godina
neaktivan
domac5 kaže...
dak0001 kaže...

Haha decko, u roku par mjeseci bi jako brzo promjenio misljenje, samo si uzmi takvog kineza pa bus zalio sto nisi uzeo provjerenog kineza i ulozio 5 min da si flashas rom i zavrsis s tim jednom zauvijek, nije samo problem los softwer koji je solidan u pocetku a kasnije samo stuca a nadogradnje mozes slobodno zaboravit, problem je i katastrofalna kvaliteta izrade, crkavaju, raspadaju se a garancije nemas, a sanse da se takvo nesto dogodi na xiaomiju su ti iste kao da se to dogodi na nekom sonyju, samsungu i ostalim premium markama, samo sto xiaomi ima odlican miui a ne touchwiz koji je nakrcan glupostima koje usporavaju  mob, no eto kad je problem jednu datoteku prebacit na mobitel, stisnut par tipki, pricekat par min dok mob odradi svoje i restarta se onda nema smisla nastavljat dalje raspravu. 

Hehe, mislim da si u ovoj priči dečec svakak ti. Pišeš o iskustvima odprije tri i više godina.

Velikoj večini korisnika mobitela ne treba zvijer sa 110 000 antutu bodova. Oni nemaju neke bijesne igrice u svojim mobitelima.

Treba im mobitel koji radi od prve ono što treba raditi bez ikakvih intervencija sa strane.

Prije dvije i pol godine sam kupio Ampe A605, za koga vjerojatno nikad nisi čuo, služio me 17 mjeseci bez da je štucnuo

i sad služi novog vlasnika. Sadašnji moj Oukitel K6000 ima sve što meni treba, a za samo 116$.

Ne tvrdim ja da je Xiaomi loš ili da nije bolji u nekim stvarima, ali to velikoj većini korisnika jednostavno NE TREBA.

dak
13 godina
protjeran
dak0001 kaže...

Ne tvrdim ja da je Xiaomi loš ili da nije bolji u nekim stvarima, ali to velikoj većini korisnika jednostavno NE TREBA.

Kojom logikom nekome ne treba best buy marka telefona??

Ajde da si rekao da ljudima ne treba iPhone 6 ili Galaxy S7 koji koštaju nekoliko tisuća kn, ali reći da ti ne treba Xiaomi zato što postoji 20-30$ jeftiniji Oukitel je nebuloza samo takva.

Xiaomi se kupuje baš zato što je jeftin, a kvalitetno izrađen, s dobrim softverom i najboljom podrškom, drugim riječima imaš kompletan paket, a to rijetko koji kinez ima.

Stvarno ne znam zašto se više raspravlja o tome, ako se nešto masivno kupuje, onda znači i da valja, a Xiaomi se kupuje.

A ti slobodno kupuj Oukitele, Ampe, Cubote, Hjhgjl, Aunrtjuhk i ostale marke.

15 godina
neaktivan

Ne bi vjerovao, ali ljudi se za mobitele cjenkaju za 10 kuna, a kamo li 20-30$.

Mene prijatelji traže što jeftinije, a da radi sve kak treba. Sad su u trendu što jače baterije.

I opet ponavljam, otvorite si temu SAMO za Xiaomije, a nas pustite da razmjenjujemo iskustva

sa ovima koji se vama gade i spomenuti ih.

dak
13 godina
protjeran
dak0001 kaže...
I opet ponavljam, otvorite si temu SAMO za Xiaomije, a nas pustite da razmjenjujemo iskustva

Xiaomi modeli i imaju svoje teme, što dovoljno govori o popularnosti.

I ne znam tko tebi i tvom prijatelju brani da pišete o drugim telefonima, problem nastaje kad krenete lupetat o Xiaomi brandu, kako je kompliciran i kako ga ne preporučate i kako postoji bolja kupnja - a ne postoji!

Pogotovo tvoj kolega Ag008 koji se uključio u banggoodov affilates program, preko kojeg promovira određene brendove, skuplja nekakve bodove, te laže, izmišlja, i piše gluposti na više foruma.

A što se tiče tvojih prijatelja kojima kupuješ telefone, a žele što jeftinije, mogu samo reći da su to totalno nezahtjevni korisnici pa će im biti dobar i nekakav kinez od 500 kn kojeg mogu kupiti u poslovnici Hrvatske pošte, a takvi telefoni nemaju šta tražiti u bilo kojoj ozbiljnoj raspravi po forumima.

16 godina

Tati je jučer pao Cubot X6 i puknulo je staklo i ne radi više touch pa je vrijeme za nešto novo. Sa Cubotom je bio zadovoljan, godinu i pol ga je imao, osim problema s kineskim virusima koje sam riješio sa root-om i brisanjem toga.

Sad želi nešto u tom stilu, do nekih 1500 kn. NAJBITNIJE je da je mobitel dual SIM (jer ima privatni i poslovni broj) i po mogućnosti da ne dijeli SIM i microSD jer ima i microSD karticu. Ekran minimalno 5", može i 5.5" jer slabije vidi. I bitno je da je što bolja baterija jer ga on sad puni svakih 5-6 dana. Cubot X6 ima odličnu bateriju, daleko bolju nego moj Sony Xperia Z1. Također, valjalo bi da je nešto malo kvalitetnije i pouzdanije, i da ima pristojnu kameru jer voli slikat. Cubot X6 nije imao ništa posebno, al sasvim solidnu kameru i solidne slike je radio. I naravno, da je pouzdan za ove osnovne stvari (pozivi i poruke), da nema problema sa signalom ili kvalitetom zvuka tokom poziva itd. Za to mu uglavnom treba, te povremeno internet i mail.

I odakle naručiti? Po mogućnosti EU warehouse da se ne je*em s carinom i da stigne što prije, jer trenutno nema ni jedan zamjenski dual SIM.

Ono što nam je zasad zapelo za oko:

Elephone P8000

Cubot H2 (dijeli SIM i SD)

Cubot X11

Ulephone Paris (dobio preporuku za njega)

Malo sam i temu izvrtio unazad (između ostalog tako sam i vidio H2).

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2016 12:55 (Injection).

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Pogledaj xiaomi redmi note 2. On ti je tu negdje u cijeni. Čak i jeftiniji
13 godina
protjeran
Injection kaže...

Ono što nam je zasad zapelo za oko:

Elephone P8000

Cubot H2 (dijeli SIM i SD)

Cubot X11

Ulephone Paris (dobio preporuku za njega)

Malo sam i temu izvrtio unazad (između ostalog tako sam i vidio H2).

lol, a ja sam sad malo izvrtio tvoje postove unazad i vidim da si napisao 100 problema s cubotima.

http://www.bug.hr/forum/userposts/injection/9753.aspx?sort=desc

Nema signala, sami od sebe šalju sms-ove, puni virusa i trojanaca, sami konstantno instaliraju kineske aplikacije... i sad nakon svega ti opet gledaš taj brend da kupiš. :facepalm:

Pa ako iz tvornice Cuboti dolaze sa trojancima u sebi, a ti ih opet želiš kupiti, onda je sve što ti mogu reći da si mazohist ili si kompanjom s Ag008 u tom biznisu promoviranja, jer ovdje mi nekoliko nickova smrdi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2016 13:10 (bill_jobs).
17 godina

Xiaomi fanovi, dajte smanjite doživljaj oko svojih mobitela. Postoje i ostali mobiteli. Ne mislim samo na Cubote, Umi, Zoppo...

Imao sam na desetke mobitela u rukama, recenzirao isto lijepi broj. Imao sam i Xiaomi, i trojku noviju.

Istina, dobar je mobitel, doima se čvrsto, stabilno. Međutim, imate hrpu ljudi koji ne želi petljati, flashati novi rom, čitati upute itd. Za naprednog korisnika je 5 minuta posla, no većini trebaju sati da detaljno pročitaju upute, nađu onaj tutorijal koji je najejdonostavniji noviji i točan jer postoji više metoda. Što ako nešto zeznu, tu su opet sati za popravak ili unbrick uređaja.

Na njemu se mora mijenjati rom koji dođe iz trgovine iz Kine jer ima hrpu reklama, nije optimizran itd. Prijateljica moja je izludila kada je naručila Xiaomi jer to nije znala. 

Ne kuži se u to, željela je običan Android uređaj. I tu na forumu se javljaju ljudi koji griješe u postupku na Xiaomiju imaju probleme itd.

Dio korisnika s druge strane da, kuži se, mijenjati će softver na mobu. Kada izađe novi, opet flashati novi, bolji. I kod Xiaomija i Elephone, Ulefonea i xxx mobitela je servis slanje trgovcu, 99% slučajeva u Kinu i opet plaćanje pdv-a kod uvoza. Jamstvo je kod svih slično. A Aliexpress trgovci kao i na ebayu za 8 mjeseci ne moraju više postojati.

Dopustite i raspravu o drugim modelima. To što ste prije 2 godine imali jedan model jednog proizvođača pa vam se nije svidio ne mora značiti da su svi modeli loši, dapače, puno modela raznih proizvoda je dobro.

Kod Ulefone Parisa iz EU skladišta koji košta 120$ se ne mora mijenjati nikakav rom, sve dolazi iz kutije kako treba i spreman za uporabu. Postavi se hrvatski jezik i to je to. Puno drugih modela i mobitela je također dobro, odlične kvalitete izrade itd.

Osobno nemam taj model ali samo dajem primjer. Naručiti ću sada Cubot H2 za 120$ (5000mAh baterija, 3Gb rama, Android 5.1, 5.5", itd) jer je promocija iz EU skladišta, dio vas koji nikada nisu imali H2 u rukama odmah će ga popljuvati i forsirati isključivo Xiaomi.

Slažem se, Xiaomi je jedna od boljih marka ali ne isključiva i jedina. Dopustite raspravu o drugim modelima bez konstatnog napada bilo čega što nije Xiaomi.

EDIT: Cuboti ne dolaze sa trojancem u sebi. Imam ih puno i niti jedan ne dolazi. Jedan model Voya je imao (na tabletu), smsreg apk koji je instalirao pozadinske aplikacije i neželjene programe kao recimo Xiaomi na stock romu iz Kine ali ne Cubot.

Nemoj lagati molim te. Imam Cubot X6 više od godinu dana i nikada ništa nije instalirano.

Svako malo u temi ovdje i Xiaomiju ljudi imaju probleme s instalacijom roma, negdje pogriješe a to ignorirate.

Dajte jednu kosntruktivnu raspravu dopustite, bez pljuvanja svega što nije Xiaomi.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2016 13:23 (Ag008).
13 godina
protjeran

Evo, ovo vam je dame i gospodo Cubot "brend", i to njihov bolji model, Cubot X6:

http://imgur.com/28uLUww

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/cubot-x6-octa-core/204858.aspx?page=2&jumpto=4892083&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/cubot-x6-octa-core/204858.aspx?page=2&jumpto=4893230&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/cubot-x6-octa-core/204858.aspx?page=2&jumpto=4894252&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/cubot-x6-octa-core/204858.aspx?page=2&jumpto=4896070&sort=asc&view=flat

Čak ima i mogućnost da sam šalje smsove (malware): http://imgur.com/WSTqET8

Znači, telefoni im imaju više problem nego svi ostali kinezi zajedno, a malware im dolazi ugrađen po defaultu.

To vam je inače taj telefon koji radi čim ga izvadite iz kutije i korisnik ne mora petljati po romovima.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2016 13:33 (bill_jobs).

5 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ma nema više smisla pratit ovu temu.

5 0 hvala 0
17 godina

Ja imam stock v1.0, stari Android 4.2 i na mom Cubot X6 (koji je btw prastari model star godinu-dvije) nemam te programe. Poskenirao kada mi je još došao. Ni smsreg. Ovo su postovi tog autora koji je nažalost imao loš rom, možda neki noviji. Žao mi je ali je lako riješiti problem. Kao što i na Xiaomiju dolazi s takvim appovima pa se stavi drugi rom. Kod cubota to nije pravilo, bilo bi puno više žalbi.

Na needromu i za taj stari Cubot X6 imaš isto hrpu romova, MIUI itd;

http://www.needrom.com/category/cubot/x6-cubot/

Tema se zove kineski mobiteli, postoje Xiaomi teme pa dopustite raspravu i o drugim modelima. Akcije postoje, svako malo na raznim trgovinama i upeca se puno modela po dobrim cijenama.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2016 13:41 (Ag008).
12 godina
neaktivan
Znaci stvarno ste zapeli bzvz, koji k se svadate? Zatrpvate temu bzvz, tema su kineski mobiteli a ne xiaomi vs cubot

Realno xiaomi i meizu i jesu najkvalitetniji kinezi. A ti Ag008 si jako naporan s tim svojim promoviranjem cubota, mobiteli su prelosi (bar bio gt99), zivo me zanima koji mobitel stvarno koristis..

3 0 hvala 0
12 godina

Zelio bih kupiti svog prvog kineza,sa honorbuya ili giztopa.

S obzirom da je moje znanje o mobitelima prilicno skromno i nisam na "ti" s pojmovima custom rom,root i flashanje, uzeo bi mob u koji bi ubacio svoj sim,upalio ga i to je to.

Imate li preporuku za koji model i moze li se po specifikacijima modela zakljuciti koji zahtijevaju malo truda prije koristenja a koji  ne?

Uzi izbor Rmn2 i Meizu Note 2.

HZV

0 0 hvala 0
16 godina

Prije svega, nisam nikakav prodavač ni promotor Cubota. Štoviše, ja osobno nemam kineza, imam Sony Xperia Z1 a za budući mobitel ću sebi vjerojatno opet nešto tako (Z6 ili Galaxy 7 Edge), iz jednostavnog razloga, a to je da sam ovisnik o mobitelu, ponajviše o multimediji i odlična kamera i premium zvuk u slušalicama su mi must-have. A to kod kineza je rijetka pojava. I jednostavo, s obzirom koliko i za što sve koristim mobitel, nemam problem s time da izdvojim puno novca za mobitel. To je jedna od prvih stvari na koje ću potrošiti novac. Međutim, ako ste mi čitali stare poruke, mogli ste vidjeti da imamo čak tri Cubota X6 (roditelji i brat). Oni nisu toliki ovisnici o mobitelima i nisu željeli trošiti puno novca, pa kinezi ipak daju daleko više opcija za isti novac. Di ćeš kupit neki Samsung/Sony za 1000 kn, to bi bila kanta samo takva.

Sva tri Cubota su radila perfketno u prvih godinu dana. Doslovno izvadiš iz kutije, staviš hrvatski jezik i deri, niti jednog jedinog problema. Nakon godinu dana, mami su se aktivirali ti virusi (između ostalog, bio je i "smsreg" unutra), tati isto al u manjoj mjeri. Bratu nisu nikada, on ima samo problema sa signalom ali to je isto počelo negdje nakon godinu dana. Treba naravno uzeti u obzir da mu mobitel leti iz ruke u prosjeku dvaput dnevno, znači padao mu je stotine puta, pa je moguće da je i to posljedica padova. Problem s virusima sam riješio sa flashanjem starije verzije mami sa needrom + root + brisanje tih aplikacija. Tati sam samo rootao i brisao jer on ima KK, a za KK sa needrom sam čitao o problemima s kamerom pa nisam htio riskirati.

S ostalim brandovima nemam NIKAKVOG iskustva, pa sam mislio da su svi kinezi isti po tom pitanju, kao i Cubot, zato sam ih opet i razmatrao. Ali između ostalog, zato i pitam ovdje. Jer ako postoji boljih mobitela koji nemaju problema kao Cuboti, za približno iste pare, onda naravno da je bolje uzeti nešto drugo. Meni se ipak čini da je X6 napravio solidan posao za svoju cijenu, ako uzmemo u obzir da mu baterija traje skoro triput više nego na mom Sony-u koji je bio flagship i koštao 6k kuna, i da su kutevi gledanja daleko bolji nego na mom TFT LCD-u. Mama je isto postala malo zahtjevniji korisnik u zadnje vrijeme jer je stalno na mobitelu i nakon što sam pobrisao viruse, opet sve radi savršeno.

Za Xiaomi znam da su pouzdani i da je to dobar brand, i ovaj Redmi Note 2 mi se stvarno čini idealan za njega. Međutim, sad me brine ovo s obaveznim mjenjanjem softvera kad dođe? Znači Xiaomi nisu, kako bi za aute rekli, "toči, pali, vozi"? Jer njemu bi trebao takav nekakav mobitel. Doduše, ako je jednostavno, ja mu ga mogu srediti jer imam sitnog iskustva s time, na staroj Xperiji X10 sam isprobao sve moguće ROM-ove al novu nisam nikad ni rootao jer stock ROM radi sasvim dobro.

Tako da sad sam nekako ostao na Redmi Note 2 ili Elephone P8000. Što o Elephone mislite? I za ovaj Ulephone Paris, osim baterije, vidim da je dobar?

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2016 15:12 (Injection).

1 1 hvala 0
10 godina
neaktivan

redmi note 2, mozda da napises na stranici kojoj narucujes da ti stave xiaomi.eu rom i to bi ti bilo to :)

9 godina
neaktivan
Injection kaže...

Tako da sad sam nekako ostao na Redmi Note 2 ili Elephone P8000. Što o Elephone mislite? I za ovaj Ulephone Paris, osim baterije, vidim da je dobar?

Bolje ne gledaj Elephone jer su šta se tiče sw banana. Imao sam p7000, hw super, ali sw sa toliko bugova, da ne spominjem da u  4mj. koliko sam ga imao su non stop izbacivali update, ali ni 1 stvar nisu riješili. Pričao sam sa nekim našim koji je moderator na njihovom forumu i potvrdio da su nesposobni za napravit rom, da izbacuju mobitele bez roma za download i sl.

Za promijenit rom na xiaomiu ti ne treba nikakvog znanja, to šta glavni zastupnik Cubota za RH straši ljude je drugi par rukava, skineš, prebaciš na mobitel, 3 poteza prstom i sačekaš da se instalira, cijela mudrost. Pogledaj još MeizuM2 Note, mislim da se ne može i sim i sd, ali vjerojatno ostane nekih 10gb.

16 godina
moderator

Smirite se i vratite se na temu.

Ovakavo bezvezno i beskorisno prepucavanje neću tolerirati, a pogotovo ne širenje dezinformacija radi vlastite koristi.

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
bill_jobs kaže...
dak0001 kaže...

A što se tiče tvojih prijatelja kojima kupuješ telefone, a žele što jeftinije, mogu samo reći da su to totalno nezahtjevni korisnici pa će im biti dobar i nekakav kinez od 500 kn kojeg mogu kupiti u poslovnici Hrvatske pošte, a takvi telefoni nemaju šta tražiti u bilo kojoj ozbiljnoj raspravi po forumima.

Eh, samo da ti velim, kad bi išao kupovati mobitel u Pošti ili Tisku,

trebalo bi me ubiti i u gnjoj zakopati.

To što oni prodaju je otprilike kao ovaj koji uskoro stiže za

poklon jednom desetogodišnjaku za pričest.

Možda još koga zanima nekaj tak jeftino .... 32$

Upravo dobio na mail, ako koga zanima akcija  Oukitela

dak
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2016 17:23 (dak0001).
16 godina

Samo da napomenem jednu stvar sto se tice xiaomia

Nikako mi se ne sviđa sto zakljucavaju bootloader na novim modelima telefona. Da nebi bilo da sam fanboy jer stvarno nisam. Moj sljedeci telefon bude imao odkljucan bootloader bez obzira na sve.. I u obzir mi dolaze svi kinezi koji kvalitetom opravdaju cijenu

Toliko od mene u ovoj temi do dok ne kupim novog kineza

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
red_bull kaže...

Samo da napomenem jednu stvar sto se tice xiaomia

Nikako mi se ne sviđa sto zakljucavaju bootloader na novim modelima telefona. Da nebi bilo da sam fanboy jer stvarno nisam. Moj sljedeci telefon bude imao odkljucan bootloader bez obzira na sve.. I u obzir mi dolaze svi kinezi koji kvalitetom opravdaju cijenu

Toliko od mene u ovoj temi do dok ne kupim novog kineza

Daj pojasni malo zašto te toliko pati taj zaključani bootloader ?

Čak se može podnijet zahtjev za otključanjem.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice