"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.516.930
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
10 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Htio sam rootati mobitel i nakon neuspjelih pokusaja sa Kingo Root i Root Genius aplikacijom sljedio sam korake iz 4. metode sa linka http://en.miui.com/thread-186765-1-1.html

I sve je kao bilo dobro na kraju sam odabrao reboot now i sada kada se pali samo stoji na onom logu mi.com, jel ima netko ideju sta sam napravio i sta bi trebao napraviti da sada to rjesim?

edit: skinuo sam novi rom i samo flashao preko twrp, sada se cini sve ok

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.3.2016 17:47 (domac7111).

1 0 hvala 0
17 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
domac5 kaže...
Ag008 kaže...

Svakako treba paziti kod naručivanja Xiaomija jer nažalost nije za amatere i oni koji nisu previše vjeršti.

Treba mijenjati rom, flashati novi itd.

To je jedno te isto i gotovo je u 5 min, skines, prebacis na mob, instaliras po uputama, uzivas. Ne znam sto je toliki problem ljudima, citat tekst pa radit po uputama? To je kao kad kupis komad namjestaja pa ga po uputama sastavljas, ali ljudi su problem sto ne zele ni pogledat kako se to radi a kamoli probat, onda dolazimo do toga da je xiaomi kompliciran a nama prosjecnim korisnicima koji citamo upute i radimo po njima je to smjesno, takvi ljudi nek se drze iphonea, makar ni na njemu ne znaju pjesmu prebacit u mob

Pa dobro, neki baš to i ne vole i ne žele raditi. Tražiti koji rom je najbolji, koje upute su najbolje itd.

Tako i ja na onom tabletu se nisam volio baviti satima istražujući koja aplikacija mi instalirava druge spam appove itd. Puno drugih mobitela nema u sebi adware appove, ne zahtjeva mijenjanje roma itd. Paris model kojeg ima frend je isto došao sa odličnim stock romom bez kineskih appova i spama.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
16 godina

Usporedujes neki noname tablet upitne kvaliteta sa Xiaomijem i to te dovelo do zakljucka da je Xiaomi isti kao ostalih 100 noname cajniz brandova 

Zato Cubot ima najbolji softver 

Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
domac7111 kaže...

Htio sam rootati mobitel i nakon neuspjelih pokusaja sa Kingo Root i Root Genius aplikacijom sljedio sam korake iz 4. metode sa linka http://en.miui.com/thread-186765-1-1.html

I sve je kao bilo dobro na kraju sam odabrao reboot now i sada kada se pali samo stoji na onom logu mi.com, jel ima netko ideju sta sam napravio i sta bi trebao napraviti da sada to rjesim?

Koliko dugo stoji? Ja sam posle hard reseta imao sličnu sitauciju mislio da nešto nije uredu, ali je samo trebalo pustiti ga da završi.

14 godina
domac7111 kaže...

ne razumijem, treba staviti novi rom, to preporucas?

Stavi najnoviji xiaomi.eu rom bez kineskih aplikacija i to je to, kakvo ciscenje. Ne mozes ocistiti rom sa spywareima i adwareima.

1. - bekapiraj si sta ti treba sa telefona

2. LINK  - skini na mobitel hermes za note 2 (global multilanguage rom sa gapsima, bez kineskih apova).

3. - snimi ga u root telefona (glavni direktorij) i rename u update.zip

4. - rebootaj telefon u mirecovery (google), i od tamo napravi wipe cache i data, pa install rom (odaberi onaj gore update.zip)

...i to je to. Novi updatei roma sa xiaomi.eu ce ubuduce ti dolaziti over-the-air. Nema vise brige.

Ag008 kaže...

Svakako treba paziti kod naručivanja Xiaomija jer nažalost nije za amatere i oni koji nisu previše vjeršti.

Baš sam nedavno dosta muke mučio s jednim tabletom, nije neki brand, nema čak ni objavljen rom na webu.

...

O cemu pricas? Na svim xiaomi mobitelima treba ti ravno 2 minute i dva klika prstom da instaliras bilo official global, bilo xiaomi.eu international. Iznimka su jedino novi 3 pro i mi5, gdje ta procedura traje 10 minuta radi bootloadera.

Ali slazem se, ako je to nekome prekomplicirano, ne bi trebao narucivati mobitele iz kine. Usporedbu sa nekim srotovima ili malo manjim srotovima poput cubota i njihovim romovima necu ni komentirati. Tko je probao jedne i druge zna.

14 godina
Ivan(4) kaže...
domac7111 kaže...

Koliko dugo stoji? Ja sam posle hard reseta imao sličnu sitauciju mislio da nešto nije uredu, ali je samo trebalo pustiti ga da završi.

Inace, svi romovi sa xiaomi.eu su rootani po defaultu, ne treba nista raditi za root nakon instalacije roma.

17 godina

Na drugom forumu je rečeno

Dolazi zakljucan, imas na miui forumu obrazac koji moras popuniti ako zelis otkljucavanje, uz to moras i navesti zasto. Kroz 10-ak dana stize od njih odgovor da li su prihvatili zahtjev (meni je 11-i dan stiglo da mogu otkljucati, pa cu to i uraditi cim dobijem telefon), nakon toga, povezes telefon na mi account i otkljucas preko njihove unlock aplikacije. Dosta su to iskomplikovali

Samo ne bi htio da netko kupi Xiaomi zato što je pročitao da ga uzme, a ne dolazi odmah spreman za rad, već se mora otključavati bootloader, čitati razne forume, tražiti, pogotovo za recimo neku majku, ili curu koja se uopće ne kuži i želi to raditi a mogla je uzeti bilo koji xx mobitel, kinez, isto dobar koji odmah dolazi sa hrvatskim sučeljem, bez ikakve potrebe za mijenjanjem a ovdje ga je netko odbacio a da ga nije ni probao. Ne govorim o niti jednom mobitelu ali takav je stav nekih, da je samo Xiaomi dobar.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.3.2016 18:30 (Ag008).
14 godina
Ag008 kaže...

Na drugom forumu je rečeno

Dolazi zakljucan, imas na miui forumu obrazac koji moras popuniti ako zelis otkljucavanje, uz to moras i navesti zasto. Kroz 10-ak dana stize od njih odgovor da li su prihvatili zahtjev (meni je 11-i dan stiglo da mogu otkljucati, pa cu to i uraditi cim dobijem telefon), nakon toga, povezes telefon na mi account i otkljucas preko njihove unlock aplikacije. Dosta su to iskomplikovali

Samo ne bi htio da netko kupi Xiaomi zato što je pročitao da ga uzme, a ne dolazi odmah spreman za rad, već se mora otključavati bootloader, čitati razne forume, tražiti, pogotovo za recimo neku majku, ili curu koja se uopće ne kuži i želi to raditi a mogla je uzeti bilo koji xx mobitel, kinez, isto dobar koji odmah dolazi sa hrvatskim sučeljem, bez ikakve potrebe za mijenjanjem a ovdje ga je netko odbacio a da ga nije ni probao. Ne govorim o niti jednom mobitelu ali takav je stav nekih, da je samo Xiaomi dobar.

Zato je Xiaomi 4. po broju uređaja koje drži na tržištu. Gdje je tvoj Cubot sa tim softverom? Mene zanima, kako kada odem u recimo neke poznate trgovine koje prodaju kineske mobitele, prodavači uvijek preproučuju Xiaomi ili Meizu. Meni osobno gdje god sam bio niti jedan prodavač nije preporučio tvoj Cubot. Iskreno nikad nisam kupio niti isprobao tu Cubot marku, ali ako je već 4.po broju uređaja, mislim da to nije bezazlena informacija.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011 David Bowie 1947-2016
13 godina
protjeran
Ag008 kaže...

Samo ne bi htio da netko kupi Xiaomi zato što je pročitao da ga uzme

Daj dosadio si više svima sa svojim glupostima i reklamiranjem.

Šta tebe briga hoće li netko uzeti Xiaomi?? Pazi, "o ne bi htio da ga netko kupi" :facepalm:

Xiaomi je najpopularniji kineski brend po svim našim forumima, znači, taman i da zapneš negdje, naći ćeš 100 ljudi koji će ti moći pomoći.

Dok s druge strane ako kupiš drlog koji ti promoviraš, možeš ga baciti u smeće zato šta taj telefon ima samo još jedan tip, a on ga je već prije tebe bacio u smeće.

Stvarno ne znam kad ćeš prestati sa svojim promotorskim postovima?

Ako nemaš Xiaomi onda se ne petljaj u preporuke oko istoga.

14 godina
Ag008 kaže...

Samo ne bi htio da netko kupi Xiaomi zato što je pročitao da ga uzme, a ne dolazi odmah spreman za rad, već se mora otključavati bootloader

Nemoj siriti krive informacije, da ne dovedes u zabludu ostale pratitelje ove teme.

Samo dva od deset xiaomijevih modela (trenutno) imaju zakljucan bootloader.

Na ta dva, bootloader se uopce ne mora otkljucavati, stovise trenutno nema uopce potrebe za time. Sluzbeni global rom (gappsi, bez kineskih appova, znaci sve sto treba) se instalira bez problema sa zakljucanim bootloaderom. Osim sluzbenog, nema nikakvih (jos) relevantnih nesluzbenih romova za ta dva modela radi kojih bi se isplatilo otkljucavati bl.

uglavnom, ako kupujete xiaiomi, ne mora se nista otkljucavati, koji god model trenutno da uzmete, bit ce spreman za rad nakon par minuta koje cete potrositi za instalaciju xiaomi.eu ili official global roma. I to radite samo jednom, oba roma podrzavaju over-the-air nadogradnje.

(jedino za mi5 jos nema sluzbenog global roma, morate rucno instalirati gappse, ima upute u mi5 temi)

17 godina

Vas nekoliko mi lupa minuse jer su Xiaomi fanovi, ali morate znati kada ga preporučite nekome da ta osoba isto mora znati što ga očekuje u smislu stavljanja romova na njega i petljanja, traženja tutorijala.

Neki ovdje su Xiaomi fanovi i ne prizaju niti jedan drugi mobitel, proizvođača itd. Iako ga nisu imali u rukama. Ne govorim o Cubotu niti o nekom specifičnom modelu.

To što je popularan u Kini ne znači nužno da je i najbolji model za EU tržište. I kod nas je među popularnijim K plus tuna ili neki drugi K plus proizvod ne zato što je možda najbolja nego zato što je među najejftinijim, ima puno reklama i Konzum je svugdje. Zato što je ovdje prodavana bi rekli i preporučili nekom iz druge države da je naruči i kupi? Tako isto i za Xiaomi, ne morate odmah napadati neki drugi mobitel, reći da je smeće a niste nikada imali taj model u rukama.

Koliko samo ljudi i na ovom forumu i drugima muku muči s tutorijalima, forumima romovima, greši na bootloaderu itd i ne želi se bakčati s time. Da, iskusnima je 10 minuta posla, brzo će naći što traži ali nije svima tako- očigledno. Druga osoba bi onda bila sretnija da je naručila neki drugi.

I onda kada dođe XY korisnik ovdje, koji se ne kuži u kineske mobitele, vidjeti će XIaomi, naručiti možda četvorku a dobije dobar mobitel ali s hrpom kineskih aplikacija, stvari koje ne može skinuti, morati će mijenjati rom, flashati, otključavati bootloader itd a to nije želio.

Zato dopustite tu i tamo raspravu o drugim kineskim mobitelima a ne samo o jednom uz obvezno pljuvanje bilo kojeg drugog bez da ste ga imali u ruci.

13 godina
neaktivan

LOL. koja usporedba :P

Pišeš gluposti.

13 godina
domac5 kaže...
Ag008 kaže...

To je jedno te isto i gotovo je u 5 min, skines, prebacis na mob, instaliras po uputama, uzivas. Ne znam sto je toliki problem ljudima, citat tekst pa radit po uputama? To je kao kad kupis komad namjestaja pa ga po uputama sastavljas, ali ljudi su problem sto ne zele ni pogledat kako se to radi a kamoli probat, onda dolazimo do toga da je xiaomi kompliciran a nama prosjecnim korisnicima koji citamo upute i radimo po njima je to smjesno, takvi ljudi nek se drze iphonea, makar ni na njemu ne znaju pjesmu prebacit u mob

Potpuno se slazem.

Svede se na to da izgubis cca 1h, max. par dana po nekoliko sati ako upadnes u kakve probleme i trazis rjesenje. Ali u principu kad rjesis sve i stavis pravi rom, mobitel vise ne treba dirati.

14 godina
Ag008 kaže...

Vas nekoliko mi lupa minuse jer su Xiaomi fanovi,

...

I onda kada dođe XY korisnik ovdje, koji se ne kuži u kineske mobitele, vidjeti će XIaomi, naručiti možda četvorku a dobije dobar mobitel ali s hrpom kineskih aplikacija, stvari koje ne može skinuti, morati će mijenjati rom, flashati, otključavati bootloader itd a to nije želio.

.

Ja ti lupam jer pises krive informacije.

Na primjer, ovo gore. Cetvorke nemaju zakljucani bootloader, a i da ima ne treba ga otkljucavati (ponavljam se, da..). Ako netko dobije mi4 sa kineskim appovima, jedino sto treba je skinuti novi rom sa xiaomi.eu, iz updatea selektirati taj rom i rebootati telefon. Ne plasi ljude bezveze.

14 godina
Ag008 kaže...

Vas nekoliko mi lupa minuse jer su Xiaomi fanovi, ali morate znati kada ga preporučite nekome da ta osoba isto mora znati što ga očekuje u smislu stavljanja romova na njega i petljanja, traženja tutorijala.

Neki ovdje su Xiaomi fanovi i ne prizaju niti jedan drugi mobitel, proizvođača itd. Iako ga nisu imali u rukama. Ne govorim o Cubotu niti o nekom specifičnom modelu.

To što je popularan u Kini ne znači nužno da je i najbolji model za EU tržište. I kod nas je među popularnijim K plus tuna ili neki drugi K plus proizvod ne zato što je možda najbolja nego zato što je među najejftinijim, ima puno reklama i Konzum je svugdje. Zato što je ovdje prodavana bi rekli i preporučili nekom iz druge države da je naruči i kupi? Tako isto i za Xiaomi, ne morate odmah napadati neki drugi mobitel, reći da je smeće a niste nikada imali taj model u rukama.

Koliko samo ljudi i na ovom forumu i drugima muku muči s tutorijalima, forumima romovima, greši na bootloaderu itd i ne želi se bakčati s time. Da, iskusnima je 10 minuta posla, brzo će naći što traži ali nije svima tako- očigledno. Druga osoba bi onda bila sretnija da je naručila neki drugi.

Zato dopustite tu i tamo raspravu o drugim kineskim mobitelima a ne samo o jednom uz obvezno pljuvanje bilo kojeg drugog bez da ste ga imali u ruci.

Ja osobno nisam Xiaomi fan, niti imam ikakve koristi od toga ako nekome preporučim taj mobitel. Ne dobivam nikakve postotke ili neku kunu ako nekome to preporučim. Da, preporučio bi mu hrvatsku K Plus tunu jer imam dobra iskustva i iz osobnog iskustva znam da je fina i dobrog okusa. A gle, to što se tiče da ljudi traže pomoć, griješe na bootloaderu i slično, pa što sad, za što služe forumi? Da svi sve znaju i da nitko nikoga ništa ne pita? A što se tiče ovoga da će dobiti brdo kineskih aplikacija, ne dijelim mišljenje s tobom. Što to znači recimo za Samsung? Ja i dalje imam S3 i pola aplikacija ne mogu koristiti. Što sad, da nikad nikome ne preporučim Samsung samo zato jer ima brdo nepotrebnih aplikacija, naravno da ne. Mijenjati ROM, pa to sam i ja radio na S3. I sada da nikad ne preporučim više Samsung generalno, ma daj, pa nismo mala djeca. Pitaš u temi kako se nešto radi, dajem ruku u vatru da će ti bar jedna osoba pomoći u roku nekoliko dana sa problemom koji imaš za mobitel. Za to služi forum. Ja sam mijenjao ROM na S3, pitao sam kolege sa foruma kako to napraviti, rekli su gdje trebam pripaziti, koje opcije i postavke da gledam, što označiti i što odznačiti, i ja sam bio gotov za 10-tak minuta. Eto, iz osobnog mišljenja sam se uvjerio da sam i na velikoj firmi, kao što je Samsung, dolazi brdo nepotrebnih aplikacija koje mi ne trebaju. Ugl.da skratim priču, na forumu uvijek ima dobre duše koja će ti pomoći i osobno mislim da ljudi ne bi trebali riskirati sa nepoznatim firmama.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011 David Bowie 1947-2016
17 godina

Brate, preteruješ. Evo, meni je stigao Redmi Note 2 s par preinstaliranih aplikacija. Updateovao sam ga na poslednji zvanični ROM i uradio factory reset i to je vilo to. Postupak je bio sledeći:

• guglao sam "xiaomi redmi note 2 rom" i prvi rezultat je bila zvanična xiaomijeva stranica sa internacionalnim ROM-ovima za moj uređaj.
  • skinuo sam najnoviji stabilni ROM i kopirao ga na telefon (povezao kablom i copy/paste), otvorio na telefonu ugrađenu Update aplikaciju i završio posao.
  • posle toga sam uradio reset na fabričke postavke i gotova stvar.

Dakle, to je cela mudrost, slično kao i update bilo kog drugog telefona. Radi odlično, nema ni jedne kineske aplikacije, OTA updatei stižu... a i izgleda dovoljno lepo da ga sami primećuju vlasnici uređaja kao što su Xperia Z3, Galaxy Edge, HTC M9+... i da im ostavlja veoma dobar utisak kad se s njim poigraju.

A ko želi dalje da se zafrkava sa custom ROM-ovima, slično kao i sa svakim drugim uređajem: pamet u glavu, čitaj uputstva i pazi šta radiš. Pri čemu kod Xiaomija postoji velika i aktivna zajednica koja je celu stvar podigla na prilično visok nivo, tako da je postupak i jednostavan i dobro dokumentovan i forumi su aktivni i ROM-ovi redovno izlaze kao kod retko kog proizvođača.

Moj PC  
8 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Postoji li koji kineski mobitel sa ekranom kao što ima Samsungov Edge?

0 0 hvala 0
15 godina
wkoner1 kaže...

Postoji li koji kineski mobitel sa ekranom kao što ima Samsungov Edge?

Zakrivljeni ili (am)oled?

Swedish latin super funk.
10 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

Brate, preteruješ. Evo, meni je stigao Redmi Note 2 s par preinstaliranih aplikacija. Updateovao sam ga na poslednji zvanični ROM i uradio factory reset i to je vilo to. Postupak je bio sledeći:

• guglao sam "xiaomi redmi note 2 rom" i prvi rezultat je bila zvanična xiaomijeva stranica sa internacionalnim ROM-ovima za moj uređaj.
  • skinuo sam najnoviji stabilni ROM i kopirao ga na telefon (povezao kablom i copy/paste), otvorio na telefonu ugrađenu Update aplikaciju i završio posao.
  • posle toga sam uradio reset na fabričke postavke i gotova stvar.

Dakle, to je cela mudrost, slično kao i update bilo kog drugog telefona. Radi odlično, nema ni jedne kineske aplikacije, OTA updatei stižu... a i izgleda dovoljno lepo da ga sami primećuju vlasnici uređaja kao što su Xperia Z3, Galaxy Edge, HTC M9+... i da im ostavlja veoma dobar utisak kad se s njim poigraju.

A ko želi dalje da se zafrkava sa custom ROM-ovima, slično kao i sa svakim drugim uređajem: pamet u glavu, čitaj uputstva i pazi šta radiš. Pri čemu kod Xiaomija postoji velika i aktivna zajednica koja je celu stvar podigla na prilično visok nivo, tako da je postupak i jednostavan i dobro dokumentovan i forumi su aktivni i ROM-ovi redovno izlaze kao kod retko kog proizvođača.

isto odradio sa svojim MI4 kad je dosao :)

16 godina

Agent ajde se skuliraj. ti preporucas neisplative sranjske mobitele nepoznatih proizvođača i prenapuhanih cijena(s obzirom na kvalitetu), i glavni argument za to ti je software?

Ajde mi reci koliko updateova ima ulephone paris? razni kubotari, elefoni itd? ako bi mi se sad dalo(a nedam mi se) nasao bih ti milion problema korisnika za te telefone, od softwarea do lažnih specifikacija, katastrofa kamera, nedostatka porške itd.. Radi iz kutije? Niti jedan nije radio onako kako bi ocekivao, svima koje sam imao sam mijenjao romove(ako ih je uopce bilo) i prodao. i nakon 15-ak no name kineza sad vec skoro 2 godine derem xiaomi mi3.

Nebo i zemlja. Ovi tvoji drlozi mu nemogu ni prismrditi

Jesi ti uopće imao koji xiaomi ili meizu?

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
3 1 hvala 0
10 godina
neaktivan
Joj koja sranja pises agente....
Ja sam prije dva mjesecaa kupio letv 1s koji mi je došao softbrickan od strane kupca....
Moje znanje o mobitelima je bilo ravno nuli, niti sam znao kaj znači ROM, twrp, bootloader, flashati itd..... A ipak sam uspio sam popraviti mobitel.... Nemoj plašiti ljude sa svojim sranjima,a o tom cubotu.... Jbt nacitao sam se nešto foruma kao xda, chinaphonearena itd i nigdje ne vidjeh da netko toliko preporučuje taj tvoj cubot.
To koliko ti seres po xiaomiju to je ko da neki Noa fan sere po lgju ili samsungu.... Ajd ohladi i nemoj širiti dezinformacije ljudima koji ovdje dolaze po pomoć i preporuke.

1 1 hvala 0
16 godina

stvar je u tome što ni jedan taj drlog nije ni približno kvalitetan ko xiaomi ili meizu za te novce..

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
assassin.st kaže...
domac5 kaže...
Ag008 kaže...

Potpuno se slazem.

Svede se na to da izgubis cca 1h, max. par dana po nekoliko sati ako upadnes u kakve probleme i trazis rjesenje. Ali u principu kad rjesis sve i stavis pravi rom, mobitel vise ne treba dirati.

to je to, jednom kad ulozis 5 min dragocjenog vremena i napravis to mobitel vise ne treba dirati,  a vidio sam da tu neki pisu gluposti tipa da moras stalno flashat nove romove 

15 godina
neaktivan

Pratim ovu temu redovno. Imao sam Asus Zenfone pa sad Xiaomi. Slazem se da Xiaomi nije jedini proizvodjac koji ima odlicne uredjaje ali porediti ga sa Cubotima nema smisla.

Dovoljno je reci: Ako nas 10 forumasa kaze da je Xiaomi dobar brend, a 1 forumas kaze da nije, ko je tu onda u pravu?

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Odlazi sve ovo u OT.

Najmanji problem ove teme je Ag008 jer je dobro poznato kakva mu je agenda i uvijek netko posta poslije njega da se utvrdi gradivo.

Istina je da se malo "favorizira" Xiaomi, ali to je očito s razlogom. Osobno koristim Elephone, ali u zadnje dvije godine mi je kroz ruke prošlo dosta kineskih mobitela. I koristio sam i Cubota i Meizu i Xiaomi i Asusa te još poneki. Hardverski su mi svi oni bili u redu, niti jedan nije krepao i svi su radili super. Ali sofwarski se vidi OGROMNA razlika između Xiaomiija npr i Elephona. Tako da mi je ta njegova usporedba o softwareu čisti BS. No dobro netko je zadovoljan ako mu mobitel nema najnoviji android i stuckan je na 4.4. Na kraju krajeva svatko ima svoje veselje.

Ako malo čitate teme posvećene isključivo Xiaomijevim modelima vidjet ćete da nije to baš sve med i mlijeko i možda bi trebalo malo više obzira pri preporuci. Problem je što se obično kod preporuke pretpostavlja da je osoba koja naručuje donekle spremna na to da će morati uložiti nešto vremena da podesi novi mobitel, a ne ga samo uključiti i vozi. No zapravo većina njih koji dođu po savjet žele mobitel koji će raditi bez da oni moraju potrošiti jednu sekundu na išta drugo osim login na google acc. Ovo govorim iz osobnog iskustva jer sam naručivao prijateljima i Meizu i Xiaomi i za neke stvari koje čovjek pretpostavlja da su common knowlegde ispade da su veliki problem. Sad je drugi par rukava je li za takve ljude kineski mobitel, ali dosta je takvih u ovoj temi. Bar ja imam takav osjećaj.

Ono za što bi se trebala iskoristi ova "rasprava" je da se malo osvježi tema. Prvi post je dosta zastario i kada netko novi dođe u temu jasno mi je da nema baš želje čitati sve pa imamo desetke postova tipa "koji mobitel do xy kuna". Na zadnjih nekoliko stranica tema skoro pa više i nije tema za raspravu o kineskim mobitelima nego o shopovima gdje se najjeftinije uzeti Xiaomi.

Isto tako ljudi većinom pitaju za shopove sa EU skladištem ili shopove koji rješavaju carinjenje i dojma sam da su voljni platiti malo više samo da izbjegnu papirologiju i čekanje hrvatske carine.

Bilo bi idealno kada bi onaj tko traži preporuku imao neki obrazac koji bi popunio pa bi se vidjelo koliko je spreman platiti, koliko mu je važna softwareska podrška, koliko je spreman vremena utrošiti da si prilagodi mobitel, je li želi EU skladište i takve neke stvari.

Eto tako par misli nako ručka, ako nisu suvisle jbg :-)

16 godina
moderator

Ako imaš što za dodati u prvi post, samo reci, rado ću ubaciti bilo što korisno

Isto vrijedi i za ostale...

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
13 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

Ako imaš što za dodati u prvi post, samo reci, rado ću ubaciti bilo što korisno

Isto vrijedi i za ostale...

Pa možda bi bilo dobro osvježit listu trgovina. Ako se ne varam od svih na početku se u temi zadnjih par mjeseci spominju tinydeal i bangood. pa možda staviti xiaomiforsale, giztop, honorbuy i topone sa alija(ono s vrha glave su mi došle te sad). Kužim da je to s trgovinama dosta zezutno jer se situacija zna brzo promijeniti.

No upitno je koliko će to doprijenjeti ičemu jer je stvarno dobro što su linkovi na teme o stvarima poput carine/pdva na početku pa stalno imamo pitanja o tome.

I možda da složimo taj obrazac za upite pa da i njega stavimo u prvi post? Onak to su neke ideje koje bi mogle pojednostaviti život nekim ljudima :D

16 godina
moderator

Eto ako imaš vremena i volje slobodno složi :)

Ja stvarno ne stignem za sada...

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
13 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

Eto ako imaš vremena i volje slobodno složi :)

Ja stvarno ne stignem za sada...

Pa imam volje. Složit ću ovih dana nešto pa ću postat pa da vidimo feedback.

15 godina
neaktivan
udarnik60 kaže...

Odlazi sve ovo u OT.

Najmanji problem ove teme je Ag008 jer je dobro poznato kakva mu je agenda i uvijek netko posta poslije njega da se utvrdi gradivo.

Istina je da se malo "favorizira" Xiaomi, ali to je očito s razlogom. Osobno koristim Elephone, ali u zadnje dvije godine mi je kroz ruke prošlo dosta kineskih mobitela. I koristio sam i Cubota i Meizu i Xiaomi i Asusa te još poneki. Hardverski su mi svi oni bili u redu, niti jedan nije krepao i svi su radili super. Ali sofwarski se vidi OGROMNA razlika između Xiaomiija npr i Elephona. Tako da mi je ta njegova usporedba o softwareu čisti BS. No dobro netko je zadovoljan ako mu mobitel nema najnoviji android i stuckan je na 4.4. Na kraju krajeva svatko ima svoje veselje.

Ako malo čitate teme posvećene isključivo Xiaomijevim modelima vidjet ćete da nije to baš sve med i mlijeko i možda bi trebalo malo više obzira pri preporuci. Problem je što se obično kod preporuke pretpostavlja da je osoba koja naručuje donekle spremna na to da će morati uložiti nešto vremena da podesi novi mobitel, a ne ga samo uključiti i vozi. No zapravo većina njih koji dođu po savjet žele mobitel koji će raditi bez da oni moraju potrošiti jednu sekundu na išta drugo osim login na google acc. Ovo govorim iz osobnog iskustva jer sam naručivao prijateljima i Meizu i Xiaomi i za neke stvari koje čovjek pretpostavlja da su common knowlegde ispade da su veliki problem. Sad je drugi par rukava je li za takve ljude kineski mobitel, ali dosta je takvih u ovoj temi. Bar ja imam takav osjećaj.

Ono za što bi se trebala iskoristi ova "rasprava" je da se malo osvježi tema. Prvi post je dosta zastario i kada netko novi dođe u temu jasno mi je da nema baš želje čitati sve pa imamo desetke postova tipa "koji mobitel do xy kuna". Na zadnjih nekoliko stranica tema skoro pa više i nije tema za raspravu o kineskim mobitelima nego o shopovima gdje se najjeftinije uzeti Xiaomi.

Pa naslov teme je dosta jasan, ali je ovo postala tema samo za Xiaomi mobitele, makar ima još 3 teme za najčešće Xiaomi mobitele.

Liči mi ovo pomalo na zagrižene Ajfon fanove. Čim neko spomene nešto što nije Xiaomi ili Meizu, odma se trojca dignu na zadne noge.

Zbog toga se vjerojatno niti ne javljaju imaoci odrona sa svojim iskustvima, osim ponekad neke iznimke (kao ja).

Trebalo bi otvoriti posebnu temu samo za Xiaomi i Meizu, a ovo nek ostane za ostale odrone.

dak
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice