"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.516.664
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
10 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Moras poslati PDF (ako odgovaras mailom - najjednostavniji i najbrzi nacin) ili print (ako saljes postom) racuna s Geekbuyinga ili Paypala (ili oboje).

U skladu s tim moras deklarirati vrijednost u kunama.

Mislim da vise nisu toliko naivni da ne bi preposznali falsifikat racuna.

Osim toga, imaju svoje tablice (a mogu pogledati i posto Geekbuying prodaje), pa ionako ne mozes puno skinuti cijenu jer ce ispasti sumnjivo.

Sve u svemu, ne isplati se riskirati (da ustedis 10 dolara na PDV-u morao bi cijenu smanjiti za 40 dolara, a tada ce izgledati vrlo sumnjivo).

Bilo je na istom ovom Forumu, mozda prosli mjesec, kako su neki nadrapali (dodatne kazne) zato sto su pokusali muljati s krivotvorenim racunima.

Recimo, ako si kupio s nekim kuponom i sl., to ce se vidjeti na racunu, i to ce ti uvaziti (makar, 25% na npr. 5 dolara i nije nesto).

U takvom slucaju (ili ako sam kupovao kad je bila neka akcija) slao sam im i racun s Webshopa i s Paypala, da se stvarno vidi da sam kupio po nizoj cijeni od 'standardne'.

16 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Hvala, mailao sam originalni račun, lažirati je prilično lako i to ne u photoshopu nego kroz HTML dakle ne moguće je otkriti nakon što se sejva kao PDF. Ali neda mi se zajebavati radi 250kn pa ajde neka im.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Hey, znaci imam Cubot x9 kojeg sam kupio u 6. mjesecu, no imam 2 problema na njemu, jedan je Cell standby(Nacin cekanja) koji trosi 40% baterije uz heavy usage a drugi je buzzing sound ili radio static sound na mikrofonu, znaci dok snimam se cuje ili dok razgovaram s nekime, ljudi me uopce ne cuju zbog toga, a dok npr stavim slusalice sa mikrofonom mogu se normalno razgovarati, moze pomoc molim vas, za bilo koji od ovih 2 problema? 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
strbi kaže...

ja odustajem od kupnje Meizua M2 note samo zbog toga što se moram zezati sa romovima i neznam kaj...tako da jos premisljam izmedu xiaomi redmi note 2 i zopo speed 7...zopo ima 3gb rama, neznam dali je jači vjerojatno je ali ga nema nigdje kod nas za kupiti..

Zašto se moraš zezati s ROMovima? Pitam jer sam sestri prije 3 mjeseca kupio M2 Note (kinesku verziju) i nema nikakvih problema s originalnim ROMom, ima hrvatski jezik i sve ostalo savršeno radi, jedino je na početku trebalo jednim klikom instalirati Google Play što je 30 sekundi posla. Trenutačno čekam da mi stigne M2 Mini pa ću vidjeti kako je kod njega.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2015 17:44 (frulex).
14 godina
neaktivan

Odlucio sam uzet meizu m2 mini na kraju. Koja stranica je najboja da se to naruči i postoji li neka s koje se može naručiti mobitel a da je na nekom europskom skladištu? Za sad mi se aliexpress cini kao najbolja opcija ali mozda ima nesto bolje

0 0 hvala 0
15 godina
rooswelt1991 kaže...

S obzirom da nitko nije dap nikakav odgovor na moje pitanje, može onda barem par linkova sa webshopovima koji su unutar EU, ne računa banggood, i gearbest, njih znam...

http://www.antelife.com/spainwarehouse.html

http://www.minideal.net/eu-warehouse.html

17 godina
neaktivan
strbi kaže...

proradio mi je link, idem danas po njega odmah, ovo mi je super što je 5", a ne 5.5" to mi je malo preveliko...mobitel se čini vrh po speckama :D  kupim odma temprimirano staklo za njega, i još da nađem neki kvaliteniji case, imaju samo ove silkonske ili flip caseove...neznam imaju li onakve aluminijske bumpere sa back coverom kako ima xiaomi?

mobitel je odličan po specifikacijama i između ostalog ima Gorilla Glass 3

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
15 godina
neaktivan
wkoner1 kaže...

Hvala, mailao sam originalni račun, lažirati je prilično lako i to ne u photoshopu nego kroz HTML dakle ne moguće je otkriti nakon što se sejva kao PDF. Ali neda mi se zajebavati radi 250kn pa ajde neka im.

Nije vrijedno živaca .... previše je onih pitanja "što ako..."

Ako samo posumnjaju i traže te da pošalješ bankovnu transakciju, kak to možeš lažirati?

A kad ti jednom dokažu pokušaj prevare, pa te stave na crnu listu, zgorel si kod njih za vjeke vjekova.

Ali nisi ti jedini, svako se malo javi neko s takvom idejom.

dak
9 godina
neaktivan

Eh sada mario meizu nemaju ali mob cu ici narucivat tek za mjesec dana sad ili meizu ili xiaomi mi4i posto ima dosta hvale i odlican je na skoro svakoj recenziji za sve su mu ocjene najmanje 7-8 od 10 ali me zae*ava sto nema corning gorrila glass

9 godina
neaktivan

Takodjer dosta tih fonova nema regularne updateove dok xiaomi ima iskreno do 1500kn max dokle mogu uzet ovo mi je najj opcija jer dolazi sa 5.0 androidom

13 godina

Pozz...

Evo frend je htio da si kupi neki telefon do 1500 kn , nije mu nesta bitna marka samo , da telefon ima vise od 1 GB rama... I nebitna je marka.... I vidio je Elephone p7000 Na ebayu se nade za nekih 240 dolara... 

Dali vrijedi te novce ili ima nesta bolje ? Hvala ! 

Finger Up :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
razermario kaže...

Pozz...

Evo frend je htio da si kupi neki telefon do 1500 kn , nije mu nesta bitna marka samo , da telefon ima vise od 1 GB rama... I nebitna je marka.... I vidio je Elephone p7000 Na ebayu se nade za nekih 240 dolara... 

Za te parepuno bolja opcija od toga sto je on vidio sa eu skladista :D

15 godina
flonkica kaže...
razermario kaže...

Pozz...

Za te parepuno bolja opcija od toga sto je on vidio sa eu skladista :D

nemaju vise u zalihama... kazu da ce tek za 20 dana biti po njihovim procjenama.. ali da, odlican mobitel!

http://trakt.tv/user/MjezZza
13 godina
maxy0 kaže...
flonkica kaže...
razermario kaže...

Pozz...

nemaju vise u zalihama... kazu da ce tek za 20 dana biti po njihovim procjenama.. ali da, odlican mobitel!

A sa ebay-a naruciti ? i dalije to sigurno ....? 

I dali ima neka druga stranica za tako neke telefone.... 

Finger Up :)
10 godina
neaktivan
reufjaha kaže...

Pozdrav svima, nisam bio ovdje dugo vremena, jos od kako sam uzeo thl t11, mobitel je bio za svaku pohvalu al sam ga prodo tad za 250€ doplatio i uzeo lg g3 32gb, dosad sam ga koristio i vrijeme je da mijenjam ,ne zato sto mobitelu nesto fali vec sto mi u bih imamo samo lopovske mreze a bh telecom je najgori.  

Sad mi treba telefon sa 2 kartice performansi kao lg g3 32gb, gledo sam ovaj doogee f5 ne znam sta mislite o njemu il ako imate kakvu drugu preporuku :D ? 

Poslije LG G3 ti bi kupio Doogee??? Nadam se da se salis! Sa 2 kartice pogledaj nesto ozbiljnije tipa Xiaomi Mi4i, ZTE Nubia X9 mini, Meizu Note...Doogee zaboravi

9 godina
neaktivan
razermario kaže...
maxy0 kaže...
flonkica kaže...
razermario kaže...

Pozz...

A sa ebay-a naruciti ? i dalije to sigurno ....? 

I dali ima neka druga stranica za tako neke telefone.... 

www.gearbest.com geekbuying.com hangar18.hr 

to su neke koe znm

10 godina
neaktivan
McHerceg6 kaže...

Hey, znaci imam Cubot x9 kojeg sam kupio u 6. mjesecu, no imam 2 problema na njemu, jedan je Cell standby(Nacin cekanja) koji trosi 40% baterije uz heavy usage a drugi je buzzing sound ili radio static sound na mikrofonu, znaci dok snimam se cuje ili dok razgovaram s nekime, ljudi me uopce ne cuju zbog toga, a dok npr stavim slusalice sa mikrofonom mogu se normalno razgovarati, moze pomoc molim vas, za bilo koji od ovih 2 problema? 

Nemoj se ljutiti, ali kupio si Cubot i na zalost dogodilo se ono sto i vecini korisnika low end telefona tipa Doogee, Cubot, Mlais, Mpie itd

10 godina
neaktivan

Koliko sam vidio na netu, događalo se to i samsungu i htc-u/lg-u(nisam siguran), ali ipak, pitam, zna ko neki fix za ovo?

16 godina
Kolacoslav kaže...

Eh sada mario meizu nemaju ali mob cu ici narucivat tek za mjesec dana sad ili meizu ili xiaomi mi4i posto ima dosta hvale i odlican je na skoro svakoj recenziji za sve su mu ocjene najmanje 7-8 od 10 ali me zae*ava sto nema corning gorrila glass

Odabro ti meizu ili xiaomi nisi pogrijesio niti s jednim uredajem, pa eto nek ukus odluci ti je najbolje :) , i nemas problema sa gorrila glassom jer ako nema gorilu onda ima dragontrail sto je u principu ista stvar i nece se lako izgrebat, al u svakom slucaju preporuka je uzet kaljeno staklo kao zastitu za ekran i onda si miran za sigurno.

Kolacoslav kaže...

Takodjer dosta tih fonova nema regularne updateove dok xiaomi ima iskreno do 1500kn max dokle mogu uzet ovo mi je najj opcija jer dolazi sa 5.0 androidom

Meizu i xiaomi imaju redovite update-ove i nemas problema sto se tice toga.. (cisto da znas 5.0 je novo al nije uvijek nuzno da znaci i bolje, jer cesto dode s puno gresaka pa dok se to sve ispolira, naravno kod xiaomi-a i meizu-u to nije slucaj jer oni to brzo sve ispravljaju i rade redovito kako i treba).. 

Wolf79 kaže...
McHerceg6 kaže...

Nemoj se ljutiti, ali kupio si Cubot i na zalost dogodilo se ono sto i vecini korisnika low end telefona tipa Doogee, Cubot, Mlais, Mpie itd

To mu sigurno nece pomoc :), al sto je je mogao je uzer neku provjereniju marku al nije, ljude vole eksperimentirat i tako je i on, a sto se tice problema , mislim da ti je cell standby normalna stvar jer je to antena uredaja tj utrosak baterije dok je uredaj spojen na mrežu (t-com, tele2,vip) i mislim da ti na tu potrosnju ne mozes utjecat.

Ove smetnje na mikrofonu su vrlo vjerovatno hardwareske prirode i ne mozes to popravit osim mijenjanja mikrofona, eventualno da nekim cudom probas nac na internetu dal je itko imao slicni problem pa da je takoder nekim cudom stvar softwareske prirode ..

9 godina
neaktivan

[ geekbuying.com ]
Lenovo Lemo K3 Note
is the larger version of Lemo K3, the lemon yellow color made it recognizable. It come with a 64bit MTK6752 CPU, combined with Android 5.0 OS, you can enjoy the funny of smartphone. Support FDD-LTE and TD-LTE, you can switch flux sim card and phone call sim card, never waste the flux. 5.5inch full lamination technology Retina screen, Photo Candid at Speed, Even the screen is locked, you can double press the volume button, it will take photo with 1.3 seconds.Google play store pre-installed, multi-language supported.
Šta kažete jel valja sta ovo :)?

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2015 22:00 (marac3).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

mah sa Cell standby sam vec odustao jer mi nema pomoci, a neki ljudi su ovo na mikrofonom na netu rjesili tako kaj su puhali u mikrofon i cistili četkicom a promlem je kaj ja to ne mogu ocistiti jer na Cubotu ispod gdje bi trebao biti mikrofon ima 6 rupica kao i za zvucnik...

14 godina
neaktivan
Evo kupio sam danas u hangaru Zopo Speed 7, uz njega sam kupio odmah temprimirano staklo i smart case za njega...mobitel je odličan, brz,fluidan,prelijepi zaslon...jedini probelm je što sam primjetio na crnoj pozadini jedan mrtvi zeleni pixel, i sada malo kasnije jos jedan crveni mrtvi pixel..živcira me to jer je mobitel novi i to nije normalno..neznam sada da ga idem mijenjati, već sam naljepio gore temprimirano staklo, a to nemrem maknuti dao sam im za to 70kn, neću ponovno novo kupovati! Jel postoji mogucnost da se ti pixeli maknu?
Origin ID za FIFU 15: strbi_zg ; Steam: inspektor_lucic
15 godina
neaktivan

pa ti kupuj zoppo duso draga

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
McHerceg6 kaže...

mah sa Cell standby sam vec odustao jer mi nema pomoci, a neki ljudi su ovo na mikrofonom na netu rjesili tako kaj su puhali u mikrofon i cistili četkicom a promlem je kaj ja to ne mogu ocistiti jer na Cubotu ispod gdje bi trebao biti mikrofon ima 6 rupica kao i za zvucnik...

Pa ako je mob novi, šalji ga natrag o njihovom trošku...

14 godina
neaktivan

Haha sta sad pametujes di si bio kad sam pito kakav je zopo i ko ima iskustva s njime...ja i dalje tvrdim da je mobitel odličan, samo ja nemam sreće očito, baš me takav posro...mislim ne smeta mi toliko, ovako se niti ne vidi...vidljivo je samo na ful crnoj pozadini ali htio bi to srediti, stvarno dvije mini točkice...neznam kaj s ovim staklom onda sta sam gore naljepio ako mi daju novi uređaj, bome ne kupujem ponovno i staklo

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2015 23:30 (strbi).
11 godina
neaktivan

mozes popravit tako da zamijenis ekran,ako nije pod garancijom ne znam koliko ti se to isplati (pod time mislim da je kupljen kod nas,a ne u kini). Ako si kupio u kini onda salji mail trgovini u kojoj si kupio i trazi da ti plate za novi ekran..

10 godina
neaktivan
Kako to da je meni mob krece iz Uk a ne iz shenzhena?
Wednesday, October 07, 2015 at 06:11 Origin Service Area: GATWICK - BISHOP'S STORTFORD - UK Destination Service Area: ZAGREB - OMIS - CROATIA
14 godina
Ti si kupio preko Aliexpressa i platio DHL?
Ako je tako onda ti oni uglavnom prvo uvezu mob u UK i onda ga DHL-om šalju dalje.
Tako nemaš troškova PDV-a ti
robimarko@gmail.com
14 godina
neaktivan
svenzy3 kaže...

mozes popravit tako da zamijenis ekran,ako nije pod garancijom ne znam koliko ti se to isplati (pod time mislim da je kupljen kod nas,a ne u kini). Ako si kupio u kini onda salji mail trgovini u kojoj si kupio i trazi da ti plate za novi ekran..

mobitel je tek kupljen tu kod nas u hangaru, prvi dan ga imam 

15 godina
neaktivan
strbi kaže...

Haha sta sad pametujes di si bio kad sam pito kakav je zopo i ko ima iskustva s njime...ja i dalje tvrdim da je mobitel odličan, samo ja nemam sreće očito, baš me takav posro...mislim ne smeta mi toliko, ovako se niti ne vidi...vidljivo je samo na ful crnoj pozadini ali htio bi to srediti, stvarno dvije mini točkice...neznam kaj s ovim staklom onda sta sam gore naljepio ako mi daju novi uređaj, bome ne kupujem ponovno i staklo

sry ali svi su ti rekli da je zoppo sranje i da ides na meizu, xiaomi ili lenovo. Sam si se odlucio za zoppoa i prije nego si pitao ovdje ocito te si si sam kriv samim time. Mozes ti do sutra govoriti da nemas srece s tim pixelima ali to nece pomoc da si kupio los uredaj. Sretno sa popravkom/vracanjem...

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice