"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.515.927
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
15 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
srcipesak kaže...
ToNi185 kaže...

Tema je pocela biti Redmi note 2 haha.

Ja sam ih htio 3 naruciti danas na aliexpressu, za mene,brata i frenda..

I kakve sam srece samo bijeli ostao  do jucer bili i sivi.

Kaj brijes, ionak je samo backcover u boji. To lako extra nabavis. A ako ga imas u flipcaseu niti se nece vidjeti boja. Evo imam lenovo k3 note zuti i u dva tjedna niko nije skuzil da je zuti. Prvo mislili da je zlatni jer se tak vidi kroz silicon pozadinu od mofi leather flip-a. Uzeo sestri bijeli note pa cemo vidjeti dal ce trebat extra back narucivati :D

Imas pravo zabrijao sam. narucena 3 komada :)

14 godina

Evo i ja se mislim naručiti Xiaomi Redmi Note 2, pa me zanima kad vam je reklo da ce ga poslati(iz Alia)?

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.8.2015 11:45 (Neo dD.).
15 godina
Neo dD. kaže...

Evo i ja se mislim naručiti Xiaomi Redmi Note 2, pa me zanima kad vam je reklo da ce ga poslati(iz Alia)?

Meni je reklo danas za bijelog, crnog se mora cekat (nezna se kad dolazi).

Pingu ;)
16 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Pozz ekipa!

Da li je netko kupovao Xiaomia u njuskalo trgovinama koje nude garanciju kod nas, i koliko je to pouzdano?

Vidim kupujete s alija a ne s honorbuy, koji je razlog za to, kada honorbuy ima euwerhouse!?

Hvala

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Poceli su slati xiaomi redmi note 2 sa alija, racunam da je iduci tjedan najkasnije u hrvatskoj.

0 0 hvala 0
12 godina
tomiotok kaže...

Pozz ekipa!

Da li je netko kupovao Xiaomia u njuskalo trgovinama koje nude garanciju kod nas, i koliko je to pouzdano?

Vidim kupujete s alija a ne s honorbuy, koji je razlog za to, kada honorbuy ima euwerhouse!?

Hvala

Prvo se covjek poveseli uuu ima akcije, uuu ok cijena i onda stavis u kosaru i ono 39usd dostava za jedan telefon, +10 za svaki sljedeci. Ono redmi 2 2gb na honorbuyu 150usd+39usd ispada ko note2 na aliju s EU expressom. Meni dosta.

15 godina
protjeran
Wolf79 kaže...

Redmi Note 2 ce biti best-seller do kraja 2015, a sigurno i u vecem dijelu 2016 godine...za sad niko nema takve specifikacije po toj cijeni a da je firma pouzdana bar malo! Xiaomi je pogodio opet u centar mete...

Meizu m2 note? 

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero, iPhone 3GS, Nexus S, Nexus 7, Htc 8S, iPhone 4, Galaxy S2, HTC Sensation, Lumia 625, N8, Dell Venue 8, Z1 Compact, Meizu m2 note
12 godina
EZY-E kaže...
Wolf79 kaže...

Redmi Note 2 ce biti best-seller do kraja 2015, a sigurno i u vecem dijelu 2016 godine...za sad niko nema takve specifikacije po toj cijeni a da je firma pouzdana bar malo! Xiaomi je pogodio opet u centar mete...

Meizu m2 note? 

Nekako ne vjerujem, evo ja uzel note 2. Izmjenjiva baterija, miui, bolja zajednica (romovi i te điđe). Za meizu nisam ni čuo do nedavno, neko je pisao da ima peticije za otključavanje bootloadera i tako. Tvoje pare tvoja odluka, ali prica se da je 800.000 note 2 otišlo. Koliko meizu noteova prodano? 

13 godina

Zasto se ne mogu jos kupiti ovi Xiaomi Redmi Note 2 od 32 GB nego samo od 16 GB

Vi koji ste uzeli ste uzeli 16 GB?
Jel cijena ista i jel se isplati vise 32 GB,tj jel velika razlika?

0 0 hvala 0
15 godina

Evo ga ovaj sekund mi je javljeno da je poslan.

@nixa

32gb jos nije dostupan nigdje koliko sam popratia, samo 16gb i to vecinski white model, rijetko tko ima crnog a da šalje u Hrvatsku.

Pingu ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
nixa2210 kaže...

Zasto se ne mogu jos kupiti ovi Xiaomi Redmi Note 2 od 32 GB nego samo od 16 GB

Vi koji ste uzeli ste uzeli 16 GB?
Jel cijena ista i jel se isplati vise 32 GB,tj jel velika razlika?

Zato jer još 32G nisu stigli na lager. Da, sve što je kupljeno je 16G. Cijena teško da će biti ista, barem 20usd ako ne i više razlike IMHO. Ali nije da se radi o ramu. Gurneš veći mirkoSD unutra i bok. Da se radi o 2 ili 3GB rama verziji, to bi se isplatilo pričekati... Znači IMHO ak ti nije problem uzet veći SD nema smisla čekat 32G. Oke, ima i overklokan odn. brži proc (2.2 umjesto 2Ghz), ali to valjda jedino gejmerima koristi plus ne znam kolko pozitivno utječe na bateriju i trajanje iste :D

15 godina
neaktivan

Samo pazite,ja sam citao da SD slot na Redmiu podrzava samo do 32GB a ne 64GB

Sad neznam koliko je istinito ali sam informaciju nasao na vise pouzdanih site-ova

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.8.2015 13:25 (Darkensync).

0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Evo ukratko poredjenje i osnove razlike izmedju Meizu M2 Note i Xiaomi Redmi Note 2:

Redmi Note 2:

Procesor: 8-core 2.2GHz (Xelio MT6795) Antutu 54.000

MIUI v7 baziran na Android 5.1

+ PDAF senzor

M2 Note:

Procesor: 8-core 1.4GHz (MT6753) Antutu 35.000

U sustini to su osnovne razlike, ostalo je sve vrlo slicno. Ipak najveca razlika dolazi kod procesora, mada Antutu nije neko mjerilo, ipak je ogromna razlika od 19.000 poena na testu. Xelio procesor u Redmi Note 2 je trenutno jedan od najboljih na trzistu a dobijes ga u telefonu od 150$ cca, to je stvarno brutalan potez od strane Xiaomi koji ce im donijeti milione kupaca garantovano! Takodje PDAF se do sada nikad nije ubacivao u modele nize i srednje klase.

10 godina
neaktivan

Meizu je vrlo ozbiljna firma, nikako ih ne treba potcjenjivati. Ko malo poznaje razvoj mobilnih telefona u Kini znace da je Xiaomi pokupio dosta toga od Meizu koji je svojevremeno bio jaci od Xiaomi, ali je onda Xiaomi razvio MIUI i tu je stekao ogromnu popularnost u svijetu, dok je Meizu negdje zaglavio sa svojim FlyMe OS koji je takodje odlican i vrlo kvalitetno napravljen...problem kod FlyMe je sto trazi navikavanje, a Miui je vrlo jednostavan i intuitivan od prve sekunde.

Meizu M2 Note se takodje odlicno prodaje, ipak dobijes odlican telefon za relativno sitne novce!

13 godina

Ima danas na Aliexp. Xiaomi za 1275 kn s DHL dostavom,stvarno vrhunski.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ovako, nedavno mi je crkla matična na mobu i mislio sam ne isplati se popravljati pa ću kupit novi mob. I sad aj mislim ja kupit neki Xiaomi jer su dobri a i jeftini. Sad zanima me dal da kupim Xiaomi Mi4i ili Xiaomi Redmi Note 2, sa koje stranice da ga naručim jer našao sam nekoliko stranica ali ne znam koja je najbolja i dal će radit na hrvatskim mrežama pa zato me zanima savjet nekog tko ima iskustva. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.8.2015 14:39 (Croatian).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
srcipesak kaže...
EZY-E kaže...
Wolf79 kaže...

Meizu m2 note? 

Nekako ne vjerujem, evo ja uzel note 2. Izmjenjiva baterija, miui, bolja zajednica (romovi i te điđe). Za meizu nisam ni čuo do nedavno, neko je pisao da ima peticije za otključavanje bootloadera i tako. Tvoje pare tvoja odluka, ali prica se da je 800.000 note 2 otišlo. Koliko meizu noteova prodano? 

Ako za meizu nisi čuo onda mora da si stvarno novi u svijetu kineza :)

Na strani meizu-a je bolja kvaliteta izrade, IGZO ekran kojem se svjetloća može JAKO nisko spustiti, kvalitetan i glasan zvuk na sluškama (ne znam za note 2), samo jedna tipka koja kombinira home, back i recent što je YEBENICA a i ljepši dizajn ima meizu. :)

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero, iPhone 3GS, Nexus S, Nexus 7, Htc 8S, iPhone 4, Galaxy S2, HTC Sensation, Lumia 625, N8, Dell Venue 8, Z1 Compact, Meizu m2 note
12 godina
EZY-E kaže...

Ako za meizu nisi čuo onda mora da si stvarno novi u svijetu kineza :)

Na strani meizu-a je bolja kvaliteta izrade, IGZO ekran kojem se svjetloća može JAKO nisko spustiti, kvalitetan i glasan zvuk na sluškama (ne znam za note 2), samo jedna tipka koja kombinira home, back i recent što je YEBENICA a i ljepši dizajn ima meizu. :)

Ovaj lenovo k3 note mi treci :) Dosad imo "smeca" koja niti ciganu nebi dao, cubot gt99 i inew v3. Uvijek sam gledo telefone do 200usd tak da moguce da zato nikad meizu nije doso na red... Sad stizu redmi 2 i note 2 pa cemo vidjeti jesu li cemu ;)

13 godina

zanima me ak updetam xiaomi redmi 2 preko updater onog stock sto se dobi hoce li mi se izbrisati aplikacije?
zanima me najvise jel sam si napokon sve instalirao a htio bih se prebaciti na android l ak je vec moguce..:P

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Koju sada verziju MIUI ROM-a imaš ?

Ako radiš samo upgrade onda ostaju podaci. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Imam 5.5.1 a updatao bi na 5.8.6

11 godina
neaktivan

Sto se tice redmi note 2, zar microsd ne podrzava samo kineska verzija? Int. bi trebala biti bez microsd.

0 0 hvala 0
13 godina

Nudi li ti sada taj update unutar Updater aplikacije ?

To je Global / Developer ili China rom ? Muti me malo jer aktualne su V6.6.7.0.KHJMICF, 5.7.30 i 5.8.20 na China dev romu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Vidim da se dosta raspisalo o xiaomijima, pa mali podsjetnik - na xiaomi.eu se nalaze international romovi za sve xiaomi* mobitele. Rootani romovi, sa svim EU jezicima, sa svim google apsima, i procisceni od kineskih appova. OTA update svaki petak, a ovaj vikend izlazi i MIUI 7.

* za sve osim za note2, kazu uskoro.

btw trenuto sam na GO ponio "stari" redmi note 4G i skroz sam zadovoljan. Dobro izdrzava sunce i pijesak, baterija izdrzi cijeli dan 4g surfanja, fotkanja, viberiranja. Nakrcao sma ga sa tonom budalastina, ali MIUI radi bez laga. Kamera otuzno prosjecna, cak i na suncanim dnevnim motivima. Za jesenski shoping se jos nisam odlucio izmedju zenfona2 i note2 :)

btw2, koji je ono telefon Davor kupio i recenzirao u zadnjem bugu? Nadam se da nije note2, jer je napisao za doticni model da nema 3g 900.

0 0 hvala 0
15 godina
robee1 kaže...

Sto se tice redmi note 2, zar microsd ne podrzava samo kineska verzija? Int. bi trebala biti bez microsd.

Pod chinese version se smatra mediatek procesor, indijska verzija ce imat snapdragon posto je mediatek zabranjen u Indiji i neće imati microSD.

Tako sam shvatia.

@mcf nije note 2, vjerojatno redmi 2, note 2 radi na 850 i 900 WCDMA.

Pingu ;)
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.8.2015 18:35 (Vapor).
11 godina
neaktivan

Onda super :)

Uzmes 16GB ver, ubacis 32Gb karticu i dosta....cekam samo prve testove da vidim postoji li kakva kvaka ili bi to stvarno mogao biti ok fon za cca 1500kn.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Recenzirao to je Mi Note. Narucen je u ponedjeljak i kod mene je bio u srijedu je dosao s honorbuya.

Dvije su tajne uspjeha:1.Nikad ne otkrij sve što znaš
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.8.2015 19:19 (DragonSnap).
13 godina
Cromaki kaže...

Nudi li ti sada taj update unutar Updater aplikacije ?

To je Global / Developer ili China rom ? Muti me malo jer aktualne su V6.6.7.0.KHJMICF, 5.7.30 i 5.8.20 na China dev romu.

kako to provjerim?
jel to mozda build number(KTU84P)?

15 godina

Ako vas brine softver za Redmi Note 2, ekipa sa ovog Aliexpress storea   flashaje global rom na kojemu je podržan i hrvatski jezik.

Radi se o MIUI7 na Lollipopu (5.0.2)

Slika izvučena iz opisa uredjaja sa linka, i slika je postavljena tek danas/jučer kad su dobili u stock uredjaje i flashali global ROMove.

Vidim da ih je u Hrvatsku prodano već 11

Pingu ;)
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.8.2015 19:18 (Vapor).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
tomislavivic kaže...

kako to provjerim?
jel to mozda build number(KTU84P)?

Otvori samo Updater aplikaciju i odi na check for update, nudi li ti tamo koju noviju verziju ?

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice