"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.515.927
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
13 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Hvala sada vidim da imaju lenovo k3 note i nove redmi note koji od ta dav uzmem(znm da sam pitao prvo za mi4 ali ostatak novca ide za monitor :D)

10 godina
neaktivan
leoncropro kaže...

Hvala sada vidim da imaju lenovo k3 note i nove redmi note koji od ta dav uzmem(znm da sam pitao prvo za mi4 ali ostatak novca ide za monitor :D)

ovoga uzmi XIAOMI REDMI NOTE 2

12 godina
Pinhead kaže...
leoncropro kaže...

Strasan mob, ja uzeo sestri i odlican je.

http://www.phonespal.com/
16 godina
anelko kaže...
Pinhead kaže...
leoncropro kaže...

Strasan mob, ja uzeo sestri i odlican je.

Redmi note 2 si uzeo sestri i vec znas da je odlican a nije ti jos ni doso ? :)

13 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Koji je po vama bolji uređaj Meizu M2 Note ili Xiaomi Redmi Note 2 ?? Bas gledam sada ih preko gsmarena i tu si mi obije osim ako ne varam procesor je bolji u Xiaomi..

0 0 hvala 0
15 godina
Miki_16 kaže...

Koji je po vama bolji uređaj Meizu M2 Note ili Xiaomi Redmi Note 2 ?? Bas gledam sada ih preko gsmarena i tu si mi obije osim ako ne varam procesor je bolji u Xiaomi..

Podjednaki su ali  nebi uzeo Meizu jer mu je prečudan sistem back i home tipke + tipka za otključavanje na lijevoj strani.

Pingu ;)
13 godina
Vapor kaže...
Miki_16 kaže...

Podjednaki su ali  nebi uzeo Meizu jer mu je prečudan sistem back i home tipke + tipka za otključavanje na lijevoj strani.

Jgb ja naručila u ned online Meizu ali tek sad skuzila da su oba tu negdje... mislim da mi to nece biti problem tipkama jer malo promjene ne skodi je rsu svi na isti kalup pa.. :P

15 godina
protjeran
Vapor kaže...
Miki_16 kaže...

O vjeruj mi ta jedna tipka je hebenica, jednostavno logično, standardne 3 tipke na androidima su glupost.

+koliko jako zgodnih fičra ima flyme os, to je strava.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero, iPhone 3GS, Nexus S, Nexus 7, Htc 8S, iPhone 4, Galaxy S2, HTC Sensation, Lumia 625, N8, Dell Venue 8, Z1 Compact, Meizu m2 note
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.8.2015 2:21 (EZY-E).
13 godina

stigao mi je xiaomi redmi 2(nazalost nisam imao dovoljno za advanced) uglavnom moram rec da sam jako iznenadjen kvalitetom izrade moba, bar meni je preugodan a jos k tome i prilicno lagan i nis ne skripi.

Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina

Evo problem haha.. Meizu M2 note ili xiamo redmi note 2?
Ne mogu se nikako odluciti sada a taman skoro platio MEizu m2 jucer :)
A sto je ovo s onog linka na aliexpress kojeg su decki stavili?
Pise presell ili preodred,znaci ako dns narucim DHL-om kada stize?

Jel to neka "prednarudžba" ili?

1 0 hvala 0
13 godina

Osobno bi išao na Xiaomi Redmi Note 2, znatno bolja softverska podrška...

Za Meizu vidim da rade i peticije da unlockaju bootlaoder, daju kernel source kako bi se mogli instalirati i ostali romovi.

Moj PC  
3 0 hvala 1
12 godina
tomislavivic kaže...

stigao mi je xiaomi redmi 2(nazalost nisam imao dovoljno za advanced) uglavnom moram rec da sam jako iznenadjen kvalitetom izrade moba, bar meni je preugodan a jos k tome i prilicno lagan i nis ne skripi.

Znaci 1gb verzija? Kakva je kamera? Dal pocinje stekati s vise upaljenih aplikacija?

13 godina

Ne steka kada imas upaljeno vise aplikacija na 1 GB RAM-a.

MIUI to rješava tako da ubija pozadinske procese. Naprimjer imaš otvoren browser i još 7 aplikacija, kada switchas s browsera u Viber i vratiš se nazad u browser, opet ti učita stranicu. Ali pri samom radu neprimjećujem nikakve probleme, odnosno da šteka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Cromaki kaže...

Ne steka kada imas upaljeno vise aplikacija na 1 GB RAM-a.

MIUI to rješava tako da ubija pozadinske procese. Naprimjer imaš otvoren browser i još 7 aplikacija, kada switchas s browsera u Viber i vratiš se nazad u browser, opet ti učita stranicu. Ali pri samom radu neprimjećujem nikakve probleme, odnosno da šteka.

Hmm pitam jer ima video lik klika po 1GB i 2GB modelu i nakon par appova 1GB pocne kasniti, dok na 2GB jos uvijek ima 1GB free :D A ono radi se o 150kn razlike taknes, pa bi definitivno isel na 2GB buduci nije bezveze.

13 godina

Naravno, ako možeš uzmi model s 2 GB RAM-a :)

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina

ja sam prezadovoljan i nisam neki koji mora ubijat u multi taskingu, al kao sto kolega gore kaze miui to prilicno dobro sredi, u svakom slucaju ako imas tih 200kn vise uzmi 2gb verziju( ja nisam imao pa sam uzeo ovaj jel mi se nije dalo cekati).

btw uzeo sam crni model i cak mi se i estetski svidja(preko youtuba mi je bio pre ruzan mob) i jako jako ugodan u ruci naspram samsunga galaxy s3.

EDIT: vidim da kolega cro maki ima mi band pa jel mi mozes rec kakav je ja bih si uzeo za trcanje, bicikil i tenis pa nezz jel se isplati?

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.8.2015 14:23 (tomislavivic).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Mi Band je odlična stvar. Precizno broji korake, odnosno koliko si hodao/trčao, također prati i koliko si spavao.

Uz to, možeš namjestiti da ti vibrira kada ti dođe poruka, kada te netko zove ili kada si staviš alarm. Inače se teško budim i lijen sam ustati iz kreveta, ali već gotovo 4 mjeseca nemam problema s buđenjem.

Edit: zaboravio sam napomenuti Bluetooth unlock. Staviš si pattern/pin/password i dok je uz tebe blizu Mi Band, sam se unlocka. Recimo frend ti iz ruke uzme mob da vidi neku sliku ili nešto, neće moći otključati mobitel, osim ako nezna tvoj pattern/lozinku.

Za cca 17-20$ odličan device !

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.8.2015 14:34 (Cromaki).
Moj PC  
1 0 hvala 3
12 godina
tomislavivic kaže...

ja sam prezadovoljan i nisam neki koji mora ubijat u multi taskingu, al kao sto kolega gore kaze miui to prilicno dobro sredi, u svakom slucaju ako imas tih 200kn vise uzmi 2gb verziju( ja nisam imao pa sam uzeo ovaj jel mi se nije dalo cekati).

A gle sad tu ispadam lord, ali radje bum uzel 2GB i jel kruh i vodu pol mjeseca nego uzel 1GB i vristal. Plus radi se o mobu za osobu koja na 1GB quadcore androidu nije nikad gasila appove pa ih se nakupi po 20tak :D Polako i android ide u onu stvar, sve neoptimizirano i bloatano. Gdi su ona vremena dok je 1GB rama u PCu bilo amerika. Sad s 16GB moras paziti kaj radis, vjerojatno je s 32-64GB malo bolje :)

15 godina
neaktivan

Za mene je 2GB minimum

Cak i sa 3GB rama mi se dogodilo da je preslo preko 2GB zauzeto ali to je tek u ekstremnim slucajevima

U normali je oko 1.5GB zauzeto

0 0 hvala 0
15 godina

imat ću ja uskoro jeftino za prodati mob (nov, neotvoren, s garancijom), pa tko bude trebao.. LG Joy ili Huawei Y530

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nešto dobro za oko 100€, iz eu warehouse, ima tko neki pametan prijedlog ?

web design/development & android apps
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Mi možete dat par linkove na par stranica di se mogu kupiti ovi mobiteli, ali da je u europi. I još jedno pitanje, ako naručujem u Europi ne naplacuju mi ni pdv ni carinu? Jer sam uzeo za frenda sa banggooda umi gmax i skoro 400 kn pdva su mi naplatili, tako da bi to volio izbjec. Hvala :)

I dali mi možete trenutno najbolji kineski mobitel preporučit, nije cijena bitna.

Battlelog: gjurki
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Volvox kaže...

Mi možete dat par linkove na par stranica di se mogu kupiti ovi mobiteli, ali da je u europi. I još jedno pitanje, ako naručujem u Europi ne naplacuju mi ni pdv ni carinu? Jer sam uzeo za frenda sa banggooda umi gmax i skoro 400 kn pdva su mi naplatili, tako da bi to volio izbjec. Hvala :)

I dali mi možete trenutno najbolji kineski mobitel preporučit, nije cijena bitna.

naručuj sa ove stranice, plačaš samo DHL dostavu 15 dolara bez ikakvog pdv-a, carine i ostalih nameta, mobitel ti dođe za par dana, prolistaj malo ovu temu da se uvjeriš od ljudi koji su naručivali od tamo

- trenutno najbolji kinski mobiteli su ti Xiaomi Mi Note Pro i OnePlus 2

14 godina
neaktivan
Vapor kaže...

Ma skeptičan sam, pogotovo kad iz prve ruke dobijem demant od podršci haha. Pitao sam drugi store sa FDD verzijom mobitela i rekli su da podržava tako da naručujem, samo da skužim kako AliPay funkcionira.

EDIT : Naručen mob

jesi dobio kakav tracking broj ili sta se desava s tvojom narudjbom?

15 godina

Nisu ga dobili na lager još tako da čekam da dodje u stock, pa ide shipment. Trebao bi sutra doc na lager.

Pingu ;)
13 godina

mozda mali off ali ako nije problem samo da mi kazete kako na xiaomi redmi 2 mogu namjestiti da mi automatski provjerava mailove redovito imam gmail i jos 2 maila sastrani( za svaki poseban app) al gmail mi je najbitniji?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
tomislavivic kaže...

mozda mali off ali ako nije problem samo da mi kazete kako na xiaomi redmi 2 mogu namjestiti da mi automatski provjerava mailove redovito imam gmail i jos 2 maila sastrani( za svaki poseban app) al gmail mi je najbitniji?

Otvori mail aplikaciju, skroz gore na vrhu stisni na < Inbox  zatim dolje skroz na dnu imaš Settings gumb i tamo si dodaj druge e-mail adrese. Za svaku adresu možeš podesiti sync frequency.

14 godina
neaktivan
Vapor kaže...

Nisu ga dobili na lager još tako da čekam da dodje u stock, pa ide shipment. Trebao bi sutra doc na lager.

hvala no ifou

please javi na forum kad dobijes broj

15 godina
neaktivan

Ekipa ja kupio lenovo k3, žena hoće isti. kamera mu nije nešto pa sam mislio kupit xiaomi redmi note 2. Međutim ima xiaomi mi4 za 215 eura, otprilike slična cijena.

Znači dali kupiti stariji ali fensi model, ili noviji sa većim ekranom? 

10 redmi note 2
4 mi4
God save flat rate

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

ni sam jos ne znam,  dilema mi je oko ovih, pa ako moze pomoc (znam da je pitanje zategnuto) ali vjerujem da na forumu ima jos koji su u ovakvoj dilemi, koji od ovih,

http://s4.postimg.org/3xa13aszh/x_MI.png

http://s1.postimg.org/6wnm1hokf/image.png

naime kod tel. bih preferirao preformance, bateriju i podrsku dok su mi karakteristike kamera, izgled (dizajn), igrice pa i konekcija (donekle) manje bitni.

oba telefona mi se uklapaju u neku cijenu 1000 do 1200 kn, ali sad valja odabrati jedan, mada kako sam skontao nije ni neka posebna razlika izmedju njih (kao sto normalno i sama cijena pretpostavlja, oba su u istom rangu i valjda direktni konkurenti).

zaFaljujem,

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice