"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.514.811
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
15 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
tomislavivic kaže...

prvi puta kupujem mobitel preko interneta, zelio bih uzeti xiaomi redmi 2 sa 2gb rama e sad nasao sam na stranici minideal ovaj http://www.minideal.net/xiaomi-redmi-2-pro-4g-lte-msm8916-quad-core-smartphone-4-7inch-miui-6-android-4-4-2gb-16gb-64bit-qualcomm.html e sad zanima me da li je on iz eu skladista?
jel svi ostali koje sam nasao su 145€ pa na dalje(gledao na xioami for sale,gearbest i honorbuy, druge stranice neznam) i zanima me da li je ta stranica ok ili da radje platim ovih 10€vise(pokusavam max ustedit), i ima li mozda negdje jeftinije taj mob?

Hvala puno na pomoći.

stisni EU Warehouse i tam ti je. SO hard? http://www.minideal.net/stock-in-spain-xiaomi-redmi-2s-red-rice-2s-4g-fdd-lte-msm8916-quad-core-2gb-ram-16gb-rom-dual-sim-white-2215.html

13 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

jos samo da pitam isplati li se uopce davati ovih 200kn vise za advanced model 2 gb rama ili ne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pa pomaze kod multitaskinga. Ja da sam na tvom mjestu uzeo bih, ali ako nisi zahtjevni korisnik nema potrebe. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Gledam i gledam te mobitele, što više gledam, manje sam pametniji.

Volio bi uzeti Oukitel U10. Neki dan je izašao novi

i ok mi mob izgleda, ali nemam vremena čekati pa mislim da ću uzeti Jiayu S3 3GB. 

Da li netko zna gdje najjeftinije iz Europe uzeti? Može bit i preko UK ili kako već šalju, samo da nije mjesec dana.

Vidio sam da pandawill ima sutra akciju. Da li oni imaju opciju slanja iz Europe? Vidim da imaju neko osiguranje za carinu ali mi nije to baš jasno.

http://www.pandawill.com/happy-hour/?current=thursday&force=yes

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

pozdrav, treba mi pomoć, gdje bi se, ako netko zna, mogao što jeftinije kupiti mobitel doogee nova y100x, nisam neki zahtjevni korisnik i isto tako buđet mi nije baš velik pa mi se ovaj mobitel čini skroz ok, na wow shopu je 850kn, gledam po internetu obično je oko 85 dolara, znači dosta jeftinije, e sad jel zna netko dobru trgovinu di ima taj mobitel ili možda ako ima ne preskupo DOOGEE VALENCIA 2 Y100 PRO možda bi mogao razvuć malo buđet, eu skladište itd., unaprijed hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2015 19:17 (heisenberg031).

0 0 hvala 0
13 godina

evo danas sam uzeo mob na xiaomi for sale sad me zanima kad bi oni to mogli poslati jel pise mi payment accepted a jos nema tracking koda i jel tocno sto pise da stigne izmedju 3 i 5 dana?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Jučer navečer umoran tražim Jiayu S3 iz EU i nađem ovo:

http://www.grossoshop.net/jiayu-s3-advanced-dual-sim-android-4-4-octa-core-64-bit-otg-4g-lte-black-shipping-from-europe.html

Mislio sam da je pametnije prespavat pa ujutro sve detaljno proučit (na poslu ) i naručit ga. Ujutro proučim, dodam u košaricu, idem platit, kad ono.. Out Of Stock 

Našao sam ga i ovdje:

http://tiendaoferton.com/moviles/1360-jiayu-s3-advance-1317.html?utm_campaign=kimovil_free_traffic&utm_medium=referral&utm_source=kimovil.com&utm_content=jiayu-s3

No koliko vidim, nema engleski. Nije mi jasno njihovo slanje. Šalju iz kine u Španjolsku, tamo provjere mob, instaliraju g apps, i na kraju pošalju meni. Svaki taj korak traje par dana. Bojim se da ne ispadne da ću čekat mobitel dulje nego iz Kine.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja sam naručio S3 a Aliexpressa iz EU za 230$ ukupno, došao je prekjučer, 7. ili 8. dan nakon što sam uplatio - ide DHL-om iz Kine u UK (to traje 3-5 dana), i iz UK ti slijedeći dan dolazi u Hrvatsku...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

našao sam sellera http://www.aliexpress.com/store/1153179?src=google&albch=search&acnt=479-062-3723&isdl=y&aff_short_key=UneMJZVf&albcp=266121556&albag=7593673036&slnk=&trgt=aud-28245713168:dsa-42862830006&plac=&crea=64152518716&netw=g&device=c&mtctp=b&gclid=Cj0KEQjwgLGuBRCqptLsnJCvh-wBEiQAiNRjsQJtzcX9cmCC_GKkt47hLYlK6gEoRXREZJVKR4YdUhwaAh858P8HAQ

ona shema sa dhl-om, e sad preporučite mi mobitel do 150 dolara sa te stranice, ne veči od 5 inča, ja ovako gledam na onaj doogie valencia 2 pro, večinom radi dizajna a što se specifikacija tiče tu mi je ok meizu m2 mini, il kak se već zove, neki bolji prijedlozi ili preporuka?? hvala unaprijed

0 0 hvala 0
13 godina
Helloouu :-)

Htjela bih kupiti si mob do max. 1500kn i vidim da mob.hr kako pise da ima kupiti jeftino Cubot x15 na stranici Everbuying, mene sada zanima jel netko zna kakav je taj mobitel?? Jel vrijedi tih para?? Jel ima sto bolje za te novce?? I naravno jel itko zna za tu stranicu??

Vidim da je na DX - Xiaome M4 na akciji ali 1800kn sto mi puno... Pa nisam pametna sto da radim :-/

Sad imam Huawei G630 i jako sam ne zadovoljna s njim pa..

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Grossoshop naplaćuje dodatnih 19€ slanje fedexom za sve koji nisu iz italije, naravno to im piše u FAQ jedino.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero, iPhone 3GS, Nexus S, Nexus 7, Htc 8S, iPhone 4, Galaxy S2, HTC Sensation, Lumia 625, N8, Dell Venue 8, Z1 Compact, Meizu m2 note
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Kad neko nakon 300 i kusur stranica napise da bi kupio Cubot ili Doogee ja ne znam vise dal da se smijem ili da plačem!

9 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Miki_16 kaže...

Htjela bih kupiti si mob do max. 1500kn i vidim da mob.hr kako pise da ima kupiti jeftino Cubot x15 na stranici Everbuying, mene sada zanima jel netko zna kakav je taj mobitel?? Jel vrijedi tih para?? Jel ima sto bolje za te novce?? I naravno jel itko zna za tu stranicu??

Vidim da je na DX - Xiaome M4 na akciji ali 1800kn sto mi puno... Pa nisam pametna sto da radim :-/

Imas odg u drugoj temi.

Nitko ne prica o Xiaomi Redmi Note 2?

Mob izgleda ko novi best buy

Verzija s FDD-LTE @140$ u KIni

5.5"@1080p

MT6795 8x2GHz,2GB RAM-a

Quick Charge,IR blaster 

13MP + 5MP

16GB+microSD

3,020mAh 

15 godina
neaktivan

Sad sam bas isao citat, pise da ce bit bolji od meizu note a cijena bas jeftina.. I lijepo ce izgledat, slicno kao mi4i.

12 godina
Darkensync kaže...
Miki_16 kaže...

Imas odg u drugoj temi.

Nitko ne prica o Xiaomi Redmi Note 2?

Mob izgleda ko novi best buy

Verzija s FDD-LTE @140$ u KIni

5.5"@1080p

MT6795 8x2GHz,2GB RAM-a

Quick Charge,IR blaster 

13MP + 5MP

16GB+microSD

3,020mAh 

potpuno se slazem,zadnjih par dana cekam taj mob i po specs je zvijer za prosjecnog korisnika.. a cijena je vise nego niska(ne bi trebala bti visa o 180$)... 

problem je sto ga jos nitko nije korsitio i nema recenzija na netu :/

ako se pokaze ok mobom uzimam ga sljedeci mjesec..

"Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again."
14 godina

Wolf79, pričaš bezveze. Žens i djeca mi imaju cubote, 2 kom gt 99 i cubot one T , 3 godine rade bez greške. Cubot je pouzdan.

PROTIV
13 godina
Sto sada ljudi na kraju?? xD

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako je EU expres onda dobijes kod za dan dva.

10 godina
neaktivan

Izuzetak potvrdjuje pravilo!

Kad bi se malo posvetio citanju foruma (internacionalnih), iskustvima mnogih korisnika kojima je pucao softver i gdje su telefoni brikovali prilikom bilo kakvih update i slicno, otpadali ekrani...lazen specifikacije, kasnjenje sa izbacivanjem modela, manji kapaciteti baterija od deklariranih itd itd...podrska nula bodova...custom ROM katastrofa izbor...ne dao ti bog neki problem sa takvim telefonom, samo mi kazi na kom ces forumu naci rjesenje i gdje ces naci custom ROM da ga flesujes na takav telefon!

Glupo je da se prepiremo, svako ima svoje misljenje i bazira ga na osnovu nekih svojih cinjenica i informacija.

Moje definitivno misljenje je da su telefoni tipa Cubot, Doogee, INew, Mlais, Mpie i slicni, necu reci smece ili neki slican izraz jer nije primjeren, ali cu reci da mogu biti vrlo rizicna kupovina i da svakako se moze naci masa drugih telefona koji su pouzdaniji i za koje postoji podrska i forumi za rjesavanje eventualnih problema!

Zelim vas da uzivate u vasim cubotima jos bar 3 godine :)

12 godina
turista kaže...

Wolf79, pričaš bezveze. Žens i djeca mi imaju cubote, 2 kom gt 99 i cubot one T , 3 godine rade bez greške. Cubot je pouzdan.

Cura ima moj cubot gt99, vip i tmobile kartice. Vip samo data za net, u koji god slot stavim zna biti il bez signala ili ima signala al nema opce mobilnog interneta..... I zuji dok se razgovara ko da je pokraj trafostanice.... 

Hvala lijepa, niti besplatnog nebi koristio :D

14 godina
neaktivan

Pozz ekipa.

Jedan satriji gospodin me zamolio da mu pronadem neki mob do 100€. Prosvrljao sam po temi i vecinom se spominju mobiteli od 150€ pa navise. Moze li se za te novce dobiti nesto da valja(1gb ram, solidan proc, graf i disp). 

Nasao sam 

THL T6S (750 kn), 

DOOGEE LEO DG280 (700 kn), 

ELEPHONE G2 WHITE 4G (700 kn)

sve sa wowshop.hr. Sto se tice njihove kvalitete i podrske stvarno nista ne znam.

Hvala na pomoci.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Dado25 kaže...

Pozz ekipa.

Jedan satriji gospodin me zamolio da mu pronadem neki mob do 100€. Prosvrljao sam po temi i vecinom se spominju mobiteli od 150€ pa navise. Moze li se za te novce dobiti nesto da valja(1gb ram, solidan proc, graf i disp). 

Nasao sam 

THL T6S (750 kn), 

sve sa wowshop.hr. Sto se tice njihove kvalitete i podrske stvarno nista ne znam.

Hvala na pomoci.

Evo ga opet Doogee :) pa stvarno...meni ustvari nije jasno pomocu kakve magije se ljudi zakace za takve telefone, jedino cijena i nista drugo!

Prvo da budemo jasni - za 100 EUR ne mozes ocekivati nista preozbiljno, da sluzi i to je sve. A to sto ljudi uglavnom govore o telefonima iznad 100 EUR, to govori nesto - da sve ispod toga bas i nije neko rjesenje za preporuku, kinezi jesu jeftiniji od "brendiranih" telefona ali ne bas 6x jeftiniji. Ljudi koji ocekuju da kupis odlican telefon sa karakteristikama iz 2.kvartala 2015 i to sve za 100 EUR, tesko ce to ici..

Od ta 3 ponudjena modela, recimo ja bih uzeo ovaj THL T6S

14 godina

Eto, ja imam thl, uz povremene probleme s kamerom sad je crkla totalno, a od prije par dana ne mogu ni primat ni slati pozive. Ne treba sr** ni po jednoj marki. Može se živjeti i bez custom romova a niti nije potrebno da izlaze svaki dan. Uglavnom, svaki ispod npr. 200-250$ je lutrija. 

PROTIV

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Dado25 kaže...

Pozz ekipa.

Nasao sam 

THL T6S (750 kn), 

Hvala na pomoci.

bježi od tih jeftinih kineza, uzmi pošten mobitel za 800 kn koji je trenutno best buy u tom rangu i zadovoljava sve tvoje uvjete, Sony Xperia E4g koju možeš kupit u VIP-u ili T-Com-u

15 godina
neaktivan

Xiaomi redmi note2 ima vec u gizchina shopu, dodje sa shippingom 160 eura sa voucherom, ali je iz kine.

Mozda pricekat da dodje u EU skladiste.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.8.2015 15:59 (ToNi185).
14 godina
neaktivan

Baš vidio da ima i na Aliexpressu, iz EU ukupno 210$ od 16GB, 235$ - 32GB.

17 godina

Evo mene opet. 

Nađem Jiayu S3 na Aliexpressu. Ima DHL slanje bez carine. U opisu ponuđene opcije: dodaj SD karticu, silikonsku masku, tempered glass, slušalice, ovo-ono. Htio sam masku i tempered glass da se ne mrcvarim sa 3 različita sellera i da mi sve dođe u istom paketu a ne da nešto čekam mjesec i pol. Kontaktiram sellera i pitam da li može sve u isti paket ubacit pošto ne mogu obje opcije odabrat.

Prošo dan i pol, ne odgovara, ja nestrpljiv. Kupim jučer navečer mobitel samo sa tempered glassom. Mislio sam si da će novac sjesti preko noći a oni to do jutra obrade i pošalju. Tako je često bilo kada sam naručivao sa Aliexpressa.

Danas na poslu dobijem e-mail od Aliexpressa. Mislio sam da se radio o potvrdi slanja paketa, kad ono odgovor na poruku:

"My friend,
Good day!
This phone stops production. sorry about this.
Maybe you could choose Redmi note 2 , it is just released
http://www.aliexpress.com/store/product/Original-XIAOMI-REDMI-NOTE-2-FDD-4G-LTE-Mobile-phone-MTK-X10-2-0Ghz-Octa-Core/342812_32436852859.html
or you could choose international m2 note
http://www.aliexpress.com/store/product/Original-Meizu-M2-Note-International-version-4G-FDD-LTE-Dual-SIM-Mobile-Phone-5-5-1920X1080P/342812_32413170987.html"

Stops production? Trenutno im na shopu piše da je 3GB model out of stock, no ja sam naručio dok je još bio in stock (očito).

Bojim se da će proči tjedan dana nakon čega ću dobit poruku u stilu: mobitel je out of stock, odaberite nešto drugo ili ćemo Vam vratiti novac. Za tih izgubljenih tjedan dana, mobitel bi mi mogao doći poštom. Još gora solucija je da kupim od drugog seller pa mi na kraju oba dođu pa moram prodat jednog s gubitkom.

Imam sreću i pol. Iz tri shopa mi pred nosom sve rasprodali. 

1 0 hvala 1
13 godina
Ovako kupila bih Meizu M2 preko DX i sad neki da cu morat platit carinu tj. PDV pa me zanima jel netko zna sto je zapravo??? Jer ako je DX stranica Velike Britanije a oni su EU onda mi logicno da se PDV ne placa...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako mob dolazi iz EU ne placa se PDV.Koliko vidim,pise da DX Eu Direct ne salje u Hrv.

Imas i onaj shop na aliexpressu.Pouzdan i brz je,em sto je i 20$ jeftiniji od Dx

0 0 hvala 0
13 godina
Darkensync kaže...

Ako mob dolazi iz EU ne placa se PDV.Koliko vidim,pise da DX Eu Direct ne salje u Hrv.

Imas i onaj shop na aliexpressu.Pouzdan i brz je,em sto je i 20$ jeftiniji od Dx

Nije mi jasno idalje, sto mora biti EU Direct da izbjegnem PDV?? Uostalom sto zapravo znaci taj EU Direct???

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice