"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.515.927
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
16 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Dvoumim se izmedu Lenovo K3 Note i Elephone P8000.

Oba mobitela su dostupna po istoj cijeni na coolicool.com iz EU skladišta, 206$.

Elephone me privlači jer ima dosta jacu bateriju (4200mAh), 1Gb vise rama i senzor otiska prsta.

Lenovo me privlači jer smatram da je Lenovo pouzdanija firma i da je kvaliteta izrade bolja. 

Što bi vi uzeli?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nemoj zaboravit da na Coolicool-u placas jos 15€ shipping da ne bi bilo nisam vidio

Ako te zanimaju igre,Lenovo

0 0 hvala 0
14 godina

Mislim da P8000 ima kvalitetniju kameru.

PROTIV
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.8.2015 12:36 (turista).

0 0 hvala 0
14 godina

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozz.

Dvoumim se između tri mobitela. Jiayu s3 advanced, Meizu M2 Note i Mlais m52 red note. Sa nijednim nisam rukovao vec govorim ono sto sam vidio i cuo po reviewima na youtubeu od ITXtutor, mayiandjay, s7yler, smartphoneHrvatska i ostalih.

Mobitel inace koristim za dopisivanje, touch response mi je jako bitan, i za music player. Planiram putovati uskoro pa bih također volio imati mob koji ce napraviti koliko toliko dobre slike i selfije. Volim citati na mobitelu, ne igram osim neke logicke-nezahtjevne igre.

Jiayu je najskuplji od njih i osim prave zastite displaya(sto mi je jako bitno), osrednje prednje kamere i problema sa softwerom(barem prema onom sto sam citao na netu) nema nekih nedostataka i izgleda kao super kupovina.

Meizu najljepsi od ova tri, srednje cijene. Ne sviđaju mi se procesor i tipke sa lijeve strane sto mi je skroz neprirodno. Ima GG3 sto mi se jako sviđa, ne volim ogrebotine na ekranu.

Mlais. Najjeftiniji ali me brine donekle nepoznato ime u svijetu mobitela. Kamera je solidna a prednja iznadprosjecna. 

Ovo su neka moja zapazanja, izdvojio sam ono sto mi se najvise sviđa i ne kod svih mobitela pa mi vi recite jesam li negdje pogrijesio i sta bi bilo najbolje za mene. Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Naručio sam ZOPO Speed 7 sa gearbest stranice http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_212440.html

Sa kodom me ispao 159 $ plus 4 $ osiguranje u prijevozu.

Još uvijek je preorder tad da će ga poslati tek nakon 25.8. 

Taman da se riješim Galaxya S6 :)

1 0 hvala 0
15 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
httpsmaniac kaže...

Pozz.

Dvoumim se između tri mobitela. Jiayu s3 advanced, Meizu M2 Note i Mlais m52 red note. Sa nijednim nisam rukovao vec govorim ono sto sam vidio i cuo po reviewima na youtubeu od ITXtutor, mayiandjay, s7yler, smartphoneHrvatska i ostalih.

Mobitel inace koristim za dopisivanje, touch response mi je jako bitan, i za music player. Planiram putovati uskoro pa bih također volio imati mob koji ce napraviti koliko toliko dobre slike i selfije. Volim citati na mobitelu, ne igram osim neke logicke-nezahtjevne igre.

Jiayu je najskuplji od njih i osim prave zastite displaya(sto mi je jako bitno), osrednje prednje kamere i problema sa softwerom(barem prema onom sto sam citao na netu) nema nekih nedostataka i izgleda kao super kupovina.

Meizu najljepsi od ova tri, srednje cijene. Ne sviđaju mi se procesor i tipke sa lijeve strane sto mi je skroz neprirodno. Ima GG3 sto mi se jako sviđa, ne volim ogrebotine na ekranu.

Mlais. Najjeftiniji ali me brine donekle nepoznato ime u svijetu mobitela. Kamera je solidna a prednja iznadprosjecna. 

Ovo su neka moja zapazanja, izdvojio sam ono sto mi se najvise sviđa i ne kod svih mobitela pa mi vi recite jesam li negdje pogrijesio i sta bi bilo najbolje za mene. Hvala unaprijed.

onda nemaš što razmišljati, sam si odgovorio - Jiayu S3, a sve o njemu u njegovoj temi možeš vidjeti i pitati

10 godina
neaktivan

Pandawill nudi novi Meizu M2 (16 GB) za 120 USD na back-to-school kupon. To bi dalo UKUPNU cijenu s PDVom i dadzbinama 1100 Kuna (otprilike isto s nj. PDV osiguranjem koje zahtijeva skuplju postu - a ne zuri mi se). 

Zna li netko ducan s povoljnijom UKUPNOM cijenom (kod EU ducana nema PDVa ali DHL povecava ukupnu cijenu) za M2 16GB?

Opcenito, isplati li se taj mob po toj cijeni?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Na svakoj stranici ti se spominje ovaj shop.Stavili su i M2 Mini na presell

http://www.aliexpress.com/store/product/Original-Meizu-M2-mini-cellphone-4G-FDD-LTE-Dual-SIM-Mobile-Phone-5-0-1280x720P-MTK6735/1153179_32409620746.html

155$ sveukupno,a za 181$ M2 Note

MIslim da se puno vise isplati dat tih 30$

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.8.2015 17:07 (Darkensync).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Darkensync kaže...

Nemoj zaboravit da na Coolicool-u placas jos 15€ shipping da ne bi bilo nisam vidio

Ako te zanimaju igre,Lenovo

Da znam za to, ali coolicool vraća i porez tako da je to plus.

Igre me ne zanimaju, najvažniji mi je onaj osjecaj u ruci, kvaliteta izrade.

Ja bih uzeo Elephone P8000 prije Lenova K3 Note odmah sada, ali nisam siguran kakva je kvaliteta tog Elephona.

14 godina
neaktivan
Dario7 kaže...

Naručio sam ZOPO Speed 7 sa gearbest stranice http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_212440.html

ja naručio sa stranice http://www.zopomobileshop.com/content/18-zopo-speed7 taman popust ode na dostavu ali opet je 200 dolara iz italije ok

13 godina

Ako nekoga zanima solidan mobitel za cca 400kn:

http://www.myefox.es/iocean-x1-mtk6582-13ghz-quad-core-45-pulgadas-ips-qhd-pantalla-android-44-3g-smartphone-g-1242688?source=webgains&siteid=160367

btw ako tko ima iskustava s ovim iOceanom X1 neka slobodno podijeli s nama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Trebam neki jeftiniji mob (poželjno do 1000kn i iz EU ako je moguće al ne mora), da je do 5", 8gb barem + microsd, quad će biti dosta, 720p ekran, fotić da nije neko smeće, gps da radi. Ako može da nije mediatek ali nije uvjet. I da dvije sim kartice (net pogotovo) rade kak spada. 4G ako uleti. Cubot i inew ne želim više vidjeti kao i ostalu sličnu "trash" (s oproštenjem) ekipu, neki jači brand mora biti (lenovo, xiaomi ......). 

Pikiram xiaomi redmi 2 ili 2 pro iako malo izlazi iz budžeta ali šareni su dojmovi vlasnika koliko čitam.

0 0 hvala 0
12 godina
xDISORDERx kaže...

šaljem mobitel nazad u kinu, pa ako ima ko da je slao, koju je tip slanja koristio, šta da odaberem kad dođem u poštu?

Frendova uputstva od prosle godine:

Evo, napokon poslao kinezima mobitel na popravak/zamjenu.

Procedura je sljedeća:

1. Odeš na carinu u Branimirovoj
    2. Prvi si na redu jer tamo nema ljudi :)
    3. Popuniš par formulara da ne platiš još jednom PDV kad kinezi pošalju popravljeni/novi mobitel
    4. Platiš 63,50 kn sa svime (kuverta,formulari, slanje)
    5. Kad mobitel dođe ako pošta traži da nešto platiš odbijaš preuzeti i zatražiš da vrate na carinu
    6. Dolaziš na carinu sa papirima koje si dobio i potvrdom da si prije platio PDV

I to je to, nije tako strašno. Sve zajedno 20 minuta kad doteturaš na carinu.

11 godina
payo kaže...
Dario7 kaže...

ja naručio sa stranice http://www.zopomobileshop.com/content/18-zopo-speed7 taman popust ode na dostavu ali opet je 200 dolara iz italije ok

Jel znas kad ce ti ga poslat? 

Na gearbestu je preorder do danas, a mobitele salju nakon 25.8.

Nisam htio platit shipping tak da sam uzeo free shipping plus tracking number.

Tebi ce vjerojatno stici jos ovaj mjesec, pa cim stigne baci par fotki i dojmova o zopu. :)

Na kojem si sad mobitelu?

10 godina
neaktivan
Darkensync kaže...

Na svakoj stranici ti se spominje ovaj shop.Stavili su i M2 Mini na presell

http://www.aliexpress.com/store/product/Original-Meizu-M2-mini-cellphone-4G-FDD-LTE-Dual-SIM-Mobile-Phone-5-0-1280x720P-MTK6735/1153179_32409620746.html

155$ sveukupno,a za 181$ M2 Note

MIslim da se puno vise isplati dat tih 30$

Tnx na info/odgovoru.

155$ dodje na isto kao Panda (Panda je uz doplatu za PDV osiguranje i pritom skuplju postu jos i malcice jeftinija), s tim da se na  Pandi placa PayPalom sto takodjer ima svojih prednosti.

Necu ici dodavati 30$ za M2 Note, mogao bih onda jos malo za Jiayu S3, pa jos.... pa zavrsiti na npr. OP 1 ili 2 :)

Stovise, niposto ne idem na 5.5 incha, vec je 5 preveliko za u dzep (a sasvim dostatno za Web, mail, itd).

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.8.2015 0:12 (zgf).
16 godina
neaktivan

Što mislite o ovom mobitelu, cini mi se dobar za te novce. Oko 240$

http://www.elephone.hk/p7000.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Dario7 kaže...
payo kaže...
Dario7 kaže...

Jel znas kad ce ti ga poslat? 

Na gearbestu je preorder do danas, a mobitele salju nakon 25.8.

Nisam htio platit shipping tak da sam uzeo free shipping plus tracking number.

Tebi ce vjerojatno stici jos ovaj mjesec, pa cim stigne baci par fotki i dojmova o zopu. :)

Na kojem si sad mobitelu

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.8.2015 7:03 (payo).
14 godina
neaktivan

Ja imam Xiaomi 1S ovaj je za kćer ali imam u kući zopo 810 već 2,5 godine i radi još uvijek bez greške

12 godina
neaktivan
srcipesak kaže...
xDISORDERx kaže...

šaljem mobitel nazad u kinu, pa ako ima ko da je slao, koju je tip slanja koristio, šta da odaberem kad dođem u poštu?

Frendova uputstva od prosle godine:

Evo, napokon poslao kinezima mobitel na popravak/zamjenu.

Procedura je sljedeća:

1. Odeš na carinu u Branimirovoj
    2. Prvi si na redu jer tamo nema ljudi :)
    3. Popuniš par formulara da ne platiš još jednom PDV kad kinezi pošalju popravljeni/novi mobitel
    4. Platiš 63,50 kn sa svime (kuverta,formulari, slanje)
    5. Kad mobitel dođe ako pošta traži da nešto platiš odbijaš preuzeti i zatražiš da vrate na carinu
    6. Dolaziš na carinu sa papirima koje si dobio i potvrdom da si prije platio PDV

I to je to, nije tako strašno. Sve zajedno 20 minuta kad doteturaš na carinu.

ma koja carina, ne živimo svi u zagrebu xD

ugl ja planiram vratiti skroz mbitel, ne očekujem ga nazad, pa me samo zanima koji tip slanja da odaberem, preporučeno ili na neki drugi način

10 godina

Super ponuda. Šteta kaj nema više iz Španjolske slanja samo iz Kine. Ima li sanse da ovih 40-tak€ puste bez PDV-a ili baš za svaku pošiljku iznad 22€ lupe PDV?

Pozdrav

10 godina
neaktivan

Bez ljutnje, ali kako si uspio da preporucis telefon a onda pitas jel ima neko iskustva s tim modelom...pa na osnovu cega ga preporucujes :)

10 godina
neaktivan

Nisam bas siguran kako si uspio zakljuciti da je Elephone bolji od K3 Note, ne bih se bas slozio s tom konstatacijom...Elephone je prilicno nepouzdana firme, imas x slucajeva do sada da su odlagali isporuketelefona zbog ispravljanja kojekakvih brljotina, pa su najavili jedno a telefon je imao na kraju druge specifikacije, pa su tanki sa podrskom itd. Nikako ne spadaju u vrh ponude kineskih mobilnih telefona po mom skromnom misljenju,a nikako ispred Lenovo.

10 godina
neaktivan
httpsmaniac kaže...

Pozz.

Nemoj molim te da u isti post stavljas ozbiljne telefona kao sto su Jiayu S3 Advanced i Meizu M2 Note, zajedno sa Mlais...uz duzno postovanje, Mlais je daleko ispod ova prva 2 modela!

14 godina
neaktivan

Što mislite o ovom mobitelu, cini mi se dobar za te novce. Oko 240$

http://www.elephone.hk/p7000.html

Ako već imaš toliki budžet, bolje Jiayu S3 za 230$...

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.8.2015 13:40 (frulex).
10 godina

Imam u8 smartwatch i primmjeto sam da na desnoj strani između zaslona i kučišta su 2 rupice kroz koje ide svijetlost od zaslona.

Ima li koji način da to zatvorim?

Nije mobitel, al je blizu i kineski tak da nije 100% off topic

Lijep da umreš!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Wolf79 kaže...

Bez ljutnje, ali kako si uspio da preporucis telefon a onda pitas jel ima neko iskustva s tim modelom...pa na osnovu cega ga preporucujes :)

Napisao sam da je dobra ponuda, bez carine ispod 400kn, sa carinom bi trebalo biti oko 550kn, dakle preporuka na osnovu cijene..a za iskustva pitam da prosirim informacije koje sam procitao na internetu..

13 godina

prvi puta kupujem mobitel preko interneta, zelio bih uzeti xiaomi redmi 2 sa 2gb rama e sad nasao sam na stranici minideal ovaj http://www.minideal.net/xiaomi-redmi-2-pro-4g-lte-msm8916-quad-core-smartphone-4-7inch-miui-6-android-4-4-2gb-16gb-64bit-qualcomm.html e sad zanima me da li je on iz eu skladista?
jel svi ostali koje sam nasao su 145€ pa na dalje(gledao na xioami for sale,gearbest i honorbuy, druge stranice neznam) i zanima me da li je ta stranica ok ili da radje platim ovih 10€vise(pokusavam max ustedit), i ima li mozda negdje jeftinije taj mob?

Hvala puno na pomoći.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Taj ti je iz Kine na linku, na Minideal ti kod svakog izričito piše je li iz EU, ako ne piše ništa onda je iz Kine. Uostalom, imaš desno gore EU Warehouse pa ti piše što imaju u EU na lageru. Koliko sam vidio, sve ostalo iz EU cijene su oko +170$...

13 godina

ok hvala puno, onda cu naruciti vjerovatno sa xiaomi for sale..

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice