"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.516.938
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
12 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
frulex kaže...

A gle, ne mora biti uopće do dućana -  ja sam prije 2 godine kupio u ZGB ovlaštenom dućanu Lenovo tablet kojemu je istu večer nakon cca 3 sata rada na njemu crko digitizer. Vratio ga, dobio novi koji i danas radi bez problema, a koristi se svaki dan po nekoliko sati - desi se, uređaji se proizvode na milijune, prođu prvu probu - paljenje i test i onda riknu, ništa čudno...

Jedino ako će se pokušati izvući iz svega, onda definitivno refund tražiti... 

s obzirom na recenzije s ove stranice https://www.trustpilot.com/review/coolicool.com , mislim da nema smisla tražiti novi mobitel, komentari su užasni, a i sami djeltnici coolicolla su odgovarali na neke recenzije od prošle godine, tako da su komentari istiniti..

inaće običaj im je bia odgovorit mi na mail rano ujutro, prije nego su poslali paket a danas uopće nisu odgovorili na mail koji sam poslao sinoć..

imali itko ovdje da je kupovao sa ove stranice, neko iskustvo s njima?

14 godina
neaktivan

Ja sam kupovao barem 2 puta od njih, sve uredno bilo, dobio i povrat PDV-a vrlo brzo natrag. No, nisam nikad morao reklamirati, a to je uvijek druga priča, budi uporan...

11 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Da li netko zna, da li vrijedi pravilo da se mob ako je kupljen sa EU skladišta može vratiti u roku 15 dana uz povrat novca bez da se ima bilo kakav razlog . 

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Kupio sam u 6. mjesecu Xiaomi Mi Note preko HonorBuya. Dobio sam primjerak s pokvarenim earpiece zvučnikom (onim koji se za vrijeme razgovora prisloni na uho da bi se čuo sugovornik). Radio je, ali je glas sugovornika bio popraćen iritantnim zujanjem. Nakon isprobavanja raznih ROM-ova uvidio sam da problem nije softverske, već hardverske prirode. Tada je još jedino trebalo saznati ima li Mi Note jednostavno loš earpiece zvučnik, ili je moj primjerak doista pokvaren. Pokretao sam threadove na raznim forumima i ljudi su mi mahom govorili da earpiece na njihovom Mi Noteu radi bez greške. Sve to ponukalo me da pošaljem reklamaciju HonorBuyu.

Nakon par dana dopisivanja, kroz koje su tražili da isprobam razne verzije MIUI-ja i obavim kojekakve testove i kalibracije u servisnim izbornicima (ako nekome zatreba, pristupa im se na način da se u dialeru bira *#*#64663#*#*), pristali su da pošaljem mobitel u skladište u Italiji (nalazi se u Udinama). Rekli su mi da će mi odmah po utvrđivanju kvara poslati novi uređaj, ali samo ako nema nikakvih ogrebotina i drugih vidljivih oštećenja. Budući da mi je mobitel već prvog dana dvaput pao na asfalt i zadobio poneku ogrebotinu i udubinu, napisao sam im da nije neoštećen, nakon čega su mi javili da ga u tom slučaju oni šalju u Kinu na servis (u Xiaomi).

Mobitel je u Italiju poslan 23.6., a vratio mi se 3.8., znači nakon mjesec i nešto sitno dana. Uspješno je popravljen. Sve skupa me koštalo 70 kuna, koliko stoji slanje paketa iz Hrvatske u Italiju. Sve ostale troškove slanja (Italija - Kina, Kina - Italija, Italija - Hrvatska) je pokrio HonorBuy. Rekli su mi kod slanja mobitela da će mi također pokriti ovaj trošak mojeg slanja (pokrivaju sve do 25 USD) ili mi za tu cijenu poslati neki dodatak, no kako sam na to u međuvremenu potpuno zaboravio, nisam dalje išao za tim.

Komunikacija im je čitavo vrijeme bila korektna. Odgovori na upite su obično stizali od 8 ujutro do 14-15h (po našem vremenu) i u tom periodu je na odgovor rijetko trebalo čekati više od sat vremena. Osobi s kojom sam komunicirao engleski nije jaka strana, ali može se skužiti što želi reći te, najvažnije, shvaća sve što joj se napiše. Nisu baš agilni oko updateova - uredno kažu da će javiti, primjerice, čim mobitel stigne iz Italije u Kinu, ali nisu se javljali dok ih sam nisam pitao što se trenutno događa s uređajem. Srećom, na takve upite su odmah odgovarali i to s preciznim informacijama.

Ukratko, ako realizirate garanciju preko HonorBuya, računajte da ćete morati svakih par dana pitati što ima novog, jer vam to sami neće javljati. No sve ostalo funkcionira bez greške i bez ikakvih pokušaja muljanja. Dobio sam pokvaren uređaj i bez pogovora su se pobrinuli da se popravi. Više od toga ne mogu tražiti. Potrajalo je, ali to je nešto na što svjesno pristaje svatko tko kupuje uređaj za koji ne postoji servisna mreža u Hrvatskoj.

Ako netko ima još kakvih pitanja oko nekog aspekta realizacije garancije preko HonorBuya, rado ću odgovoriti.

Selling doors, door to door.
Moj PC  
4 0 hvala 14
13 godina
neaktivan
Ako cemo uzet u obzir brzinu servisa u HR, izuzev europatrade, prosao si jednako kao i kod nas, meni je SGS2 iso u MESC, ceko sam preko 40 dana da ga poprave, a pitanja na e-mail su u vecini slucajeva ignorirali. Tako da kupnja moba koji nema servisnu mrezu u RH je poprilicno brza i ucinkovita.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
17 godina
Davor kaže...

Ako netko ima još kakvih pitanja oko nekog aspekta realizacije garancije preko HonorBuya, rado ću odgovoriti.

mozes nabacit quick review u iducem buglabu. just sayin' .. :)

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina

Još uvijek mi se sviđa OUKITEL U10. 

Alternativa su:

-OUKITEL U8 koji ima iz eu i dođe za par dana

-UMI IRON

-Lenovo K3 (koji mi se najmanje sviđa, makar je logičan izbor) Gearbest ga ima u eu skladištu ali ne dostavljaju u Hrvatsku.

Ima li nekakvih savjeta, komentara?

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.8.2015 17:09 (Jimmy).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
nixass kaže...

Eno u Bugu 272/273 (ljetni dvobroj) recenzija na 5 stranica 

Selling doors, door to door.
15 godina
neaktivan
Jimmy kaže...

Alternativa su:

-UMI IRON

-Lenovo K3 (koji mi se najmanje sviđa, makar je logičan izbor) Gearbest ga ima u eu skladištu ali ne dostavljaju u Hrvatsku.

gle ekipa ti je rekla vec. Nova firma, nije bas nesto poznata. Preporucili su ti Meizu i Xiaomi mobitele, tebi se i dalje svida tak U10. Nis uzmi si onda U10 i gotova prica brate mili...

17 godina
Davor kaže...
nixass kaže...

Eno u Bugu 272/273 (ljetni dvobroj) recenzija na 5 stranica 

evo sjedam u avion i idem do zadra na kiosk :D
pravo vrijeme za razmisliti o godisnjoj pretplati

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
Gam3r kaže...
Jimmy kaže...

Alternativa su:

-UMI IRON

gle ekipa ti je rekla vec. Nova firma, nije bas nesto poznata. Preporucili su ti Meizu i Xiaomi mobitele, tebi se i dalje svida tak U10. Nis uzmi si onda U10 i gotova prica brate mili...

Gle, napisao sam da mi se sviđa, a ne da ću ga kupiti.

Stavio sam još dva popularna mobitela na popis jer me zanimaju komentari.

Ne mogu smislit flyme. Kad bi mobitel imao stock android, uzeo bi ga.

13 godina
neaktivan

Jel mi mozete preporucit neke trgovine ali da salju iz europe tako da nemoram carinu platit.

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Jimmy kaže...
Gam3r kaže...
Jimmy kaže...

Alternativa su:

-UMI IRON

Gle, napisao sam da mi se sviđa, a ne da ću ga kupiti.

Stavio sam još dva popularna mobitela na popis jer me zanimaju komentari.

A teško da ćeš za ove dobiti neke suvisle komentare jer je UMI najavio da će Iron kasniti s izlaskom par tjedana, ovaj OU10 nije još valjda ni izašao tako da ti teško itko može što novo reći, a da nije već rečeno...

16 godina
Carinu ne palčaš, a ako ti šalju iz EU skladišta ionako češ u cijeni platiti i PDV.
17 godina
frulex kaže...
 A teško da ćeš za ove dobiti neke suvisle komentare jer je UMI najavio da će Iron kasniti s izlaskom par tjedana, ovaj OU10 nije još valjda ni izašao tako da ti teško itko može što novo reći, a da nije već rečeno...

Hvala na informaciji. Mislio sam da je već izašao. 

Nisam ni očekivao osobna iskustva sa U10 jer znam da nije izašao.

Znači da mi ostaje K3, a vidio sam svakakvih reviewova o njemu. 

13 godina
neaktivan

Ako je van EU carina se placa kolko ja znam

14 godina
neaktivan

Plaća se samo PDV 25%, carinska stopa je 0% izvan EU. Ako naručuješ iz EU, isto plaćaš PDV, samo nešto manji (cca 20%) jer je već uračunat u cijenu...

15 godina
Jimmy kaže...
frulex kaže...

skupi još malo pa uzmi Jiayu S3

14 godina
neaktivan

Slažem se, S3 za parsto kuna više, ali dobiješ kompletan mobitel...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Fr0st kaže...

Jel mi mozete preporucit neke trgovine ali da salju iz europe tako da nemoram carinu platit.

Hvala!

gizchina - tu sam kupio Oneplus One za 225 EUR-a (dok se nisu rasprodali). bila je akcija za njih, poštarina je bila besplatna. došlo u roku 7 dana (i prije bi da nije bio u nas praznik). dobio kožnu futrolu iako nisu nigdi napisali da daju gift.

trenutno im je feragosto: "Holiday Notice for EU Warehouse:EU warehouse will be on holiday from August 8th to August 17th."

11 godina
frulex kaže...

Slažem se, S3 za parsto kuna više, ali dobiješ kompletan mobitel...

Ako misliš na Jiayu S3 vs. Lenovo K3 Note - pojasni.

Za ozbiljno, što je to nekompletno na K3? Imao sam ga u ruci i mobitel je jako dobar.

Jiayu S3 nisam imao u ruci, a zanima me. Sem Gige rama više i NFC-a, što je bolje?

163$ vs. 194$ (235kn razlike)

13 godina
neaktivan

Samo jos 1 pitanje ako bi kupovo ovaj mobitel npr : http://merimobiles.com/xiaomi-hongmi-1s-red-rice-qualcomm-snadragon-cpu-verision-8gb.htm on kosta 90$ onda bi trebao platit samo pdv od 25% dok stigne na carinu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pa nisu sad neke svemirske razlike između njih kad je već isti chip, ali S3 ima i Gorilla Glass, izgleda nešto bolju kameru te svakako jako dobru podršku (i službenu) i zajednice za custom ROM-ove. 

17 godina
ministar kaže...
Jimmy kaže...
frulex kaže...

O kojoj svoti pričamo za S3? Recimo iz EU skladišta.

Ima milijun shopova a ne da nemam volje, nego nemam vremena sve proučiti.

Kakve su šanse da paket iz kine prođe carinu?

Znam da pakete iz Kine ne češljaju ko američke. 

Moja cura je dobivala (velike) pakete iz Kine u kojima su bile cipele, torbe, odjeća itd. i više puta bi prošli nego bili otvarani. 

frulex kaže...

Pa nisu sad neke svemirske razlike između njih kad je već isti chip, ali S3 ima i Gorilla Glass, izgleda nešto bolju kameru te svakako jako dobru podršku (i službenu) i zajednice za custom ROM-ove. 

Čitao sam da je pun bugova i da je kamera loša zbog firmwara. To su sredili nadogradnjama?

11 godina

Jiaju S3 3Gb. 230$ + 20$ za slanje iz Eu.

Dolazi za par dana bez dodatnih troškova.

0 0 hvala 0
17 godina

Ja sam našao ovo: http://www.grossoshop.net/shipping-from-europe/jiayu-s3-advanced-dual-sim-android-4-4-octa-core-64-bit-otg-4g-lte-black-shipping-from-europe.html

To je veći iznos od predviđenog buđeta a nisam ni siguran da li želim taj mobitel. Lol. Što je bugovima, kamerom, da li su updejtali na 5.X android?

0 0 hvala 0
15 godina
Jimmy kaže...
ministar kaže...
Jimmy kaže...
frulex kaže...

O kojoj svoti pričamo za S3? Recimo iz EU skladišta.

Ima milijun shopova a ne da nemam volje, nego nemam vremena sve proučiti.

Kakve su šanse da paket iz kine prođe carinu?

Znam da pakete iz Kine ne češljaju ko američke. 

Moja cura je dobivala (velike) pakete iz Kine u kojima su bile cipele, torbe, odjeća itd. i više puta bi prošli nego bili otvarani. 

frulex kaže...

Čitao sam da je pun bugova i da je kamera loša zbog firmwara. To su sredili nadogradnjama?

Jimmy kaže...

Ja sam našao ovo: http://www.grossoshop.net/shipping-from-europe/jiayu-s3-advanced-dual-sim-android-4-4-octa-core-64-bit-otg-4g-lte-black-shipping-from-europe.html

To je veći iznos od predviđenog buđeta a nisam ni siguran da li želim taj mobitel. Lol. Što je bugovima, kamerom, da li su updejtali na 5.X android?

Imate temu Jiayu S3, pa tamo pogledajte i pitajte

14 godina
neaktivan
Jimmy kaže...

Mislim da je sve to riješeno još na Kitkatu, sad već zadnjih par mjeseci je aktualan Lollipop 5.1, ima i službeni, a ima već barem 5-6 dobro izbrušenih 5.1 custom ROM-ova, ima i FlyMe 5.1. Mobitel iz Kine neće ti na rendgenu proći, sve ih vade na carini, ja sam ga naručio iz UK za 230$, sutra bi trebao stići...

17 godina
Fr0st kaže...

Samo jos 1 pitanje ako bi kupovo ovaj mobitel npr : http://merimobiles.com/xiaomi-hongmi-1s-red-rice-qualcomm-snadragon-cpu-verision-8gb.htm on kosta 90$ onda bi trebao platit samo pdv od 25% dok stigne na carinu?

Da.

12 godina
neaktivan

šaljem mobitel nazad u kinu, pa ako ima ko da je slao, koju je tip slanja koristio, šta da odaberem kad dođem u poštu?

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice