"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.495
|
čitano: 6.514.674
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
11 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
srcipesak kaže...
Borna41 kaže...

Čitao sam ovu temu i znam što su ljudi dosad pisali,ali me zanima još jednom kakva su iskustva sa K3 note-om.
Najviše me zanima fluidnost te performance u igrama i appovima. I jel radi normalno 4g kod nas.

Nisam gejmer, koristim samo 10-15-20 aplikacija. Otkako sam otisel na limonchelo rom, sve radi ok. Nema trzaja i crashanja. Originalni rom je malo grbav, ima lazni youtube koji se crasha i jos dok surfas u browseru ti neke debilne urlove baca. 4g nisam isprobal jer jos nisam uzel 4g opciju. Baterija ok, opet vjerojatno premalo koristim pa se isprazni oko 40% dnevno, imam osjecaj da bi dva dana mogo potegnut :)

Savjet, stavi gore twrp i limonchelo, nemoj se niti truditi s onim 1520 romom koji dobis. Linkal sam upute prije pa potrazi...

Kakva je kamera na tom romu, video, zvuk pri razgovoru, zvuk iz velikog zvucnika, brzina surfanja, baterija. Daj malo vise informacija a ne ono na kapaljku. 

13 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Stigao m1 note. Sutra detaljnije malo opišem :)

Bene docet, qui bene distinguit.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Moze li mi netko objasniti zato je Meizu M2 note i do 40$ dolara jeftinij od M1 note? Kod usporedbe pise da je M2 od plastike, imaju razliciti CPU/GPU, M2 prima sd karticu (sto je pozitivno) a ostalo je vise manje isto.

0 0 hvala 0
13 godina
10alex kaže...

Moze li mi netko objasniti zato je Meizu M2 note i do 40$ dolara jeftinij od M1 note? Kod usporedbe pise da je M2 od plastike, imaju razliciti CPU/GPU, M2 prima sd karticu (sto je pozitivno) a ostalo je vise manje isto.

Slabiji procesor i graficka ako se nevaram... Provjeri antutu...

Pucaaaajjjj :)
11 godina

Hvala nasao sam da je ocigledno bas to razlog:

Uređaj je baziran na novom 64-bitnom 8-core čipu iz Tajvana MediaTek - MT6753. Procesor je ARM Cortex-A53, radni takt svakog jezgra - 1.5 GHz. Za grafiku je korišćen ARM Mali-T720 čip sa osam jezgara.

Dozvolite nam da vas podsetimo da je Meizu M1 Note baziran na MT6752 čipsetu (8 jezgara radni takt 1.7 GHz) sa grafikom Mali-T760 (16 jezgara). Činjenica je da M2 koristi slabiji čipset.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo malo o Meizu m1 Note-u :
Plaćen oko 1800 kuna (32 GB model)

Specifikacije - http://www.gsmarena.com/meizu_m1_note-6890.php

Pakiranje - Klasika: Mobitel, punjač, iglica za otvaranje sim utora, hrpa papira i to je to.

Dizajn - Poleđina je od sjajne plastike te je sve jako dobro napravljeno, nema škripanja itd... Iako mobitel ima plastičnu poleđinu on ne klizi iz ruku, naprotiv - meni baš super leži pošto je jako lijepo zaobljen. Mislio sam da će mi mobitel bit malo velik ali oduševio me svojom kompaktnošću. Nemam zamjerke oko dizajna i ergonomije.

Zaslon - Najveće iznenađenje ovog mobitela, zaslon kojeg se i skuplji mobiteli mogu posramiti. 5'5" IGZO LCD FHD rezolucije (403 ppi) koji jednostavno ima prekrasne boje i kutove vidljivosti + je svakako i Gorilla Glass 3. Mogu reći da sam bio jako izenađen kad sam stavio mobitel

pokraj M8 i vidio razlike u ekranu, naravno po meni i po prijateljevu mišljenu - moj ekran je imao bolje boje, njegov je izgledao jako ispran... Sve u svemu ekran 10/10 ! 

Kamera - 13 Mpx Samsungov senzor , prednja - 5 mpx, dual led bljeskalica
Kamera radi brzo, gotovo instantno okida
Primjeri slika (budem poslje stavio još, ovo je za prvu ruku samo) - SLIKE http://imgur.com/a/bZ8B5

Slike mrak - bljeskalica - jedini izvor svjetlosti u sobi je monitor

Software
Meizu dolazi sa FlymeOS sučeljem koje zahtjeva malo privikavanja. Po meni, jako je lijpo sučelje, brzo, fluidno, ima dobra rješenja.Nema tipke za back već morate koristiti kapacitivnu tipku, povućete prema gore i vraća vas jedan potez unazad, pritisnete i vraća vas na home screen a kad dugo držite ekran se ugasi. Podržava tap to wake, možete povući prst preko kapacitivne tipke prema gore i ekran se otključa - ta kapacitivna tipka je ujedno i led lampica za obavjesti. Bloatware-a je jako malo, tj. skoro ništa - Njihova aplikacija security, weather i reader.
NAPOMENA - mobitel nije došao sa google aplikacijama te se moraju same skinut, kako? Otiđete na meizu-ov app market i upišete u search google installer i to je to :)

Performanse -
Neupitne su. Sve rade ko po loju. Preglednik stranice otvara jako brzo, laga uopće nema. Instalirao sam Hearthstone te sve radi jako glatko, čak i glađe nego na prijateljevu HTC M8.
Što se baterije tiče, to ću još detaljnije kroz par dana nadopunit. Za sada - mobitel došao sa 50% baterije te sam imao oko 2:30 h SOT. Puni se oko 2 i pol sata. Danas ujutro sam ga skinuo sa 100% te sam čačkao po njemu sat vremena - 30 min hearthstone-a , malo whatsappa, browsanja itd... te je baterija pala za 17% . Po meni je ovo jako dobar rezultat.

Zvuk -
Prosječan zvuk te će zadovoljit svakoga prosječnog korisnika.
Zaključak -
+ ekran         - zvuk je prosječan
+ baterija        - nema utor za sd karticu
+ dizajn          - sučelje zahtjeva privikavanje
+ fluidno sučlje    -google aplikacije nisu predinstalirane
+cijena          - plastična pozadina ( kome smeta)
+usb otg

Kamera sučelje Kamera sučelje
Kamera sučelje 2 Kamera sučelje 2
Browser Browser
Lock Lock
sot ujutro nakon 1 h - 30 min hs sot ujutro nakon 1 h - 30 min hs
hs hs
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.7.2015 12:40 (molnyi).
Moj PC  
9 0 hvala 5
17 godina
neaktivan

Hvala za info. Molim te još fotke unutra, sa i bez bljeskalice i neki video u 1080p. Slike kamere su očito iste ko na mom jiayu s3 jer se radi o istom senzoru. Stavi dolby atmo pa onda probaj zvuk. Ja upravo instalirao. Fali basa, ali što uopće očekivati za tako male zvučnike

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
halflife kaže...

Hvala za info. Molim te još fotke unutra, sa i bez bljeskalice i neki video u 1080p. Slike kamere su očito iste ko na mom jiayu s3 jer se radi o istom senzoru. Stavi dolby atmo pa onda probaj zvuk. Ja upravo instalirao. Fali basa, ali što uopće očekivati za tako male zvučnike

Budem kolega, bez brige. Nisam stigao pošto sam ga jučer dobio tek a imam danas posla nekog pa vjerovatno sutra sve objavim :)
A istina, gle ja sam zadovoljan... večinom sam na slušalicama a na njima mi dobro zvuči... Nije isti senzor, Jiayu ima sony ako se ne varam a meizu samsung i tvoj je f 2.0 a moj f2.2 

EDIT : 

Slike - jedini izvor svjetlosti u sobi je monitor

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.7.2015 12:23 (molnyi).
13 godina
neaktivan

Jel zna neko dobar mobitel do 500 kn,vazno mi je da nema manji ekran od 4 inca,da ima prednju i zadnju kameru (nebitna jacina) i da mogu surfati,ici na fejs i messenger bez vecih problema/stekanja. 

Bio je u Centru tehniku beex m2d na akciji 300kn! ali proizvodjac ga povukao iz prodaje zbog sistemske greske na ekranu. Gledao sam jos neke mobitele,nemogu reci da nema ponuda,ali bojim se kupiti pa se posle kajati,ako neko zna neki dobar neka mi preporuci! A i ne znam bas puno stranica sa mobitelima za prodaju i naravno web shopom.

Znam za ekupi pa sam tu gledao neke modele,ali opet nemogu se odluciti.

http://www.ekupi.hr/VIVAX-SMART-Fun-S4010-black--GRATIS-2GB-internet-prometa-480599.aspx

http://www.ekupi.hr/Gigabyte-GSmart-ROMA-R2-Plus-2Q001-R2P01-390S-mobilni-uredjaj-460412.aspx nije ni ovaj los za 600

0 0 hvala 0
13 godina

Pogledaj ZTE Blade L3(VIP na bonove 550 kn) ,5"ekran, kamere 8 i 2 Mp i gledaj na GSM arena.

13 godina
neaktivan

Evo update oko baterije Meizu m1 note 

Trenutno imam 33% baterije i 5h 10 min SOT tokom kojega sam igrao 45 min hearthstone-a, 45 minuta ds emulatora (pokemoni), 25 min filmova, 10 min poziva itd... wifi stalno uključen, brightness na 50%

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.7.2015 17:03 (molnyi).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

odličan rezultat! nema sumnje da se radi o vrhunskom mobitelu za te novce. ali 1000000 puta spominjano pa ću opet, mene su odvratile 2 ključne stvari: nema utor za sd i sim2 slot je samo 2G.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.7.2015 18:03 (halflife).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
halflife kaže...

odličan rezultat! nema sumnje da se radi o vrhunskom mobitelu za te novce. ali 1000000 puta spominjano pa ću opet, mene su odvratile 2 ključne stvari: nema utor za sd i sim2 slot je samo 2G.

Meni npr. to ne predstavlja ulogu jer ne koristim 2 karticu a ovo za SD karticu sam nadam se rješio sa time što sam kupio 32 GB model :)

13 godina
neaktivan

Dobre karakteristike,zadovoljavajuce,hvala na informaciji 

13 godina
neaktivan

Evo, dan završen sa više od 7h SOT-a :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
B0J4N_99 kaže...

Jel zna neko dobar mobitel do 500 kn,vazno mi je da nema manji ekran od 4 inca,da ima prednju i zadnju kameru (nebitna jacina) i da mogu surfati,ici na fejs i messenger bez vecih problema/stekanja. 

Bio je u Centru tehniku beex m2d na akciji 300kn! ali proizvodjac ga povukao iz prodaje zbog sistemske greske na ekranu. Gledao sam jos neke mobitele,nemogu reci da nema ponuda,ali bojim se kupiti pa se posle kajati,ako neko zna neki dobar neka mi preporuci! A i ne znam bas puno stranica sa mobitelima za prodaju i naravno web shopom.

Znam za ekupi pa sam tu gledao neke modele,ali opet nemogu se odluciti.

http://www.ekupi.hr/VIVAX-SMART-Fun-S4010-black--GRATIS-2GB-internet-prometa-480599.aspx

http://www.ekupi.hr/Gigabyte-GSmart-ROMA-R2-Plus-2Q001-R2P01-390S-mobilni-uredjaj-460412.aspx nije ni ovaj los za 600

Prelistaj par stranica unatrag neko je prodavao p3000 za 600 kn cini mi se pa vidi svidja li ti se

15 godina

Što bi odabrali? 

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.7.2015 12:02 (ministar).

0 0 hvala 0
15 godina

Što bi odabrali? 

0 Ulefone Be Touch 2
18 Jiayu S3 Advanced

0 0 hvala 0
13 godina

Usporedi na To2c warehoouse pa koji ti se izgledom svidi (meni bijeli S3) a još su out of stock.

13 godina

Evo koga zanima Ulefone be touch 2 najbolja cijena dosad 197.99$ ja naručio jedan http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_194400.html

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2015 10:24 (DDavorin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nakon šta mi je krepa Evo 3d i ja se mislim uzet nekog kineza do 1500kn. Vidim da ovi Be touch 2 ima metalni okvir a to mi je jako bitno jer imam naviku da mi mobitel ispadne ili zapnem nogom punjac dok je mob na stolu pa bi mi dobro dosa malo jaci uredjaj. Kolko sam skontao taj be touch i S3 advanced so u tome razredu najbolji?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ne znam kakve su cijene trenutno, ali evo MI4 za 230$

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina

Gotovo rasprodano nema više Ulefone be touch 2 po cijeni 197.99$ nova stara cijena 229.99$ http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_194400.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

http://www.njuskalo.hr/ostali-mobiteli/xiaomi-mi-4i-oglas-15446100

da li tko zna što o ovom prodavaču ili je slučajno uzimao što od njega?? jer je cijena dosta niža od ostalih na njuškalu, a vidim da ima više komada znači da dila na jače s tim, znam, mogu ga uzeti iz kine, ali treba mi mobitel danas pošto sam polomio svoj lenovo jučer

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
DDavorin kaže...

Gotovo rasprodano nema više Ulefone be touch 2 po cijeni 197.99$ nova stara cijena 229.99$ http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_194400.html

179 $ be touch 2 akcija pocinje sutra

11 godina
neaktivan

vezano za kupovinu s honorbuya, koliko im treba za dostavu u hrvatsku iz eu warehousea?? mislim da li se to broji u danima ili tjednima, čisto da znam da li da kupim nešto s njuškala ili da tamo naručim i gotovo 

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2015 15:18 (miljenko666).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Na lenovo k3 note ne radi mi characters settings koji mi treba zbog double tap,ima li neko prjedlog šta da radim(laički)kada probam postavit piše da postavke se zatvaraju,također ne rade mi nottification za facebook.Pomozite..

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2015 15:20 (hajduk1962).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
miljenko666 kaže...

da li tko zna što o ovom prodavaču ili je slučajno uzimao što od njega?? jer je cijena dosta niža od ostalih na njuškalu, a vidim da ima više komada znači da dila na jače s tim, znam, mogu ga uzeti iz kine, ali treba mi mobitel danas pošto sam polomio svoj lenovo jučer

Pa nije mala cijena, toliko te skoro dodje s honorbuy.com novi mobitel s postarinom iz eu skladista i bez ikakvih placanja.

266 eura tocno..

11 godina
neaktivan
ToNi185 kaže...
miljenko666 kaže...

Pa nije mala cijena, toliko te skoro dodje s honorbuy.com novi mobitel s postarinom iz eu skladista i bez ikakvih placanja.

266 eura tocno..

da, ali koliko mu treba da dođe s honorbuya?? ako recimo danas naručim, da li mogu očekivati do kraja tjedna ili tamo najkasnije do ponedjeljka utorka ili treba čekati par tjedana??

15 godina
neaktivan
majdo kaže...

Ne znam kakve su cijene trenutno, ali evo MI4 za 230$

a kako tako mala cijena?  Mi4i dodje isto toliko. 

ps. miljenko nebi znao, ja isto gledam taj mob za kupit iz eu ili kine..

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2015 15:25 (ToNi185).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice