"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.525.986
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
11 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Ag008 kaže...

Riječ je o Elephoneu P6i, a taj mobitel je živo smeće. GPS koji uopće ne radi, ekran, touch, baterija... Pogledaj recenzije na webu, a u svakom slučaju ga zaobiđi, očajan je, ja ga imam

Pozz vidim da si iz Rijeke, jel moguce da zivis na skurinju kao i ja?

javi se u PP

BF3: MicroGuyCRO
11 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
dakok kaže...

Ovo je bio ubojica iz prethodne generacije

Nije baš ostavio traga...

Je to uopće telefon za međunarodno tržište? Možda se ljudi uplašiše da ima sučelje samo na kineskom? Na ovom linku koji si dao prikazan je samo zguza, na web-stranicama se također forsiraju slike zguza, a tamo gdje i ima slika s prijeda ili se vidi u videu, vidi se isključivo sučelje s kineskim simbolima. Tako se na međunarodnom tržištu telefoni ne mogu prodavati. {#}

12 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Pozdrav. Kupio bih mobitel do max 1300kn. Vidim svi hvale Asus Zenfone 5 i sviđa mi se mob, ali zanima me da li je to najbolje što se može dobiti za tu cijenu ili ima i boljih? 

0 0 hvala 0
12 godina
prasac kaže...

Pozdrav. Kupio bih mobitel do max 1300kn. Vidim svi hvale Asus Zenfone 5 i sviđa mi se mob, ali zanima me da li je to najbolje što se može dobiti za tu cijenu ili ima i boljih? 

A za što ti mobitel konkretno treba? Koje su stvari (specifikacije) koje mora morati, a koje ti nisu bitne?

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.8.2014 10:55 (DeniZg).
12 godina
neaktivan

Pa recimo da je neki all-round, al opet ne treba mi ništa posebno. Da ima oke fotić, da se ponekad može odigrat koja igrica, pogledat film, skype, viber, web browsing...zapravo najbitnije mi je da nema nekog prevelikog laga pri korištenju. Izgled mi nije nešto previše bitan i naručio bih preko mobicitiy-a.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.8.2014 12:02 (prasac).
12 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
dakok kaže...

Ovo je bio ubojica iz prethodne generacije

Nije baš ostavio traga...

Je to uopće telefon za međunarodno tržište? Možda se ljudi uplašiše da ima sučelje samo na kineskom? Na ovom linku koji si dao prikazan je samo zguza, na web-stranicama se također forsiraju slike zguza, a tamo gdje i ima slika s prijeda ili se vidi u videu, vidi se isključivo sučelje s kineskim simbolima. Tako se na međunarodnom tržištu telefoni ne mogu prodavati. {#}

Tko šljivi kineske mobitele za međunarodno tržište?

Ono najbolje iz Kine i nije namijenjeno prodaji izvan domovine.

Ljudi su neinformirani pa ne znaju da nema kineskog mobitela s isključivo kineskim sučeljem.

Svaki ima bar još i engleski UI.

Misliš da se Xiaomi ili Coolpad tresu ako godišnje u EU ne prodaju 5000 uređaja na 50 milijuna komada

prodanih u Kini? :D

A u EU ih ne mogu prodati bez ogromne marketinške kampanje koja bi nam donijela i znatno više cijene.

Oni što su za međunarodno tržište (i kojih nema na prodaju u Kini) su uglavnom lijepo dizajnirani mobiteli 

s lošim iznutricama - Cubot, Doogee, Landvo, Elephone, iNew...

koji mi svakodnevno dolaze u newsletterima kao jedinstvena prigoda za kupnju :D

Sreća da se kvalitetni kineski uređaji ne prodaju (normalno) na međunarodnom tržištu jer onda ne bi imali ovako povoljne cijene

i ne bi hrvatski i inozemni mobilni forumi probijali rekorde posjećenosti na temama o kineskim mobitelima...

TeleKineza
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.8.2014 13:51 (dakok).
17 godina

Ima nekih mobitela/tableta koji doalze s kineskim sučeljem koje je loše, neoptimizirano a nema ni Google Playa. Primjer je jedan novi Voyo, samo kineski romovi a nije ni popularan u Kini pa ništa od prilagodbi.

Nekim korisnicima nije tako lagano i ne znaju instalirati novi ROM, instalirati prave drivere, zezati se u Flash Tool-u ili CWM-u (instalirati cwm, rootati mobitel preko neke aplikacije na kineskom itd)

Ja osobno više volim da mi mobitel dođe s Google Playom a ne da moram tražiti po ruskim ili drugim forumima neke najbolje romove, eksperimentirati s nekoliko njih, a svaki od njih ima neki bug a neku unaprijeđenje itd.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.8.2014 14:21 (Ag008).
17 godina
moderator
dakok kaže...
Ljudi su neinformirani pa ne znaju da nema kineskog mobitela s isključivo kineskim sučeljem.

Svaki ima bar još i engleski UI.

Kupci su neinformirani jer ih proizvođač nije informirao. To nije greška kupaca, nego greška marketinškog odjela te firme. Ili uopće nije greška, jer su ciljali na domaće tržište.

Zašto bi se kupci izvan Kine uopće obazirali na neki skupi mobitel s hijeroglifima na ekranu? Ja se ne bih. Tko zna - možda je proizvođač iz ROM-a izbacio druge jezike. Ili recimo ako je kupac iz Njemačke, a želi mobitel s Njemačkim sučeljem, a nema popis jezika i eto - zaobiđe taj mobitel u širokom luku.

11 godina
neaktivan

ljudi moze neki prijedlog, sa banggooda, znaci trazim mob do 750 kn s pdvom, bitna je velicina ekrana, baterija i po mogucnosti sto bolja kamera. Moze i sa Pandawilla i geekbuyinga.

Hvala!

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Mislim da bi ti ovaj popularni Doogee DG800 bio sasvim dobar, 106$ -taman s pdvom u tvom budžetu.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
16 godina

Nemoj taj Dogee odron od moba uzimati ni pod razno

Moj PC  
1 3 hvala 0
12 godina
neaktivan

Zašto meni neće nitko odgovorit {#}

1 0 hvala 0
12 godina
prasac kaže...

Zašto meni neće nitko odgovorit {#}

Ako ti je 720p ekran dovoljan, onda uzmi Motorolu Moto G ili Asus Zenfone 5.

PSN - DeniZg80
12 godina
neaktivan

gledao sam malo mobitele

ugl zaintresiro me cubot x6 i tada sam shvatio da ima i boljih u tom cijenovnom rangu

pa bi stoga molio neku preporuku za mob  do 160$ cca

i zanimaju me malo iskustva sa carinom ako netko može podijeliti

hvala

0 0 hvala 0
17 godina
NoNameBoy kaže...

Može...pročitaj 400-500 postova prije tvoga, dobar dio ih je o iskustvima s carinom

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
12 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
dakok kaže...
Ljudi su neinformirani pa ne znaju da nema kineskog mobitela s isključivo kineskim sučeljem.

Svaki ima bar još i engleski UI.

Kupci su neinformirani jer ih proizvođač nije informirao. To nije greška kupaca, nego greška marketinškog odjela te firme. Ili uopće nije greška, jer su ciljali na domaće tržište.

Zašto bi se kupci izvan Kine uopće obazirali na neki skupi mobitel s hijeroglifima na ekranu? Ja se ne bih. Tko zna - možda je proizvođač iz ROM-a izbacio druge jezike. Ili recimo ako je kupac iz Njemačke, a želi mobitel s Njemačkim sučeljem, a nema popis jezika i eto - zaobiđe taj mobitel u širokom luku.

Posve točno. Proizvođač nije ciljao na inozemno tržište i sasvim je ljubazno od njega da nudi i sučelje na engleskom.

Kupci su neinformirani jer je 90% poruka na forumu u stilu:

1) Što mislite o ovom mobitelu? (link vodi na neko blještavo smeće od mobitela za 80 USD)

2) Oh - pronašao sam krasan, povoljan i provjeren mobitel!!! (link kao slučajno uvijek vodi na banggood ;)) 

Moderator na temi o kineskim mobitelima bi trebao znati da smo ovdje upravo zbog rasprave

o JEFTINIM kineskim mobitelima kao i to da latinična slova engleskog UI-ja nemaju dodirnih točaka s hijeroglifima.

P.S.

Živo mi se fućka za njemačkim kupcima koji se u prosjeku vjerojatno bolje služe engleskim od nas.

NoNameBoy kaže...

gledao sam malo mobitele

ugl zaintresiro me cubot x6 i tada sam shvatio da ima i boljih u tom cijenovnom rangu

pa bi stoga molio neku preporuku za mob  do 160$ cca

hvala

Coolpad F1 na to2c za 160 USD. Ne plaćaš carinu nego PDV i nećeš ga izbjeći. Paket stoji na carini cca 5 - 15 dana
TeleKineza
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.8.2014 23:45 (dakok).
12 godina
neaktivan

coolpad f1 sam konkretno i naletio u mojoj usporedbi

izbjegavanje pdv-a mi ni nije cilj vec ako postoji neki nacin da se umanji da ga iskoristim.

kao i informacije sto i kako ide cijeli postupak, naravno cesljo sam temu i jos cu :)

molio bi samo preporuku stranice uz mob koji predlažete.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.8.2014 23:46 (NoNameBoy).
16 godina

0 0 hvala 0
12 godina

Navodno je Jiayu imao dosta problema s ekranima. Iako je to sve u sferi rekla-kazala sa raznih foruma, ja osobno ne bih riskirao.

PSN - DeniZg80
14 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

Nemoj taj Dogee odron od moba uzimati ni pod razno

zasto to kazes? iz iskustva ili

14 godina
neaktivan
Molim preporuku Kineza za oko 1000 kn sa PDV, ekran oko 5", ali da ima kvalitetniju kameru.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Ima li netko iskustva s http://www.doogeemobile.com/doogee-dg550-smartphone-android-4-4-mtk6592-octa-core-5-5-inch-1gb-16gb-13mp-camera-white.html ? Da li je kvarljiv i isplati li se, ako ne, ima netko za preporučiti bolju alternativu ?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pogledaj što je najpopularnije u Kini (koristi chrome translate):

JD top lista mobitela 700 - 1000 Kn

TeleKineza

3 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ma nisam dovoljno pismen da Otvorim kineski link u crome translate, a i engleski mi je upitan. Može dva tri konkretna predloga za do 1000 kn sa pdv-om. Nisam u toku, nešto šta je trenutno na akciji ili slično.
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.8.2014 13:22 (bing01).
13 godina
neaktivan

Sta mislite o sledecem : 

Kupovina telefona izmedju :

Oneplus One 

Xiaomi mi3 

Nubia n7 max

Trazim mob do 200-250 € bez carine znaci.

Prije toga sam imao dosta kineskih telefona i nikad problema posebno THL t11 koje sam zadnjeg imao i prodao juce :D za dobre pare :P. 

Pozdrav.  

R.J

0 0 hvala 0
14 godina
OnePlus One nećeš naći do 250 eura,Mi3 imaš za 238 eura,a bome ni Nubiu nećeš naći ni blizu 250 eura.
Uzmi Mi3 i nećeš požalit,naravno sa Mobicitya
robimarko@gmail.com
11 godina
neaktivan

Ljudi moze misljenje o specifikacijama, iako znam da ce netko opet napisat koje brendove kineske treba kupovati. http://goo.gl/g8V7PP

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
robimarko kaže...
OnePlus One nećeš naći do 250 eura,Mi3 imaš za 238 eura,a bome ni Nubiu nećeš naći ni blizu 250 eura.
Uzmi Mi3 i nećeš požalit,naravno sa Mobicitya

Nubiu 7 Max su najavljivali $320 list price prije izlaska , ali još nije ni blizu te cijene, nažalost

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
12 godina
MrSneakyGuyGaming kaže...

Ljudi moze misljenje o specifikacijama, iako znam da ce netko opet napisat koje brendove kineske treba kupovati. http://goo.gl/g8V7PP

Začuđujće dobre specifikacije za tako malo novaca (quad core, 720p ekran). Kako mob radi u praksi, možeš nam reći ako ga kupiš.

Jedini bi problem mogla biti mala količina interne memorije, zbog koje bi trebalo često prebacivati instalirane aplikacije na SD karticu.

PSN - DeniZg80
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice