Dosao mi je danas Asus zenfone 5. Je, nije bas "kineski" u skladu teme, ali svejedno, bilo je rijeci o njemu ovdje, pa evo par dojmova.
- prvo, dostava. Narucen je (preorder) preko mobicitya, u cetvrtak ujutro su ga dobili na skladistu i poslali oko podneva za HR. Danas (pon) mi je dosao na vrata, prije podne. Zbilja brza dostava, free dhl uz kupon i pedeve free. Iskoristiti dok traje. Zapakiran u velku vrecu sa tonom zastite.
- telefon; spec; ukratko, 5", ips, Gorilla 3, 2GB ram+8 GB, OS 4.3, uskoro 4.4, 1.6 dual intel atom Hyper-threading (" which means it can act like quad-core CPU if too many apps are running..."). 8mpx+2mpx kamere. ZenUI. Home/back gumbi su izdvojeni, tako da za ekran ostaje cistih 5".
Vizualni dojam izgleda skroz dobro, telefon izgleda skuplji nego sto je, diskretan asus logo, djeluje relativno robusno, vanjski gumbi su cvrsti i nekako solidni. Lagan i meni fino sjedi u ruci. ZenUI mi malo vuce na Sense, ali radi bez greske uz par zgodnih dodataka - Todo lista na lock screenu (propusteni pozivi, kalendar eventi, email, promjene vremena i tako to).
Nakrcao sam podosta aplikacija, probao par "tezih" web stranica sa defaultnim browserom i za sada sve radi fino bez laga. Kamera - po ocekivanjima. "Nocne" fotke su zbilja "dobre" (kao sto i pisu svi reviewi na netu). Softver sa shake reduction, donwsizingom na 2mpx i f/2.0 rade dobro - u mracnoj sobi fotke su skroz solidne dok na druga dva moba prakticki crne. Dnevne fotke - upotrebljive, hebe ga ekspozicija, balans i tak to. Ovak na prvi pogled, kolko para tolko muzike :) evo par slika sa weba
Baterija izgleda tipicno - uz telefoniranje, surfanje i sl, trebat ce ju puniti svaku vecer. Jos nisam testirao do kraja. U svakom slucaju, za ~1100kn kolko me dosao u prednarudzbi i ekspresnom dostavom, isplativo.