"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.485
|
čitano: 6.509.766
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
14 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Dosao mi je danas Asus zenfone 5. Je, nije bas "kineski" u skladu teme, ali svejedno, bilo je rijeci o njemu ovdje, pa evo par dojmova.

- prvo, dostava. Narucen je (preorder) preko mobicitya, u cetvrtak ujutro su ga dobili na skladistu i poslali oko podneva za HR. Danas (pon) mi je dosao na vrata, prije podne. Zbilja brza dostava, free dhl uz kupon i pedeve free. Iskoristiti dok traje. Zapakiran u velku vrecu sa tonom zastite.

- telefon; spec; ukratko, 5", ips, Gorilla 3, 2GB ram+8 GB, OS 4.3, uskoro 4.4, 1.6 dual intel atom Hyper-threading (" which means it can act like quad-core CPU if too many apps are running..."). 8mpx+2mpx kamere. ZenUI. Home/back gumbi su izdvojeni, tako da za ekran ostaje cistih 5".

Vizualni dojam izgleda skroz dobro, telefon izgleda skuplji nego sto je, diskretan asus logo, djeluje relativno robusno, vanjski gumbi su cvrsti i nekako solidni. Lagan i meni fino sjedi u ruci. ZenUI mi malo vuce na Sense, ali radi bez greske uz par zgodnih dodataka - Todo lista na lock screenu (propusteni pozivi, kalendar eventi, email, promjene vremena i tako to).

Nakrcao sam podosta aplikacija, probao par "tezih" web stranica sa defaultnim browserom i za sada sve radi fino bez laga. Kamera - po ocekivanjima. "Nocne" fotke su zbilja "dobre" (kao sto i pisu svi reviewi na netu). Softver sa shake reduction, donwsizingom na 2mpx i f/2.0 rade dobro - u mracnoj sobi fotke su skroz solidne dok na druga dva moba prakticki crne. Dnevne fotke - upotrebljive, hebe ga ekspozicija, balans i tak to. Ovak na prvi pogled, kolko para tolko muzike :) evo par slika sa weba

Baterija izgleda tipicno - uz telefoniranje, surfanje i sl, trebat ce ju puniti svaku vecer. Jos nisam testirao do kraja. U svakom slucaju, za ~1100kn kolko me dosao u prednarudzbi i ekspresnom dostavom, isplativo.

9 0 hvala 3
11 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

a ništa, onda ću probati zavaljati tako da tražim da šalju preko sweden posta jer vidim da ekipa to radi, vjerojatno se i u rumunjskoj plaća neki pdv, a za svaki slučaju ću tražiti da stave malo veću cijenu gore jer 25 dolara neće popušiti, nek stave 100 dolara pa mi nek na to naplate pdv ako će već naplaćivati, to budu puno prije popušili nego 25 ili 30 dolara

tebi je prošlo, 99 drugih nije, imao si sreće, meni su puno puta naplatili i dok nisu trebali, uglavnom nemam sreće s tim, vidio sam negdje da je netko pisao da su mu i pdv vratili, zato pitam{#}

17 godina
neaktivan
kakav je gps na zenfoneu? I možeš li okinuti i par svojih fotki... :-)
13 godina
miljenko666 kaže...

a ništa, onda ću probati zavaljati tako da tražim da šalju preko sweden posta jer vidim da ekipa to radi, vjerojatno se i u rumunjskoj plaća neki pdv, a za svaki slučaju ću tražiti da stave malo veću cijenu gore jer 25 dolara neće popušiti, nek stave 100 dolara pa mi nek na to naplate pdv ako će već naplaćivati, to budu puno prije popušili nego 25 ili 30 dolara

tebi je prošlo, 99 drugih nije, imao si sreće, meni su puno puta naplatili i dok nisu trebali, uglavnom nemam sreće s tim, vidio sam negdje da je netko pisao da su mu i pdv vratili, zato pitam{#}

zaboravi to preko švedske,... to odavno ne pali.
u zadnje vrijeme sam primjetio da dosta ljudi s to2c.com prolaze na carini bez naplate pdv, e sad vjerojatno je do sreće al nekako je previše ljudi prošlo bez pdv-a s te trgovine pa ako budeš od njih naručivao nemoj im govoriti kako da šalju i šta da pišu, ostavi ih da rade po svome, možda ima nešto u njihovom načinu slanja iako je to vjerojatno sreća {#}

a to za vraćanje(refund) pdv-a si vjerojatno čuo za narudžbu preko coolicool-a, netko je preko njih uzeo mob i poslao im kopiju plaćenog pdv-a i ovi su mu bez pitanja vratili novce, dok sam razmišljao uzeti Xiaomi-a preko njih pitao sam ih dali vraćaju pdv i oni su odgovorili da se ta opcija koju oni nude odnosi na carinu al su rekli da će mi vratiti i pdv, pa vidi, pitaj ih sam i razmisli s obzirom da nije najidealnija trgovina al ja mislim da jedini vraćaju pdv(VAT), ostali vraćaju samo carinske troškove(to2c.com npr.)

sretno {#}

13 godina

Al ja bih u tom slucaju radije opet prije dao 200 kn vise i kupio MI3 s mobicitya, i imao EU garanciju god dana, nego ovako, nedaj Boze nesto se dogodi pa se zezati sa izvozom/uvozom.. Ali to je naravno samo moje misljenje.. ;)

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
11 godina
neaktivan
mcf kaže...

Dosao mi je danas Asus zenfone 5. Je, nije bas "kineski" u skladu teme, ali svejedno, bilo je rijeci o njemu ovdje, pa evo par dojmova.

- prvo, dostava. Narucen je (preorder) preko mobicitya, u cetvrtak ujutro su ga dobili na skladistu i poslali oko podneva za HR. Danas (pon) mi je dosao na vrata, prije podne. Zbilja brza dostava, free dhl uz kupon i pedeve free. Iskoristiti dok traje. Zapakiran u velku vrecu sa tonom zastite.

- telefon; spec; ukratko, 5", ips, Gorilla 3, 2GB ram+8 GB, OS 4.3, uskoro 4.4, 1.6 dual intel atom Hyper-threading (" which means it can act like quad-core CPU if too many apps are running..."). 8mpx+2mpx kamere. ZenUI. Home/back gumbi su izdvojeni, tako da za ekran ostaje cistih 5".

Vizualni dojam izgleda skroz dobro, telefon izgleda skuplji nego sto je, diskretan asus logo, djeluje relativno robusno, vanjski gumbi su cvrsti i nekako solidni. Lagan i meni fino sjedi u ruci. ZenUI mi malo vuce na Sense, ali radi bez greske uz par zgodnih dodataka - Todo lista na lock screenu (propusteni pozivi, kalendar eventi, email, promjene vremena i tako to).

Nakrcao sam podosta aplikacija, probao par "tezih" web stranica sa defaultnim browserom i za sada sve radi fino bez laga. Kamera - po ocekivanjima. "Nocne" fotke su zbilja "dobre" (kao sto i pisu svi reviewi na netu). Softver sa shake reduction, donwsizingom na 2mpx i f/2.0 rade dobro - u mracnoj sobi fotke su skroz solidne dok na druga dva moba prakticki crne. Dnevne fotke - upotrebljive, hebe ga ekspozicija, balans i tak to. Ovak na prvi pogled, kolko para tolko muzike :) evo par slika sa weba

Baterija izgleda tipicno - uz telefoniranje, surfanje i sl, trebat ce ju puniti svaku vecer. Jos nisam testirao do kraja. U svakom slucaju, za ~1100kn kolko me dosao u prednarudzbi i ekspresnom dostavom, isplativo.

hvala na kratkoj recenziji, e sad otvori novu temu pa da mozemo tamo nastaviti raspravu, ja budem isto napisao svoje dojmove :)  moj se još uvjek zadržao u singapuru :( 

a koju boje si naručio  ? 

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.7.2014 23:54 (Markić7).
13 godina
majdo kaže...

Al ja bih u tom slucaju radije opet prije dao 200 kn vise i kupio MI3 s mobicitya, i imao EU garanciju god dana, nego ovako, nedaj Boze nesto se dogodi pa se zezati sa izvozom/uvozom.. Ali to je naravno samo moje misljenje.. ;)

Ma to svakako, mišljenje ti je na mjestu ;) {#}

Nego sam ja coolicool to pitao dok još nisam bio dobro upoznat s mobicity-em a spomenuo sam čisto da se nadovežem i da miljenko666 zna što su mi odgovorili i šta može očekivati od njih pošto taj Lenovo ja mislim nemaju u mobicity-u, pa eto zanimljivo za uređaje koje mobicity nema, al se u svakom slučaju pazite jer coolicool nije na najboljem glasu al eto poznat mi je primjer gdje su našem čovjeku bez pogovora refundirali plaćeni pdv...

16 godina
neaktivan

@mcf

kod tog modela je 1.6 Mhz procesor?

Kada si radio preorder? Sad je normalna cijena bez pdv-a (vat) cca 1245 kn

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2014 0:15 (brixy).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
majdo kaže...

hm, tako bi onda mogao u nedogled, još 200, pa još 200 i došao bi do cijene s5

mi3 i k910 su za nekih 1600 kn trenutno best buy na to2c pa i opčenito jer su jedini kompletni uređaji koji dolaze iz kine da su u srazmjeru kvaliteta izrade, performanse, izgled i cijena, dugo sam gledao thl, zopo i sl. firme, ali svakoj nešto fali, a dok pogledaš top modele, cijenovno su malo jeftiniji od lenova i xiaomija

svaka kupnja je rizik, ja se nadam da će lenovo uskoro dobiti i zastupnika pa i servis za mobitele u hr jer firma nije od jučer i razvija se tako da ni to neće biti problem u slučaju da se nešto dogodi

13 godina
miljenko666 kaže...

mi3 i k910 su za nekih 1600 kn trenutno best buy na to2c pa i opčenito jer su jedini kompletni uređaji koji dolaze iz kine da su u srazmjeru kvaliteta izrade, performanse, izgled i cijena, dugo sam gledao thl, zopo i sl. firme, ali svakoj nešto fali, a dok pogledaš top modele, cijenovno su malo jeftiniji od lenova i xiaomija

svaka kupnja je rizik, ja se nadam da će lenovo uskoro dobiti i zastupnika pa i servis za mobitele u hr jer firma nije od jučer i razvija se tako da ni to neće biti problem u slučaju da se nešto dogodi

Ne nego bi dosao do toga da si ti pretjerao.. Rijec je o kupovini identicnog uređaja, samo u ovom slucaju za 200 kn vise imas EU garanciju i nedaj Boze da ti se nesto dogodi pokriven si obicnim slanjem u Veliku Britaniju, a ne kako je slucaj s Kinom, pravljenja izvoznice/uvoznice i ostale sheme, plus svi dodatni troskovi koliko te izadje reklamacija.. 

Stavi na papir obican slucaj da ti mobitel dodje neispravan, ne da se upaliti, apsolutno nista ne mozes s njim napraviti, pocet cemo od stavke kao sto je cijena.. Susjedi smo, narucili smo obojica isti mobitel..

Ja sam kupio uređaj u Velikoj britaniji, izasao me 300$, ti si odlucio riskirati 60$ manju cijenu pa sta bude bude, narucio si mobitel iz Kine.. Prosla su 4 radna dana moj mobitel je vec na mojim kucnim vratima ali odlucujem cekati s otvaranjem dok tvoj ne dodje, tvoj tek otpremljen na slanje, prolazi 15 dana u najboljem slucaju mobitel stize u HRV, op staje na carini, invoice missing.. u startu 240$ + 25% = 300$, i dolazi ti mobitel na kucna vrata.. 

Nasli smo se krenemo upaliti mobitel, nijedan ni drugi ni da se makne, mrtvi uređaji, kontaktiramo podršku sa stranica gdje smo kupili mobitele, situacija je sljedeca poslat ce nam obojici novi mobitel, ispravan, samo naravno moramo im ove vratiti nazad.. Posaljem ja moj mob u Veliku britniju, postarina 100 kn, posaljes ti svoj, i tebi postarina 100 kn, moj dodje za sve skupa 10 dana nazad, tvoj jos ni do kine nije doso.. Stigao i tvoj nakon mj dana u HRV, zapeo na carini, invoice missing, opet carina.. Od plakanja nema nista, plati ako hoces mobitel i to je to..

Druga situacija, obojici stigli mobiteli, ista stvar, cijena i sve, samo dosli su ispravni i nakon mj dana samo odjednom kamera prestane raditi, na ekranu žute mrlje, zvucnik crkao, slat cemo ga na garanciju, kontaktiramo obojica podršku sa stranice gdje smo kupili, posaljem ja mob, moj nazad za 10-15 dana, tvoj jos do Kine nije dosao, prethodno si naravno platio izvoz sve skupa sa slanjem cca 400-500 kn te izaslo, ali pristajes i na to samo da se mobitel rijesi, i onda jos dodaje mob u kinu pa ti kazu da display nece popraviti to ti je dodatno 50$, ali placas i to, i dok mob dodje kod tebe, proslo je vec mj dana, lud si ko struja, stigo mob, a nesto ne radi opet.. (Ne bi bilo prvi puta da mobitel se sa servisa vraca u kvaru, takvih primjera po temi imas ohoho)

I sta onda? Cija teorija je bolja? Da li se isplati dati tih 200 kn vise za EU garanciju?

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2014 12:56 (majdo).
17 godina

Cijena preporučene pošiljke u Kinu do 250g koliko mobiteli većinom imaju je oko 67kn. Ja slao pa znam.

Po novom PDV opet plaćaš prilikom uvoza tj. kada ti dođe popravljen ali u nešto manjem iznosu jer je riječ o rabljenom uređaju. Oko 100-200kn za mobitel od 1000kn.

U svakom slučaju riječ je o puno manjem iznosu od 400-500kn koliko ti navodiš.

A brojni trgovci tipa Banggood imaju i skladište u UK pa mogu slati neke mobitele iz tog skladišta po malo većoj cijeni.

Naravno, kod 99% trgovaca servis je u Kini.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
11 godina
neaktivan
majdo kaže...
miljenko666 kaže...

Ne nego bi dosao do toga da si ti pretjerao.. Rijec je o kupovini identicnog uređaja, samo u ovom slucaju za 200 kn vise imas EU garanciju i nedaj Boze da ti se nesto dogodi pokriven si obicnim slanjem u Veliku Britaniju, a ne kako je slucaj s Kinom, pravljenja izvoznice/uvoznice i ostale sheme, plus svi dodatni troskovi koliko te izadje reklamacija.. 

Stavi na papir obican slucaj da ti mobitel dodje neispravan, ne da se upaliti, apsolutno nista ne mozes s njim napraviti, pocet cemo od stavke kao sto je cijena.. Susjedi smo, narucili smo obojica isti mobitel..

Ja sam kupio uređaj u Velikoj britaniji, izasao me 300$, ti si odlucio riskirati 60$ manju cijenu pa sta bude bude, narucio si mobitel iz Kine.. Prosla su 4 radna dana moj mobitel je vec na mojim kucnim vratima ali odlucujem cekati s otvaranjem dok tvoj ne dodje, tvoj tek otpremljen na slanje, prolazi 15 dana u najboljem slucaju mobitel stize u HRV, op staje na carini, invoice missing.. u startu 240$ + 25% = 300$, i dolazi ti mobitel na kucna vrata.. 

Nasli smo se krenemo upaliti mobitel, nijedan ni drugi ni da se makne, mrtvi uređaji, kontaktiramo podršku sa stranica gdje smo kupili mobitele, situacija je sljedeca poslat ce nam obojici novi mobitel, ispravan, samo naravno moramo im ove vratiti nazad.. Posaljem ja moj mob u Veliku britniju, postarina 100 kn, posaljes ti svoj, i tebi postarina 100 kn, moj dodje za sve skupa 10 dana nazad, tvoj jos ni do kine nije doso.. Stigao i tvoj nakon mj dana u HRV, zapeo na carini, invoice missing, opet carina.. Od plakanja nema nista, plati ako hoces mobitel i to je to..

Druga situacija, obojici stigli mobiteli, ista stvar, cijena i sve, samo dosli su ispravni i nakon mj dana samo odjednom kamera prestane raditi, na ekranu žute mrlje, zvucnik crkao, slat cemo ga na garanciju, kontaktiramo obojica podršku sa stranice gdje smo kupili, posaljem ja mob, moj nazad za 10-15 dana, tvoj jos do Kine nije dosao, prethodno si naravno platio izvoz sve skupa sa slanjem cca 400-500 kn te izaslo, ali pristajes i na to samo da se mobitel rijesi, i onda jos dodaje mob u kinu pa ti kazu da display nece popraviti to ti je dodatno 50$, ali placas i to, i dok mob dodje kod tebe, proslo je vec mj dana, lud si ko struja, stigo mob, a nesto ne radi opet.. (Ne bi bilo prvi puta da mobitel se sa servisa vraca u kvaru, takvih primjera po temi imas ohoho)

I sta onda? Cija teorija je bolja? Da li se isplati dati tih 200 kn vise za EU garanciju?

ajme koje drame radiš, a možda me zgazi auto danas, ali vjerojatno imaš i taj scenarij u glavi pa ga možeš predočiti

ko da kupujem svemirsku letjelicu ili u najmanju ruku auto od 20 tisuća eura

radi se o mobu od 200 eura, taman da i dođe u 8 komada, neću propasti, ali zato ne kupujem cubota, inew ili tak neko smeće nego kupujem provjerenu marku i dobar uređaj s provjerene stranice, barem svi ovdje hvale to2c, ne vidim u ćemu je odjednom problem

13 godina
Ag008 kaže...

Cijena preporučene pošiljke u Kinu do 250g koliko mobiteli većinom imaju je oko 67kn. Ja slao pa znam.

Po novom PDV opet plaćaš prilikom uvoza tj. kada ti dođe popravljen ali u nešto manjem iznosu jer je riječ o rabljenom uređaju. Oko 100-200kn za mobitel od 1000kn.

U svakom slučaju riječ je o puno manjem iznosu od 400-500kn koliko ti navodiš.

A brojni trgovci tipa Banggood imaju i skladište u UK pa mogu slati neke mobitele iz tog skladišta po malo većoj cijeni.

Naravno, kod 99% trgovaca servis je u Kini.

Ali znaci ti i dalje ne vidis isplativost tih dodatnih 200 kn vise za EU garanciju? Iako si naveo upravo razloge da to vrijedi te novce.. Kako je ovdje rijec o mobitelu koji dodje do 2000 kn max ovisno o webshopu, znaci carina na ponovni uvoz je duplo veca od te koju si ti spomenuo sto vec u samom startu prelazi iznos od ovih 200 kn, i nek se dogodi da sa servisa dodje neispravan? Sta onda? Ponovno slanje, pa ponovno placanje carine na uvoz, ista stvar? I dalje mislis da tih 200 kn ne vrijedi?

Sto se tice spomenutog iznosa upravo jer ne znam tocan trosak je napisano CCA jer sam po temi citajuci naisao par puta da se spomenuti troskovi penju do 500 kn.. Ili kako je nedavno jedan forumas napisao da je mobitel poslao na garanciju, a oni mu se javili da je mobitel navodno otvaran, i da mora za popravak nadoplatiti 50$, uz sve ostale silne troskove koje je do sada imao..

miljenko666 kaže...

ajme koje drame radiš, a možda me zgazi auto danas, ali vjerojatno imaš i taj scenarij u glavi pa ga možeš predočiti

radi se o mobu od 200 eura, taman da i dođe u 8 komada, neću propasti, ali zato ne kupujem cubota, inew ili tak neko smeće nego kupujem provjerenu marku i dobar uređaj s provjerene stranice, barem svi ovdje hvale to2c, ne vidim u ćemu je odjednom problem

Kad vec pitas, imam.. Odletio ti je mobitel sa strane i ostao je citav i naisao je slucajni prolaznik i pokupio ga i uzivao u novom mobitelu.. A ti, ti ionako imas novaca na bacanje tako da kad se oporavis od prometne uzmes 10 novih, pa te nebriga za troskove reklamacije danas sutra ukoliko se nesto i dogodi mobitelu nakon nekog vremena..

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2014 13:24 (majdo).
13 godina
neaktivan

Evo da i ovdje pitam. Ako netko prodaje Cubot GT99 u dijelove neka mi se javi u inbox, treba mi touch ili display, neznam još točno šta {#}

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
majdo kaže...
miljenko666 kaže...

Kad vec pitas, imam.. Odletio ti je mobitel sa strane i ostao je citav i naisao je slucajni prolaznik i pokupio ga i uzivao u novom mobitelu.. A ti, ti ionako imas novaca na bacanje tako da kad se oporavis od prometne uzmes 10 novih, pa te nebriga za troskove reklamacije danas sutra ukoliko se nesto i dogodi mobitelu nakon nekog vremena..

uostalom napisao sam da kupujem lenovo, kolko vidim taj mobicity ga ni nema, a razlika u cijeni xiaomija naspram to2c je preko 600 kn, dakle čak i u slučaju plaćanja PDV-a ponovo ispadne jeftiniji nekih 200-300 kuna, ali od xiaomija sam odustao jer bude mi možda premali poslije notea, a i ružan mi je, tako da dramiš totalno bzvze, znam da si iskusan i pametan, ali svjestan sam svih negativnih posljedica koje mogu proizači iz narudžbe bilo ćega iz kine jer sam se nakupovao stvari s ebaya i dx-a i napušio love, ali većinom sam dobro prošao

14 godina
reefreemind kaže...

Auto/default: https://imageshack.com/a/y2xz/1 - ako se ne varam, imgshack cuva slike u orig rezoluciji. Jedna je 16:9, ostale 4:3. Navodno ce sa kitkatom i novim ZenUIem doci i novi kamera softver.

Inace, evo jos par dojmova nakon sta sam se poigrao malo:

- plastika iza je jarko crvena, izrazito mat, sa ASUS logom i Intel inside logom :) Djeluje relativno crvsto, nista ne skripi, ali mislim da je neka vrsta zastite obavezna, ne djeluje mi da bi izdrzala veci pad. Sa druge strane, prednje staklo izgleda izrazito debelo i cvrsto (gorila 3), pa ga za sada odlazem na staklo :)

- power i volume gumbi izgledaju kao bruseno-kromirani ili nesto slicno, jako cvrsti i elegantno se presijavaju :) Eh da, cak je i doljnji dio mobitela prekriven brusenim aluminijem koji se presijava (SLIKA). Ekran je vidljiv pod svim kutevima, cak se i na jakom suncu vidi nelose.

- baterija klasika - za mene ce biti punjenje svaku vecer. Nakrcao sam jos malo aplikacija i widgeta i jos uvijek sve radi skroz fluidno. Ima notifikacijsku lampicu. Ikone ZenUIja su mi skroz zgodne, ima zgodnih detalja poput okidanja fotografija dvoklikom na vol-, cak i ako je telefon zalokan, u standbyu. Notification bar ima odlican konfigurabilni shortcut meni sa skoro svim opcijama telefona, vidi SLIKU. GPS normalno radi, odma je uhvatio satelie, nisam testirao signal ali navigacija radi dobro. OpenSource mape se zumiraju i skroliraju bez laga, cak i tokom navigacije, pri cemu se (zahtjevnijim radnjama) telefon skoro nista ne grije, u odnosu na moja 2 HTC-a. Vjerojatno do atom procesora.

@netko me pito za cijenu - preoder mislim da je bio pred 3-4 tjedna, model sa 8GB rama, taj dan je omjer funte bio ~1120. Mislim da je par funti narasla cijena par dana poslije.

@Markic7 - otvori ti slobodno temu, ja cu tam prebacit postove :)

11 godina
neaktivan

0 3 hvala 0
14 godina

Zasto bi itko to uzeo umjesto Xiomia mi3 npr? 4GB nista ne znace ako je telefon neispolirani "drlog", 18MP nista ne znace ako je kamera i softver los.

11 godina
neaktivan
mcf kaže...

Zasto bi itko to uzeo umjesto Xiomia mi3 npr? 4GB nista ne znace ako je telefon neispolirani "drlog", 18MP nista ne znace ako je kamera i softver los.

zato jer je Hrvat, odnosno da se može pohvaliti društvu na kavi kako ima octa jezgri i 4 giga rama{#}

11 godina
neaktivan

mcf evo otvorio sam i napisao ukratko sto sam mogao :) ti skopiraj i pridodaj još detalja ako možes :) 

13 godina
Ja prosto obožavam ove ljude koji bi se hebali za par dolara jeftinije mobitele u Kini, pa poslije oplakivali forume ako nešto pođe po krivu.
Čovjek je lijepo opisao situaciju, što će biti ako stvar krene po zlu. A krenut će. Baš onda kada misliš da će sve biti ok, sve će poći po krivu. I jedva čekam da se to desi, kao i ostalima koji škrtare na tih parsto kuna, koji im mogu spasiti tonu živaca i vremena. Kad će se sjetiti ovog posta od kolege dok ćeš čekati u redu na carini da ti oplete 400kn pdva + 100kn slanje tam + 100kn slanje sim + carinska kazna zbog neizrade izvoznice itd itd. + eventualni popravak mobitela (jer ne priznaju uvijek garanciju, ja dobio krepalinu outofthebox i morao platiti 50$ popravak jer oni tvrde da je kvar nastao od strane korisnika, banggood jel). + izgubljeno vrijeme + živci + nadrkani carinici koji jedva čekaju da nekoga operu... Kaj nije bolje poslušati dobar savjet i uložiti u budućnost, nego forsirati čim jeftiniju kupnju koja te poslije košta ko svetog petra tamjan? Svi su selleri super kad treba prodati proizvod, no kad s mobitelom nekaj ne štima i potreban je RMA, odjednom svi postanu teško dostupni, nerazumljivi, zahtjevni itd. pod svi gledam pandu, bang, pa čak i to2c. S tim da ni paypal više nije siguran za refund, jer očito smo dospjeli na crnu listu koliko vidim po drugim forumima, ne idu više priznavanja refunda samo tako ako npr ne dobiješ mobitel, ili rma ne poštuje svoje obveze. Sve je ovo vrlo rizična igra.
Fuck me I'm famous.
Moj PC  
4 3 hvala 1
14 godina
guls kaže...
Ja prosto obožavam ove ljude koji bi se hebali za par dolara jeftinije mobitele u Kini,
...
. Sve je ovo vrlo rizična igra.

Pa nije bas par dolara jeftinije. Trazio sam nedavno 5"+ mob, i zagledao se u Redmi notea. Bio je tada na akciji 198$, ~1100kn, dok kod nas nas nije bilo slicnog ispod 3000kn (i jos si vezan beskonacnim ugovorom ak ides prek mobi operatera).

A da je rizicno - pa nitko ne kaze da nije. Siguran sam da su ljudi koji narcuju svijesni toga. I sa sad? Neko ide na sigurno, neko malo riskira, nekog zanima kako izgleda "kinez". Ako ti je sve to bezveze, zasto pratis temu? :)

17 godina
neaktivan
mcf kaže...
reefreemind kaže...

Auto/default: https://imageshack.com/a/y2xz/1 - ako se ne varam, imgshack cuva slike u orig rezoluciji. Jedna je 16:9, ostale 4:3. Navodno ce sa kitkatom i novim ZenUIem doci i novi kamera softver.

Nadam se da će se kamera nekako poboljšati sa novim updateom. Slike su, s obzirom da su najavljivali da će ovaj phone imati brutalno dobre slike, totalno pune šuma. {#}

Može li se na neki način u androidu poboljšati postavke kamere? Bio sam prije nekoliko stranica stavio link kako bi se moglo poboljšati kameru, ali mislim da je to bilo samo za mediatekove smartphoneove.

14 godina
reefreemind kaže...

Nadam se da će se kamera nekako poboljšati sa novim updateom. Slike su, s obzirom da su najavljivali da će ovaj phone imati brutalno dobre slike, totalno pune šuma. {#}

Može li se na neki način u androidu poboljšati postavke kamere? Bio sam prije nekoliko stranica stavio link kako bi se moglo poboljšati kameru, ali mislim da je to bilo samo za mediatekove smartphoneove.

Ma da.. najave su bile divne, i na papiru pixemaster izgleda solidno - LINK. U praksi bas i ne. S obzirom na lecu, mislim da jos ima nade za softversko poboljsanje na sljedecem updateu. Opcija ima, ali to je sve - meh. Ako ne radio dobro po difoltu, nebu ni radilo dobro :)

13 godina
mcf kaže...

Pa nije bas par dolara jeftinije. Trazio sam nedavno 5"+ mob, i zagledao se u Redmi notea. Bio je tada na akciji 198$, ~1100kn, dok kod nas nas nije bilo slicnog ispod 3000kn (i jos si vezan beskonacnim ugovorom ak ides prek mobi operatera).

A da je rizicno - pa nitko ne kaze da nije. Siguran sam da su ljudi koji narcuju svijesni toga. I sa sad? Neko ide na sigurno, neko malo riskira, nekog zanima kako izgleda "kinez". Ako ti je sve to bezveze, zasto pratis temu? :)

Krivo si me shvatio, no nema veze, odmah ću objasniti. Uglavnom, hoću reći čovjeku, ako se odlučio za nekakav telefon kineskog podrijetla, nije li pametnije uzeti u Mobicityju npr nego na to2c? Jest da je u startu skuplje (ako baš ne mora biti k900), ali se s vremenom isplati jer postoji velika doza sigurnosti s EU garancijom. Ne govorim ovo napamet, kao ni prepuni forumi ljudi koji plaču od muke s kineskim RMA. Govorim ovo iz svog iskustva nažalost. Nisam vukao paralelu s brandovima kod nas ni vezanjem za operatera. Nigdje ja ne uspoređujem brand i kineza, jer to nikako nije usporedivo. 

No zanimljiva mi je tvrdnja da mislim da su kinezi bezveze. Lagao bih kada bi rekao da su super i odlični :) No koliko para toliko i muzike, toga treba biti svjestan i ne očekivati čudesa od uređaja koji koštaju soma kuna. Mene više smeta taj hrvatski mentalitet gdje svi očekuju sve za male novce, dižu sve u nebesa i stvara se fama koja nema čvrste temelje. To je jedino, uz kineski RMA, što meni smeta :)

Fuck me I'm famous.
14 godina
guls kaže...

Krivo si me shvatio, no nema veze, odmah ću objasniti. Uglavnom, hoću reći čovjeku, ako se odlučio za nekakav telefon kineskog podrijetla, nije li pametnije uzeti u Mobicityju npr nego na to2c? Jest da je u startu skuplje (ako baš ne mora biti k900), ali se s vremenom isplati jer postoji velika doza sigurnosti s EU garancijom. Ne govorim ovo napamet, kao ni prepuni forumi ljudi koji plaču od muke s kineskim RMA.

No zanimljiva mi je tvrdnja da mislim da su kinezi bezveze.

Nesporazum - mislio sam da usporedjujes kupnju kod nas "doma" i "kineza". Pardon. Slazem se inace za ovo gore, i ja sam narucio mob iz mobicitya i planiram jos jedan dok traje free dhl/pedeve happyhour. Problem je sta je mobicity ipak dosta orijentiran na uobicajene brandove, nema bas toliko "kineza" u ponudi - izmedju ostalog, ni novog Redmi Notea (na moju zalost :) ).

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2014 15:58 (mcf).
11 godina
neaktivan
reefreemind kaže...

Možda kroz neki drugu aplikaciju ? neka koja se preko googleplaya inače naplačuje mislim ako kazes da se to moze riješti softwerskim putem, inače sto se tiće hardwerski ja ni ne očekujem previse od kamere jer sam zato kupio dslr da mogu uživati u slikama. Prije svega mi je bitno da je sve ostalo radi kako treba :) gps najviše. 

Otvorili smo novu temu u vezi njega, pa ako želis pričati o Zenfoneu5, dodji tamo :) tako neče biti sve razbacano :) 

11 godina
Markić7 kaže...
herkulcro kaže...

A znam da mi to nitko ne moze reci, ali me zanimaju pretezito iskustva sa tim uređajima. Bar sto se tice sa strane hardwera da ga nebi morao slati u kinu pod garanciju, posto necu biti ovdje nekih 2-3 mjeseca i odmah  nakon toga opet bi trebao ici na jedno 3 mjeseca. 

Jel ima tko kakva iskustva s ovim noa h42 mozda? Vidim da je to mob od domaceg hangar 18, malo sam citao recenzije, ali me zanimaju osobna iskustva nakon nekog vremena koristenja. 
Sto se tice CoolPad F1 da nisam u ovakvoj trenutno situaciji uzeo bih si ga bez razmisljanja, ili nesto slicno tom uređaju.

I jos jedna stvar, posto nisam jos naruciavao tako skuplje stvari iz Kine (obicno neke sitnice, prefieriju, gadgete i tako neke gluposti), kako tu funkcionira garancija s njima? naprimjer sa stranice to2c ili tako negdje?  

ako ti se nitko neče javiti tu, googlaj traži stare poruke na forumu u kojem se spominje taj Noa. Takoder pogledaj sto kazu na youtubeu, tj osobe koje nisu prodavači. 

Pogledao sam specifikacije tog NOE, vidim da nema osvijetlenje kapacitivnih tipki, to bi me jako smetalo pogotovo u mraku. Taj Noa dodje 900kn koliko visim, a za skoro iste novce mozes iz kine naručiti ovaj Asusov Zenfone5 http://www.1949deal.com/asus-zenfone-5-intel-z2560-dual-core-1-6ghz-android-4-3-smartphone-1gb-ram-8gb-rom-5-0-inch-hd-screen-red.html ili pogledaj kod mobicity stranice tj to je britanski prodavač, buduči da je on u EU pa nečes imati problema sa pdv-om kada ga budes dobivao u hrvatsku. Ali znaj da mobicity ne zaračunjava pdv tj misli daje Hrvatska izvan eu pa pa iskoristi tu priliku. Za razliku od onog kojeg se naručuje iz kine ovaj košta malo više. A sto se tiće uredaja iz kine, tu je čista lutrija, hočeju ili nečeju otvoriti ako otvore opazit ce da vrijedi više i naplati jos pdv. 

Ma gledao sam malo po forumu za taj mob, bas i nema nesto da se moze naci za Noa, samo par recenzija, a tu ga svi hvale jedini problem je sa tim osvjetljenjem kapacitivnih tipki, stvarno je lose. 
Malo sam gledao taj Asusov zenfone 5, cini mi se kao dobar uredaj, samo narucivanje iz kine ne znam koliko ce mi pasat ukoliko bi mob stigao za mjesec dana. Samo na nekim mjestima vidim da je 1gb rama, a negdje 2gb taj isti model sa 8gb roma... 

A sad u mobicityu uzima se cijena sa 156 funti ili 130? 
156 mi je trenutno dosta za iskesirati trenutno, ovih 130 vec bi mozda moglo proci. Vidim da se na mobicityu daje neki popust od 15% na sve, ako se uzme jos nesto uz tu narudzu O.o

Brzo pitanje, dhl shiping stize za 3-7 kao sto je navedeno? I moze se proci bez pdva kao sto rade na to2c? (placa se vise 49 dolara jel?)

11 godina
neaktivan

kako stavit da bude hrvatski jezik

0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
guls kaže...
Ja prosto obožavam ove ljude koji bi se hebali za par dolara jeftinije mobitele u Kini, pa poslije oplakivali forume ako nešto pođe po krivu.
Čovjek je lijepo opisao situaciju, što će biti ako stvar krene po zlu. A krenut će. Baš onda kada misliš da će sve biti ok, sve će poći po krivu. I jedva čekam da se to desi, kao i ostalima koji škrtare na tih parsto kuna, koji im mogu spasiti tonu živaca i vremena. Kad će se sjetiti ovog posta od kolege dok ćeš čekati u redu na carini da ti oplete 400kn pdva + 100kn slanje tam + 100kn slanje sim + carinska kazna zbog neizrade izvoznice itd itd. + eventualni popravak mobitela (jer ne priznaju uvijek garanciju, ja dobio krepalinu outofthebox i morao platiti 50$ popravak jer oni tvrde da je kvar nastao od strane korisnika, banggood jel). + izgubljeno vrijeme + živci + nadrkani carinici koji jedva čekaju da nekoga operu... Kaj nije bolje poslušati dobar savjet i uložiti u budućnost, nego forsirati čim jeftiniju kupnju koja te poslije košta ko svetog petra tamjan? Svi su selleri super kad treba prodati proizvod, no kad s mobitelom nekaj ne štima i potreban je RMA, odjednom svi postanu teško dostupni, nerazumljivi, zahtjevni itd. pod svi gledam pandu, bang, pa čak i to2c. S tim da ni paypal više nije siguran za refund, jer očito smo dospjeli na crnu listu koliko vidim po drugim forumima, ne idu više priznavanja refunda samo tako ako npr ne dobiješ mobitel, ili rma ne poštuje svoje obveze. Sve je ovo vrlo rizična igra.

Vidim da na ovom forumu kao i na većini drugih HR foruma ima mnoštvo pametnjakovića koji su popili svu pamet svijeta i koji jedva čekaj dok dođe netko novi da ga popljuju i jedva čekaju da se nekome nešto loše dogodi da mogu likovati{#}

kao prvo nisam balonja od 17 godina koji drka na mobitele, ali nema love za s5 pa se cigani za 100-200 kuna i onda plaće okolo, ako i popušim, popušit ću svoju lovu, koju sam JA zaradio, ne moji roditelji, ne moja ljubavnica, nisam ju ukrao, zaradio sam, popušio sam i puno veću lovu u životu na raznorazne druge načine pa ne plaćem uokolo i kukam kako je život okrutan, kako je ova zemlja jadna i kako ću odseliti u kanadu istog trena jer je ova država sranje

isto tako sam svjestan rizika, sve je rizik, rizik je ići na posao ujutro jer se možda netko zaleti u mene, možda ja nekoga zgazim, vozim motor koji ide skoro 300 (po satu ide i preko), eto, ljeti skoro svaki dan imam priliku poginuti..da skratim jer si možda shvatio poantu, lova me ne jebe, jer je samo MOJA, ali isto tako se neću razbacivati i plaćati previše nešto što ne moram, tih 200-300 kuna mogu potrošiti na puno pametnije stvari, najlakše bi mi bilo otići u t-mobile i skeširati par soma kuna za s5 i vezati se na njih na 2 godine, ali eto, ja to ne želim

osim toga, napisao sam, ali napisat ću ponovo po 3. ili 4. puta u zadnje dvije stranice da ću uzeti k910, jer mi je xiaomi mi3 (iako je bio u dvojbi isprva) ružan (nokijast, plastičan), premali, a i lenovo je ipak brand koji mi ulijeva nešto više pouzdanja jer imam u obitelji 2 njihova laptopa koji već godinama obavljaju svoje itd. da ne objašnjavam razloge

da razjasnimo i zašto k910 pošto vidim da brineš o meni pa se osjećam dužnim, mobitel mi je sve samo ne mobitel, mobitel treba imati dobar gps (puno putujem), solidnu kameru, ali najbitnije mi je da ima dobar i veliki ekran jer sam terenski čovjek koji jako puno surfa, mejla i sl., što na poslu, što na fucksu, uglavnom, koristim ga 15 sati dnevno intenzivno pa bi bilo poželjno i da ima solidnu bateriju, osim toga, imao sam galaxy note do sada, koji mi je bio taman te nebi na ništa puno veće, ali nebi ni na manje, ako imaš još kakva pitanja ili neku pametnu doskočicu molim te napiši tu, vidim da nemaš problema s pametovanjem{#}

također, na ovome forumu, ovoj temi, onoj drugoj o odabiru, nigdje nisam pročitao ništa previše loše za to2c, nisam vidio da ljudi imaju nekih problema, spreman sam platiti i pdv, ali naravno, pokušat ću ga izbjeći, ali isto tako, spremno je za uređaj 2000 kuna i platit ću ako treba dadžbine državi u kojoj živim, kao što plaćam svaki mjesec 5. i tu i tamo dok se zalomi kakva kazna ili nešto drugo{#}

pošto vidim da si pametan i pun mudrosti, molio bih da odgovoriš ako ima na tom mobicitiyju (ili nekoj drugoj eu trgovini) taj lenovo k910, ili neki drugi uređaj sličnih karakteristika i cijene, tvoja mišljenja i frustracije me od ovog posta na dalje više ne interesiraju jer sam upravo potrošio 5 minuta (to je otprilike 4 minuta i 58 sekundi previše) na tebe{#}

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice