"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.485
|
čitano: 6.510.594
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
11 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Eyekool kaže...
herkulcro kaže...

Ovako ljudi imam nekoliko pitanja. Vec neko vrijeme gledam te smartfone i kod nas ili narucivati iz kine. Znaci trazim nesto do nekih 1200-1300 kn max. Kod nas si razmisljam mozda nebi bilo lose uzet h18 noa h42 ( uz noa dobije se 1god garancije + 1 god ako se registrira na njihovoj sluzebonj stranici, a ima za uzet i u ktc-u) ili mozda i ocean x7 hd, ili jedan od zopo uređaja. Sad usporedbe nekeave sta bi se najvise isplatilo uzeti, bitno mi je da nemam nekih problema s njim, nekakva solida podrska za taj smartfon, ukljucujuci 3g mrezu na 900mhz. Vidim da ovi npr zopo zp700+ i zp780 nemaju nekakve velike razlike osim u dimenzijama ekrana i kameri... Sto se tice kine ovaj coolpad f1 mi se ne cini los, sad koliko je to sigurno narucivati, a da nemam nekih poteskoca sa samim uređajem? 

Jel ima tko kakvih prijedloga sta najbolje uzeti tu sa nekakvom sigurnoscu da se nece smrdat nakon ne znam 4-5 mjeseci. 

Pa nitko ti ne može reći hoće li imati problema s mobitelom tj. hoće li se nešto "smrdat" nakon 4 - 5 mjeseci, bez obzira o kojem mobitelu se radilo, ako te to previše brine onda bi ti bilo bolje da kupiš uređaj s kojim ćeš imati najmanje problema ako dođe do kvara, a to bi bio neki kupljen u nekom od domaćih trgovina (web shop-ova).

(Ja osobno bi išao na CoolPad F1 - bez obzira na eventualne probleme sa samim uređajem, ali to ne znači da i tebi savjetujem isto).

A znam da mi to nitko ne moze reci, ali me zanimaju pretezito iskustva sa tim uređajima. Bar sto se tice sa strane hardwera da ga nebi morao slati u kinu pod garanciju, posto necu biti ovdje nekih 2-3 mjeseca i odmah  nakon toga opet bi trebao ici na jedno 3 mjeseca. 

Jel ima tko kakva iskustva s ovim noa h42 mozda? Vidim da je to mob od domaceg hangar 18, malo sam citao recenzije, ali me zanimaju osobna iskustva nakon nekog vremena koristenja. 
Sto se tice CoolPad F1 da nisam u ovakvoj trenutno situaciji uzeo bih si ga bez razmisljanja, ili nesto slicno tom uređaju.

I jos jedna stvar, posto nisam jos naruciavao tako skuplje stvari iz Kine (obicno neke sitnice, prefieriju, gadgete i tako neke gluposti), kako tu funkcionira garancija s njima? naprimjer sa stranice to2c ili tako negdje?  

15 godina
12 godina
protjeran

ma najviše me zanima  jel kvarljiv taj mob, jel može izdržat 2 god bez problema, a ne da mi nakon mj dana ili 4-5 krepa tač ili punjenje i tak neke fore. Da li software ima kakve bagove?

11 godina
neaktivan
herkulcro kaže...

A znam da mi to nitko ne moze reci, ali me zanimaju pretezito iskustva sa tim uređajima. Bar sto se tice sa strane hardwera da ga nebi morao slati u kinu pod garanciju, posto necu biti ovdje nekih 2-3 mjeseca i odmah  nakon toga opet bi trebao ici na jedno 3 mjeseca. 

Jel ima tko kakva iskustva s ovim noa h42 mozda? Vidim da je to mob od domaceg hangar 18, malo sam citao recenzije, ali me zanimaju osobna iskustva nakon nekog vremena koristenja. 
Sto se tice CoolPad F1 da nisam u ovakvoj trenutno situaciji uzeo bih si ga bez razmisljanja, ili nesto slicno tom uređaju.

I jos jedna stvar, posto nisam jos naruciavao tako skuplje stvari iz Kine (obicno neke sitnice, prefieriju, gadgete i tako neke gluposti), kako tu funkcionira garancija s njima? naprimjer sa stranice to2c ili tako negdje?  

ako ti se nitko neče javiti tu, googlaj traži stare poruke na forumu u kojem se spominje taj Noa. Takoder pogledaj sto kazu na youtubeu, tj osobe koje nisu prodavači. 

Pogledao sam specifikacije tog NOE, vidim da nema osvijetlenje kapacitivnih tipki, to bi me jako smetalo pogotovo u mraku. Taj Noa dodje 900kn koliko visim, a za skoro iste novce mozes iz kine naručiti ovaj Asusov Zenfone5 http://www.1949deal.com/asus-zenfone-5-intel-z2560-dual-core-1-6ghz-android-4-3-smartphone-1gb-ram-8gb-rom-5-0-inch-hd-screen-red.html ili pogledaj kod mobicity stranice tj to je britanski prodavač, buduči da je on u EU pa nečes imati problema sa pdv-om kada ga budes dobivao u hrvatsku. Ali znaj da mobicity ne zaračunjava pdv tj misli daje Hrvatska izvan eu pa pa iskoristi tu priliku. Za razliku od onog kojeg se naručuje iz kine ovaj košta malo više. A sto se tiće uredaja iz kine, tu je čista lutrija, hočeju ili nečeju otvoriti ako otvore opazit ce da vrijedi više i naplati jos pdv. 

11 godina
neaktivan
minarelli kaže...

ma najviše me zanima  jel kvarljiv taj mob, jel može izdržat 2 god bez problema, a ne da mi nakon mj dana ili 4-5 krepa tač ili punjenje i tak neke fore. Da li software ima kakve bagove?

i flagshipovi se kvare, nitko ti to nemože precizno reći. Ali za razliku od drugih kineza taj k-900 je kvalitetno izgrađen toliko da je rizik daleko manji nego kod drugih kineza. 

Lenovu bi dao prednost prije nego Zopu ili Ioceanu. 

Osoba koja ga je kupila tj pričao s njime na forumu preko pm ima jako pozitivna iskustva, ali raspitaj se ti s njima još, pa vidi sto kazu tj kakav je nakon duljeg vremena korištenja (više mj) .  

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.7.2014 19:05 (Markić7).
14 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

decki jel itko imao priliku iskusat ovaj mobitel i jel ga se isplati kupiti?

http://www.wowshop.hr/wow-smart-q45-white.html

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja sam imao Lenovo uređaje možda i pola godine,2kom  820 i jedan 850,ni sa jednim niti najmanji problem,nemogu reći ništa negativno jer nemam što,ni jedan se ni sam restartao nije a kamoli nešto drugo.Ovisi možda i o sreći ali osobno smatram da su Lenovo uređaji kvalitetni i mogu uz rame brandiranim napuhanim modelima.

11 godina
neaktivan

Nije jači od Octa core procesora. Da li je po tebi bolje imati 2 radnika koji mogu povući po 200 kila ili je ipak bolje njih 8 koji mogu povući po 170? Eto, nije neka usporedba ali napisao sam što mi prvo palo na pamet :)

15 godina
SONY_91 kaže...

Nije jači od Octa core procesora. Da li je po tebi bolje imati 2 radnika koji mogu povući po 200 kila ili je ipak bolje njih 8 koji mogu povući po 170? Eto, nije neka usporedba ali napisao sam što mi prvo palo na pamet :)

kako nemozes shvatit da nije sve u jezgrama ? 

12 godina
protjeran
Grom kaže...
SONY_91 kaže...

zato sam i pitao koji je bolji proc od ta 2 jer sam isto negdje pročito da te jezgre ne znače ništa

11 godina
neaktivan
Grom kaže...
SONY_91 kaže...

Trenutno niti jedna aplikacija koliko sam pratio ne traži striktno te frekvencije od 2.0 i zato ipak mislim da je bolji ovaj Octa core procesor od Mediateka sa jezgrama clockanim na 1.7 GHz. Prevelika je razlika i ovaj osmojezgreni procesor je trenutno u prednosti. Da je u pitanju računar u nekim stvarima bi prednjačio ovaj dual kod nekih programa koji zahtijevaju pr. te frekvencije od 2.0 GHz. Pa, uporedi benchmark rezultate pa ćeš vidjeti ko ima bolje rezultate.

13 godina
  SONY_91 kaže...
Grom kaže...
SONY_91 kaže...

Trenutno niti jedna aplikacija koliko sam pratio ne traži striktno te frekvencije od 2.0 i zato ipak mislim da je bolji ovaj Octa core procesor od Mediateka sa jezgrama clockanim na 1.7 GHz. Prevelika je razlika i ovaj osmojezgreni procesor je trenutno u prednosti. Da je u pitanju računar u nekim stvarima bi prednjačio ovaj dual kod nekih programa koji zahtijevaju pr. te frekvencije od 2.0 GHz. Pa, uporedi benchmark rezultate pa ćeš vidjeti ko ima bolje rezultate.

Dečko, pokušavaš objasniti nešto o čemu očigledno nemaš blagog pojma. Ova tvoja usporedba s radnicima je u najmanju ruku smiješna. Nedostaje ti snaga radnika u jednadžbi.

15 godina
neaktivan
minarelli kaže...

Ja koristim lenovo a800 dvije godine i pao mi je barem 50 puta i dan danas radi kao i prvi dan.Sto se mene tice kvalitetniji mobitel nisam imao

11 godina
neaktivan
Blue2 kaže...
minarelli kaže...
Grom kaže...

Ja koristim lenovo a800 dvije godine i pao mi je barem 50 puta i dan danas radi kao i prvi dan.Sto se mene tice kvalitetniji mobitel nisam imao

njega je više zanimalo koliko je on kvalitetan tj da se ne pokvari samo tako. inače drago je čuti kada mob može izdrzati padove, to se nemoze reći za neke kineze nažalost. Evo naprimjer jedna cura je kupila nekog cubota za 1000kn i imala ga je tjedan dana i rekla je da se samo čučnula i pao joj je mob iz male visine i izgleda da je otišao digitizer. Znam da sam se više puta hvalio sa asusom zenfone 5 koji sam naručio ali čisto da navedem primjer kako neki proizvodači rade DROP testove 

da se uvjere da će mob izdrzati padove :) 

13 godina
Markić7 kaže...
Blue2 kaže...
minarelli kaže...
Grom kaže...

njega je više zanimalo koliko je on kvalitetan tj da se ne pokvari samo tako. inače drago je čuti kada mob može izdrzati padove, to se nemoze reći za neke kineze nažalost. Evo naprimjer jedna cura je kupila nekog cubota za 1000kn i imala ga je tjedan dana i rekla je da se samo čučnula i pao joj je mob iz male visine i izgleda da je otišao digitizer. Znam da sam se više puta hvalio sa asusom zenfone 5 koji sam naručio ali čisto da navedem primjer kako neki proizvodači rade DROP testove 

da se uvjere da će mob izdrzati padove :) 

čitao sam taj post na forumu i riječ je o Cubotu X6 kojeg sam i ja nabavio. U ovih mjesec dana pao mi je sigurno 3x dobro u pod s bicikle i sve radi kako treba...

14 godina

Eto vam na sad kupovanje Kineza

"hello there
thank you for your email and we have received the phone you returned to us , and after we sent it to the factory , they said , your phone has been opened , in order to repair your phone , they would charge you usd50, as i applied with my manager , we only can share usd10, for you and you still need to pay the rest about usd 40,please pay the special link "

Za sad sve ukupno 350kn + ko zna kaj mi ovi na carini budu rekli, stavila je ova na paket taj neki CN22 pa sad bumo vidli...nećeš više bome !! {#}

Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
assassin.st kaže...
  SONY_91 kaže...
Grom kaže...
SONY_91 kaže...

Dečko, pokušavaš objasniti nešto o čemu očigledno nemaš blagog pojma. Ova tvoja usporedba s radnicima je u najmanju ruku smiješna. Nedostaje ti snaga radnika u jednadžbi.

Pa ajde ti daj bolje objašnjenje ako već znaš, usporedba nije toliko smiješna ako bolje razmisliš o njoj. Trenutno ne postoje zahtjevi kao što postoje u PC svijetu da nekim stvarima trebaju određene frekvencije pa je Intel tu pr. napravio TurboBoost na svojim procesorima kada gasi pola jezgri da bi ostale digao na frekvenciju koja je potrebna. Naravno kada se porede procesori treba tu uzeti još dosta stvari, prije svega cache ali da ne idemo opširno sad, taj Intelov procesor je dobar ali ipak mislim da je u prednosti ovaj MT6592

11 godina
neaktivan

2 pitanja vezana za to2c, a u pogledu izbjegavanja PDV-a

odluka je pala na lenovo k910 ipak naspram xiaomija, ponajviše zbog većeg ekrana, a i xiaomi mi izgleda nokijasto{#}

vidim da ekipa naručuje pa traži da im se dostavi preko sweden posta, to znači da se izbjegava plaćanje pdv-a?? malo sam zbunjen, jer vidim da odgovaraju da može, lick je čak stavio i tracking po kojem vidim da je naručivao u rumunjsku i da je fkt pisalo da kao ide iz švedske

ili da jednostavno uplatim customs tax insurance, oni ionako ne kuže razliku vjerojatno, ako je netko plaćao me zanima da li je to prošlo

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Namjeravam kupiti mobitel sa xiaomishop.com pa me zanima ako izaberem da mi salju iz eu skladista dali je to onda aigurno da ne moram platiti porez ili je to siva zona kao slanje preko svedske poste preko bangooda?  

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

nije siva zona nego salju dhlom iz italije te mobitel bude kod tebe za par dana 

evo ti primjer kada sam ja narucivao

13 godina
  SONY_91 kaže...
assassin.st kaže...
  SONY_91 kaže...
SONY_91 kaže...  

Pa ajde ti daj bolje objašnjenje ako već znaš, usporedba nije toliko smiješna ako bolje razmisliš o njoj. Trenutno ne postoje zahtjevi kao što postoje u PC svijetu da nekim stvarima trebaju određene frekvencije pa je Intel tu pr. napravio TurboBoost na svojim procesorima kada gasi pola jezgri da bi ostale digao na frekvenciju koja je potrebna. Naravno kada se porede procesori treba tu uzeti još dosta stvari, prije svega cache ali da ne idemo opširno sad, taj Intelov procesor je dobar ali ipak mislim da je u prednosti ovaj MT6592

Gledaj, s obzirom na sve parametre, MT6592 je jači i to jer je noviji i naravno zbog toga što ima mnogo više fizičkih jezgri. Ali ne možeš raditi čistu usporedbu na način da množiš jezgre i iznos GHz, jer to nema nikakve veze sa stvarnošću, na to sam te htio upozoriti. Na taj način bi netko mogao pomisliti da je tih 8x1.7GHz skoro 8 puta jače, što nipošto nije. Prvo radi toga što je sama Intelova jezgra/MHz jača , a onda i zbog hyperthreadinga koji postoji kod Atoma. Iako naravno, ne radi se o tolikoj razlici tako da je sveukupno MTK chip jači, pogotovo jer je taj octa core noviji chip, a ovaj intel je model iz 2012.

No evo ti primjer da vidiš kako GHz-i nemaju toliko veze sa rezultatima, ako uzmeš npr. Apple A7 koji je 2x 1.4GHz i koji na Geekbenchu daju single core rezultat od cca 1400 (multi od cca 2600), dok MT6592 daje single core rezultat od cca 450 (multi core od cca 2300), ili npr. Snapdragon 800 koji daje single core od 900 (multi core od cca 2600). Sad kad se pogledaju multi core rezultati dalo bi se zaključiti da je to približno jednako, ali pitanje je kada će se svih tih 8 jezgri iskoristiti i također pitanje je što ako dođe neka zahtjevnija zadaća kada će biti potrebna moć jedne, a ne skupa jezgri. Realno gledano i Snapdragon 600 je jači procesor, bez obzira na to što je slabiji u benchmarku (700/2000), upravo iz razloga što u normalnoj upotrebi nije potrebno 8x jezgri.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.7.2014 11:10 (assassin.st).
11 godina
neaktivan

@assassin.st - A Apple ima najbolju optimizaciju OS-a i naravno da kod njih onda bude bolji rezultat. Apple-u su dovoljni Dual core procesori i 1GB rama da pariraju 2GB i Quad core procesorima koji se vrte na Androidu. A naravno da MTK6592 nije 8x jači, nije čak ni 2x jači ali je bolji i to sam pokušao reći. Sad mogao me je razumjeti da je 8x jači jer sam tako postavio odgovor sa 'radnicima' da je ispalo da je 8x jači ali eto, nisam se najljepše izrazio. A kasnije sam i rekao kao što kažeš da može doći zadaća kada je taj Intel bolji, da trebaju te fekvencije od 2.0 ali ja koliko sam pratio na Androidu to još ni jedna app ne traži striktno, ali možda nisam dobro upratio

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.7.2014 11:15 (SONY_91).
15 godina
neaktivan
Grom kaže...

nije siva zona nego salju dhlom iz italije te mobitel bude kod tebe za par dana 

evo ti primjer kada sam ja narucivao

znaci salju sa eu skladista samo ako odaberem dhl slanje.ono za 19 dolara slanje ne vrijedi onda?

15 godina

tako je prilikom kupnje odaberes ship from eu warehouse koji je 57 ili 59 dolara neznam tocno a ovo ostalo ti se salje iz kineskog skladista

11 godina
neaktivan

Prošla su 3 puna tjedna od narudžben i on je još u singapuru, eh. Krajem mjeseca idem na more, nadam se da će doći do tada, jer sam imao namjeru da ga ponesem. 

17 godina
SONY_91 kaže...

Ako ćemo tako gledati - koje to aplikacije traže SoC s osam jezgri?

15 godina
neaktivan

Ima netko mozda kupon za popust na xiaomishop.com?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Eyekool kaže...
SONY_91 kaže...

Ako ćemo tako gledati - koje to aplikacije traže SoC s osam jezgri?

Niti jedna. Ali, rasprava je išla u tom smjeru koji je bolji procesor na šta je jedan forumaš rekao da je Intelov bolji od MT6592 sa čime se nisam složio

16 godina
miljenko666 kaže...

2 pitanja vezana za to2c, a u pogledu izbjegavanja PDV-a

odluka je pala na lenovo k910 ipak naspram xiaomija, ponajviše zbog većeg ekrana, a i xiaomi mi izgleda nokijasto{#}

vidim da ekipa naručuje pa traži da im se dostavi preko sweden posta, to znači da se izbjegava plaćanje pdv-a?? malo sam zbunjen, jer vidim da odgovaraju da može, lick je čak stavio i tracking po kojem vidim da je naručivao u rumunjsku i da je fkt pisalo da kao ide iz švedske

ili da jednostavno uplatim customs tax insurance, oni ionako ne kuže razliku vjerojatno, ako je netko plaćao me zanima da li je to prošlo

tax insurance ti ne treba jer u Hrvatskoj se ne plaća carina za mobitele, već samo PDV. ja kad sam naručivao sa to2c nisam imao nikakve zahtjeve vezano za pošiljku. oni su sami stavili na paket Home&Garden, Gift i vrijednost cca 25 USD. Prošlo je bez naplate PDV-a

13 godina

na xiaomishop.com su ubacili jeftinije varijante dostave, da li je netko provjerio jel to vrijedi za EU direct?

ili je samo dostava od 19$ iz Kine a sve ostale iz EU skladišta?

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.7.2014 19:47 (batizg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice