"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.516.024
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
15 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
battery992 kaže...

Da li itko iz BIH može napisati kako ide rješavanje carine kod kupovine kineskih mobitela iz BIH ?

Ako si iz područja koje pokriva HP Mostar onda ide ovako:

Dobiješ bijelu kovertu s pozivom da dostaviš račun u poštu carinjenja Mostar.

Na osnovu toga računa oni ti odrečuju dadžbine da te glava zaboli ide ovako:

Carini

10% carine na vrijednost mobitela

+

1% na carinske evidencije (na sve cijena + carina)

+

17% PDV na sve (račun+carinu+evidenciju)

+

10KM manuplativnih troškova carine

Pošti:

5KM pregled paketa

+

3KM tri uplatnice ( za carinu,carinske troškove i PDV)

Kod BH Pošte ide malo drugačije oni nekad ne traže račun nego provjere na internetu i procijene vrijednost (može te doći više može manje) ako ti dođe više morać odbiti i tražiti ponovno carinjenje onda ide ova gore procedura s tim da BH Pošta uzima 3.5KM za pregled i 1.5KM za uplatnice.

Tako da te dođe na cijenu + carina i pdv i 18KM/15KM fiksnih troškova.

Mene je na mobitel od 109KM izašlo 50KM dadžbina eto u kavoj šugavoj zemlji živimo.

13 godina
zrimo kaže...
battery992 kaže...

Da li itko iz BIH može napisati kako ide rješavanje carine kod kupovine kineskih mobitela iz BIH ?

Ako si iz područja koje pokriva HP Mostar onda ide ovako:

Dobiješ bijelu kovertu s pozivom da dostaviš račun u poštu carinjenja Mostar.

Na osnovu toga računa oni ti odrečuju dadžbine da te glava zaboli ide ovako:

Carini

10% carine na vrijednost mobitela

+

1% na carinske evidencije (na sve cijena + carina)

+

17% PDV na sve (račun+carinu+evidenciju)

+

10KM manuplativnih troškova carine

Pošti:

5KM pregled paketa

+

3KM tri uplatnice ( za carinu,carinske troškove i PDV)

Kod BH Pošte ide malo drugačije oni nekad ne traže račun nego provjere na internetu i procijene vrijednost (može te doći više može manje) ako ti dođe više morać odbiti i tražiti ponovno carinjenje onda ide ova gore procedura s tim da BH Pošta uzima 3.5KM za pregled i 1.5KM za uplatnice.

Tako da te dođe na cijenu + carina i pdv i 18KM/15KM fiksnih troškova.

Mene je na mobitel od 109KM izašlo 50KM dadžbina eto u kavoj šugavoj zemlji živimo.

Zna li se desiti kod vas da vas zaobiđe carina?

Posao oslobađa.
14 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Ja bi kupio ThL W200, pa jel mi neko može reći sa koje je stranice najbolje naručivat.

0 0 hvala 0
14 godina
Prodajem poptuno novu zapakiranu bateriju za iOcean X7. Cijena 50kn + 10kn poštarina.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Dakle dobio sam NEO N003 kako sam rekao već nakon 3 mjeseca čekanja, natezanja, dva put naručivanja (prvi nije nikad ni napustio kinu) i ostalih 'pogodnosti' koje su sada već uobičajene kod naručivanja iz kine.

evo prvih dojmova.

Ok izgleda. Na prvu je bio šok nakon prvog paljenja kad sam skužio da je sve na kineskom i ne mogu pronaći gdje se mijenja jezik. Ali našao sam na youtubeu je netko stavio pa sam pratio poziciju i rješeno. Druga stvar koja me jako živcira je to što su kinezi poslali punjač za američko tržište a vrlo dobro znaju gdje se hrvatska nalazi. Na sreću već imam adapter od prije ali nije to to kad moram i adapter imat uz sebe ako želim punit na utičnicu... Nakon instalacija svih potrebnih aplikacija koje trebaju biti, i čišćenja sa Clean Masterom, fluidnost mobitela je ok, ne zastajkuje ali ipak nije niti onako kako sam očekivao. Touch screen radi ok, hvata uvijek dobro. Baterija napunjena u 8 ujutro na 100% do sada je pala na 40%, a nije baš da sam puno vrtio po njemu. Osvijetljenje ekrana je smanjeno na minimalno, nisu uključeni gps, bluetooth, wifi itd. Iako čini mi se da je i ok prema tome o kakvom se mobitelu radi. Pozivi i poruke - ok, najvažnija svrha je u funkciji. Međutim fotoaparat uopće ne radi, što god pritisnem izbaci iz programa za snimanje i kaže "Nažalost aplikacija galerija je prekinula s radom". Zatim GPS uopće ne radi, traži ga i traži ali nikako nać. Tako je bilo i kod prvog uključivanja prije nego što sam išta instalirao na njega. Dodatno ne uspijevam nikako podesiti internet preko mreže da radi normalno ali ovo mislim da nije problem u mobitelu.

Mobitel je fora u svakom slučaju i jeftin (đabe). Nije da sam ga kupio zato da bi prolazio jeftinije ovako, nego prvenstveno iz razloga što ima 2 kartice i što je po specifikacijama (na papiru) avion i što istog takvog nema za kupit u HR. Ali jasno je kao dan zašto brendirani mobiteli koštaju više i zašto se isplati kupit u HR mobitel s garancijom i podreškom, makar i uz veću cijenu.

0 2 hvala 0
12 godina
neaktivan
Skrewdriver kaže...

Dakle dobio sam NEO N003 kako sam rekao već nakon 3 mjeseca čekanja, natezanja, dva put naručivanja (prvi nije nikad ni napustio kinu) i ostalih 'pogodnosti' koje su sada već uobičajene kod naručivanja iz kine.

evo prvih dojmova.

Ok izgleda. Na prvu je bio šok nakon prvog paljenja kad sam skužio da je sve na kineskom i ne mogu pronaći gdje se mijenja jezik. Ali našao sam na youtubeu je netko stavio pa sam pratio poziciju i rješeno. Druga stvar koja me jako živcira je to što su kinezi poslali punjač za američko tržište a vrlo dobro znaju gdje se hrvatska nalazi. Na sreću već imam adapter od prije ali nije to to kad moram i adapter imat uz sebe ako želim punit na utičnicu... Nakon instalacija svih potrebnih aplikacija koje trebaju biti, i čišćenja sa Clean Masterom, fluidnost mobitela je ok, ne zastajkuje ali ipak nije niti onako kako sam očekivao. Touch screen radi ok, hvata uvijek dobro. Baterija napunjena u 8 ujutro na 100% do sada je pala na 40%, a nije baš da sam puno vrtio po njemu. Osvijetljenje ekrana je smanjeno na minimalno, nisu uključeni gps, bluetooth, wifi itd. Iako čini mi se da je i ok prema tome o kakvom se mobitelu radi. Pozivi i poruke - ok, najvažnija svrha je u funkciji. Međutim fotoaparat uopće ne radi, što god pritisnem izbaci iz programa za snimanje i kaže "Nažalost aplikacija galerija je prekinula s radom". Zatim GPS uopće ne radi, traži ga i traži ali nikako nać. Tako je bilo i kod prvog uključivanja prije nego što sam išta instalirao na njega. Dodatno ne uspijevam nikako podesiti internet preko mreže da radi normalno ali ovo mislim da nije problem u mobitelu.

Mobitel je fora u svakom slučaju i jeftin (đabe). Nije da sam ga kupio zato da bi prolazio jeftinije ovako, nego prvenstveno iz razloga što ima 2 kartice i što je po specifikacijama (na papiru) avion i što istog takvog nema za kupit u HR. Ali jasno je kao dan zašto brendirani mobiteli koštaju više i zašto se isplati kupit u HR mobitel s garancijom i podreškom, makar i uz veću cijenu.

meni je zao sto ti ovo moram reci, ali ocito si dobio srot primjerak, barem probaj flashat, ili ako nista factory reset napravit da bi sve funkcioniralo.

prva stvar, ovo bas i nije no brand, ni po cemu, u kini je itekako poznat i ima svoju tradiciju, ima masu svojih originalni dodataka itd. 

e sad, imam advanced verziju, i fluidnost ne da je ok vec je fantasticna. Baterija je posebna prica jer uvijek izdrzi dva dana, tj dan ipo (ujutro u 7ipo se izvadi i sutradan u ponoc se stavlja na punjač). nekad bude u tom trenutku na 10 a nekad na 30 posto, ovisi u upotrebi. najveci zabiljezeni screen on time je bio 8h07min, trenutni mi je 6h45min i baterija je na 18 posto. osvjetljenje ekrana uvijek na automatski, dvije kartice u njemu, preko dana ili wifi ili 3g, po noci iskljuceno oboje, sinkronizacija ukljucena, igre neke bezvezne. aparat ekstra radi, po dobrom osvjetljenju bilo vanka a pogotovo unutra, rijetko koji mobitel se s njim moze mjerit. Neki dan kamera usporedjena sa s3, samsungova definitivno NIJE bolja. Nocna kamera ocajna. Gps radi bez ikakvog beda, probano i u autu i pjeske, i kad ima neta i kad nema. Mobilni internet radi bez ikakvih smetnji. Danas da mi se razbije/crkne/razjebe...sutra bih isti kupio. Pozdrav!

13 godina
neaktivan

poz ekipo...imam mobitel zopo zp980 i sve radi lijepo osim mobilnog interneta..može li mi netko reći kako podesiti da i on radi?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

koja mreza

16 godina

Evo da se i ja javim...također imam Neo n003....također sam imao problema sa GPS-om što je riješeno te radi odlično u svim uvjetima sa net i bez. Bez neta nađe poziciju za 6-8 min, a sa net-om za manje od min. Ja sam mobitelom više nego zadovoljan, ekran, kamera, igre, aplikacije...ma sve leti{#}. Jedino ova mega baterija od 3000 mAh se puni oko 5 sati ali naviknem se....ja na spavanje, neo na punjenje{#}

Frka85
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
subi91 kaže...

Zna li se desiti kod vas da vas zaobiđe carina?

Nema šanse barem za carinsku ispostavu Mostar, imaju 3 carinske ispostave tako da je i ovo malo narudžbi podijeljeno, kod nas internet kupnja nije popularna kao u HR, a u Mostaru otvaraju svaki veći paket, nema toliko robe s obzirom da HP Mostar pokriva otprilike pola milijuna ljudi, a ovi kockasti paketi su posebno omiljeni, tako da su šanse 0%

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2014 22:28 (zrimo).
13 godina
neaktivan
prefontaine kaže...

koja mreza

tomato

12 godina
neaktivan

probaj ovako: postavke-više-mobilne mreže-imena pristupnih točaka-dodati novi

Naziv: tomato

Naziv pristupne točke: tomato

Proxy:

Priključak: 8080

Korisničko ime:

Zaporka:

Poslužitelj:

MMSC: http://m.tomato.com.hr

MMS proxy:

MMS priključak:

MCC: 219

MNC: 10

Vrsta provjere autentičnosti: Bez

Vrsta naziva pristupne točke: default,supl

12 godina
neaktivan
prefontaine kaže...

probaj ovako: postavke-više-mobilne mreže-imena pristupnih točaka-dodati novi

Naziv: tomato

Naziv pristupne točke: tomato

Proxy:

Priključak: 8080

Korisničko ime:

Zaporka:

Poslužitelj:

MMSC: http://m.tomato.com.hr

MMS proxy:

MMS priključak:

MCC: 219

MNC: 10

Vrsta provjere autentičnosti: Bez

Vrsta naziva pristupne točke: default,supl

korisničko ime: +38592

lozinka: +38592

IP: 212.91.99.95

16 godina

Na Cubot ONE nedavno bio neki update OS-a(povuklo oko 270MB) i vidim da mi troši dosta brže bateriju, ima li još netko takav problem?

StariGad_HR @battlefield
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Kao info, na geekbuyingu daju kupone za kupovinu određenih mobitela -> LINK

My BF Battlelog: MasterChurner, my YouTube channel: http://www.youtube.com/user/MasterChurner
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Butcher kaže...

Na Cubot ONE nedavno bio neki update OS-a(povuklo oko 270MB) i vidim da mi troši dosta brže bateriju, ima li još netko takav problem?

Daj pliz ako nije problem napiši s koje verzije ti je napravio update i na kojoj si sad. Naručio sam za ženu ovaj mob i čekam da mi stigne svaki dan.

13 godina
protjeran

pozdrav ljudi... jel ima ko ovaj mobitel i može li itko reči jel valja išta... za nezahtjevnog korisnika ... koji bi malo igre na njem igrao i možda koju sliku uslikao sa fotoaparatom...

http://www.pandawill.com/w9002-smartphone-mtk6582-quad-core-13ghz-android-42-gps-45-inch-80mp-camera-black-p85594.html

{#}

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
hrc987 kaže...

poz ekipo...imam mobitel zopo zp980 i sve radi lijepo osim mobilnog interneta..može li mi netko reći kako podesiti da i on radi?

To je baš i mene mučilo jučer dok nisam skužil da ni Tomato ni Tele2 nemaju automatske postavke, jedino T-mobile i BonBon

Odeš u Postavke - Bežićno povezivanje i mreže - Mobilne mreže - Nazivi pristupnih točaka i tu ukucaš ovo:

Ručne postavke

Ukoliko vaš mobilni telefon nije na popisu modela za slanje automatskih postavki, a sigurni ste da podržava MMS/GPRS, postavke možete unijeti i ručno:

MMS postavke
APN; Pristupna točka: mms.tomato.com.hr
URL servera, Server URL, MMS centar; Početna stranica: http://mms.Tomato.com.hr/servlets/mms
IP adresa: 212.91.99.91
IP port: 8080

GPRS postavke
APN; Pristupna točka: tomato
URL servera, Server URL, MMS centar; Početna stranica: http://m.tomato.com.hr
IP adresa: 212.91.99.95

14 godina

Meni zapeo ovaj za oko - Landvo L800 za AUD 99.50$ nije loše, samo nema nigdje nikakav review ni ništa... {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zato sto je preorder

14 godina
cyclone kaže...

Zato sto je preorder

A da gle stvarno, nisam vidio dolje da to piše {#}

17 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
David87 kaže...
hrc987 kaže...

To je baš i mene mučilo jučer dok nisam skužil da ni Tomato ni Tele2 nemaju automatske postavke, jedino T-mobile i BonBon

Odeš u Postavke - Bežićno povezivanje i mreže - Mobilne mreže - Nazivi pristupnih točaka i tu ukucaš ovo:

Ručne postavke

Ukoliko vaš mobilni telefon nije na popisu modela za slanje automatskih postavki, a sigurni ste da podržava MMS/GPRS, postavke možete unijeti i ručno:

MMS postavke
APN; Pristupna točka: mms.tomato.com.hr
URL servera, Server URL, MMS centar; Početna stranica: http://mms.Tomato.com.hr/servlets/mms
IP adresa: 212.91.99.91

GPRS postavke
APN; Pristupna točka: tomato
URL servera, Server URL, MMS centar; Početna stranica: http://m.tomato.com.hr
IP adresa: 212.91.99.95

da li ovaj url servera treba pisati pod MMS PROXY ili negdje drugdje?

12 godina
neaktivan
hrc987 kaže...

gore ti je prefontaine napisao točno sve što i gdje trebaš upisati, a ja sam se nadovezao s onim što je izostavio

13 godina
protjeran

{#}

ursusc355 kaže...

pozdrav ljudi... jel ima ko ovaj mobitel i može li itko reči jel valja išta... za nezahtjevnog korisnika ... koji bi malo igre na njem igrao i možda koju sliku uslikao sa fotoaparatom...

http://www.pandawill.com/w9002-smartphone-mtk6582-quad-core-13ghz-android-42-gps-45-inch-80mp-camera-black-p85594.html

{#}

{#}

13 godina
neaktivan
Skrewdriver kaže...
hrc987 kaže...

gore ti je prefontaine napisao točno sve što i gdje trebaš upisati, a ja sam se nadovezao s onim što je izostavio

da, ali ja nemam ponuđenu opciju url server nigdje, imam Proxy, Port, Username, Password, Server, MMSC

pa nezz točno kamo tu upisati IP adresu, a kamo url server

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.1.2014 18:09 (hrc987).
14 godina
neaktivan
Skrewdriver kaže...

evo prvih dojmova.

Nešto tu definitivno ne štima - gdje si ga kupio i koju verziju, Basic ili Advanced? Redom - sa svojim sam dobio EU adapter i nije bio na kineskom već ENG, prebacio ga na HR odmah. Prvo pogledaj koju verziju matične si dobio, piše dolje desno ispod baterije, i koju verziju softvera si dobio, piše u postavkama "O uređaju". Što se tiče fluidnosti, defaultni launcher trza u startu tako da ga treba odmah zamijeniti s Apex-om ili Novom, oni rade bez laga i trzanja bez obzira koliko appova instalirao. Što se tiče baterije, malo mi je to čudno i premalo, moj izdrži dva dana bez problema s uključenim wifi, GPS, dvije SIM kartice, 3G i screen timeom od 6-7 sati, na kraju prvog dana korištenja obično je baterija na oko 60%, rekord mi je 3 dana, tj. dvije noći bez punjenja. Za internet, ako imaš VIP ili Tele2, treba ručno ukucati postavke, na T-mobileu radi odmah. Za GPS uključi EPO i A-GPS u postavkama, trebao bi raditi bez problema. S kamerom nikad nisam imao problema, obje rade bez problema. Moja preporuka općenito je da staviš zadnju verziju službenog ROM-a (v1.1 ili v1.2) na kojima apsolutno sve funkcije mobitela rade bez greške ili Magartov custom ROM koji se pokazao jako dobar. Ne može se reći da je Neo baš bez podrške jer skoro jednom mjesečno izbace novi službeni ROM (upravo je u test fazi v2 beta), a na temelju toga ima već poprilično verzija custom ROMova - MIUI, Lewa, BaiduOS, ColorOS, S4 ROM, Xperia ROM itd., a za verziju 1/4 GB ih ima još barem desetak, dakle, instalacija CWM i biraj... 

16 godina

Danas mi stigao inew v3.. telefon je fantastičan. Bistar ekran, brz fluidan, super fotke.. gps radi bez problema...

[M|C] jokaCRO ingame
Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
frulex kaže..

Nešto tu definitivno ne štima - gdje si ga kupio i koju verziju, Basic ili Advanced? Redom - sa svojim sam dobio EU adapter i nije bio na kineskom već ENG, prebacio ga na HR odmah. Prvo pogledaj koju verziju matične si dobio, piše dolje desno ispod baterije, i koju verziju softvera si dobio, piše u postavkama "O uređaju". Što se tiče fluidnosti, defaultni launcher trza u startu tako da ga treba odmah zamijeniti s Apex-om ili Novom, oni rade bez laga i trzanja bez obzira koliko appova instalirao. Što se tiče baterije, malo mi je to čudno i premalo, moj izdrži dva dana bez problema s uključenim wifi, GPS, dvije SIM kartice, 3G i screen timeom od 6-7 sati, na kraju prvog dana korištenja obično je baterija na oko 60%, rekord mi je 3 dana, tj. dvije noći bez punjenja. Za internet, ako imaš VIP ili Tele2, treba ručno ukucati postavke, na T-mobileu radi odmah. Za GPS uključi EPO i A-GPS u postavkama, trebao bi raditi bez problema. S kamerom nikad nisam imao problema, obje rade bez problema. Moja preporuka općenito je da staviš zadnju verziju službenog ROM-a (v1.1 ili v1.2) na kojima apsolutno sve funkcije mobitela rade bez greške ili Magartov custom ROM koji se pokazao jako dobar. Ne može se reći da je Neo baš bez podrške jer skoro jednom mjesečno izbace novi službeni ROM (upravo je u test fazi v2 beta), a na temelju toga ima već poprilično verzija custom ROMova - MIUI, Lewa, BaiduOS, ColorOS, S4 ROM, Xperia ROM itd., a za verziju 1/4 GB ih ima još barem desetak, dakle, instalacija CWM i biraj... 

naručio sam ga odavde: www.yoymart.com

Basic ili Advanced - nemam pojma, ali koštao je oko 260$, verzija 32GB

verzija Androida je 4.2.1 a verzija modela je V1.1_W1.1

za internet koristim tomato, ali rješio sam to i rekao sam odmah da to nije problem u samom uređaju

Fotoaparat mi je totalno nebitan jer bi ga eventualno koristio za dokumentirat nešto ili za QR skener, tako da mogu progutat da to ne radi. Ali ovaj gps je problem. Probat ću napraviti kako si rekao ali sada nemam vremena za to proučavat pa će ostat za neku drugu priliku

Pod podreškom ne smatram samo to što si naveo. Evo jedan banal primjer s mobitelom kupljenim u t-comu u HR. Korisio sam ga skoro godinu dana, izubijao cijeloga, plastike u raspadu, tipke sve mojom krivnjom. Onda se pokvario, odnjeo ga u prvu t-mobile poslovnicu, ostavio im na servisu, oni mi dali zamijenski mobitel, nakon manje od tjedan dana zovu me da dođem po mobitel, popravljen kvar i usput zamijenjeno kučište na svim mjestima gdje je bilo oštećeno i tipkovnica nova, sve o njihovom trošku bez da sam išta rekao. Sada usporedim li to s kupovinom ovog mobitela, ovakva je situacija bila: platim i nakon nekog vremena dobijem broj za praćenje  kojemu se više od mjesec dana nije promijenio status i očito je da taj paket nije krenuo iz Kine. Umjesto da ovi iz yoymarta kažu sorry, evo šaljemo novi, oni su mene išli navlačit pisajući unaprijed složene rečenice koje valjda svima šalju, u kojima piše da pričekam još 7 dana, da je paket na hrvatskoj carini (a nije ni blizu), da je paket u hrvatskoj i da ga očekujem svaki dan. Na svaki moj zahtjev da vrate novce natrag ili pošalju novi paket, odugovlačili su i tjerali me stalno da "još malo pričekam". To je standard i na ebayu, tjeraju te da čekaš i čekaš, sve dok propustiš 45 dana rok za žalbu. Onda sam otvorio dispute na paypalu i mislio se što će ovi tek presuditi s obzirom da sam imao iskustva tako da paypal presudi u korist prodavača čim postoji tracking broj bez obzira na to što je taj tracking lažan ili nije isporučen. Sva sreća da je paypal presudio u moju korist, jer evo dan danas nakon 3 mjeseca taj isti tracking broj ništa ne prikazuje i lijepo bi izgubio novce.

Kakve to veze ima s njihovom podreškom? Pa ako te idu navuć tako dok kupuješ, što tek možeš očekivati kasnije? Na moje poruke u kojima se žalim kako nisu poslali kabel za EU tržište ili barem adapter, kako ne radi gps, dobivam tako glupe generičke odgovore da je besmisleno uopće išta im i pisati. I što bi sada trebao poslati mobitel natrag u kinu i nadati se da ću dobit zamijenu/popravak iako znam da ga više nikad ne bi vidio.

Ovo pišem tako da tko ima dvojbe oko toga gdje kupiti mobitel (kina ili hrvatska) neka razmisli o ovim stvarima. Meni vrag nije dao mira i eto svjesno sam išao u taj rizik

12 godina
neaktivan

koliko sam shvatio, ti sada generaliziras i stavljas znak jednakosti izmedju yoymarta i cijelog ostalog kineskog tržišta! evo da si popljuvao yoymart, ok, imas pravo, losa iskustva bla bla, al tako pricat Kini na osnovu jedne kupovine preko shopa koji je u hrvatsku poslao mozda dva eventualno tri artikla...hm.

1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice