Više me nije briga za kamere u mobitela...selim se na akcijske kamere...sljedeći misec uzimam action 6
Zašto ne radije neki mirorless?
zato ča sam posebna sorta...maleno...da stane u djep..robusasto da mi okp ne divlja...imam Sony A6000...kupljen misec nakon izlaska...eno od 2020 godine taknuo ga nisam...Olyimpus pen7...njega od 2023 nisam upalio
ma jedan od razloga je da mi bude dash camera...hyperlapse...timelapse...drugi razlog je da pokretna slika vridi više od statične
koristio sam iphone 12 pro za tikelapse kod vožnje i oinda provjeravam snimku...i ča se desi...30% slija je za K...problem je fokus...za te stvari triba fiksni fokus...od neke minimalne pa do u beskonačnost...toliko procesorske snage u mobitelima i onda imaš jedan app koji valja za timelapse za android(velocity lapse) a za jabuku čak dva...jedan za 2E drugi za 50E(sve poludia)
Bome ja sam svoje fotice bas puno koristio i koristim a planiram i sve vise kako mobiteli sve vise klize u AI fotografiju.
Drzim se Xiaomi 14 Ultre dok mogu a kasnije cu jednostavno morati uzeti neku noviju smećarsku kameru nekog XY branda i nastaviti uzivati u pravom foticu.
Drago mi je da se pomalo vracaju na scenu a mislim da ce ih dodatno pogurati sve gori IQ kamera u mobitelima.