Pozdrav, kao sto i samo pitanje kaze, kako da prepoznam lazni HTC One, sutra bi ga trebao kupiti sa njuskala, naci cu se uzivo sa covjekom ali nemam pojma kako da znam ako mi daje original ili vjernu kopiju. Naime na netu u biti kazu da se osjeti razlika, ali ja nikad nisam drzao jedan pa da znam usporediti. Ima li nekakav definitivan dokaz po kojem mogu vidjet?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Osjetit ćeš. Pretpostavljam da su kopije od plastike (pofarbane u srebrnu boju), a ako jesu od aluminija, sigurno nisu od jednog komada aluminija kao što je HTC One. Dakle, kućište mobitela je posve aluminijsko, od jednog dijela (ne možeš skinuti poklopac kad ga nema, nemaš pristup bateriji). Ujedno, kopije su u pravilu deblje - HTC one ima ispod 1 cm debljine. Ekran mu mora biti izvrstan i Full HD rezolucije. Dobro si pogledaj slike smartfona, detalje, pogledaj videe u kojima se demonstrira korištenje, pogotovo početnog ekrana. Pogledaj u postavkama što ti piše u "O telefonu". To vjerojatno može biti lažirano, ali svejedno nije zgorega provjeriti.
Zovi HTC i provjeri serijski broj
Trazi da ti pokaze osobnu, zapisi podatke, pogledaj si videe na youtube ili slicno kako prepoznati kopiju. Uglavnom, kao sto ti je receno, One je full metalan. To nemres fulati, a i mislim da ne postoji metalna kopija (to takodjer malo prosufraj za svaki slucaj).
Da si blizu Koprivnice za jedne cevape ja bi isao s tobom kao osobni automehanicar xD. Da je kopija jos ga napluskam, naravno za jos jedne cevape i capimo mu kopiju. Sala mala.
Hvala svima na odgovorima, kao sto je lllnuclearlll napisao, uzeo sam ga danas nakon sto sam nazvao HTC Hrvatska za vrijeme kupnje i rekao im IMEI te su rekli da je originalan i otkljucan na sve mreze.
Hvala svima na odgovorima, kao sto je lllnuclearlll napisao, uzeo sam ga danas nakon sto sam nazvao HTC Hrvatska za vrijeme kupnje i rekao im IMEI te su rekli da je originalan i otkljucan na sve mreze.
http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/htc-one/188159.aspx?page=16&jumpto=3852322&sort=asc&view=flat evo ti tema za mobitel pa si je malo pogledaj i sretno.
Nisam znao da ćeš ga danas kupiti , a inaće sam vidio tvoj upit ili jućer ili danas ujutro.
Kolika je cijena ako nije tajna?
Platio sam ga 3.800 kn s time da sam za toliko prodao Samsung S4. (imao sam i S3 pa mi S4 nije bilo neko osvjezenje)
Zanima me dali bi se mogla ista stvar provjeriti i za Nexus4 koji bi uzeo s njuškala? Koga bi trebao zvati? LG ili Google? Pretpostavljam LG...