Huawei Y300

poruka: 1.538
|
čitano: 522.832
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Huawei Y300
"battery status bar" u android shopu, probaj pa vidi
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
Huawei Y300

dali bi mi tko mogao reći  u vezi zvuka? problemi sa  zvukom,tj. kad nešto slušam ili gledam samo od sebe se smanjuje zvuk  i dosta se slabo čuje.

Zbog čega je to?

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Huawei Y300

Meni se ne stišava ali su  zvona na maximumu jako tiha.Dali postoji mogućnost da se pojačaju ?

17 godina
neaktivan
Huawei Y300

i koji rom da instaliram? :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ja00022 kaže...

i koji rom da instaliram? :)

instaliraj neki ROM od SymAnd-a...najnoviji ti je B194...ja ga koristim trenutno i super je, ima ispravljene bugove što se tiče mikrofona i Vibera...jedini minus ROMa je što nema nikakvu aplikaciju za budilicu, al to se lako ispravi...možeš samo u zipan ROM puknuti u system/app/ folder originalnu Huawei aplkaciju za budilicu ili skinuti neku s marketa...imaš i ugrađeni napredni ekvilajzer (ViPER4Android), tj. više poput drivera za zvučnu i ako se malo poigraš s tim možeš dobiti odlične rezultate što se tiče zvuka...meni se osobno čini da je mobitel glasniji nego prije
ROM: http://www.htcmania.com/showthread.php?t=637317
Originalna budilica:  https://www.dropbox.com/sh/kcrj2yo45hsph0o/KV0d05S5sN/app

15 godina
Huawei Y300

Pozdrav svima,

imam jedan problem s navedenim mobitelom,prebacio sam preko bluetootha muziku i pokušao sam postaviti "ringtone" i za neke stvari mi javlja "sorry, falied to play file". Navedenu poruku javlja za neke pjesme i muziku. Datoteke su u mp3 formatu, smanjio sam bitrate, ali opet isto. Inače normalno rade kada ih slušam. Pobao sam prebacti muziku na telefonsku memoriju, ali ništa. Uređaj sam uzeo u bonbon ponudi, i ima original rom. Nije rootan. Jako sam zadovoljan sa mobitelom, prije sam imao Htc Wilfire s i tamo su iste datoteke normalno radile. Ako netko zna riješenje, zamolio bih pomoć i kako ugasiti "Huawei unlock vibration" te da li se može isključiti punjenje preko usb-a kada je uključen na pc? Hvala Vam unaprijed.

-Arroyo settler-
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.9.2013 13:45 (Xenomorph).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Huawei Y300

Imam Huawei Y300 nešto više od dva mjeseca i odlično me služi, osim u dvije stvari. Prva je što nekad kad otvorim galeriju slika, ne prikažu mi se svi folderi i čak unutar jednog foldera ne mogu otvoriti sve slike (bez obzira što sam dan prije mogla). No, to mi ne predstavlja toliki problem, za razliku od druge stvari. Naime, danas mi se baterija ispraznila i mobitel se isključio i otkad sam ga stavila puniti, ne očitava mi sd karticu (pa samim time ni svu glazbu, što mi je problem). Nekoliko sam ju puta izvadila i opet vratila i ništa. Kad odem u opcije i kliknem na uključivanje sd kartice (u pohranjivanju), ništa se ne dogodi i i dalje mi je pod zadano mjesto pohranjivanja opcija samo interna pohrana. Ako netko ima savjet, pogotovo za sd karticu, bila bih vrlo zahvalna. U međuvremenu ću nastojat dobit službu za korisnike.

0 0 hvala 0
14 godina
Huawei Y300

Ekipa ajd ko ima G300 i Y300 neku recenziju da nabaci nešto ukratko,moji su naručili Y300 a ja imam G300 pa ću ja uzet taj Y300 pa me zanimaju razlike.

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Kome treba 10$ popusta na Banggdod neka se javi na PP.
12 godina
neaktivan
Huawei Y300

ne isplati se prelazit(po mom mišljenju)

Nema 'leba bez motike,okopavam narkotike :)///Svi smo mi Mentalist///
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
kivic15 kaže...

Kako ne, dvojezgreni procesor i noviji OS

Kome treba 10$ popusta na Banggdod neka se javi na PP.
12 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
kivic15 kaže...

Kako ne, dvojezgreni procesor i noviji OS

ovisi za što bi ga koristio...

Nema 'leba bez motike,okopavam narkotike :)///Svi smo mi Mentalist///
12 godina
neaktivan
kruskar kaže...

Ekipa ajd ko ima G300 i Y300 neku recenziju da nabaci nešto ukratko,moji su naručili Y300 a ja imam G300 pa ću ja uzet taj Y300 pa me zanimaju razlike.

Imao oba. G300 zadovoljava najosnovnije potrebe( mada je i to ponekad upitno) i najbolje radi na stock GB romu, puno sam eksperimentira i bez obzira na to šta custom ics baca 1.5k-2k više na Antutu benchmarku GB je bolji za korištenje i nema tolikog laga. y300 je neosporivo bolji i brži, štoviše ima emotion ui te je solidno optimiziran, baterija traje dulje u odnosu na g300, ima prednju kameru, a stražnja očekivano, bolja od g300. Jedina mu je mana što nema 1gb rama inače bi bio puno bolji. U tvom slučaju mislim da ako se prebaciš nećeš osjetit neku razliku i neće ti se baš isplatit, nije baš velik skok, bolje ušparat 900kunića {#}

13 godina
kruskar kaže...

Jedina razlika je Dual core vs Single core cpu. Sve ostalo je 98% isto.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
lavisa kaže...
kruskar kaže...

Imao oba. G300 zadovoljava najosnovnije potrebe( mada je i to ponekad upitno) i najbolje radi na stock GB romu, puno sam eksperimentira i bez obzira na to šta custom ics baca 1.5k-2k više na Antutu benchmarku GB je bolji za korištenje i nema tolikog laga. y300 je neosporivo bolji i brži, štoviše ima emotion ui te je solidno optimiziran, baterija traje dulje u odnosu na g300, ima prednju kameru, a stražnja očekivano, bolja od g300. Jedina mu je mana što nema 1gb rama inače bi bio puno bolji. U tvom slučaju mislim da ako se prebaciš nećeš osjetit neku razliku i neće ti se baš isplatit, nije baš velik skok, bolje ušparat 900kunića {#}

Ovo je za 1kn telefon a nemaju baš neku ponudu u t-mobile jer to ide na pretplatu od oca a on ima nižu pretplatu a hoće moj huawei svidio mu se pa će on uzet mog a ja Y300.Ja čekam iduću godinu onda ću vidjeti kakva će bit ponuda u 8mom mj jer onda mogu uzet puno bolji mobitel za 1 ili 198kn.

13 godina
Huawei Y300

Dosadio stock rom, previse zauzima memorije i naravno nakon nekog vremena uspori telefon jer je android sam po sebi takav. Odoh u vode custom Rom-ova pa da vidimo sta ima tamo :)

FusionX b194  stavljamo za par minuta (: stavljam koji screenshot ubrzo!

Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
Huawei Y300

Prije promjene originalnog tzv STOCK ROM-a, preporucujem da se skine Titanium Backup i da se uradi backup, pa ako se zezne stvar da se moze vratiti na staro, da se ne gubi garancija itd.

{#} verzija se moze naci svuda.

Prije svega skinuti ROOT tools sa

http://www.multiupload.nl/Z2CL5EO4M3

i extract sve u jedan folder (preporucljivo na desktop, u daljnjem tekstu GLAVNI FOLDER), tu se nalaze drajveri za telefon, root tools, unlock bootloader itd.

1. Otkljucati Bootloader

telefon je zakljucan te nam treba 16-to cifreni broj koji dobijete sa huawei sajta, link ispod

http://www.huaweidevice.com/worldwide/servicePolicy.do?method=toApplyUnlock

Fino odete na link iznad, ukucate podatke i za par sati dobijete mail od Huawei sa 16-to cifrenim brojem koji ce vam trebati u daljnjem procesu.

Pomoc u vezi popunjavanja tabele na linku iznad:
S/N broj se nalazi na telefonu, kad skinete bateriju.

Product ID: ukucajte na telefonu *#*#1357946#*#*

IMEI se nalazi na telefonu ispod baterije, ili ukucajte *#06#a imate broj i u Settings/About phone/Status

Kad dobijete broj idemo

Settings/Developer Options/USB Debugging upalimo.

U opcijama ugasimo Fast Boot.

Iz glavnog foldera MobilePhoneDrivers koji smo skinuli sa linka na pocetku instaliramo drajvere za telefon.

Gasimo telefon i izvadimo bateriju na 5-10 sekundi. 

Vracamo bateriju i drzimo VOLUME DOWN i taster za paljenje telefona zajedno! Drzimo 10-15 sekundi dok telefon ne "zaledi" na pocetnoj animaciji.

Spojimo telefon sa PC preko USB kabla.

Iz glavnog foldera UnlockTools, pokrecemo check_bootloader.bat koji ce nam pokazati da nas telefon je zakljucan i treba se otkljucati.

Iz glavnog foldera UnlockTools, pokrecemo unlock_bootloader.bat, trazi nam 16-to cifreni broj koji smo dobili preko Huawei sajta.
Ukucamo broj, potvrdimo dva puta.
Telefon ce se resetovati, resetovati sve na fabricka podesavanja, izbrisati cache itd. 

I telefon je otkljucan.

2. Instaliranje TWRP 2.5 Recovery

Gasimo telefon, vadimo bateriju na 5-10 sekundi.

Vracamo bateriju i drzimo VOLUME DOWN i taster za paljenje telefona zajedno! Drzimo 10-15 sekundi dok telefon ne "zaledi" na pocetnoj animaciji.

Spojimo telefon sa PC preko USB kabla.

Iz glavnog foldera UnlockTools, pokrecemo flash_recovery.bat, potvrdimo.

Kad zavrsi telefon ce se resetovati.

3. Root

Iz glavnog foldera, otvaramo folder SuperSU, kopiramo zip file SuperSU-1.25-ROOT i stavljamo na SD karticu od telefona.

Ugasimo Fast boot u opcijama.

Gasimo telefon.

Palimo telefon i drzimo VOLUME UP i taster za paljenje telefona zajedno dok telefon ne udje u Recovery mode.

Team Win Recovery Project v2.5.0.1 se otvara. Biramo opciju Install. Otvara se tzv Explorer fajlova sa SD kartice, biramo file SuperSU-1.25-ROOT.zip i pokrecemo!

Swipe to confirm flash.

Kad zavrsi, biramo opciju Reboot System.
Telefon je ROOT-ovan.

4. Instaliranje Custom i STOCK ROM-a

Na linku ispod imate oficijalu Huawei STOCK ROM, kad sve zabrljate na kraju se vratite ovamo.

http://www.huaweidevice.com/worldwide/downloadCenter.do?method=toDownloadFile&flay=software&softid=NDcxNDI=

HARD install, takozvani FORCE install.
Skinete ROM sa linka izad.

Extract uradite, dobijete folder u kome se nalazi jedan PDF sa upustvom kako instalirati (na engleskom) i folder dload u kome se nalazi jedan file UPDATE.APP 

Stavljate folder dload na karticu, tako da kad otvarate taj folder on se nalazi na pocetku tipa F:\dload (s tim da vam  "F" moze biti i "Z" sto se mene tice, stvar je do vaseg sistema, samo je bitno da bude na "pocetku" kartice da nije u nekom folderu ili sta vec)

Ugasite telefon, drzite VOLUME UP+VOLUME DOWN+taster za paljenje telefona dok ne pocne setup.

Kad zavrsi imate STOCK ROM instaliran i sve pobrisano sa telefona.
Ako je prethodno telefon ROOT-ovan i instaliran Custom RecoveryROOT je izbrisan i Custom Recovery .

SVE SE BRISE SA TELEFONA I VRACA NA FABRICKE POSTAVKE.

Ovu metodu zaboravite ne radi na nasem telefonu, sta kako zasto nisam skontao i ne interesuje me nasao sam dosta laksi nacin.

Za pocetak skinete 

https://docs.google.com/file/d/0B8KpAhOMHuo_ZEJaVGhwZ0tWdHc/edit

Kad skinete, extraktujte u neki folder na desktopu.

Spojite telefon preko USB kabla.
Sve prebacite u TWRP>BACKUP folder.

Ugasimo Fast boot u opcijama.

Gasimo telefon.

Palimo telefon i drzimo VOLUME UP i taster za paljenje telefona zajedno dok telefon ne udje u Recovery mode.

Team Win Recovery Project v2.5.0.1 se otvara.

Idemo opcija BACKUP i potvrdimo.

STOCK ROM instaliran.

Kod instaliranja CUSTOM ROM, skinete odredjeni CUSTOM ROM i stavite na SD karticu.

Gasimo telefon.

Palimo telefon i drzimo VOLUME UP i taster za paljenje telefona zajedno dok telefon ne udje u Recovery mode.

U Recovery, radimo Factory reset, wipe(Dalvik Cache, Cache, Cust, System data, Internal SDcard) idemo na Install, biramo CUSTOM ROM koji se nalazi tamo gdje smo ga prethodno stavili. Pokrecemo instalaciju. 
Reboot.

To je to. Instaliran vam je Custom Rom. 

Ja sam sve pisao korak po korak, nista nije preskoceno. Ako ima kakvih pitanja, slobodno pitajte tu smo da pomazemo jedni drugima.

Par rezultata Antutu bencha:

Stock rom sa par aplikacija

7436 mark

RAM 180MB Free.

Linkovi za CUSTOM ROM-ove koje sam testirao:

Kod:https://mega.co.nz/#!F8FX3KoJ!E8mKaDMsgVgxu3h6bRG2WHcWT5FqEGT5N2EI72oPUAM

Kod:https://mega.co.nz/#!9lEnWC7S!Mj0h83g82Wmqt24szvxqSQKVZtltu1OF40usfeBo7EY

Kod:https://mega.co.nz/#!hxEijDpD!KnIgKwWDdYk5vjHlVa0A8FfAPlISScT3TKKnVR2kgsk

Kod:https://mega.co.nz/#!It8k0RyB!N54RhlnNvJ-vcR8T_MTtq2SnazdfUifJhqLANvgnhJg

Kod:https://mega.co.nz/#!gIBgUIwT!Wu3omnBROjCgaDiit8gpxTa9Tu5s2wWEwQww39SGMZ8

Super ako hoce neko malo drugacije, pa kome se igra izvolite.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.9.2013 12:00 (chaselol).
Moj PC  
9 0 hvala 7
15 godina
neaktivan
Huawei Y300

danas sam kontaktirao agram servis, nakon 20tak dana provedenog na servisu, po treci put dobivam novi uredjaj... treca sreca... nadam se da ce biti tako....

[Huawei Y300] [Android 4.1. Jelly Bean]

0 0 hvala 0
13 godina
Huawei Y300

Ima li koji dobar Custom ROM, nema CM...

very enraged dude.

0 0 hvala 0
15 godina
Giselle kaže...

Imam Huawei Y300 nešto više od dva mjeseca i odlično me služi, osim u dvije stvari. Prva je što nekad kad otvorim galeriju slika, ne prikažu mi se svi folderi i čak unutar jednog foldera ne mogu otvoriti sve slike (bez obzira što sam dan prije mogla). No, to mi ne predstavlja toliki problem, za razliku od druge stvari. Naime, danas mi se baterija ispraznila i mobitel se isključio i otkad sam ga stavila puniti, ne očitava mi sd karticu (pa samim time ni svu glazbu, što mi je problem). Nekoliko sam ju puta izvadila i opet vratila i ništa. Kad odem u opcije i kliknem na uključivanje sd kartice (u pohranjivanju), ništa se ne dogodi i i dalje mi je pod zadano mjesto pohranjivanja opcija samo interna pohrana. Ako netko ima savjet, pogotovo za sd karticu, bila bih vrlo zahvalna. U međuvremenu ću nastojat dobit službu za korisnike.

Ni meni ju nece primit sad vec dan jedan. Pocelo mi se dogadat ja mislim kad sam ukljucio usb debugging. 

12 godina
neaktivan
Huawei Y300

@chaselol 

Ima neki kernel da se moze OC na 1.2gHz? Vidio sam da postoji al ne mogu nigdje nać link. 
Stock ROM zasad ostaje na snazi :D 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
lavisa kaže...

@chaselol 

Ima neki kernel da se moze OC na 1.2gHz? Vidio sam da postoji al ne mogu nigdje nać link. 

Znas kako ja sam ga cackao sto se tice overclocka dosta, dogurao sam do 1.4ghz i kad sam uradio par testova i neke igre, razlika je premalena bila. Ponajvise sto telefon nema puno RAM-a, pa mu je to usko grlo realno. Imao sam negdje ali sam sve pobrisao, ako nadjem sta stavicu link na velikom post-u.

Zasad, stock rom je zakon, danas cu upload screenshote od par testova razlicitih ROM-ova, i cudno stock se najbolji pokazao svaki put. Zaista neobicno.

14 godina
chaselol kaže...
lavisa kaže...

@chaselol 

Znas kako ja sam ga cackao sto se tice overclocka dosta, dogurao sam do 1.4ghz i kad sam uradio par testova i neke igre, razlika je premalena bila. Ponajvise sto telefon nema puno RAM-a, pa mu je to usko grlo realno. Imao sam negdje ali sam sve pobrisao, ako nadjem sta stavicu link na velikom post-u.

Zasad, stock rom je zakon, danas cu upload screenshote od par testova razlicitih ROM-ova, i cudno stock se najbolji pokazao svaki put. Zaista neobicno.

Meni je moj Y300 danas stigao,radi savršeno za sada i baterija mi nije ni 1730 ni 1950 nego je 2020 mAh :D

EDIT

Pokrenuta facebook aplikacija,messenger,par widgeta i ostale gluposti i 118mb rama slobodno na stock romu.Evo i SS i nedaje mi punih 512mb rama nego 300 i nešto,bilo bi dobro da ima makar 768mb rama taj telefon,no i ovako super radi više napišem kroz par dana,aktivan sam i s G300 po pitanju romova,za koji dan ću i na Y300 počet s romovima pa vidjeti koji je najbolji.

EDIT2

Evo par slika usporedbe Y300 i G300,G300 mi je dosta izlizan no nema veze bitno da je ekran u odličnom stanju.Dali ste i vi dobili slušalice uz Y300? Mislim nije pisalo da idu i one u paketu no ja sam ih našao,mogli su staviti kvalitetnije slušalice(one s gumicama).

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.9.2013 19:54 (kruskar).
12 godina
neaktivan

Mislim da je najveci problem kod ovog moba taj sta je rezolucija dosta velika s obzirom na grafiku koja ga pokrece (adreno 203).

13 godina
Huawei Y300

imam jedan problem. instalirao sam dead trigger na mobitel i sve super radi ali kad izađem iz igrice nestane mi ikona sa površine. instalirao sam ga 3 puta i svaki put je isto uđem u igru, odigram par misija, izađem i ikona nestane. u čem je problem? inače mi se to do sada nije dogodilo ni s jednom aplikacijom ili igrom osim ove

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Huawei Y300

Mene zanima ima li uopce smisla rootat uredjaj kad svi tvrdite da se mob najbolje ponasa na stock romu? Hvala unaprijed!

[Huawei Y300] [Android 4.1. Jelly Bean]
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.9.2013 13:37 (djdino0402).

0 0 hvala 0
14 godina
djdino0402 kaže...

Mene zanima ima li uopce smisla rootat uredjaj kad svi tvrdite da se mob najbolje ponasa na stock romu? Hvala unaprijed!

Po mom mišljenju nema.

13 godina
djdino0402 kaže...

Ljudi imaju pogresno misljenje o ROOT opciji. To bukvalno kad uradis, recimo da si instalirao novu aplikaciju koja ti dozvoljava sve mogucnosti telefona. Pod tim se podrazumijeva, jaca baterija, mogucnost overclockinga(isplat se u nekim igrama i aplikacijama), mogucnost koristenja SVIH aplikacija za telefon i jos toga. Sad, na tebi je da izaberes. Ja sam vratio stock rom, root i telefon radi ko singerica. 

14 godina
Huawei Y300

pozz,rootao sam mob neki dan i skuzim sad da mi je zvuk uzasno slab,ne znam da li je to od roota ili cega ali cuje se pun k slabo. Znaci samo je rootan i na stock romu. Je li netko imao taj problem i da,ako je zvucnik krepao kako da vratim na tvornicke postavke radi garancije?Hvala

nine

0 0 hvala 0
14 godina
Huawei Y300

veliki problem.IPak se vracam na offical rom,skinuo sam ga sa stranice,razipo o stavio na stranicu.Pokrenem instalaciju putem power * -,krene ali na drugom koraku izbaci failed svaki put.Zna li netko kako rijesit jer nemam telefon i hitno mi je

nine

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice