Huawei Y300

poruka: 1.538
|
čitano: 523.179
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Huawei Y300

Još jedno noob pitanjce,ako ga uzmem u T-mobileu nakon otkljucavanja jel mogu maknut sve njihove logoove,muzikice i programe jer sam pomalo alergican na njih,gledao sam mob u Tcentru i nisam primjetio da ima njihov logo na maski.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Huawei Y300
evang kaže...

Još jedno noob pitanjce,ako ga uzmem u T-mobileu nakon otkljucavanja jel mogu maknut sve njihove logoove,muzikice i programe jer sam pomalo alergican na njih,gledao sam mob u Tcentru i nisam primjetio da ima njihov logo na maski.

Otključavanje odnosno dekodiranje služi da možeš u mobitel stavljati druge kartice. Nema nikakve veze sa programima, logovima....

17 godina
neaktivan
Huawei Y300

Ste uzimali s oglasa ili  neke trgovine maske i folije?

našao sam na njuškalui samo jedn oglas, maska i 5 foila 60kn što je pretjerano skupo obzirom da na ebayu to dobijem za 20kn, samo ću čekat 3 tjedna.

Svaka preporuka dobrodošla

[Sony Xperia U ST25i][Stock Gingerbread 2.3.7] {Bonbon}

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
@evang
ako zelis maknit t com logo.itd treba ti unlock bootloaders i custom recovery za ubacivanje drugog roma... bez tcom bloatwarea
LoL West : KeiichiAssassin ; Nordic: ExpNinja
17 godina
neaktivan
Huawei Y300

nije bila fora da se fleša firmware s  huaweijevog websajta pa postane generic, a ne t mobile branded?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Zoran kaže...

Ste uzimali s oglasa ili  neke trgovine maske i folije?

našao sam na njuškalui samo jedn oglas, maska i 5 foila 60kn što je pretjerano skupo obzirom da na ebayu to dobijem za 20kn, samo ću čekat 3 tjedna.

Svaka preporuka dobrodošla

http://www.ebay.com/sch/Cell-Phone-Accessories-/9394/i.html?_from=R40&_nkw=huawei+y300&rt=nc&_dmd=2&LH_BIN=1

16 godina
neaktivan
Keiichi kaže...
@evang
ako zelis maknit t com logo.itd treba ti unlock bootloaders i custom recovery za ubacivanje drugog roma... bez tcom bloatwarea

možeš dat neki link na tutorijal pošto i ja to želim napravit?

Atomska bubamara | edomovina.blog.hr
17 godina
neaktivan
@zoran

da ima i to, ali mislim da moras preko nekog alata mjenjat imei itd ...u biti komplikacije :) ne znam tocno proces i rizike, ali imas na xda o tome
LoL West : KeiichiAssassin ; Nordic: ExpNinja
12 godina
neaktivan
mfire kaže...
briferboy kaže...
Desio mi se sledeci problem. Kada pizovem nekog ili neko mene. Nakon prekida poziva, meni i dalje na ekranu stoji taj poziv kao aktivan. Ne pomaze nista se reboot. Probao sam 3 custom roma svaki put je isto. Ima li ko resenje.

nije to nikakav problem sa hardverom, to ti je baseband se poremetio flesajuc romove, kinesko vs europsko trziste, zna se desit, flesaj ovo i trebalo bi biti u redu... ;)

https://www.dropbox.com/s/qon511nu4epl8c0/Baseband-lewa.zip

a ako slucajno ne bude sve ok, onda flesaj ovaj ponovno, nemre NEradit ! :D

https://www.dropbox.com/s/whxg0lql7wvf1fn/Baseband-eur.zip

zivio !

imaš gajbu pive od mene, 

haha, još sam morao zvati prodajno mesto da ne šalju mob na servis, mada sumnjam i da bi uzeli jer je custom rom, 

kaže lik a zašto ga podižete, rekoh zato što neću da vi popravljate, hahaha

hvala još jednom, uspust, ubacio sam optimusDay rom, neki novi, 4.1.1 je andorid, malo ću se zezat sa njim....

pozz svima

Current Device:HUAWEI Ascend Y300 Bootloader unlocked and rooted TWRP:LEWA Custom ROM: Pandora 2.1
17 godina
neaktivan
Huawei Y300

Pridružujem se ponosnim vlasnicima!

0 0 hvala 0
13 godina
Zoran kaže...

Znam da si imao (ili još imaš) Xperiu U, pa bi li mogao u kratkim crtama usporediti s njom Huawei Y300? Ima li kod njega zastajkivanja kao kod Xperie na ICS-u ili radi glatko?

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
17 godina
neaktivan
assassin.st kaže...
Zoran kaže...

Znam da si imao (ili još imaš) Xperiu U, pa bi li mogao u kratkim crtama usporediti s njom Huawei Y300? Ima li kod njega zastajkivanja kao kod Xperie na ICS-u ili radi glatko?

Ej, nisam ga još upogonio na poslu sam. Napišem par rječi kad ga izrondam.  Nadam se da se nisam zeznio jer Xperia na ICSu se stvarno kriminalno ponaša. Budemo vidjeli!

edit: reć ću samo da google play store LETI za razliku od playstorea na SXU gdje sam ko manijak stiskao install da krene

edit2: i ovako na prvu, dok sam sve poinstalirao i izkonfigurirao sve je išlo milina. jedini problem je nedostatak memorije koji rezultira redrawom, ali ni blizu onoga koji je pravila xperia u.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.6.2013 17:28 (Zoran).
16 godina
neaktivan
briferboy kaže...
mfire kaže...
briferboy kaže...
Desio mi se sledeci problem. Kada pizovem nekog ili neko mene. Nakon prekida poziva, meni i dalje na ekranu stoji taj poziv kao aktivan. Ne pomaze nista se reboot. Probao sam 3 custom roma svaki put je isto. Ima li ko resenje.

nije to nikakav problem sa hardverom, to ti je baseband se poremetio flesajuc romove, kinesko vs europsko trziste, zna se desit, flesaj ovo i trebalo bi biti u redu... ;)

https://www.dropbox.com/s/qon511nu4epl8c0/Baseband-lewa.zip

a ako slucajno ne bude sve ok, onda flesaj ovaj ponovno, nemre NEradit ! :D

https://www.dropbox.com/s/whxg0lql7wvf1fn/Baseband-eur.zip

zivio !

imaš gajbu pive od mene

haha, još sam morao zvati prodajno mesto da ne šalju mob na servis, mada sumnjam i da bi uzeli jer je custom rom, 

kaže lik a zašto ga podižete, rekoh zato što neću da vi popravljate, hahaha

hvala još jednom, uspust, ubacio sam optimusDay rom, neki novi, 4.1.1 je andorid, malo ću se zezat sa njim....

pozz svima

u najmanju ruku, sretan sam kolko i ti ! :D

17 godina
neaktivan
Huawei Y300

Isse pa ja koristim chrome :D na xperiji je to bilo nemoguće :D

Edit: evo malo usporedbe. pretohdnog SXU s HY300

Kvaliteta izrade je na strani Sonya ovaj puta. Je da se i sony ne može pohvaliti ne znam čime, ali barem ja ta plastika, iako izgledala ko plastelin bila na dodir čvršča.

Displej - tu je sony gazda i tu nema rasprave. Huawei ima iznimno dobar ekran, ne znam ni sam jel IPS u pitanju ili šta, jer kutija kaže jedno, internet drugo, ali da je sony "more vivid" stoji. Naravno huawei nije nikako za baciti, ima sasvim super (ne pristojan, super!) displej, nije muljav i nije zrnat, slike stvarno super izgledaju.

Ista stvar i s kamerom. Doduše nisam još probo huawei po normalnom dnevno svjetlu, slikao sam psa u zamračenoj sobi i tu se itekako osjeti pristunost blica. Sv e je bilo na auto. Kad nađem vremena se igrat s tim budem. Xperija je tu bila prednosti jer je imala blic za red eye reduction koji je kolko tolko prigušivao taj blic i izgledalo je malko "prirodnije". Ruku na srce ni xperija nije bog zna kakve slike pravila u mraku, a obzirom da mi kamera nije priotitet u mobitelu, pravo me briga kako će slikat. Da mi je do slikanja uzeo bi si fotoaparat, ne mobitel.

Ja općenito volim sonyeve kamere i stvar je tu i pomalo subjektivna.

I još jedan generalni obzir, kad vadim punjač imam osjećaj da ću pola mobitela isčupat van kolko čvrsto drži. Prednost ili mana odlučite sami. Vjerovatno će se i to s vremenom izlizat. Stavi vadi. Ko i ženska što se raširi. :D

Nego da pređemo na samu funkcionalnost telefona.

UI - na pravu mi je UI bio kul. Problem nastade kad sam si malo posložio foldere u očekivanu da će se ikone same od sebe povuć na prazna mjesta - a nisu. Imao sam 3 homescreena i na svakom 15 -17 ikona umjesto na 2 homescreena da sve stanu. 3 min posla i poredao sam ih sam. UI će vjerovatno biti zamjenjen nekim vulgaris stock android launcherom. Holo ili tako šta. nadam se samo da će weather widget raditi na svim lančerima, ne samo stock, dok je kod xperije, njihovi widgeti šljakaju samo s stock home.

minorna stvar, osobna preferensa, kak oćete, no big deal.

BRZINA - dakle telefon je procesorski slabiji, ram isti - uzmemo li SXU na ICSu i huawei - huawei ju tu sastavlja s zemljom (SXU super radi s GBem, ali s ICSom je stvar kriminalna) nemam laga, konačno mogu koristiti google chrome, ne trza mi ništa, iako se pojavljuje redraw homescreena, ali taj redraw nije ni uopča šta je radila xperija. Ono je bila katastrofa. Ovdje loada sve u sekundu i ne izje*e mi foldere koje sam složio abecednim redom.

-ne igram igre pa to nemogu komentirati. Ako imate nešto za preporučit a da n ije subway sufrfers ili temple run ili kopije toga, vičite jer bi htio neku igru za ubit vrijeme dok čekam kod doktora.

Da skratim priču SXU vs HY300 - kom je stalo da telefon krasno izgleda +bolji (ali manji) displej i (uvjetno rečeno) bolju kameru, i da piše sony nek kupi SXU. Kom je stalo da telefon radi kako treba i ne otvara Phone aplikaciju pola minute - nek kupi HY300.

U svakom slučaju nije mi ni trunke žao što sam prodao SXU i prešao na HY300 i toplo bi ga preporučio svakom ko se davi s SXU u nadi da će jednog divno dana na XDA osvanuti potpuno funkcionalan JB room. Huawei štedi pri izradi, ali barem znaš da si dao 900kn za nešto što radi, a ne 1700 jer na njemu piše Sony.

toliko od mene, čitamo se poslje u istoj temi. :)

edit: Huawei u se kroz nedostatke može lako progledati kroz prste uzmemo li u obzir veličinu ekrana, verziju OS-a i cjenu. Tako da Sony, bar što se mene tiče u ovom slučaju gubi.

Još nešto što sam sam sebe sjetio; jako sam nahvalio i SXU prvi dan na ICSu pa je ispalo šta je ispalo. Nadam se da neće isto završiti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.6.2013 20:06 (Zoran).

3 0 hvala 1
15 godina
Bas i nije jako skupo jer bas gledam po ebayu neke kvalitetnije maske koje nisu samo plastika su od 3-5 dolara,a najjeftinije folije su oko 2 dolara.
A bolje i platit više i imati cijeli mobitel nego cekati mjesec dana da to dodje
13 godina
Huawei Y300

Y300 vs Xperia U

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4437&idPhone2=5386

Manje vise identicni telefoni, Sony ima najbolju kameru u svijetu mobilnih telefona tu nema diskusije.
Huawei ima kvalitetniju bateriju nekih 25% i kosta mnogo jeftinije negol Y300, ostalo je manje vise isto.

I da Huawei ima slot za karticu a Xperia nema (bar tako pise gore iznad)

Long story short, nisu iste kategorije telefona pa s tim uporedjivanje nije bas preporucljivo :P 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Huawei Y300

Da, nisu. Huawei je 25 puta bolji :D

Huawei Y300 user. Bonbon korisnik! :D

1 0 hvala 0
17 godina
Huawei Y300

Xperia U i Ascend Y300 su telefoni iste klase. Da biram između ta dva za istu cijenu, svakako bih prije uzeo Sony.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
191x7 kaže...

Xperia U i Ascend Y300 su telefoni iste klase. Da biram između ta dva za istu cijenu, svakako bih prije uzeo Sony.

Huawei kosta 150 evra, Sony 250 evra.

Nisu ista klasa. =)

Iako im je hardver identican, Sony uzima na cijeni nista vise. 

17 godina
chaselol kaže...
191x7 kaže...

Huawei kosta 150 evra, Sony 250 evra.

Nisu ista klasa. =)

Iako im je hardver identican, Sony uzima na cijeni nista vise. 

Cijena ne definira klasu, hardver i mogućnosti definiraju.

13 godina
191x7 kaže...

I onda bi se pokajao.

Evo meni u kući jedna Xperia U (sreća pa je ja ne koristim) i bez razmišljanja bih uzeo Ascend Y300 prije iako ga nisam vidio i nemam pojma kako "radi". Pa SGS radi bolje od Xperie na ICS-u, na GB bi se dalo raspravljati, ali Sonyjevi ICS romovi su koma.

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
17 godina
neaktivan
Huawei Y300

Nažalost hardverski SXU je jači telefon, bar prema procesoru, kameri i displeju. Sony je zeznio s ICSom i tu je za SXU bio kraj.

Šta će mi telefon kojem treba pola minute da otvorim phone app, ili super kamera kojoj treba 2 minute da fokusira nešto u mračnim uvjetima? Telefon kojem sam u više navrata vadio bateriju jer google mapse nije htio zatvoriti. Ma...

Ponavljam, GB je na njoj super, ali nisam dao 1700kn za outdated FW.

Nemoj ovo pretvoriti u jedan telefon vs. drugi. :D

btw: kad se maknu bloat aplikacije od t coma koje se daju uninstalirat postane poprilično generičan rom. (prešutimo li turn on i power down animaciju za koju bi bilo krasno da NEMA ZVUKA :D)

btw2: ima tko screen protectora za prodat/poklonit, da su nečem? Kupio sam danas i svi redom se zgužvali dok sam ih ljepio, ili se nisu dali zaljepit bez pola tone air bublesa. Katastrofa.

btw3: jel netko probao flešat onaj firmware s službene huawei stranice?

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.6.2013 18:17 (Zoran).

0 1 hvala 0
13 godina
Huawei Y300

trebam pomoć oko prebacivanja aplikacija na microsd karticu. skinuo sam app2sd, ali mi piše da ovaj uređaj ne podržava prebacivanje aplikacija na karticu... zanima me da li je netko uspio prebaciti aplikacije na karticu i sa kojim programom/aplikacijom. mobitel je na stock romu

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Zoran kaže...

Nažalost hardverski SXU je jači telefon, bar prema procesoru, kameri i displeju. Sony je zeznio s ICSom i tu je za SXU bio kraj.

Procesor je isti dual core 1ghz,sve pokrece bez ikakvih problema

Displey je vrhunski kod Y300 tako da ni ovo nema prednost, osim toga Y300 ima 5 fingers multi touch dok SXU 4 :P

Kamera jedina prednost, mada moje fotke su fenomenalne sto sam slikao.

Baterija jaca za 50%
Nedostatak slota za karticu je velikiu hardverski minus kod SXU tako da, a realno SXU je telefon star 17 mjeseci tako da u svoje vrijeme je bio odlican, danas se ne isplati kupovati.

Mislim da je to hm 2-1 za Huawei sto se tice hardverske snage. Lijep pozdrav.

Nego igrao sam se sa clockanjem procesora, dogurao sam do 1.3ghz, cisto reda radi da vidim kako ide. Telefon se da super clockati bez ikakvih problema, da baterija umire poslije i malo se vise grije tako da je totalno  bespotrebno. Da, jos uvijek nista ne trazi vise snage od 1ghz sto sam probao tako da nazad na stock brzinu =)

P.S. preporuka da skinete i instalirate Camera360 Ultimate sa marketa, program za fotkanje,  odlicno radi i sto se tice fokusiranja mozda cak i bolje od stock programa.

kristijan6 kaže...

trebam pomoć oko prebacivanja aplikacija na microsd karticu. skinuo sam app2sd, ali mi piše da ovaj uređaj ne podržava prebacivanje aplikacija na karticu... zanima me da li je netko uspio prebaciti aplikacije na karticu i sa kojim programom/aplikacijom. mobitel je na stock romu

Moras root uraditi prvo da bi mogao koristiti  app2sd.

I jos nesto za kraj, znam da sam obecao cist rom za nas telefon, ali upload mi je u banani jos uvijek tako da bi mi trebalo sigurno 2-3 dana uploada da stavim na net a od te ljubavi nema nista. Svima kojima smeta start up animacija ili neki zvuk, fino skinite oficijalni rom, otvorite ga nadjite folder gdje se nalazi taj zvuk/animacija. Izbrisete i cao. Problem izbrisan. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.7.2013 12:56 (chaselol).
17 godina
neaktivan
Huawei Y300

Neću se raspravljat, svako ima svoje mišljenje =)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kristijan6 kaže...

U postavkama telefona predpostavljam da se kao primarna memorija treba postaviti ona na kartici. Onda bi se po defoltu aplikacije moju to dopuštaju se instalirale na karticu.

12 godina
neaktivan
Zoran kaže...
kristijan6 kaže...

U postavkama telefona predpostavljam da se kao primarna memorija treba postaviti ona na kartici. Onda bi se po defoltu aplikacije moju to dopuštaju se instalirale na karticu.

ako ima rootan mob ili ako ga hoće rootat onda je zakon ext.na sd kartici i neka od aplikacija za prebacivanje, treba probati par da se vidi, jer neke prebacuju komplet sve na karticu..

evo link kako uraditi ext i swap,  

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1485470

preskočiti ovaj deo o a2sdgui aplikaciji jer ne znam da li radi na stock romovima, ali ima mnoštvo drugih aplikacija, 

Current Device:HUAWEI Ascend Y300 Bootloader unlocked and rooted TWRP:LEWA Custom ROM: Pandora 2.1
17 godina
neaktivan
Huawei Y300

Ovaj otvor pored kamere što sam mislio da je zvučnik a nije, što je? :D

edit: Očito da mi iz nekog razloga nije radio. Sviralo mi sve na earpiece. Sada sam restartirao  mob i radi. Svašta.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.7.2013 14:10 (Zoran).

0 0 hvala 0
17 godina
Huawei Y300

Dakle bez roota ne radi AppMgr III (nekadašnji App2sd) tj ne može se instalirati neke apliakcije na memorijsku karticu?

Nije da mi treba više od 1GB za aplikacije, no bilo bi korisno imati tu mogućnost bez da se gubi jamstvo na uređaj (rootanjem).

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Dakle bez roota ne radi AppMgr III (nekadašnji App2sd) tj ne može se instalirati neke apliakcije na memorijsku karticu?

Nije da mi treba više od 1GB za aplikacije, no bilo bi korisno imati tu mogućnost bez da se gubi jamstvo na uređaj (rootanjem).

mislim da ta radi, bez rotanja, instaliraj pa proveri koje sve opcije rade, ne košta te probati...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice