Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...

poruka: 3.104
|
čitano: 1.055.799
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...

ma da... zeznul sam se jer kad sam palil mob bil mi ovaj logo: http://www.antenazadar.hr/clanak/2012/11/ics-raste-gingerbread-prvi/ i pisalo je ICS

12 godina
neaktivan

evo samo da ti velim da sad radi,fala puno,al me zanima jel se to moze i kak zbriaat sa moba..,k moze aj mi napisi kak....FALA...

12 godina
neaktivan
lean&mean kaže...

Evo napravio sam Sonic Clean v18122012, znaci ista stvar kao i prije, samo sam dodao root, i updejtao sam GooglePlay.

Link: http://www.mediafire.com/download.php?qoouhtyrzu6nelf

Ako bude nekih problema vicite.

Pozdrav.

Instalirao sam na mobitel ovaj  ROM.

Posle toga sam instalirao npr. Facebook, ali on je i dalje instaliran na memoriji mobitela i ne daje mi opciju da premestim na SD karticu....ista stvar sa jos nekim aplikacijama.

Kako da premestim sve aplikacije na SD i one koje bih ubuduce instalirao?

Pre toga sam imao instaliran CyanogenMod prema uputima sa prve stanice i sve aplikacije su isle na SD karticu automatski.

Ali taj ROM mi se nije svideo.

12 godina
neaktivan

jel neko zna zakaj mi nece otic na takozvani BIOS?DRZIM SKUPA VOLUMEN + I POWER TIPKU I NIS SAM MI SE POKAZE LOGO HUAWEA.?? POMOC.HVALA

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
bbb1986 kaže...

jel neko zna zakaj mi nece otic na takozvani BIOS?DRZIM SKUPA VOLUMEN + I POWER TIPKU I NIS SAM MI SE POKAZE LOGO HUAWEA.?? POMOC.HVALA

Jesi pokušao ovo

Na mobitelu iskljucite fast boot, settings->application->fastboot
restartajte uređaj držite istovremeno stisnuto volume + i power tipke dok se pojavi recovery

Actually I don't remember being born, It must have happened during one of my black outs.
12 godina
neaktivan

evo sad sam probo i opet nis...sam mi stoji logo od huawea i opce se ne mice ...

12 godina
neaktivan

prijatelju prebrz si... stisneš volume up+power tipku i držiš tak dugo dok ne uđe u recovery, a prije toga izvadiš bateriju na 10-15sec

ti si vjerojatno stisnul oboje i kak je zavibriral si pustil... drži tak dugo dok ne ode u recovery...

recovery brišeš sa hard resetom ilitiga instalacijom stock roma

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

evo uspio sam, al me sad zanima kak da instaliram rom...?moses mi objasnit :D

13 godina
neaktivan

pozdrav ljudi

ovako, imam problem sa vraćanjem podataka...

promijenio sam ROM, sada sam na CyanogenMod 7.2.0. by Spira (Skinuto sa u8650.ru )

ROM je za sada predobar, brz, stabilan... al imam problem za ubacit SMS poruke, kontake, alarme i sve zivo sto sam imao na prijasnjem...

na tom proslom (Fundowsky 4.1.1.) sam backup napravio sa Huawei AllBackup softverom, na ovom Cyanu taj program nikako ne uspijevam instalirat, probao sam 3 verzije i nikako nece... trebao bi mi pod hitno neki slicni program da mogu povratit podatke.... probao sam jedno 10ak sa PlayStorea al svi su za 0....

backup file je u .zip ekstenziji i unutra su .db fileovi...

pomozite ako netko ima ideju!

thx!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Jel ima kakav dobra laucher za skinut,ak ima može link {#}

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Znaci napravil sam custom ROM, i sad skinm si igricu i pise mi da nemam mjesta,makar imam jos slobodno 855 mb...jel zna neko cem je problem...? HITNOOO!!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Fundowsky v4 clean pomoć

Pozz ljudi,

kao prvo se želim zahvaliti svima koji su složili ovako lijepu temu i dali puno savjeta ovdje. Puno mi je pomoglo i prema uputama sam rootao mob i stavio custom ROM ali sam sada zapeo i molim pomoć.

Dosad sam imao Fundowsky v3 TURBO, a sad sam taj mobitel dao supruzi na korištenje. Prije par dana sam na v3 TURBO stavio v4 clean i tu je sve bilo OK. Danas je supruzi aktivirana nova kartica (mijenjali operatera) pa sam stavio unutra. Želio sam odjaviti račun gmaila koji sam ja dosad koristio pa sam dobio uputu da to mogu napraviti u nešto kao postavke-privatnost-vraćanje na tvorničko stanje i to sam učinio misleći da to samo briše korisničke podatke. No, nakon toga kod restarta izgubila se animacija kako se Fundowsky dizao pa sad samo piše ANDROID. Drugo, izgubio sam gtalk i nikako da ga nađem mešu aplikacijama. Ostale aplikacije koje sam koristio su tu (exDialer, exContacts i ostalo...). I treće, prije sam kada sam 'otvorio' gornji tab imao one prekidače kojima sam nabrzinu mogao uključiti/isključiti podatkovnu vezu, wireless, GPS i ostalo. E toga sad nema...

Molim pomoć gdje sam zeznuo i kako to sad opet vratiti.

U međuvremenu ću ja malo eksperimentirati i probati ponovni reinstall custom ROMa. Inače svake pohvale Fundowskom na ROMu!

EDIT:

Reinstall sa SD kartice riješio prekidače, Fundowsky animaciju i tipkovnicu (to sam prije zaboravio napisati), ostalo samo vratiti gTalk. Pomoć dobrodošla...

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.1.2013 20:10 (tfrlin).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ja ako nemam gtalk u ROM-u, a i inače, uvijek stavljam IM+ pro aplikaciju

jer preko nje povežem sve messengere koje koristim dnevno (gtalk i skype)

ne znam da li ti to odgovara

možda se gtalk vrati tako da flešaš verziju GAPPS-a koji odgovara tome ROM-u

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
pekki kaže...

Znači, ako dobro razumijem to je do Fundowskog ROMa? Ako on nije stavio gTalk u ROM onda ga nema... Nisam znao, a evo sada naučio. Kako da flešam GAPPS? Tj kako da znam koji GAPPS odgovara tom ROMu?

Hvala na pomoći dosad, molim još ovih par info tako da to konačno riješim.

Ovo sa IM+ neznam, ni sam nisam nikad koristil a neznam da li će to supruga moći/znati... gTalk mi je dosad bio čisto dovoljan jer koristimo samo gmail, pa da se može poslati poruka...

12 godina
neaktivan
tfrlin kaže...
pekki kaže...

Znači, ako dobro razumijem to je do Fundowskog ROMa? Ako on nije stavio gTalk u ROM onda ga nema... Nisam znao, a evo sada naučio. Kako da flešam GAPPS? Tj kako da znam koji GAPPS odgovara tom ROMu?

Hvala na pomoći dosad, molim još ovih par info tako da to konačno riješim.

Ovo sa IM+ neznam, ni sam nisam nikad koristil a neznam da li će to supruga moći/znati... gTalk mi je dosad bio čisto dovoljan jer koristimo samo gmail, pa da se može poslati poruka...

tako je, ako on nije stavio - nema ga :D

kad imaš cyanogenmod, nije problem vratit GAPPS odavde: http://goo.im/gapps

ja sam na jednu verziju koja nije imala gtalk stavljao onu pod brojem 20110828 

da li će ovo raditi ako flešaš na fundowskog...ne znam, stvarno to nisam nikad probao, ako ti se da eksperimentirati, go for it

ali zbilja, probaj stavit taj IM+, sučelje je skroz jednostavno...dakle, u aplikaciji te pita koje accounte želiš na tome. odabereš gtalk, uneseš username i password i to je to. 

17 godina
neaktivan

Da to su zadnji gaaps za gb, mislim da poslije toga niti nema flashable zip, osim ako netko nije napravio sam. A možeš napravit i ovo: skini taj .zip otvori ga na kompu, nađi gtalk unutra, prebaci ga mob, root explorerom prebaci u system/apps i stavi permisssion rw-r-r i rebootaj mob. Trbao bi dobit gtalk

Basically any Mac is now an overrated/overpriced PC...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dark_wizz kaže...

Da to su zadnji gaaps za gb, mislim da poslije toga niti nema flashable zip, osim ako netko nije napravio sam. A možeš napravit i ovo: skini taj .zip otvori ga na kompu, nađi gtalk unutra, prebaci ga mob, root explorerom prebaci u system/apps i stavi permisssion rw-r-r i rebootaj mob. Trbao bi dobit gtalk

Znači da skinem GAPPS s onog linka koji je pekki dao i instaliram. Ovo drugo kaj si mi predložio je možda malo prekomplicirano za mene, na Androidu sam još uvijek noob {#} a samo za ovo mi se neda kompplicirati da ne syebem još nekaj nepotrebno. Radije ći ići linijom manjeg otpora...

Ako sam dobro razumio za instalaciju GAPPS je bitno da je za GB verziju... nebitno na koji ROM ide?

Hvala obojici na pomoći, isprobam pa javim rezultate.

EDIT

Instalirao taj zadnji GAPPS za GB ali nije OK. Sad mi mob javlja da je aplikacija Gmail neočekivano zaustavljen (proces com.google.android.gm) i nemogu pokrenuti Gmail. Više štete nego koristi tom instalacijom. Kako sad uninstallati taj GAPPS zip da se vratim na staro stanje?

EDIT 2

Htio sam skinuti neki backup program da mogu reinstalirati ROM i probati na tvoj način ubaciti gTalk ali primjećujem da je nestao Google Play...

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.1.2013 21:19 (tfrlin).
17 godina
neaktivan
tfrlin kaže...
EDIT

Instalirao taj zadnji GAPPS za GB ali nije OK. Sad mi mob javlja da je aplikacija Gmail neočekivano zaustavljen (proces com.google.android.gm) i nemogu pokrenuti Gmail. Više štete nego koristi tom instalacijom. Kako sad uninstallati taj GAPPS zip da se vratim na staro stanje?

Jbga trebao si probat ono što sam ti rekao, ali nema veze sad. Odi na GooglePlay, skini root uninstaller, pokreni ga i daj mu root permision, napravi uninstall od gmail i gtalk. Rebootaj mob, odi na play ponovno i skini gtalk i gmail. Simple as that. Ako ti ni jedna google ap ne radi (play, search i to) morat ćeš naći gaaps koji ti odgovara ili ponovno stavljat ROM gore. Zato ne volim te fleshable zip, ako shebes, shebes sve odjenom

16 godina
neaktivan
dark_wizz kaže...

Jbga trebao si probat ono što sam ti rekao, ali nema veze sad. Odi na GooglePlay, skini root uninstaller, pokreni ga i daj mu root permision, napravi uninstall od gmail i gtalk. Rebootaj mob, odi na play ponovno i skini gtalk i gmail. Simple as that. Ako ti ni jedna google ap ne radi (play, search i to) morat ćeš naći gaaps koji ti odgovara ili ponovno stavljat ROM gore. Zato ne volim te fleshable zip, ako shebes, shebes sve odjenom

Xexe, lako nakon bitke biti general... ;) Neznam da li si vidio edit posta od gore, nestao mi play. Nema veze, sad će ovo biti mala škola Androida... svako zlo za neko dobro. Sad sam s kompa na mob poslao Titanium Backup, pravim backup i ide reinstall ROMa.

EDIT

Evo javljam da sam riješio. Backupirao podatke (iako ih nije bilo puno...) i postavke, reinstall ROMa, instalacija gTalka po tvojim uputstvima i zasad je sve OK. dark_wizz hvala na pomoći!

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.1.2013 8:54 (tfrlin).
13 godina
neaktivan

Za sve koji hoce raditi backup kontakata,SMS-ova,wi-fi sifri i drugih podataka kao uninstall aplikacija,freez aplikacija,clear cache all aplication,convert user app u system app itd. evo aplikacija koju licno koristim i do sada me nije iznevjerila (znala je jedino raditi problem sa wi-fi passwordima) TITANIUM BACKUP PRO https://www.dropbox.com/s/px1gq733tirmxax/New%20TBP%205.7.0.1.zip

Skinuti i raspakovati i onda sta vam je volja,sto se tice E-mail i Gmail licno koristim K-9 Mail apk i OK je moze se postaviti vise accounta (Yahoo,Gmail) za svako account uraditi zasebno podesavanje tonova obavjestenja kao i led blink,sinhronizaciju mozete takodje namjestiti po svom sve u svemu OK je,bar for me.Solidan rom sa HTC Mania,inace CM mod sa dosta slobodnog RAM-a i uz male modifikacije je dobar

http://www.htcmania.com/showthread.php?s=55d5823dca7b8024231c9e565b85ceae&t=505310 pa ko hoce neka isproba,ja sam ga koristio i OK je sve sredio,napravio ICS temu za Theme Chooser po svom ukusu i napravio backup cijelog roma pa ga povremeno ubacim!

Gongy

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Evo slozio sam novi rom pa da podjelim odmah :)

Znaci rom je temeljen na stock Huawei rom-u, jedino su uklonjene nepotrebne applikacije, a sve ostavljene applikacije su update-ane.

Znaci rom ima sve default android applikacije + sve od googla (update-ano).

Razlika izmedu ovog Sonic Stock rom-a i ostalih koje sam prije radio je:

1. Uklonjen NetStats applikacija, tko zeli moze ju instalirat

2. Promjenjena tipkovnica tako da nema onih slova bzvz, HR tipkovnica ima samo HR slova itd...

3. Update-an Google Play i ostale Google applikacije

LINK:
http://www.mediafire.com/?bd31v8w2kdxt9dc

Rom je cisti stock bez nepotrebnih sranja, znaci nema root, nema toolbar u notifikacijama.

Cisti stock. Ima 105mb slobodno nakon instalacije.

Uzivajte... 

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Gongy kaže...
Solidan rom sa HTC Mania,inace CM mod sa dosta slobodnog RAM-a i uz male modifikacije je dobar

http://www.htcmania.com/showthread.php?s=55d5823dca7b8024231c9e565b85ceae&t=505310 pa ko hoce neka isproba,ja sam ga koristio i OK je sve sredio,napravio ICS temu za Theme Chooser po svom ukusu i napravio backup cijelog roma pa ga povremeno ubacim!

Ovaj ROM je inače jedan od najbolji CM ROM-ova za u8650, jedino što je autor nabacao svega unutra. Trebao je napraviti i clean verziju jer ima nas koji ne koristimo taptalk, endomondo, titanium backup... Ali odličan kernel dolazi uz njega, 200MB memorije na telefonu i OC-a se solidno. A ICS tema je da ne spominjem - odlična tipkovnica :)

12 godina
neaktivan
dark_wizz kaže...
Gongy kaže...
Solidan rom sa HTC Mania,inace CM mod sa dosta slobodnog RAM-a i uz male modifikacije je dobar

Ovaj ROM je inače jedan od najbolji CM ROM-ova za u8650, jedino što je autor nabacao svega unutra. Trebao je napraviti i clean verziju jer ima nas koji ne koristimo taptalk, endomondo, titanium backup... Ali odličan kernel dolazi uz njega, 200MB memorije na telefonu i OC-a se solidno. A ICS tema je da ne spominjem - odlična tipkovnica :)

meni je samo endomondo tu viška, ali da, slažem se

probao sam 3.0 verziju, bila mi je super, nakon toga i 4.0 pa sam imao problem da mi home button nije radio. pa mi se nije dalo s njima komunicirati oko toga jer mi je naporan translator malo, pa ne znam kako bi išlo to sve :D

vidim da je sad izašla verzija 4.1., moga bi provjerit i to

dark_wizz jel znaš možda zašto mi home button nije radio?

i jel ima to veze s kojeg roma ideš na koji? iako sam radio full wipe, pa nema smisla...

17 godina
neaktivan
pekki kaže...
dark_wizz jel znaš možda zašto mi home button nije radio?

i jel ima to veze s kojeg roma ideš na koji? iako sam radio full wipe, pa nema smisla...

Radi home button samo što kod tog launchera nema nikakvu funkciju. stisni menu - preferences - behavior i tu podesi home button. ima samo dvije opcije, app drawer i home screen. meni radi na app drawer bez problema

12 godina
neaktivan

to je vjerojatno prvo što sam pogledao i mislim da nije bilo te opcije, a znam da inače postoji jer sam koristio taj launcher na nekom ruskom romu. nije tu nešto leglo dobro, probat ću opet sa ovom novom verzijom

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Skinio sam 4.1 ali nikako da ga instaliram, stalno me nešto smete s puta. Ajde bar ću ga probat prvo "očistit" pa ću ga onda stavit, ali koliko vidim već i ovako dobija dobar rezultat na antutu

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

super, javi kako ti se ponaša očišćen ; )

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
dark_wizz kaže...

Skinio sam 4.1 ali nikako da ga instaliram, stalno me nešto smete s puta. Ajde bar ću ga probat prvo "očistit" pa ću ga onda stavit, ali koliko vidim već i ovako dobija dobar rezultat na antutu

super, i mene bi zanimala "clean" verzija ovog roma.. trenutno koristim tvoju clean verziju stock ROM-a i sasvim je ok. Inače za ograničene uređaje (poput ovoga {#} našeg) mislim da je uvijek bolje raditi clean verziju sa rootom da se app mogu prebacit na SD. Danas stvarno svi imaju pristup internetu i mislim da nikome nije problem isntalirati app koje želi, a naravno može se napravit i backup pomoću Titaniuam ili s. 

12 godina
neaktivan
lean&mean kaže...

Evo napravio sam Sonic Clean v18122012, znaci ista stvar kao i prije, samo sam dodao root, i updejtao sam GooglePlay.

Link: http://www.mediafire.com/download.php?qoouhtyrzu6nelf

Ako bude nekih problema vicite.

Zdravo,

Moze li novi link za ovaj rom jer ovaj je mrtav.

I da li radi na njemu app2ext?

Pozdrav

17 godina
neaktivan

Iskreno mislim da se autor ovog ROM-a zahebavao kad je pravio verziju 4.1. U odnosu na v4 ovo je sporo, laga, tipkovnivi treba par sekundi da se prikaže, lock screen ne radi nikako, antutu score je za 200 manji nego na v4. Jedina poszitivna stvar je music player. Build.prop i updater script kao je je pisalo djete od 4 godine, veze s vezom nema. Ipak ću ja čistit v4

Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice