Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...

poruka: 3.104
|
čitano: 1.055.801
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...
jode kaže...
Ja sam koristio ICS (http://www.wuala.com/ForoVeloz46/Moviles/Huawei-8650/Rom%27s/CyanogenMod-7.2-ICS-5-8-12_02-09.zip/) koji je stvarno dosta brz, te sam se upravo prebacio na ovaj od lean&meana da vidim kako on reagira :)

To nije ICS - samo ime CM7.2 ti govori da je to GB 2.3.7, dakle CM ICS Themed

jode kaže...

Kaj bi bil mozda problem u nekim od sljedecih updateova da ubacis samo drugi status bar tj da se moze ukljuci/iskljucit wi-fi, gps i sl. stvari?

Ideja je bila upravo ta da taj clean ROM nema to, dakle da bude čistio droid bez dodatnih gluposti, dakle da u notification bar idu samo notifikacije.

OT - napredak što se tiče Huawei Music Playera, obaćao mi je jedan kolega sa XDA da će pogledati ovih dana te stock huawei aplikacije i eventualno srediak ako se može

Basically any Mac is now an overrated/overpriced PC...
17 godina
Zasto bas zelis Music Player od Huawei-a pored toliko drugih (ako nije tajna)?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
17 godina
neaktivan
djigibao kaže...
Zasto bas zelis Music Player od Huawei-a pored toliko drugih (ako nije tajna)?

Zato što on sam po sebi daje glasniji zvuk od bilo kojeg drugog stock android playera (ne znam zašto, ali je tako) pa je zvuk bolji čak i od onog koji se dobije na CM ROM-ovima nakoj igranja sa DSP postavkama. dakle odličan zvuk out-of-the-box i ne moram ništa namještat. Opet ima puno bolji playera na Play-u ali je velika večina sa reklamama a ne dam pare za music player. Zato Huawei Music Player. Na G300 CM10 ROM-u koristim onaj Huawei Music+ od P1, također odličan player

17 godina

Nisam isprobao puno playera ali se meni najbolji pokazao (i ono sto meni treba: EQ, CrossFade, Fade In/Out...) jetAudio Basic.

A za reklame se stavi AdFree i problem riješen. {#}

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Obavezno isprobat Lunar Basic i Lunar Prime romove. Ja sam instalirao prvo Basic pa preko njega Prime bez ikakvog "clean-a". Mozda se moze instalirat odmah Prime, ali meni nije uspjelo na taj nacin. Nakon par sati mogu rec da je odlican, baziran na Cyanogenmod-u, brz je, fluidan i na Antutu daje oko 2000. Evo i link: http://devteamlunar.blogspot.com/

0 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Clueso kaže...

Obavezno isprobat Lunar Basic i Lunar Prime romove. Ja sam instalirao prvo Basic pa preko njega Prime bez ikakvog "clean-a". Mozda se moze instalirat odmah Prime, ali meni nije uspjelo na taj nacin. Nakon par sati mogu rec da je odlican, baziran na Cyanogenmod-u, brz je, fluidan i na Antutu daje oko 2000. Evo i link:  http://devteamlunar.blogspot.com/

Što ne radi na njemu?

=▲<
12 godina
neaktivan

Izgleda da sve radi, ali treba jos testirat...

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Hvala! Da te pitam, jel to ICS? Pitam jer neam pojma talijanski :)
=▲<
12 godina
neaktivan

Nije ICS, 2.3.7. Gingerbread 

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Evo zafrkavam se već 2 dana praveći CM7.2 based ROM, bit će uskoro i neke slike i prve verzije za isprobavanje. Vjerojatno sutra popodne

Edit:

Google Search izgubi ikonu nakon prvog restarta (vrati se nakon update-a)

U planu i promjena tipkovnice (tipke su dovoljno velike, ali mi se ne sviđaju),

Izbačen ADW Launcher - stavljen Zeam

Tema je ICS MDPI (Play! verzija)

File mgr je zadnja verzija OI-a

Superuser treba ručno update-at s play-a, kao i google search (pokrenut play i potrežit superuser i google search u stisnuti update) - ovaj problem mi se javlja na većini cm7 romova

Music player je stock CM7

Izbačeni CM7 wallpaperi i sve notifikacije/melodije (ubačen Nokia Tube, Nokia SMS tone i Windows mobile sound {#} - podložno daljnjim promjenama)

Izbačeni SpareParts i terminal emu

-ima još posla, ali ROM i ovako radi ko singerica- nisam probavao antutu ali i to ću ako stignem danas

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.12.2012 15:44 (dark_wizz).
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Napokon sam sredio neke stvari koje su me živcirale. ROM možete isprobati. LINK

Instalacija:

1. Kopirajte "CM7.2-stele22-v1.zip" na karticu

2. Otvorite CWM

3. Wipe data/factory - wipe cache - wipe dalvik

4. Install .zip from SD card

5. Choose .zip from SD card

Prvi boot traje oko 4 minute. Nakon instalacije logirajte se svojim google accountom i napravite update SU i google search (pročitati post iznad), nakon toga pokrenuti SU i napraviti update binary

Ovaj problem s update-om još uvijek pokušavam riješiti, ali osim toga ROM je potupno funkcionalan.

Sve kritike, prijedlozi i pohvale dobrodošli. Bug report pls :)

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

BIG PROBLEM u ROM-u - Može se desiti da nakon update-a SU i binary izgubite root na mobitelu. Prijevio kolega forumaš kojem zahvaljujem. Nažalost nisam u mogućnosti popraviti ROM i napraviti update SU u samom ROM-u jer me nema doma, ali ako vam se desi ovaj problem riješenje je sljedeće: skinite SuperOneClick, uključite debugging (settings-applications-development-android debugging), spojite mobitel na PC, instalirajte drivere ako ih već nemate (LINK), pokrenite SuperOneClick i "Shell Root". Nakon što se proces završi (traje 10-ak sekundi) odspojite mobitel i provjerite dali mobitel ima root (najlakše OVIM). Ako je sve ok restartirajte mobitel i provjerite za svaki slučaj opet. Ukoliko ni to ne pomogne preko SuperOneClick maknite root i ponovno ga stavite. Još jednom se ispričavam na ovoj grešci, ali sam je nisam imao dok nisam preflešao ROM po 10-ti puta.

Uskoro nova verzija (bug free nadam se) ROM-a. Stock CM player zamjenjem sa walkman playerom, prepravke u updater scriptu i build prop. Hvala kolegi kuharu benru89 na savjetima :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

pozdrav ekipo... imam veliki problem...

htel sam si staviti custom rom na mobu i napravil sam rootanje, flashanje, recovery, stavil sam novi rom i instaliral ga i neće se bootati.. samo stoji na onom huawei screenu, ugasi se, zavibrira, vrati se na huawei screen i tako u krug...

tak sam radil redom kak je bilo na forumu xda developers i tek kasnije sam videl da nisam napravil neke stvari koje sam trebal napraviti još kad sam imal os koji je radil(npr. isključiti debug)...

molim vas pomozite mi u vezi toga... kak da popravim to kaj sam zahebo??

probal sam staviti originalni rom i isto nejde... stalno se događa isto koji god rom da stavim. dajte molim vas neke linkove di da skinem potrebne programe i upute kak da riješim taj bootloop.

HVALA

0 0 hvala 0
13 godina
PlantakM kaže...

htel sam si staviti custom rom na mobu i napravil sam rootanje, flashanje, recovery, stavil sam novi rom i instaliral ga i neće se bootati.. samo stoji na onom huawei screenu, ugasi se, zavibrira, vrati se na huawei screen i tako u krug...

tak sam radil redom kak je bilo na forumu xda developers i tek kasnije sam videl da nisam napravil neke stvari koje sam trebal napraviti još kad sam imal os koji je radil(npr. isključiti debug)...

probal sam staviti originalni rom i isto nejde... stalno se događa isto koji god rom da stavim. dajte molim vas neke linkove di da skinem potrebne programe i upute kak da riješim taj bootloop.

HVALA

ja preporucujem hard reset =)

17 godina
neaktivan
PlantakM kaže...

HVALA

1. jel možeš mobitel stavit u fastboot?

2. koji si recovery stavio?

3. jesi radio full wipe?

12 godina
neaktivan

hard reset sam pokušao i opet se vrti u krug kod bootanja... pokušal sam sa raznim romovima(cyanogen custom, stock rom) ali je i dalje isto

recovery je 5.0.2.6

fast boot(ako je to volume down+power onda mogu), ali ako je to ono pod settings onda nemogu.

wipe sam napravio, cache, dalvik, data/factory.

root sam napravio sa onim zip file-om u mobu, ali i superoneclick-om i svejedno je ista stvar...

bio sam glup kaj nisam prvo sve lijepo pročital i onda krenul raditi, nego sam radil tak kak sam čital (na greškama se uči samo kaj pametni uče na tuđim)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PlantakM kaže...

hard reset sam pokušao i opet se vrti u krug kod bootanja... pokušal sam sa raznim romovima(cyanogen custom, stock rom) ali je i dalje isto

recovery je 5.0.2.6

fast boot(ako je to volume down+power onda mogu), ali ako je to ono pod settings onda nemogu.

wipe sam napravio, cache, dalvik, data/factory.

root sam napravio sa onim zip file-om u mobu, ali i superoneclick-om i svejedno je ista stvar...

bio sam glup kaj nisam prvo sve lijepo pročital i onda krenul raditi, nego sam radil tak kak sam čital (na greškama se uči samo kaj pametni uče na tuđim)

Stavi mobitel u fastboot, spoji ga PC, instaliraj drivere (imaš u mom postu iznad drivere), stavi CWM 6. Ako nako toga uspiješ ući u CWM napravi full wipe (data/factory, cache, dalvik), instaliraj benru89v4 ROM, ROM kolege lean&mean ili ovaj moj (post iznad) jer imaju root. Ako ti to uspije spasio si mob, ali ako neće u CWM bojim se da ti samo JTAG može pomoći da se stavi boot.img na mob.

EDIT: ne zaboravi prije stavaljanja moba u fastboot izvadit bateriju na 10 sec

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.12.2012 11:58 (dark_wizz).
12 godina
neaktivan

ovaj mob me izgleda baš hoće poslat u ludnicu hahahaha....

sad izbacuje da nemože instalirati jer sd kartica nije mount-ana!

stavio sam ovaj recovery 6 i radi ali neda mi instalirat jer "nema kartice"...{#}

točno piše ovak: E: Can't mount /sdcard/

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.12.2012 18:28 (PlantakM).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Izvadi karticu, ubaci ju u neki drugi mobitel ili u čitač kartica, prebaci sve sa kartice što trebaš na komp. Formatiraj ju u FAT32 i prebaci samo ROM na nju. Prije nego što ju staviš u mobitel (ovo će zvučati smiješno) puhnu par puta u utor na mobitelu a kontakte na kartici obriši običnom školskom gumicom. I pazi da ju dobro gurneš u utor (perverzija xD). Startaj mobitel u CWM, full wipe i probaj sad instalirat ROM. Znači mobitel ti nije deadboot, bio je problem kod instalacije ROM-a. Dešava se

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ovak... formatiral sam karticu, puhal sam u utor {#}, ali i dalje ne prihvaća sd karticu... stavil sam clock recovery mod 5.0.2.6 i tam mi prihvaća karticu, stavil sam zadkin rom ali ga onda neće bootati   {#}

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

dark_wizz, svidja mi se ovaj tvoj ICS lock screen, jesi to ubacio kao sistemsku aplikaciju ili sto? jer inace svi ti lock screen imaju lag u odnosu na onaj tvornicki, a i nekad rade oba istovremeno.

17 godina
neaktivan
Uzemljivac kaže...

dark_wizz, svidja mi se ovaj tvoj ICS lock screen, jesi to ubacio kao sistemsku aplikaciju ili sto? jer inace svi ti lock screen imaju lag u odnosu na onaj tvornicki, a i nekad rade oba istovremeno.

Uvjeravam te da ova nema lag jer je dio Cyanogenmoda. Da ju podesis ovako odi u settings - cyanogenmod settings - lockscreen - style options - ring lock style (holo), back - uključi minimal ring style i to je to.

U idućoj verziji ću promijenit i taj font na lockscreen da izgleda kao na ICS. I vjerojatno će ići Apollo Player (stock cm9 player) gore.

EDIT:

ROM baza je sad benru89v4 (nightly build je nestabilan kod bilo koje vrste OC-a)

Music Player - Apollo

ubačen ES File Explorer

Gallery zamjenjen sa ICS Gallery (radi brže)

update-an su i binary

...

Prijedlozi, kritike i bug report (za v1) dobrodošli. Prijedloge za aplikacije postajte ovdje, probat ću uvažit što više zahtjeva, a da ROM ostane stabilan i čist

apollo apollo
apollo apollo
apollo apollo
apollo widget apollo widget
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.12.2012 13:18 (dark_wizz).
12 godina
neaktivan

evo ovako..imam problem sa cwm-om...stavim mobilni u fastboot i spojim ga na komp, ali komp ne reagira...jel to do kompjutera ili do mog mobilnog???? molim pomoc jer mi je dosadio ovaj gingerbread...{#}

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
johncage1995 kaže...

evo ovako..imam problem sa cwm-om...stavim mobilni u fastboot i spojim ga na komp, ali komp ne reagira...jel to do kompjutera ili do mog mobilnog???? molim pomoc jer mi je dosadio ovaj gingerbread...{#}

1. inače kad ga spojiš dok je upaljen i staviš u USB mod radi normalno?

2. jesi isprobao preko nekog drugog USB porta i/ili kabla? - zna se desit kod nekih matičnih ploča (kod ove 770-ud3 npr) da prednji USB nema dosta struje da uopće prepozna mob

3. jesi probao debugging?

Odgoda ROM-a do daljnjeg - krepo mi SSD, a s njim ošlo u vražiju mater i sve što se ROM-a tiče

17 godina
neaktivan

Sta je sa fundowskijevom stranicom htio bi skinuti 4.0 rom al nema stranice, HELP WANTED

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Duje00 kaže...

Sta je sa fundowskijevom stranicom htio bi skinuti 4.0 rom al nema stranice, HELP WANTED

http://u8650.ru/forum/topic_205/1

17 godina
neaktivan
dark_wizz kaže...
Duje00 kaže...

http://u8650.ru/forum/topic_205/1

Hvala premda link za 4.1.1 neradi

12 godina
neaktivan

meni nece napravit custom rom..sve napravim instalirma drivere na komp....i spojim ga na usb...otvorim onaj program i stisnem enter i nis se ne dogodi...pa  aak se neko jos susreo sa takvim problemom,a da ga je rijesio...nek mi pomogne.HVALA

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

finta je u tome da moraš ovaj instalador.bat ili instalacija.bat raspakirati u jednu mapu i onda pokrenuti, ne radi kad ide odmah iz zip-a...

ekipa meni još niš nije jasno kaj se tiče mogu huawei-a... instaliram i cwm i rom, ali se mob neće i neće bootati... u čemu je stvar? moral bi vjerojatno sve ispočetka napravit... dajte mi samo recite kak da flash-am mob? zakaj kad upalim mob on stoji na onom huawei screenu i stalno radi bootloop?? i jel bi mi mogli dati link od originalnog ICS 2.3.6.?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
PlantakM kaže...

finta je u tome da moraš ovaj instalador.bat ili instalacija.bat raspakirati u jednu mapu i onda pokrenuti, ne radi kad ide odmah iz zip-a...

ekipa meni još niš nije jasno kaj se tiče mogu huawei-a... instaliram i cwm i rom, ali se mob neće i neće bootati... u čemu je stvar? moral bi vjerojatno sve ispočetka napravit... dajte mi samo recite kak da flash-am mob? zakaj kad upalim mob on stoji na onom huawei screenu i stalno radi bootloop?? i jel bi mi mogli dati link od originalnog ICS 2.3.6.?

mislis GB?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice