Gearbest.com

poruka: 1.642
|
čitano: 454.559
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: Gearbest.com
picajzla0707 kaže...

pet dana kasnije naručim mobač za malu, računam da će valjda stići u mjesec i nešto dana, narudžba 16.11., danas još uvijek stoji faking processing, pošaljem upit i govnari mi odgovore da će mobač biti poslan između 9. i 17. prosinca

ej, mjesec dana samo da ga ukrcaju na brod, majkeimgaspalim pokvarene i đubretarske, a kad treba platiti baš nigdje ne napišu da se čeka mjesec dana samo za ukrcavanje hebene kutijice od 20 deka na brod

mamu im maminu, da im mamu majčinu, ovo je zadnji put da su me naguzili na toj hebenoj trgovini

Evidentno prodaju robu koju nemaju na lageru. Ser*nje.

picajzla0707 kaže...

što je najgore, opet će mi mala za božić pitati - jel stigao moj mobitel  

E... To je tvoj zajeb.  Brijem da si već dovoljno iskusan da znaš da ne možešračunati na to da će ti paket stići u nekom zacrtanom vremenskom roku. A ipak si računao na to da će ti stići "do tog i tog datuma".

12 godina

Ma jbga, navukle me ove slusalice koje su poslali odma, a i uglavnom kupujem iz alze koja dostavi robu u par dana
a jos sam odabrao skuplju dostavu s kracim rokom dostave... samo sto pi*de ocito u taj rok dostave ne racunaju rok za ukrcaj

EDIT:

evo baš gledam opet stranicu za narudžbu, nisam vidio ovo što sitnim slovima piše "Dispatch: Ships between Nov 27 - Dec 9 "

gledao sam samo pod shipping gdje stoji "Estimated Shipping Time 10-25 business days" za besplatnu dostavu, a još je opcija "expedited shipping 3 - 7 business days", što sam doplatio 7,54usd računajući da je tih tjedan dana max rok do kada će mi paket doći doma

no, ako budu poštivali ovaj "dispatch" rok do 9. prosinca najkasnije i ovaj donji rok za dostavu od max 7 dana, još bi mobač i mogao stići na vrijeme

eto, sam sam kriv što nisam gledao kad je dispatch time, nego samo ovo da je očekivana dostava 3-7 dana

hebemti sitna slova i mene budalu što ne provjerim bolje 

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.11.2017 12:35 (picajzla0707).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

pa koja su ovo govna na tom gearbestu, za ne povjerovati

prije dvije godine su me zahebali kad sam maloj naručio mobač u prvom dijelu 11. mjeseca i nije uspio stići do božića, a sad sam se opet sam naguzio, idiot 

dakle uzmem xiaomi slušalice 11.11. i dan kasnije na narudžbi stoji shiped - rek'o super, popravili su se

pet dana kasnije naručim mobač za malu, računam da će valjda stići u mjesec i nešto dana, narudžba 16.11., danas još uvijek stoji faking processing, pošaljem upit i govnari mi odgovore da će mobač biti poslan između 9. i 17. prosinca

ej, mjesec dana samo da ga ukrcaju na brod, majkeimgaspalim pokvarene i đubretarske, a kad treba platiti baš nigdje ne napišu da se čeka mjesec dana samo za ukrcavanje hebene kutijice od 20 deka na brod

mamu im maminu, da im mamu majčinu, ovo je zadnji put da su me naguzili na toj hebenoj trgovini

što je najgore, opet će mi mala za božić pitati - jel stigao moj mobitel  

Naruci sa honorbuya, kod tebe je za 2-3 dana iz italije ili aliexpress trgovci goldway i mi store, kod tebe je za 2 tjedna, tax free iz kine. 

12 godina
TTTT kaže...

Naruci sa honorbuya, kod tebe je za 2-3 dana iz italije ili aliexpress trgovci goldway i mi store, kod tebe je za 2 tjedna, tax free iz kine. 

ma vidjet ću hoće li ovo stići do kad su im maksimalni rokovi, dakle negdje do 16. prosinca najduže, ako ne stigne do tada naručit ću s alze neki drugi mobač i od tamo stiže za par dana

hvala na savjetu

16 godina
moderator
srcipesak kaže...
XXX-Man kaže...

Imaš u mojim kuponima, sutra ravno u 16h za uz kupon Bfriday238

Evo anet a8 su ti stavili po 139usd i kao free shipping. To je valjda prihvatljivo za 3d printer :D

$125 s mojim kuponom :)))

Dobro si me sjetio za taj model :)

Kuponi s popustima na Gearbest-u, svaki dan novi kuponi: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EThg_or_CPBJMHZ00pufBNc0o_-sSPWwHXA9d_RXsG8 Face: https://www.facebook.com/gearbest.coupons.discounts/
14 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
srcipesak kaže...
XXX-Man kaže...

Imaš u mojim kuponima, sutra ravno u 16h za uz kupon Bfriday238

Evo anet a8 su ti stavili po 139usd i kao free shipping. To je valjda prihvatljivo za 3d printer :D

$125 s mojim kuponom :)))

Dobro si me sjetio za taj model :)

I mene taj printer zanima ali ako dobro shvaćam to je cijena iz Kine i na to ide carina i PDV? Jel zna netko koliko na to ide carina?

Svoje spasenje dugujem samo svom preziru prema opasnosti i svojoj iskušanoj tehnici strateškog povlačenja.
16 godina
moderator

ide samo PDV

Kuponi s popustima na Gearbest-u, svaki dan novi kuponi: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EThg_or_CPBJMHZ00pufBNc0o_-sSPWwHXA9d_RXsG8 Face: https://www.facebook.com/gearbest.coupons.discounts/
17 godina
moderator
planety kaže...
I mene taj printer zanima ali ako dobro shvaćam to je cijena iz Kine i na to ide carina i PDV? Jel zna netko koliko na to ide carina?

Pažljivo pročitaj: https://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-carinjenje-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

14 godina
neaktivan
Gearbest.com

https://www.gearbest.com/tv-box/pp_715051.html?wid=91 uređaj iz EU-4 skladišta košta 36.42$ ,hoću li trebati platiti išta osim tog iznosa?

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

Da, shipping 22,67 $ 

17 godina
moderator
fluj kaže...

https://www.gearbest.com/tv-box/pp_715051.html?wid=91 uređaj iz EU-4 skladišta košta 36.42$ ,hoću li trebati platiti išta osim tog iznosa?

Pažljivo pročitaj: https://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-carinjenje-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

10 godina
odjavljen
Gearbest.com

Kakva im je ovo nova metoda Europe railway registered? To ide vlakom ha? Nekak mi to sve sporo ide i gledam sad tracking za jednu narudžbu: Kina, Kazahstan, Rusija...

http://en.trackitonline.ru/?service=track

RN432665303CN

0 0 hvala 0
17 godina
Gearbest.com

Pozdrav ekipa, imam jedno pitanje pošto sam vidio da spominjete carinu, a ne stignem sad detaljno istražiti.

Mislio sam naručiti 2 komada ovoga:

https://www.gearbest.com/smart-watches/pp_362705.html?wid=21

i još par stvari (400-500 kn) ukupno, ako se ne varam do božića bi trebalo stići,

a brine me i carina, dali će to biti dodatno oporezivano i koliko? (dali mi se onda više isplati naručiti u 2 različite pošiljke?)

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
markoal kaže...

a brine me i carina, dali će to biti dodatno oporezivano i koliko? (dali mi se onda više isplati naručiti u 2 različite pošiljke?)

Sad će izgleda svaka druga poruka biti:

E, kad to pročitaš, onda ćeš znati kako naručiti a da legalno izbjegneš carinjenje.

17 godina
mbaksa kaže...
markoal kaže...

Sad će izgleda svaka druga poruka biti:

E, kad to pročitaš, onda ćeš znati kako naručiti a da legalno izbjegneš carinjenje.

Lijepo si to sročio, znači kako god okrenem (pošto je vrijednost tog smart uređaja oko 160 kn), na to će ić PDV, drugim riječima barem 25% (ako ne i više zbog tih dodatnih troškova)? Odnosno bolje naručit to iz EU ako nađem za 200 kn nego sa Gearbest-a i ostalih nonEU zemalja?

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
17 godina
moderator
markoal kaže...
Lijepo si to sročio, znači kako god okrenem (pošto je vrijednost tog smart uređaja oko 160 kn), na to će ić PDV, drugim riječima barem 25%

Ne nužno. Po trenutnom tečaju to je oko 21 euro, dakle ima šanse za proći bez carinjenja. Ali, naravno, tečaj se u idućih tri-četiri tjedna može promijeniti dovoljno da to ispadne 22 eura. Ali i ne mora.

markoal kaže...
(ako ne i više zbog tih dodatnih troškova)

Ako ide obračun PDV-a onda idu i dodatni troškovi, koji ti pišu u FAQ-u.

markoal kaže...
Odnosno bolje naručit to iz EU ako nađem za 200 kn nego sa Gearbest-a i ostalih nonEU zemalja?

Nisam siguran da GearBest ima pravo EU skladište. Ako nema pravo EU skladište, nego samo tranzitno, onda bi te naručivanjem iz EU skladišta sve to skupa došlo još puno skuplje, jer bi ti carinili na vrijednost od 35 dolara. No, zapravo je i bezpredmetno gledati ti tu EU, s obzirom da ti piše da ti iz tog skladišta proizvod koji si si odabrao ne šalju u Hrvatsku.

17 godina
mbaksa kaže...
markoal kaže...
Lijepo si to sročio, znači kako god okrenem (pošto je vrijednost tog smart uređaja oko 160 kn), na to će ić PDV, drugim riječima barem 25%

Ne nužno. Po trenutnom tečaju to je oko 21 euro, dakle ima šanse za proći bez carinjenja. Ali, naravno, tečaj se u idućih tri-četiri tjedna može promijeniti dovoljno da to ispadne 22 eura. Ali i ne mora.

Ali ako bi želio tracking number izgleda da će se obračunati pdv jer je više od 22, baš se cijena ovog proizvoda kreće na granici.

U svakom slučaju, hvala ti na pomoći.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.11.2017 17:14 (markoal).
15 godina

pitaj gearbest da ti napisu na paketu da je manje od 22€, to zna pomoci

17 godina
moderator
markoal kaže...
Ali ako bi želio tracking number izgleda da će se obračunati pdv jer je više od 22, baš se cijena ovog proizvoda kreće na granici.

Što ti je važnije - da znaš gdje ti je paket ili da ti ga ne carine?

BlackEagle kaže...

Kad je Gearbest ikad napisao pravu vrijednost na paket?

17 godina
mbaksa kaže...
markoal kaže...

Što ti je važnije - da znaš gdje ti je paket ili da ti ga ne carine?

BlackEagle kaže...

Kad je Gearbest ikad napisao pravu vrijednost na paket?

Ako se ne varam, čitao sam njihove uvjete, ako imaš tracking number i negdje se nešto dogodi s paketom, odmah ti šalju novi.

Ako ne pišu pravu vrijednost onda po tome mogu i 2 komada naručit i tražit da pišu vrijedost od 20 eura

17 godina
moderator
markoal kaže...
Ako se ne varam, čitao sam njihove uvjete, ako imaš tracking number i negdje se nešto dogodi s paketom, odmah ti šalju novi.

A što ti je važnije - da znaš gdje ti je paket ili da ti ga ne carine?

markoal kaže...
Ako ne pišu pravu vrijednost onda po tome mogu i 2 komada naručit i tražit da pišu vrijedost od 20 eura

Koga briga što oni napišu na paketu? Pročitaj FAQ. Cijeli. Pažljivo. S razumijevanjem.

13 godina
BlackEagle kaže...

To je prolazilo prije mnogo godina, sad više ni ne gledaju to :(

Ima prodavača koji već po defaultu pišu "gift" ili 15usd.. ili tako nešto i ovo naši to dobro znaju.

Jedino što gledaju je težina i veličina paketa.

Znaju točno u čemu su mobiteli, slušalice i slično, a u čemu torbice, potrošni materijal...

Jedino ne znam dal imaju i neki scanner za metal ili nešto slično na carini

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.11.2017 17:34 (CyberDemonVZ).
17 godina
moderator
CyberDemonVZ kaže...
To je prolazilo prije mnogo godina, sad više ni ne gledaju to :(

U cijeloj mojoj "karijeri" (ne znam - pet, šest godina?) eBayevanja to nije bio slučaj.

CyberDemonVZ kaže...
Ima prodavača koji već po defaultu pišu "gift" ili 15usd.. ili tako nešto i ovo naši to dobro znaju.

U mom slučaju nekad su skoro svi stavljali gift, danas i dalje dobar dio ako ne i većina, a praktički svi paketi dolaze s nižom deklariranom vrijednosti. I carinici to itekako dobro znaju

CyberDemonVZ kaže...
Jedino što gledaju je težina i veličina paketa.

Znaju točno u čemu su mobiteli, slušalice i slično, a u čemu torbice, potrošni materijal...

Jedino ne znam dal imaju i neki scanner za metal ili nešto slično na carini

Sigurno ide to kroz rendgen. Dobro oni znaju kad je u pitanju mobitel, a kad je u pitanju nekakav instrument tipa multimetra. Za mobitel će te praktički uvijek tražiti račun, za multimetar praktički nikad, iako su paketi s multimetrima veći i teži.

17 godina
mbaksa kaže...
markoal kaže...

A što ti je važnije - da znaš gdje ti je paket ili da ti ga ne carine?

markoal kaže...

Koga briga što oni napišu na paketu? Pročitaj FAQ. Cijeli. Pažljivo. S razumijevanjem.

Što mi je važnije, dat 250 kn za paket za koji znam gdje je ili 160 za isti paket kojeg neće cariti ali onda nemam pojma što je s paketom i hoću li doći do mene.
Iskreno ne znam, možda na kraju naručim nešto drugo i jeftinije, ili ne naručim uopće, vidjet ću još, samo određene cijene su im jako primamljive.

Oni će zapravo od mene tražiti dostavu računa ukoliko posumnjaju na iznos veći od 22 eura, što znači da se na kraju sve svodi hoće li oni to procjenit na 22+ eura ili ne, bez obzira koliko i što sam ja uzeo, ja se jedino mogu izvlačiti na to da nemam račun i da je to dar koji je u vrijednosti koji su oni napisali na paketu.

17 godina
moderator
markoal kaže...
Oni će zapravo od mene tražiti dostavu računa ukoliko posumnjaju na iznos veći od 22 eura, što znači da se na kraju sve svodi hoće li oni to procjenit na 22+ eura ili ne, bez obzira koliko i što sam ja uzeo

Tako je.

markoal kaže...
ja se jedino mogu izvlačiti na to da nemam račun i da je to dar koji je u vrijednosti koji su oni napisali na paketu.

Ne možeš. Pročitaj FAQ. Pažljivije.

15 godina
markoal kaže...

Pozdrav ekipa, imam jedno pitanje pošto sam vidio da spominjete carinu, a ne stignem sad detaljno istražiti.

Mislio sam naručiti 2 komada ovoga:

https://www.gearbest.com/smart-watches/pp_362705.html?wid=21

i još par stvari (400-500 kn) ukupno, ako se ne varam do božića bi trebalo stići,

Tih satovi bude svakih 4.-5. dana s nekim kuponom za nekih 15€, a idu i za cca 10€ (zadnji putt 11.11.17). Pričekaj kupon neki, pa onda kupi. Neces se puno načekati za kupon, a i nećeš carinu platiti.

Jedan od linkova gdje možete pratiti aktualne kupone za Gearbest: www.mydealz.de/angebote/gearbest-com

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.11.2017 21:24 (Rasho).
11 godina
Gearbest.com

Nisam uopće znao da će se obračunat porez na moje sluje sa gearbesta, šta mislite oće li dodat porez na meizu ep51 ocu se moc izvuc haha? Mislim da su bile 178kn kad sam ih narucio. lp 

If you have nothing to lose, try.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Filip720 kaže...

Nisam uopće znao da će se obračunat porez na moje sluje sa gearbesta, šta mislite oće li dodat porez na meizu ep51 ocu se moc izvuc haha? Mislim da su bile 178kn kad sam ih narucio. lp 

Vjerojatno neće. To je malo, sitno.

8 godina
Gearbest.com

Ovako.. hitno mi treba pomoc i iskustvo necije..
Naime, narucio sam dva android mini tv boxa, zajedno su me izasli 60 $ , i wireless keyboard neku za 11 $  .. platio sam 7-8 $ DHL dostavu za brzu dostavu..
Jucer sam dobio SMS na mobitel od "DHLsms" u kojem pise sljedece:
Poštovani, u dolasku vam je DHL posiljka broj xxxxxxxxxx za koju je potrebno provesti postupak carinjenja.
Prijavite se ovdje: eavizer.com i dalje ide link .. I trazi mi EORI broj neki?!
O cemu se radi ovdje, nikad dosad nisam imao problema nikakvih, ako mi je nesto zavrislo na carini uredno mi je doslo na adresu, popunio sam sta sam trebao, uslikao i vratio emailom na adresu carine.. A sad mi trazi da popunim neke podatke i EORI broj, kao u smislu da sam narucio za neku tvrtku ili sta vec ne kuzim .. Moze li mi netko objasnit detaljno sta trebam dalje , kako dobit taj EORI broj i cemu mi uopce to treba kad privatno narucujem ? Problem je jos veci sto kad prodje 3 dana naplacivat ce tzv. "Skladištenje" paketa svaki dan, a ja tu apsolutno nista ne mogu jer ne znam sta dalje trebam , nisam imao susreta s ovim?

HITNO!! Hvala puno :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RenyDB kaže...

Prijavite se ovdje: eavizer.com i dalje ide link .. I trazi mi EORI broj neki?!
O cemu se radi ovdje

Sve ti tu piše: https://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-carinjenje-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

I to već u prvom pitanju&odgovoru. Mada bi bilo pametno da pročitaš cijelu tu poruku (tj. bilo bi dobro da si je pročitao prije naručivanja, pa se ne bi čudio ovome što te snašlo). 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice