Gearbest.com

poruka: 1.642
|
čitano: 454.680
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Gearbest.com
http://www.moj-bankar.hr/Kazalo/C/Carina

Eu warehouse = bonded warehouse

Mislim da je sada sve cisto jasno,legalno i potpuno zakonski.Nas problem je nedovoljna informiranost
Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49,WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
floki26 kaže...
Ocito se ta roba nalazi u bescarinskoj zoni (malo si proguglaj o tome ) te kada dode u zavrsnu destinaciju se i carini naravno te placaju sva potrebna davanja.Znaci drzavi krajnje destinacije se placaju davanja.Gearbest izmedu ostalog salje i Belgijskom postom pa posiljka dode prvo u EU i nakon toga se salje dalje i davanja se placaju u zavrsnoj destinaciji.

Problem je što GearBest nije ljudima dao do znanja da su njihova skladišta u EU u bescarinskoj zoni, a ljudi su naučeni da ako nešto naruče iz EU, da na to ne moraju platiti nikakva dodatna davanja. Ak nešto skuplje preko eBaya naručiš iz EU, iz VB, iz Njemačke - to će ti u pravilu doći bez ikakvih komplikacija. A ako to isto naručiš preko GearBesta, imat ćeš posla s carinom.

GearBest se pravi grbav - kao da ne znaju zbog čega ljudi naručuju robu iz EU skladišta. Ne naručuju je radi brzine dostave (uz neke iznimke, naravno, ili da ljudi to doživljavaju kao dodatni plus), nego je glavni motiv to da im carina ne carini robu. A onda kad im dođe poziv za carinjenje, onda su iznenađeni. S pravom su iznenađeni i s pravom se bune.

14 godina
neaktivan
Naša neinformiranost nije naš problem već njihov. Ako se roba dostavlja iz bescarinske zone na tlu EU onda to treba tako naglasiti uz opasku da će vjerojatno trebati platiti davanja. I svejedno bi ljudi naručili radije tako nego iz Kine jer će im brže doći bez obzira na PDV...
9 godina
neaktivan

Nastavljeno.. Malo mi je nejasan ovaj dio "send us of custom fee you have paid to US?"
Kakogod, poslao sam im sken računa..
Razgovor:

But were they legally imported into EU, and taxes for them payed in the country of import (the country of your EU warehouse)? If not, from the legal/customs standpoint it is the same as it had been sent from outside the EU. It does not matter if the item is physically located in the EU country, as it does not mean it exited international space and entered EU.

Thank you very much for your reply.

According to your situation, please kindly send us puicture of custom fee you have paid to us.

We could provide more help for you.

We look forward to hearing from you and will do our very best to assist you.

Thank you for your patience and kind support.

Hello Xenia,
Thank you for your kind message.

I have attached the Scan of customs fee I have paid.
I paid 116.54 Croatian Kuna which equals to 17.46 US Dollar.

Looking forward to your answer.

14 godina
neaktivan
Gearbest.com

I ja sam se nakon par dana dopisivanja nagodio jučer s GB da mi vrate 10$ i ponešto bodova te da ću onda platiti PDV i preuzeti paket.

EDIT: Vidim da mi je već sjelo 10$ u Wallet te oko 1.5$ u bodovima što mi je OK s obzirom na okolnosti...

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2016 16:24 (frulex).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Eto o tom sam pričao, treba samo fino pristojno pričat s njima i bit uporan, sa svakom porukom si sve bliže povratu para i rješenju problema

0 0 hvala 0
16 godina
Gearbest.com

jel sigurno naruciti sa gearbesta ali kao unregistered air mail ?? preko koje kompanije ide onda? Jer imam samo izbor unregistered i netherlands post 7 eura + ako izaberem tu opciju

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Sigurno u kom smislu? Na terer trgovca je obavez da ti isporuci robu. Ako ne isporuci ide lova nazad tebi. Zasto bi doplatio 7EUR?

16 godina
Torent kaže...

Sigurno u kom smislu? Na terer trgovca je obavez da ti isporuci robu. Ako ne isporuci ide lova nazad tebi. Zasto bi doplatio 7EUR?

u smislu preko koje kompanije ide jer ne pise jel HK post, china i sl.. shipping 7 eura dodatno ako izaberem registered air mail

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2016 0:08 (DangerousB).
10 godina
odjavljen
Meni skoro sve od njih stiže belgijskom poštom u roku 10 dana
9 godina
odjavljen
To ti je tracinkg ali ne gubite pate svakako pa je to puno za tracinkg...
11 godina
Gearbest.com

Pozdrav!

Naručio sam item 26.08.2016. s "EU Warehouse"-a (Hungary post).

Po tracking broju sitacija je sljedeća:

Čitam po temi da vam je iz Kine stizalo brže, a ovo je kao iz EU skladišta i još ništa.

Ima li tko slična iskustva (EU skladište, Hungary post) ?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
A i to ti može stizati iz Kine, prvo stigne u njihovo bescarinsko skladiste u HU, onda u HR gdje platiš još PDV, ovisno što si naručio...
14 godina
Eto, i moj paket zavrsio na carini, bar tako tracking kaze (sent to customs). Carrier je Madjarska posta.

Inace, ima slika u temi gore, kada se googla gearb eu , meta tagovi uredno rexlamiraju "fast and no taxes" . Pih ;/

0 0 hvala 0
14 godina
Edit - i nije nista posebno brzo bilo, 12 dana da dodje do carine. Za sada ne vidim nikakvog razloga za koristenje eu skladista (platio sam cca 18$ vise preko eu)

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
mcf kaže...
Edit - i nije nista posebno brzo bilo, 12 dana da dodje do carine. Za sada ne vidim nikakvog razloga za koristenje eu skladista (platio sam cca 18$ vise preko eu)

Obrati se supportu s računom od carine pa im objasni kako nije trebalo završit na carini.

Meni je vraćeno 8$ što je opet nešto..

13 godina
neaktivan
Jucer narucila mob s GB danas se predomislila i otisla na cancel order. Nakon par sati mi dosao mail da je narudzba poslana. Sta da radim sad a da ne platim povrat i da mi naravno vrate novce? Platila paypalom. Please help!!!!

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Kontaktiraj ih pod hitno na koji god način možeš, jer kad paket predaju pošti gotovo je. Kod njih je vikend već počeo pa ti ni ne mogu poslati prije svog ponedjeljka ujutro, što će kod nas biti okvirno u nedjelju navečer.
13 godina
neaktivan
Thx, ja sam otkazala narudzbu par sati prije maila di je pisalo da je poslano. Iza toga sam na taj isti mail poslala jos jednom. Sta sad da radim? Da ne primim paket i on im se vrati?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
e-zara kaže...
Thx, ja sam otkazala narudzbu par sati prije maila di je pisalo da je poslano. Iza toga sam na taj isti mail poslala jos jednom. Sta sad da radim? Da ne primim paket i on im se vrati?

Aha, sorry, bio sam na mobitelu pa nisam pažljivo pročitao tvoju poruku. A gle - to ti je sad situacija u kojoj nema pobjednika. Ako odbiš primiti, a mobitel im ne pošalju natrag i oni ti vrate lovu, onda si ih oštetila za iznos mobitela. S tim da ne vjerujem da će ti vratiti lovu prije nego natrag dobe poslani mobitel, što znači da bi morala tražiti povrat love putem PayPala.

Ako im ga vrate, a tebi vrate cjelokupni iznos, onda si ih oštetila za cijenu dostave. Ako im ga ne vrate, što onda? Najkorektnije bi bilo da preuzmeš mobitel, da ga prodaš ili pokloniš, pa si naručiš drugi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2016 18:37 (mbaksa).
13 godina
neaktivan
Ako mi prodje bez carine tj PDV-a uzet cu ga. Ako me pak traze da platim PDV, necu i nek im se vrati. Ja sam im nekoliko sati prije slanja poslala otkaz, ne znam zasto im toliko treba da procesiraju...
9 godina
odjavljen

To je jako nekorektno sa tvoje strane. I onda se cudite sto nece da salju u HR. Kako znas kad su poslali?

17 godina
Ma ako je poslan i me zavrsi na carini preuzmes, ako zavrsi onda ne preuzmes nego otvoris slucaj preko paypala i rijesena stvar. Ako se reklamiraju da salju sa eu skladista i onda posalju s drugog njihova stvar ako im se obije u glavu ta postarina. Imao sam takvih slucajeva prije i uredno sam odbio primiti paket ako nije poslan od kuda sam narucio, nisam budala da placam pdv i ostalu trosarinu zbog njihovog laznog oglasavanja.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
9 godina
odjavljen

To je super razmisljanje.... Ubuduce neces moci poruciti ni sa kakvog skladista....

13 godina
e-zara kaže...
Jucer narucilamob s GB danas se predomislila i otisla na cancel order. Nakon par sati mi dosao mail da je narudzba poslana. Sta da radim sad a da ne platim povrat i da mi naravno vrate novce? Platila paypalom. Please help!!!!
e-zara kaže...
e-zara kaže...
Ako mi prodje bez carine tj PDV-a uzet cu ga. Ako me pak traze da platim PDV, necu i nek im se vrati. Ja sam im nekoliko sati prije slanja poslala otkaz, ne znam zasto im toliko treba da procesiraju...

Znaci skoro 24 sata je prošlo nakon narudžbe prije nego si otkazala mobitel jer si se predomislila i onda se buniš zasto im toliko treba da procesuiraju tvoj mail.. U međuvremenu je tvoj paket krenuo u proceduru slanja, i logično nemaju sigurno zaposlenog jednog Cnung Lija koji sjedi uz komp i ceka kad ce netko poslati mail da trci na "proizvodnu" liniju javiti stopirajte sve, izvadite paket od e-zare, ona se eto predomislila.

Patrick_cro kaže...
Ma ako je poslan i me zavrsi na carini preuzmes, ako zavrsi onda ne preuzmes nego otvoris slucaj preko paypala i rijesena stvar. Ako se reklamiraju da salju sa eu skladista i onda posalju s drugog njihova stvar ako im se obije u glavu ta postarina. Imao sam takvih slucajeva prije i uredno sam odbio primiti paket ako nije poslan od kuda sam narucio, nisam budala da placam pdv i ostalu trosarinu zbog njihovog laznog oglasavanja.

Ovdje nije stvar u "lažnom" oglašavanju niti bi to trenutno trebala biti tema. Nego korisnica navodi kako je naručila pa se predomislila.. U daljnju dubiozu zašto se predomislila neću ulaziti, nego je osoba naručila, platila, pa se predomislila.. Bez uvrede ikome, ali tipično žensko, e sad neću ni kako ja hoću..

Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.9.2016 10:33 (majdo).
10 godina
odjavljen
Patrick_cro kaže...

Ona nije nigdje napisala da je naručila sa eu skladišta. Ali bezobrazno, iskreno se nadam da joj ni paypal neće vratit pare. Ono naručila je mobitel, oni poslali i sad se ona predomislila. I kad im se vrati u kinu, otvorit će case na paypalu i kaj će reći, koji je razlog da traži pare natrag?

12 godina
neaktivan
Ja cu sada napisati malo poduzi post na temu GB njihove ljubaznosti i usluznosti,pa makar me svi vi ovdje redom razapeli i ispljuvali..
1. Jako bi bio sretan i zadovoljan kada bi mi netko od vas ovdje objasnio,kako je moguce da ja nesto narucim,platim,cekam tjedan dana od dana placanja da taj predmet krene u obradu
2. Nakon tjedan dana taj predmet krene iz Kine prema Nizozemskoj
3. Nizozemska posta ga zaprimi,stavi u vrecu i od tada mi vec dva tjedna stoji Send item abroad (edi-recived)
4. Nije mi jasno ako je NL posta primila taj predmet na moj upit kada ga salju u Hr(a prema njihovim sluzbenim stranicama taj rok je 8 dana),kazu mi s tim nemamo nikakve veze obratite se prodavacu???
GB sluzba za korisnike krece sa svojim pricama,prvo mi salju moje podatke,ja ih potvrdim,prosljedim snimak zaslona Nizozemcima,oni kazu aaa ne ne ponovo se javite prodavacu,ok ponovo kontaktiram GB oni kazu strpite se jos 3-5 dana,ja kazem neka mi pojasne datum od kojeg oni racunaju tih 3-5 dana,kazu provjerit ce sa brodarskom kompanijom,da bi mi malocas javili da uopce s njima nemogu stupit u kontakt?
Ja citam i jbno nemogu vjerovati..e da,usput nisu mi poslali sliku paketa ( sto im je inace praksa) tako da neznam sto mi je raditi..
Po raznoraznim forumima kruze price da ljudi cekaju pakete po dva i vise mjeseci..
Ok,znam da Kina nije tu preko puta nas,ali mi zivimo u 21 stoljecu a ne u doba Marca Pola..jer da mi on nosi paket na devama vec bi stigao
Ak neko ima neki savjet bio bi zahvalan..

0 3 hvala 0
10 godina
odjavljen

Meni je samo jedan paket išao preko mjesec dana i to belgijskom poštom, pretpostavljam da se zagubio jer mi je s njim došlo još par paketa koji su naručeni dosta kasnije. Inače mi sve dolazi u roku 10 dana, par paketa je bilo koji su stigli za 15, 20 dana. Inače nizozemskom poštom ide sve sporije nego belgijskom, a i tracking nije dobar ko preko belgijske.

A sad ovih tjedan dana čekanja, događa se, probaj naručit nešto sa abrakadabre pa ćeš isto čekat 5-6 dana da idioti pošalju

12 godina
neaktivan
Pazi sad ovo..ajd da mi na trackingu pise da je paket negdje u kini,sutio bi,al jbt dođe u NL,i sad vec 14 dana stoji negdje i ceka da se posalje u HR? I sto je najjace pitam Nizozemce di je zapelo,nemaju oni pojma kazu javite se GB ovi mi silje poruke strpite se,strpite se da bi na kraju rekli nemogu stupiti u kontakt sa brodarima? Alooooo? Pa de dobroe..kaki bozji brod? Sta sad? Ide brodom iz NL k nama? Aaaaaaa cekat cu ja jos koji dan pa se obratit PayPalu..a da bi stos bio veci,narucim mob određene boje,naravno oni nece poslat tu boju vec crnu..a i ne kontam zasto za ovaj paket u mailu mi nisu dostavili sliku..meni ovo smrdi na prevaru..i to mal zescu..
9 godina
odjavljen
I kakve veze ima sve to gb? Oni su poslali i imaš tracking. Hoćeš da ti oni lično donesu kuci? Kupi onda u svom gradu....
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice