Gearbest.com

poruka: 1.642
|
čitano: 454.748
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
protjeran
Re: Gearbest.com
Gledao sam nema nigdje..
Nista saljem ponovo
This time next year we'll be millionaires
11 godina
protjeran
Gearbest.com

Poslao sam ponovo sa novog accounta i nema nigdje ništa.

10004.zagreb@posta.hr ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2016 22:01 (Boixus Nois PS).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Boixus Nois PS kaže...

Poslao sam ponovo sa novog accounta i nema nigdje ništa.

10004.zagreb@posta.hr ?

Možda im se nešto dogodilo sa serverom. Ako te brine jesu li primili, nazovi ih sutra.

14 godina
neaktivan
Dakle, budući da mi je mob s GB EU skladišta završio na carini, a od njih neću dobiti nikakav povrat, pretpostavljam da je najbolje ne preuzeti paket već onda tražiti refund od Paypala? I samo još jedan info, GB za zbilja ima i EU skladište u UK odakle šalju određene stvari DHL-om te se na to ne plaćaju dodatni nameti kod nas kao što je slučaj kod ovih muljanja s bescarinskom zonom - tako da pažnja prilikom narudzbe...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Pff narucio sam dosta toga sa gb eu, pred par dana, i sad vidim ove postove 😐

Inace sam narucio masu stvari iz eu skladista u drugim shopovima (i eu dhl/aliexpress) i nikad nije bilo problema, tako da ni tu nisam nista provjeravao cim sam vidio eu, heh :/

Stvari su izgleda poslane isto preko uk. Sve me strah da ce isto zavrsiti na carini. Mozda nije losa opcija ne preuzeti robu i refund, ne znam kako bi paypal gledao na to?

Usput, izgleda da je to nova praksa, da salju neocarinjene pakete iz tranzitnih kontenjera, koliko googlam, jos se niko ne buni, svi su zadpvoljni, osim nekih kojima je poslana roba iz kine umjesto eu.

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Izgleda da je bila stvar u tome što sam slao u PDF formatu.Nakon toga sam ih nazvao i rekli su mi da probam u screenshoot napraviti i ponovo poslati.

Evo konačno poslano i kod njih zaprimljeno.

Šteta što sam izgubio jedan radni dan nadao sam se da će ga psolati danas pa da dođe do sutra...

Preko vikenda ne rade , znači u ponedjeljak bi mogao doći na red pa dok se pošalje trebao bi doći do srijede najkasnije po mojoj procjeni?

10 godina
odjavljen
Čudno, jer u dopisu i traže da se pošalje u pdf-u ako je moguće.
15 godina
neaktivan
Gearbest.com

Moje iskustvo sa Gearbesta je super,stvari dolaze u prosjeku za 17ak dana (živim u zg),sve je uvijek uredno dolazilo i radilo,u svakom slučaju preporuka.

Jedna zanimljivost sa carinom, prije mjesec dana naručim android box za buraza i uredno dođe doma bez carine,čak je u paketu bio i još jedan kabel i jedan od onih žiroskop daljinskih. Tjedan dana kasnije naručen isti box za frenda i puf,zapeo na carini,pošta traži potvrdu o plaćanju. Skeniran račun na gmailu i u pdf poslan na gore navedenu mail adresu, isti tren sam dobio automatski odgovor da je mail zaprimljen. (stavio sam onaj broj i u naslov i u tijelo poruke)

Bears, Beets, Battlestar galactica!
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Eto i meni je čudno zašto neće pdf...
Ali tako su mi rekli da napravim.

Koliko dana bude na carini u prosjeku?
13 godina
Gearbest.com

Što se tice samog EU skladista i navedenog problema s narudzbama koje su pojedincima zavrsile na carini, poslao sam o tome svemu upit mom kontaktu u GearBestu pa cekam odgovor dok se provjeri sve, zasto i zbog cega je doslo do toga, i da li se moze riješiti nesto u korist kupaca..

Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
moderator
Boixus Nois PS kaže...
Eto i meni je čudno zašto neće pdf...

Nešto ti onda s tim tvojim PDF-om možda ne štima. Ja sam pred tri tjedna uredno poslao PDF napravljen onako kako piše u FAQ-u.

Kako si ti radio taj PDF? Koliko ti je velik fajl?

Boixus Nois PS kaže...
Koliko dana bude na carini u prosjeku?

Meni su nedavno slušalice tamo provele 10 dana.

DwightSchrute kaže...

Jedna zanimljivost sa carinom, prije mjesec dana naručim android box za buraza i uredno dođe doma bez carine,čak je u paketu bio i još jedan kabel i jedan od onih žiroskop daljinskih. Tjedan dana kasnije naručen isti box za frenda i puf,zapeo na carini,pošta traži potvrdu o plaćanju. Skeniran račun na gmailu i u pdf poslan na gore navedenu mail adresu, isti tren sam dobio automatski odgovor da je mail zaprimljen. (stavio sam onaj broj i u naslov i u tijelo poruke)

Brijem da ih je netko educirao o tome, da su prije mislili ma samo neka bezvezna plastična kutijica s nešto elektronike (nešto ko USB hub), a da im je netko rekao - ne, to su aparati koji skoro svi koštaju više od 22 eura pa odsad pa nadalje tražite račun za njih.

11 godina
protjeran
10 dana?Imam foxit pdf ili nešto tako.Odem na Chrome print i u pdf format.Mislim oko 400kb.
17 godina
moderator
Boixus Nois PS kaže...
10 dana?Imam foxit pdf ili nešto tako.Odem na Chrome print i u pdf format.Mislim oko 400kb.

Foxit PDF je - što? PDF printer ili samo preglednik ili što? Znači, PDF ti napravi taj Foxit ili Chrome?

Ja radim prema uputama koje sam napisao u FAQ-u i nikad nikakvih problema - isto tako sam sad i zadnji put napravio, pred neka tri tjedna. Znači, u FAQ-u piše da se za Destination odabere Save as PDF - to je Chromeov interni PDF generator.

9 godina
odjavljen

Zasto je bitno u cemu je i kako napravljen pdf? Ima neka fora?

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2016 17:19 (Torent).
13 godina
Torent kaže...

Zasto je bitno u cemu je i kako napravljen pdf? Ima neka fora?

Samo nam je cudno zasto njemu jedinom nisu prihvatili PDF, a svima ostalima jesu.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
9 godina
odjavljen

Ne znam za postupke hr carine al malo mi cudno da je bitno u cemu je napravljen pdf....

14 godina
neaktivan
majdo kaže...

Što se tice samog EU skladista i navedenog problema s narudzbama koje su pojedincima zavrsile na carini, poslao sam o tome svemu upit mom kontaktu u GearBestu pa cekam odgovor dok se provjeri sve, zasto i zbog cega je doslo do toga, i da li se moze riješiti nesto u korist kupaca..

Ne može, jučer i danas sam na ticketu s CS i tvrde da to nije njihov problem jer carina je odgovornost kupca. Eventualno mi nude par dolara na račun. Odbio sam i odlučio da neću preuzeti mob pa nek im se vrati paket, a ja ću tražiti refund od Paypal-a. Problem je u tome što GB ima dva skladišta u EU - jedno je u UK, a drugo je u bescarinskoj zoni odakle šalju ove pakete koji završe na carini te na njih nije plaćen PDV prilkom uvoza u EU te kupac u krajnjoj zemlji uvoza plaća davanja. Stvari koje su već ocarinjene i u njihovom UK skladištu (Birmingham) dolazit će i dalje bez carine u HR. A zašto je to sada problem? Zato što je u dosta EU država lakše uvesti takvu robu iz bescarinske zone i proći bez PDV-a, a GB (valjda) nije znao da u Hrvata svaki paket završi na carini te da nema vrdanja. Ili su upravo znali pa su zato dugo držali HR izvan popisa za EU skladište. 

9 godina
odjavljen

Pa logicno je kad vidis da je ista cijena i na CH i EU skladistu da ni na jedno nije placeno nista...

17 godina
Ne mora biti, ja sam narucio par stvarinkojima je cak cijena na eu skladistu bila niza i doslo je bez problema(njemacka), mislim da tu carina najvise zeza, ne prolazi kao sta je nekad znalo.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
9 godina
odjavljen

Pazi carina ne pregeleda sve posiljke uvjeren sam 99%. Idu metodom slucajnih uzoraka ili ako im se nesto ucini sumnjivo.... Da li ce paket zavrsiti na carini i nema nekakve veze odakle je poslat a kad i ako zavrsi na carini tada je bitno odakle je poslat i je li placeno ista ili nije....

Tako je barem u BiH a ne vjeruje da je i u hrvatskoj drugacije. Prevelika je to kolicina robe da se pregleda bukvalno svaki paket....

17 godina
Ma izgleda da su u hrv zaposlili dodatno ljude jer su vidjeli da mogu i tu oderat nase, nije se prije toliko pregledavalo i dosta toga je prolazilo a sada cak i ako je iz eu poslano provjeravaju posiljku.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
9 godina
odjavljen

A ne znam onda. JA godisnje uvezem par stotina paketa u kojima su bic dres i gace i jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaako rijetko mi naplate carinski pregled tj uopste ga pregledaju ali ako je neka cetvrtasta kutija eto uplatnice za carinski pregled ;) Nije to neka cifra, ispod 2 EUR....

17 godina
moderator
Torent kaže...

Pazi carina ne pregeleda sve posiljke uvjeren sam 99%. Idu metodom slucajnih uzoraka ili ako im se nesto ucini sumnjivo....

Onda ne bi na carini završavalo >90% ili >95% mobitela iz Kine.  Da ne znam bolje pretpostavio bih da se gleda napisana cijena i da sve iznad granice ide na carinjenje, te da sve prolazi kroz rengen i ak uoče nešto što sliči na stvari za koje znaju da obično koštaju više od 22 eura (mobiteli, veće slušalice, tipkovnice...), da i za to traže račun.

11 godina
protjeran

Odem na google chrome , pa na settings i kliknem print.I onda mi se ovo otvori.

17 godina
moderator
Boixus Nois PS kaže...

Odem na google chrome , pa na settings i kliknem print.I onda mi se ovo otvori. 

Znači, nisi ispisivao u PDF onako kako piše u FAQ-u, nego putem Foxitovog PDF printera. Klikni na gumb Change pa potom na Save as PDF.

Mada ne znam zašto bi im to smetalo, ali eto... Drugi put probaj tako.

17 godina
Gearbest.com

Foxit radi sasvim normalno, ja s tim radim več godinama...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Mislim da cete sa tim vracanjima paketa samo napraviti "sranje" te ce vrlo brzo ukinuti slanje sa Eu skladista za Hr.
E sada,u cemu je problem....u nama naravno.Sto znaci Eu skladiste?Znaci da se roba nalazi u EU.Nigdje ne pise da je ista uvezena u EU.S druge strane navikli smo narucivati sa Top one-a,Grossoshopa koji napominju da salju iz Kine ili Italije te daju garanciju da nema dodatnih troskova !!
Koliko mi je poznato ,prodavac nije duzan napomenuti da roba nije uvezena i nije placen porez isto kao sto ni Top one i Grossoshop nije duzan istaknuti da cemo biti oslobodeni poreza.Medutim oni to napominju jer im je naravno u interesu a Gearbest ne napominje,opet,jer im je u interesu.To sto mi nismo dovoljno informirani je nas problem.
S druge strane ako znate neke podatke i znate da je UK VAT 20% razmislite i logicno zakljucite da nesto sto kosta 10-15% jeftinije na EU skladistu vjerovatno nije uvezeno...nema logike zar ne.
S druge strane,primjerice,Top One uvozi preko UK ali na neku "shemu" placaju svega par dolara po telefonu umjesto 20%....ne pitajte kako jer neznam ali i cinjenica je da kad tad i to mora stati
Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49,WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee
12 godina
Potpuno si u krivu. U EU se ne mogu i ne smiju prodavati proizvodi na koje nije obračunat porez. Zemlje iz koje se prodaje ili u zemlji u koju se prodaje, ovisi. Ali PDV mora biti obračunat, te na računu istaknut. Sve izvan toga je šverc...
13 godina
neaktivan
Je li netko napisao da se smije prodavati neuvezena roba?Nisam ja krivo napisao nego si ti krivo shvatio...Ocito se ta roba nalazi u bescarinskoj zoni (malo si proguglaj o tome ) te kada dode u zavrsnu destinaciju se i carini naravno te placaju sva potrebna davanja.Znaci drzavi krajnje destinacije se placaju davanja.Gearbest izmedu ostalog salje i Belgijskom postom pa posiljka dode prvo u EU i nakon toga se salje dalje i davanja se placaju u zavrsnoj destinaciji.
Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49,WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee
13 godina
neaktivan
http://www.moj-bankar.hr/Kazalo/B/Bescarinska-zona

Mislim da je svakom laiku sada jasno kakva su to EU skladista

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice