- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa što ti nije bolje odmah na routeru postaviti neke DNSove pa ti ne treba aplikacija?
Pa ne treba mu aplikcija i bez toga. Na svakom mobitelu se dnsovi mogu postaviti rucno...
Ako imate bolji prijedlog potpuno sam otvoren samo ne bih da mi netko prisluskuje sve ta radim.
Koristi googletove DNSove - 8.8.8.8 i 8.8.4.4
Možeš ih podesiti tako da u postavkama wifija dugo držiš na ime mreže, odabereš Modify Network , odabereš Advanced Options, Static IP i onda upišeš DNSove. Zaebancija je što moraš to svuda ručno pisati...
Ako imate bolji prijedlog potpuno sam otvoren samo ne bih da mi netko prisluskuje sve ta radim.
Lijepo ti to obrisi.
Vecina rutera ima od ISP-a dns servere koji su doslovce skok dva od samog uredjaja. Kud ces brze?
Primjerice kod mene do google dns-a 8.8.8.8, a vrtim i svoj.
ante@Yggdrasil ~ % ping 8.8.8.8 :(
PING 8.8.8.8 (8.8.8.8) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=1 ttl=51 time=12.3 ms
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=2 ttl=51 time=12.3 ms
Evo i do optime:
ante@Yggdrasil ~ % ping dns2.optima-telekom.hr
PING dns2.optima-telekom.hr(dns2.optima-telekom.hr (2a02:ac8:d:d::6)) 56 data bytes
64 bytes from dns2.optima-telekom.hr (2a02:ac8:d:d::6): icmp_seq=1 ttl=56 time=3.21 ms
64 bytes from dns2.optima-telekom.hr (2a02:ac8:d:d::6): icmp_seq=2 ttl=56 time=2.92 ms
Stvarno ne znam kak ti je to ista ubrzalo samom promjenom DNS-a ako ti je lose radilo prije toga ocito je negdje problem s mrezom. Kak sad to carobno rjesi fizicki problem softwerski, svaka cast, ciribu ciriba, crna magija.
Resetiraj mobitel, pa vidi onda. Ako ti je svaki wifi spor, mobitel je spor. A mozda si na GPRS-u, a da toga nisi svjestan.
Koristi googletove DNSove - 8.8.8.8 i 8.8.4.4
Možeš ih podesiti tako da u postavkama wifija dugo držiš na ime mreže, odabereš Modify Network , odabereš Advanced Options, Static IP i onda upišeš DNSove. Zaebancija je što moraš to svuda ručno pisati...
Ne znam kako je na ostalim OSovima ali na androidu te postavke su vezane za konkretnu mrezu a ne za karticu. Tako da za mrezu "kuca" imas fiksne parametre a za sve ostale dinamicke. Nista ne treba dirati.
sav promet kad ti je ta aplikacija ukljuceno ide preko njihovih servera i njihovog VPN-a tako da to gleda ko zna ko ...
Sve ti je receno samo citaj....
Hvala na pomoci :)
Hvala na pomoci :)
Onda pokusava resolvat dns preko ipv6 dns servera no s obzirom da nas samo saka u Hrvatskoj ima IPV6 to bas i ne prolazi pa treba vremena da se prebaci na ipv4.