DNSet legit?

poruka: 16
|
čitano: 2.259
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
DNSet legit?
Poz, wifi mi je na custom romu mobitela jako spor ali kada sam instalirao DNSet postalo je brzo i super za koristiti. Sad, iako je popravilo problem ne bih htio bas da mi netko gleda sav promet na mobitelu pa me zanima kakva je reputacija aplikacije ako itko to koristi? Imam root pa mogu i neku drugu aplikaciju koristiti ako je povjerljivija/bolja.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: DNSet legit?

Pa što ti nije bolje odmah na routeru postaviti neke DNSove pa ti ne treba aplikacija?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
9 godina
odjavljen

Pa ne treba mu aplikcija i bez toga. Na svakom mobitelu se dnsovi mogu postaviti rucno...

10 godina
neaktivan
Znaci problem je u mobitelu, svaki router i svaki wifi je spor. Ova aplikacija osim dns radi jos nesto, ali kazem, stvarno se ne kuzim u to je nisam nikad koristio tako nesto.
Ako imate bolji prijedlog potpuno sam otvoren samo ne bih da mi netko prisluskuje sve ta radim.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Torent nasam sam dns postavke ali nisam se jos bacio na istrazivanje, imas mozda neke preporucljive postavke ili nesto?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Koristi googletove DNSove - 8.8.8.8 i 8.8.4.4

Možeš ih podesiti tako da u postavkama wifija dugo držiš na ime mreže, odabereš Modify Network , odabereš Advanced Options, Static IP i onda upišeš DNSove. Zaebancija je što moraš to svuda ručno pisati...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina
fpozar kaže...
Znaci problem je u mobitelu, svaki router i svaki wifi je spor. Ova aplikacija osim dns radi jos nesto, ali kazem, stvarno se ne kuzim u to je nisam nikad koristio tako nesto.
Ako imate bolji prijedlog potpuno sam otvoren samo ne bih da mi netko prisluskuje sve ta radim.

Lijepo ti to obrisi.

Vecina rutera ima od ISP-a dns servere koji su doslovce skok dva od samog uredjaja. Kud ces brze?

Primjerice kod mene do google dns-a 8.8.8.8, a vrtim i svoj.

ante@Yggdrasil ~ % ping 8.8.8.8 :(
PING 8.8.8.8 (8.8.8.8) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=1 ttl=51 time=12.3 ms
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=2 ttl=51 time=12.3 ms

Evo i do optime:

ante@Yggdrasil ~ % ping dns2.optima-telekom.hr
PING dns2.optima-telekom.hr(dns2.optima-telekom.hr (2a02:ac8:d:d::6)) 56 data bytes
64 bytes from dns2.optima-telekom.hr (2a02:ac8:d:d::6): icmp_seq=1 ttl=56 time=3.21 ms
64 bytes from dns2.optima-telekom.hr (2a02:ac8:d:d::6): icmp_seq=2 ttl=56 time=2.92 ms

Stvarno ne znam kak ti je to ista ubrzalo samom promjenom DNS-a ako ti je lose radilo prije toga ocito je negdje problem s mrezom. Kak sad to carobno rjesi fizicki problem softwerski, svaka cast, ciribu ciriba, crna magija.

Resetiraj mobitel, pa vidi onda. Ako ti je svaki wifi spor, mobitel je spor. A mozda si na GPRS-u, a da toga nisi svjestan.

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout. MTCNA
9 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...

Koristi googletove DNSove - 8.8.8.8 i 8.8.4.4

Možeš ih podesiti tako da u postavkama wifija dugo držiš na ime mreže, odabereš Modify Network , odabereš Advanced Options, Static IP i onda upišeš DNSove. Zaebancija je što moraš to svuda ručno pisati...

Ne znam kako je na ostalim OSovima ali na androidu te postavke su vezane za konkretnu mrezu a ne za karticu. Tako da za mrezu "kuca" imas fiksne parametre a za sve ostale dinamicke. Nista ne treba dirati.

10 godina
neaktivan
Vec mi je po defaultu na 8.8.8.8 i 8.8.8.4 i internet je postao jako spor cim sam ugasio DNSet

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Znaci Ante, nemam pojma sto radi aplikacija, ali zaista mi je internet 5 puta brzi i cim maknem aplikaciju opet je sporo. Pise na internetu da tjera koristenje Ivp4, nez je li ti to ista znaci ali ozbiljno mi je puno brze dok je ukljuceno

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
I znam da mob nije spor jer na official romu je wifi brz. Isto znam da nisam na mobilnom jer sam ga iskljucio i gore je wifi ikonica, potrosio sam internet iz paketa a novac je na mjestu. Ne znam sad, ocito mi pomaze ali ne znam moze li me netko "prisluskivat" preko tog

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

sav promet kad ti je ta aplikacija ukljuceno ide preko njihovih servera i njihovog VPN-a tako da to gleda ko zna ko ...

10 godina
neaktivan
Ok, a znas li onda nekakvu drugu opciju, ovo ocito radi. Evo opis aplikacije sa google playa.

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Sve ti je receno samo citaj....

10 godina
neaktivan
Nije bitno, citao sam opet malo i vidio da se ljudima slicne stvari dogadjaju zbog ipv6. Onemogucio sam ga i sad je ok, uspio sam naci rijesenje bez te edgy aplikacije i ja zadovoljan.
Hvala na pomoci :)

0 0 hvala 0
17 godina
fpozar kaže...
Nije bitno, citao sam opet malo i vidio da se ljudima slicne stvari dogadjaju zbog ipv6. Onemogucio sam ga i sad je ok, uspio sam naci rijesenje bez te edgy aplikacije i ja zadovoljan.
Hvala na pomoci :)

Onda pokusava resolvat dns preko ipv6 dns servera no s obzirom da nas samo saka u Hrvatskoj ima IPV6 to bas i ne prolazi pa treba vremena da se prebaci na ipv4.

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout. MTCNA
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice