otkako sam počeo experimentirat sa fleširanjem mobitela naravno mog u jednom danu katkad i više od 5 puta radim reinstalaciu softvera na mobu
Dekodiranje, debrandiranje, flashanje i ostalo
- poruka: 1.601
- |
- čitano: 1.009.752
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
pozdrav svima...dobio sam c510 prije 3 dana i htio bi flash teme na njemu al nekuzim se u ove stvari o koima sam cito ovi tutorijali mi nisu jasni jer sam laik za talve stvari pa ako netko ima volje i živaca mi objasnit postupke kako da stavim flash theme na njega bio bih zahvalan
na c510 već ima predinstaliranih flash tema, ali se ne mogu koristiti. ali se to može osposobiti
prije svega ovo kopiraj u notepad i spremi kao customize_upgrade.xml
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<customization>
<info>
<model>C510</model>
<cda-number>1227-6855</cda-number>
<cda-revision>R4A</cda-revision>
<created-by>jurluk</created-by>
</info>
</customization>
pokreneš a2uploader
klikneš na file system tool
na mobitelu pritisneš i držiš tipku c i spojiš ga sa kompom preko usb-a kabela
kad ga očita, prebaciš se u tpa\preset\custom
drag'n'drop metodom onaj customize_upgrade prabaciš tu
klikneš na stop i iskopčaš mob
upališ ga i čekaš dok napravi svoje, može potrajati do 1 min
sad za temu postaviš meni najbolju - Ray
uđeš u izbornik - opcije - izgled izbornika - postaviš iz teme i eto ga... flash teme rade
pozdrav svima...dobio sam c510 prije 3 dana i htio bi flash teme na njemu al nekuzim se u ove stvari o koima sam cito ovi tutorijali mi nisu jasni jer sam laik za talve stvari pa ako netko ima volje i živaca mi objasnit postupke kako da stavim flash theme na njega bio bih zahvalan
na c510 već ima predinstaliranih flash tema, ali se ne mogu koristiti. ali se to može osposobiti
prije svega ovo kopiraj u notepad i spremi kao customize_upgrade.xml
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<customization>
<info>
<model>C510</model>
<cda-number>1227-6855</cda-number>
<cda-revision>R4A</cda-revision>
<created-by>jurluk</created-by>
</info>
</customization>
pokreneš a2uploader
klikneš na file system tool
na mobitelu pritisneš i držiš tipku c i spojiš ga sa kompom preko usb-a kabela
kad ga očita, prebaciš se u tpa\preset\custom
drag'n'drop metodom onaj customize_upgrade prabaciš tu
klikneš na stop i iskopčaš mob
upališ ga i čekaš dok napravi svoje, može potrajati do 1 min
sad za temu postaviš meni najbolju - Ray
uđeš u izbornik - opcije - izgled izbornika - postaviš iz teme i eto ga... flash teme rade
stavio sam mob na punjenje pa cu isprobat ali me bunilo u cijelo priči to sto kad skinem temu bi trebao imat 2 Filea a meni se skine samo thm file ...kako god bilo ovo cu pokusat pa javim rezultate...hvala svima za pomoć :)
ma to ti se ništa ne plaća ako misliš nato da je forum komercialan ako ti treba dat ću ti ja moje korisničo ime i passvord
Ovo ste stvarno razradili "do bola" i svaka Vam čast, ali što ćemo sa ostalim modelima telefona.
Čitam i divim se koliko ste u detalje razradili Sony Ericsson telefone i vrač binom prizivam nekoga da "razvali" Nokia telefone!
Pozz.....
pa tema je namjenjena za sve mobitele ali nisam ja kriv što se ovo sve najlakše radi na sony ericssonima
pozdrav svima, moze li netko objasniti kako otkljucati nokiu 5310 na druge mreze? unaprijed hvala :)
što su to elf datoteke i čemu služe i kako se koriste?????
samo ću reć hvala svima da samo vidite što sam napravio od mog w910i ja se nemogu prestat divit dat ću sve da vam pošaljem slike ili video a sve skidam s modmy-foruma najbolji su!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-Opera mini 4.1
- Smaper
- Jimm 0.6.0
- eBuddy beta
- Mobile agent
- KD player 0.9.5
- MobyExplorer
- Mobile Rars
ako ikako možete pošaljite mi na moj mail baš ove aplikacie trebaju mi za upotpunit menu plizzzzzzzzzzzzzzzzzz
samo ću reć hvala svima da samo vidite što sam napravio od mog w910i ja se nemogu prestat divit dat ću sve da vam pošaljem slike ili video a sve skidam s modmy-foruma najbolji su!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dok ćeš raditi slike, radi to sa myphoneexplorerom.
Program je free, a sa njime možeš raditi screenshote ekrana na mobu. To je normalno, bolje nego da slikaš mobitel sa fotoaparatom ili nečim sličnim
Da li je itko debrandirao (otključavao iliti dekodirao) preko programa ULTIMATE UNLOCKER?Ako je da li radi?
otkako sam počeo experimentirat sa fleširanjem mobitela naravno mog u jednom danu katkad i više od 5 puta radim reinstalaciu softvera na mobu
tako sam i ja radio...prnađem patcheve pa nekad s+ebu mob pa moram ponovno flash xD
Sto nitko nezna kako otkljucati nokiu 5310?
ispričavam se, jer sam tek sad skužio nešto... ali bolje da ja objasnim da poslije ne bi bilo belaja...
u vezi onog customize_upgrade.xml. onakav što sam ja dao paše samo za moj mobitel, a svatko treba upisati svoje podatke da paše za njegov mobitel. te podatke možete saznati preko a2uploadera ili pomoću tajnog izbornika na mobitelu do kojeg dolazite ovako: > * < < * < * . onda odete u katakteristike - softver
ovdje ću objasniti što se gdje piše...
<model>C510</model> - tu se upisuje model mobitela, to ste valjda i skužili... hh
* * *
<cda-number>1227-6855</cda-number> - tu upisujete CDA broj
u tajnom izborniku: prvih 8 brojeva pod prilagodba
* * *
<cda-revision>R4A</cda-revision> - tu upisujete CDA verziju
u tajnom izborniku: odmah iza CDA brojeva pod prilagodba
* * *
<created-by>jurluk</created-by> - tu možete upisati vaše ime ili bilo šta...
ja sam cuo da se baterija brze trosi koristenjem flash thema i da segubi garancija flešanjem i modificiranjem softwarea na mobitalu...moje je kupljhen u t-comovom centru pa me zanima u koliko bi ja omogucio flash theme dal bi izgubio garanciju??
Baterija se troši vjerojatno samo malo više, nije to ništa strašno, a stavljanjem flash tema se ja mislim ne gubi garancija, jedino flashanjem.
Neka me netko ispravi ako sam u krivu.
tako sam i ja radio...prnađem patcheve pa nekad s+ebu mob pa moram ponovno flash xD
slična stvar i umene fashiram ako mi se ne sviđa reinstaliram softver pa ponovo flashiram s drugim stvarima i sve tako
ja sam cuo da se baterija brze trosi koristenjem flash thema i da segubi garancija flešanjem i modificiranjem softwarea na mobitalu...moje je kupljhen u t-comovom centru pa me zanima u koliko bi ja omogucio flash theme dal bi izgubio garanciju??
pa i da se gubi garancia flash temu je lako ukonit samo trbaš izbrisat one datoteke koje si ubacio u mob i to je to bar ja tako mislim. ai što će ti garanci čuvaj mob pa ti garancia neće ni trebat
pa i da se gubi garancia flash temu je lako ukonit samo trbaš izbrisat one datoteke koje si ubacio u mob i to je to bar ja tako mislim. ai što će ti garanci čuvaj mob pa ti garancia neće ni trebat
nije isto koristiti flash teme i flashanje/modificiranje softvera
što kad se ukloni flash tema? to nema nikakve veze. bitan je onaj customize_upgrade.xml koji promjeni softver da omogući korištenje flash tema, a samim modificiranjem softvera se gubi garancija, jer to nije softver kakv je bio u vrijeme kupovanja, te stoga garancija ne vrijedi
zanima me dali je moguce vratit t mobileov softwre nazad ako nesto podje po krivom....al bas njihov modificirane ne od doticnog uredjaja jer htio bih stavit flash theme gore ali ako mi se stogod izjalovi zelim znati dali oni mogu skuzit da sam ista po njemu prckao ako vratim software na staro...ili u najgorem slucaju ako budem moro novi software stavljat pa da barem stavim njihov kakav je bio
Ovo se javi na identify
ChipID:C802,EMP protocol:0401
PHONE STATE: "RETAIL"
FLASH CID: 0052
OTP LOCKED:1 CID:52 PAF:1 IMEI:35182902889456 CERT:RED
LDR:2009-04-21 18:09 CXC1250843_DB31XX_CS_LOADER_ACC_SDRAM_R2A081
LDR:2009-04-21 18:10 CXC1250780_DB31XX_CS_LOADER_APP_SDRAM_R2A081
Model:K850i
MAPP CXC article: R1EA031 prg12004400_GENERIC_SO
MAPP CXC version: R1EA031
Language Package:CENTRAL-EUROPE
CDA article: 1201-0116
CDA version: R12A
Default article: 1200-5441
Default version: R1FA035
Operator: 000-00
Elapsed:6 secs.
Medjutim kad kliknem na FILESISTEMTOOL ne otvara samo pokusava i ne ude nikako..... zasto ne moze ni A2 ni xs++?????
Medjutim kad kliknem na FILESISTEMTOOL ne otvara samo pokusava i ne ude nikako..... zasto ne moze ni A2 ni xs++?????
kad pokreneš a2uploader, prvo što moraš kliknuti je file system tool, a ne identify, da bi ušao u sustav
jeli postoje neki još programi koima se more uć u sustav mobitela osim a2 uploadera i xs++
POMAGAJTE... treba mi detaljno objašnjenje i programi za ubacivanje patchova odnosno vpk datoteka (ako sam dobro reko(vpk)) trebalo bi mi posebno kako ubaciti izgled za walkman imam neke vpk datoteke i one slike ali nerazumijem kako i što trebam...
jeli postoje neki još programi koima se more uć u sustav mobitela osim a2 uploadera i xs++
Far + plugin jdflasher. Sa njim možeš ubacivati flash teme, pa valjda i po ostalome prčkati