Cubot GT99 Smartphone Android 4.2
- poruka: 2.779
- |
- čitano: 815.608
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Staviš recovery.img na internu memoriju i flashas pomoću Mobile Uncle Tool-a.
Pozz
Sad si se sjetio kad mi je već skoro došo
meni je konačno danas stigao, naručen 31.10.
Pozz
Kako to misliš stavio si samsungov rom? Šta se to zamijeni hardver kao i na PC-u ili nešto softverski instaliraš? Kako se to radi i koliko to košta?
Iako nisi "napredni korisnik" možda bi ovo mogao bez beda napraviti, sve je objašnjeno:
http://anton008.com/instalacija-prilagodenog-rom-a-na-cubot-gt99/
Probaj i obvezno napravi backup da se možeš vratiti. Memorijska kartica je valjda i obvezna zbog veličine backupa i novog roma.
Probaj i naći nekog iskusnijeg prijatelja da ti stavi novi rom ako ti nisi iskusan. To je pola sata posla.
Instalirao sam cwm recovery ali ne mogu uci u njega.
Pokušam sa istovremenim držanjem tipke volume up+power ali ništa se ne događa.
Sve sam uradio po upustvu Antona.
Neki savjet?
Najčešća greška je što se ne drži dovoljno dugo Power+UP. Drži sve dok se ne otvori CWM.
Je li ti ušao u njega nakon restarta iz MTK toolsa?
Druga solucija nađi na marketu neki app za reboot to recovery
Najčešća greška je što se ne drži dovoljno dugo Power+UP. Drži sve dok se ne otvori CWM.
Je li ti ušao u njega nakon restarta iz MTK toolsa?
1. Uđem u Mobileuncle tools
2. Izaberem Recovery update (mob pronađe onu datoteku)
3. Izaberem tu datoteku (pita me Are sure flash recovery) i klik OK
4. Pita me Reboot into recovery mode - Izaberem OK
5. Zatim se pojavi recovery izbornik (imam sve opcije npr. reboot system now, install zip from sd card, wipe data...)
6. Ja izaberem reboot system now
7. Mobitel se restartira
8. Zatim pokušam navedenim tipkama ući u recovery ali neće.
Ako dugo držim tipke mobitel se restartira
Druga solucija nađi na marketu neki app za reboot to recovery
Pokušat ću nešto od navedenog
1. Uđem u Mobileuncle tools
2. Izaberem Recovery update (mob pronađe onu datoteku)
3. Izaberem tu datoteku (pita me Are sure flash recovery) i klik OK
4. Pita me Reboot into recovery mode - Izaberem OK
5. Zatim se pojavi recovery izbornik (imam sve opcije npr. reboot system now, install zip from sd card, wipe data...)
6. Ja izaberem reboot system now
7. Mobitel se restartira
8. Zatim pokušam navedenim tipkama ući u recovery ali neće.
Ako dugo držim tipke mobitel se restartira
Probaj isto tako dok ti je upaljen, pa kad ga ideš ugasiti, otvori ti se oni meni, gdje te pita da li želiš restart ili isključivanje. Kada odabereš reset, otvori ti novi pod meni gdje te pita želiš li restart u recovery ili obični restart. Meni je tako.
Probaj isto tako dok ti je upaljen, pa kad ga ideš ugasiti, otvori ti se oni meni, gdje te pita da li želiš restart ili isključivanje. Kada odabereš reset, otvori ti novi pod meni gdje te pita želiš li restart u recovery ili obični restart. Meni je tako.
Ne pomaže.
Pomoglo! :)
da li se može sa xprivacy narihtati da tipke svijetle jednako dugo kao i ekran i gdje?
Off topic, jel neko slucajno imao cubot p6, kontao sam ga uzet sebi pa da vidim jel ima iko nekakvih problema sa njime? Hvala i isprike na off topicu :D
Vjerovatno si Xprivacy pomiješao s Gravity Box-om jer to što ti želiš možeš namjestiti s potonjim, opcija: Button backlight modes (default, disabled, always on while screen is on)
Pozz
Kako to misliš stavio si samsungov rom? Šta se to zamijeni hardver kao i na PC-u ili nešto softverski instaliraš? Kako se to radi i koliko to košta?
Softverski instaliras novi "operacijski sustav". Anton ti je poslao link i samo moras pratiti upute, stvarno nije teško. Da si počeo proučavati odmah kad sam ti i ja prije par dana poslao link već bi dosad naučio i bio spreman napraviti to sam. Postupak traje kratko i ako pratiš upute nemaš šta zeznuti.
Uzmi si 2 dana prije toga pa prouči, googlaj, čitaj po forumima i siguran sam da ćeš skužiti kako to napraviti.
nemogu nigdje pronaći opciju da isključim provjeru drugog sim slota, mobileuncle ili gravitybox?
imam jedno pitanje
kako se update-a cubot,a da nije neki custom rom.
imam stock,a zelim da se ne mijenja izgled kod update-a
radi li vam google play na samsung romu?
Javlja mi sljedeću poruku:
"unfortunately google play store has stopped"
EDIT: sad sam primjetio da ne rade ni googleove aplikacije, npr. gmail
imam jedno pitanje
kako se update-a cubot,a da nije neki custom rom.
imam stock,a zelim da se ne mijenja izgled kod update-a
Nisi baš jasan do kraja?
Šta želiš ažurirati? Neke aplikacije ili?
Vjerojatno imaš zadnju verziju stock roma
Navodno se u ovoj verziji samsunga ne ruši Play. Iako je davaik cache potrebno obrisati u cwm-u jer to nekada pomaže
S4 novijeg izdanja
http://www.needrom.com/mobile/xyz-x1-s4ui/
S napomenom da ga nisam probao i možda taj rom stavlja kineski cwm (iako čisto sumnjam) pa u zipu eventualno urediti build.prop ili pogledajte ima li recovery datoteka.
Romove s mog bloga sam ja izvukao odavde
http://pan.baidu.com/share/home?uk=3674971679&view=share#category/type=0
tražite uz oznaku X1 i ono što ima smisla da je rom. (Z1 je drugi mobitel a GT99 je X1)
S time da ja nisam tražio i probavao nove verzije još od kolovoza i na blogu se vrte tadašnje verzije Lewe i ostalih.
Kako lik na tom kineskom serveru uploada na tjednoj i mjesečnoj bazi nove romove napredniji korisnici bi mogli malo probati nešto novo i javiti što valja.
Radi li drugima koji su probali samsung rom google play store?
nemogu nigdje pronaći opciju da isključim provjeru drugog sim slota, mobileuncle ili gravitybox?
GravityBox naravno, opcija: Auto-hiding of signal icons for empty SIM Slots.
Slušam po kvartu kubot, kubot...i tak' me zaintrigira da odem malo surfati i nađem ovu stranicu. Oči su mi do sad' ispale od čitanja i vidim da ima ocjenu 5 ili -5! I nemam kaj čekati
Jel' može ne'ko poslati kupon na pp za Banggood?
Hvala unaprijed!
Čitaj malo bolje. Cubot gt99 nije ni za 5, ni za -5. Nema teorije za tako visoke ocjene kad dolazi s defektnim gps-om, tankim, skliskim i škripavim poklopcem, nekim softverskim problemima (uključene frekvencije koje ne podržava) i još moraš imati malo sreće da ne dobiš primjerak koji ima neke druge probleme (krčanje, resetiranje kad je hladno...). S obzirom na to što sad znamo o tom mobitelu, kupnji treba pristupiti s oprezom, a ne se zaletavati.
Slušam po kvartu kubot, kubot...i tak' me zaintrigira da odem malo surfati i nađem ovu stranicu. Oči su mi do sad' ispale od čitanja i vidim da ima ocjenu 5 ili -5! I nemam kaj čekati
Hvala unaprijed!
moja preporuka ti je da kod kupovine gledaš negativne stvari i onda se odlučiš na kupovinu, da li ti nedostaci kod Cubota mogu proći ili se želiš zahebavati
Hvala unaprijed!
Moralna mi je obaveza da ti kažem svoje iskustvo! Nemoj misliti da je mobitel za 5 ili čak -5. Cenzuriraju sve ispod ocjene 4. Ja sam kupio Cubota GT99 i dobio sam pokvaren mobitel.
Nemam 3G signal i svako malo se ili resetira (ugasi pa upali) ili se jednostavno samo ugasi.
Pišeš Kinezima da imaš problem sa mobitelom,šalješ im video da vide šta mu je a od njih ni traga ni glasa.
Potrošio vremena (cca. 15 dana) i živaca na osposobljavanje mobitela, ugnjavio nebrojeno mnogo ljudi sa upitima i naravno bezuspješno.
Jučer odem u servis za mobitele i pitam lika u čemu je problem i kaže da nemam 3G signal zato što je riknulo POJAČALO,a da je ovo što se ugasi sam od sebe isto neki problem sa hardverom i ničim to nemožeš riješiti.
Uz mobitel kupim za 22 € još i kožnu torbicu i dvije sd memorijske kartice i to uopće nisam dobio a prošlo je više od 32 radna dana od kupnje!
Na moje nebrojene upite na banggood-ova ekipa mi uopće ne odgovara i ne pomaže riješiti problem.
Otvorio sam PayPal Case i tražio povrat svoja 132 € i sad čekam već 3 da mi pošalju svoju adresu da im vratim ovo SMEĆE OD MOBITELA.
110 € mobitel koji ne radi, 22 € dodatci koji ti ne dođu, 235 kn carina, slanje mobitela nazad u Kinu 80-90 kn. Ukupno - cca. 1330 kn
Odeš i kupiš potpuno novog Sammsung Galaxya S2 za 1600 kn (kao ja jučer) i nemaš brige!
"Zadovoljstvo - NEPROCJENJIVO, za sve ostalo tu je Mastercard"
Neću ti ja ništa savjetovati,ali mislim da trebaš znati i ovu činjenicu i da možda i ti možeš dobiti neispravan mob kao ja!
Lp!