Cubot GT99 Smartphone Android 4.2

poruka: 2.779
|
čitano: 815.561
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Cubot GT99 Smartphone Android 4.2
httpsmaniac kaže...

Uskoro mi stize Cubot pa napisem svoje utiske cim ga dobijem u ruke. {#}

Bogati jesu brzi.

Baš me zanima kolko ću ja čekat svog.

Battle tag (HS): dermonis#2530 LOL EUW: slinA
12 godina
neaktivan
AmonZero kaže...

Bogati jesu brzi.

Baš me zanima kolko ću ja čekat svog.

Nadam se da neceš dugo, evo u mene cijeli proces traje vec vise od mjesec dana, od narucivanja, placanja i slanja. 

Ovo je u redu ali sto me razljutilo je to da je mobitel narucen i uredno placen 5 novembra a poslan tek 18-og. Naravno na stranici im uredno pise da je mobitel dostupan odmah(in stock), barem je tada pisalo. 

11 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

Glupo pitanje: gde se može naći zadnji stock ROM i kako da proverim da li ga već imam?!

Imas na 67 stranici

10 godina
neaktivan
httpsmaniac kaže...

Uskoro mi stize Cubot pa napisem svoje utiske cim ga dobijem u ruke. {#}

{#} Super!! I moj ce Cubot izgleda na put :D

Nego koliko si cekao od kada ti je pisalo Shipped i gdje pratis Tracking Number:RX*********DE jer mog nema jos nigdje na tracking

Order Status History:

Date Added     Status     Comments
2013-12-02 06:12:33     Payment Confirmed    
2013-12-03 05:11:09     Ready To Process    
2013-12-06 19:53:45     Processing    
2013-12-06 21:50:59     Shipped    

12 godina
neaktivan
eldin007 kaže...

{#} Super!! I moj ce Cubot izgleda na put :D

Nego koliko si cekao od kada ti je pisalo Shipped i gdje pratis Tracking Number:RX*********DE jer mog nema jos nigdje na tracking

Order Status History:

Date Added     Status     Comments
2013-12-02 06:12:33     Payment Confirmed    
2013-12-03 05:11:09     Ready To Process    
2013-12-06 19:53:45     Processing    
2013-12-06 21:50:59     Shipped    

https://www.deutschepost.de/sendung/simpleQuery.html

Pokusaj ovdje, iako meni nije radio ovaj tracking sve dok mi mobitel nije stigao u frankfurt, nezz zasto.

16 godina

Moji dojmovi poslije dva mjeseca korištenja:

Stock ROM + rootan + GravityBox, niti jedno resetiranje niti blokiranje.

Od GPS-a sam odustao, na ekranu ne vidim nikakvih nedostataka, fotke odlične.

Folija na ekranu je predobra, prsti fino klize i na njoj još uvijek nema tragova korištenja.

11 godina
neaktivan

Evo da i ja iznesem svoje misljenje u vezi mobitela nakon sto ga koristim skoro 2 mjeseca...Mobitel se jos nijednom nije sam od sebe resetirao,gps nekoristim,prezadovoljan sam brzinom otvaranja internetskih stranica,kamerom,jedina mana mu je bila to zujanje koje sam rijesio sa aluminijskom folijom...Za novce za koje sam ga uzeo i prezadovoljannnn...

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Quaresma kaže...

kako pristupate microSD kartici preko kompa?

Bežično, putem WiFi-ja. Ovako: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sand.airdroid

to i koristim, ali to je sporija metoda. preko usb-a bi išlo puno puno brže (za prebacivanje HD videa i to).

evo i ja koristim svoj mjesec i po dana i stvarno sam zadovoljan, jedini pravi problem je GPS. nasreću nisam imao potrebe za GPS-om u ovom razdoblju, ali već sam razmišljao o eksternom bluetooth GPS prijemniku kad se bude putovalo. vi koji ste apdejtali službeni firmware, jeste to radili preko flashanja zip datoteke, kako je u službenim uputama opisano, i jeste li primijetili kakve razlike u funkcionalnosti? ako flasham novi firmware, hoću li izgubiti trenutne postavke?

11 godina
neaktivan

Ja sam na poklopac iznutra zalijepio cijelom površinom osim rupa za zvučnik i kameru komad kuhinjske alu folije krep trakom (papirnata samoljepljiva traka) i krčanje je prestalo. Ni u jednom modu (3g, sa i bez, auto, wcdma only) se više nije ponovilo. Što se tiče krčanja, dok sam pretraživao internet u potrazi za rješenjem problema naletio sam na više ljudi sa više lokacija uključujući sjevernu ameriku, indiju, veliku britaniju, njemačku itd,  i ajfoni i blackberiji na američkom tržištu imaju isti problem tako da nije isključivo do cubota. Nisam primjetio da ima lošiji prijem bilo kojeg od signala osim tradicionalno gps-a od kojeg sam skoro i odustao. Od kada ga imam u rukama nisam primjetio niti jedan od problema sa slikom, smrzavanjem ili resetiranjem a stvarno sam ga u jednom trenutku zatrpao aplikacijama i akcijama ( Next launcher 3d i svi pripadajući widgeti s najzahtjevnijim opcijama za žderanje RAM-a) samo da vidim hoću li ga zagušiti i natjerati da se resetira ali ništa, tako da su problemi koje ljudi ovdje spominju individualne prirode. Za sada (da kucnem u drvo) nemam problema.

15 godina
Quaresma kaže...

ali već sam razmišljao o eksternom bluetooth GPS prijemniku kad se bude putovalo. 

Na što točno misliš? može link? cijena otprilike?

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.12.2013 16:58 (mmmnnn).
16 godina

Bluetooth GPS.

Ovo ti je samo primjer, vjerovatno ima i jeftinijih.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.12.2013 17:11 (Eyekool).
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Pozdrav,

evo gleda sam da je mnogo vas uzelo mob Cubot GT99 tj narucili su ga..

Ima bi par pitanja posto i ja razmisljam uzet neki mob pa se sad razmisljam izmedu  Cubot GT99 ili Cubot One pa koji je bolji i koji se vise isplati ako neko ima kakva iskustva..??

I radi ce na mrezi vip/tomato??

E i da narucio bih preko banggood.com to je pouzdana kopmanija i sigurno ce mi doc proizvod koji narucim??

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.12.2013 23:22 (Cagalj).

0 0 hvala 0
16 godina

Ja sam do sad s banggood.com naručio 3 mobitela - Cubot GT99 za sebe, ZTE V967s za brtića i Lenovo A820 za prijatelja, svi su uredno stigli i (još) nije bilo nikakvih problema s mobitelima.

Ne znam kakav je Cubot One odnosno nisam ga imao prilike koristiti, ali kad sam usporedio Cubot GT99 i Lenovo A820 poželio sam ga i sebi kupio: daleko veća kvaliteta izrade (bar u usporebdi s mojim primjerkom GT99), plastika nigdje ne škripi, prijatelj kaže da nema nikakvih problema s GPS-om (u vožnji), ima jaču vibraciju i veći izbor dodatne opreme - ali nema: bljeskalicu, prednju kameru i mislim da nema mogućnost snimanja FHD videa.

Ne kažem da je Cubot GT99 loš mobilte, naprotiv, ali mislim da ima i boljih za istu cijenu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Eyekool kaže...

Ne znam kakav je Cubot One odnosno nisam ga imao prilike koristiti, ali kad sam usporedio Cubot GT99 i Lenovo A820 poželio sam ga i sebi kupio

I ja sam razmišljao o tom Lenovu, ali me odbilo to što nema HD ekran. Zbilja iritira što poznatije firme ne žele i ne žele dati ekrane visoke rezolucije kod iole jeftinijih modela. Sve drugo će ti dati - jezgre, megaherce, memorije - sve samo da ti ne moraju dati dobar ekran. Ako hoćeš dobar ekran, onda ćeš ga i skupo platiti, jer ćeš s njim doplatiti i za one stvari koje ti ne trebaju ili ih ni ne želiš.

Ja sam se vodio motom: prvo ekran, a onda sve ostalo. Daj mi HD IPS ekran, a ostalo - daj što daš. Nažalost, Cubot/Bangood (a i drugi ako cenzuriraju) ti lažu da će ti dati i funkcionalni GPS u Cubotu GT99. Da sam znao da je GPS kod Cubota defektan, a da kod Lenova radi, vjerojatno bih se odlučio za Lenovo, unatoč tome što nema HD ekran, jer smartfon bez funkcionalnog GPS-a nije kompletan smartfon.

Izgleda da ćemo trebati pričekati još koju godinu, kad će se za oko 1000 kuna moći kupiti kompletni smartfon s HD IPS ekranom. Nadao sam se da će to biti GT99, ali nije.

16 godina

Iskreno, nisam primjetio nikakvu razliku između zaslona Cubota GT99 i Lenova A820.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Jel ima itko pojma kako se otvara PayPal Case?

Kupio sam Cubota GT99 na Banggood stranici zajedno sa kožnom futrolicom i 2 micro sd kartice.

Mobitel mi je došao (iako neispravan-resetira se) a ovo ostalo nije došlo.

Kinezi mi ne odgovaraju na e-mailove tako da nemam pojma što uraditi.

Ipak sam to platio skoro 22 €.

Danas je 44 dan (datum plaćanja 27.10.2013) od kada sam platio mobitel i kartice.

0 0 hvala 0
16 godina

PayPal dispute:

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.12.2013 10:42 (Eyekool).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Što radiš prije reseta, jesi li u nekom programu, jesi li instalirao kakav launcher? Probaj ga držati bez memorijske.

Carlos Mencia, jesi ga probao rootati, staviti CWM i obrisati cache?

Pa onda facotory reset? Inače to u 90% slučajeva pomaže kada se dogodi neki bug u sw-u.

Što se tiče GPS-a koji se "ne može popraviti" ja svako malo nekom frendu "popravim" tkao što prođem 10x kroz tutorijal i onda proradi bez beda.

Moja recenzija Cubota GT99 na anton008.com Ako tko želi 10$ ili 10% kupone za Banggood nek se javi na pp.
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.12.2013 11:05 (Ag008).
16 godina
moderator
Ag008 kaže...

Što se tiče GPS-a koji se "ne može popraviti" ja svako malo nekom frendu "popravim" tkao što prođem 10x kroz tutorijal i onda proradi bez beda.

I tada ispravno radi u vožnji autom, odnosno služi za navigaciju?

(ja sam inače pred mjesec dana pokušavao osvježiti EPO i nije i nije htio downloadati. Prošli tjedan sam probao i tad je downloadao)

16 godina

Prema mom iskustvu, ne. Neposredno posle prolaženja onog postupka, naizgled, iz nekog razloga telefon brzo pronalazi satelite, ali tačnost je nikakva (iako tvrdi pristojnu tačnost od 3-5m). Mogu stajati u mestu, pod otvorenim nebom, a da moja pozicija na mapi reši da prošeta za 20-30m.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Jednostavno mi ne želi rotat mobitel.

Probao sam i preko antonovog "tutorijala" znači uključena opcija USB debuging i spojim USB-om mobitel na računalo, skinem onaj zip, instaliram prvo onaj program pa zatim odem u drugi folder i uđem u run.bat i stisnem enter međutim ništa se ne događa.

Zatim sam slijedio i onoga na youtubu. Znači skinuo sam program na računalo, instalirao i TEK ONDA spojio USB-om mobitel na računalo i ušao opet u run.bat i stisnuo enter međutim ista stvar. U oba slučaja izbacuje mi ovakvu sliku.

Sljedeći problem je RAM memorija. Imam je slobodno tek 12%. Jel može pomoć nekako kako da je se oslobodim? Nemam mnogo programa. Imam 3 igrice i to je to.

Pomagajte ljudi {#}

Hvala

0 0 hvala 0
16 godina

Je li ti mobitel spojen na USB priključak koji je 2.0? Meni inače iz iskustva root ne prolazi na prednjem usb-u na računalu jer je tamo valjda napon manji i često se odspaja.

Odi u Device manager na računalu i pogledaj imaš li koji neprepoznati uređaj spojen. Ako je Android uređaj sa zelenim označen drivere si dobro instalirao.

Ako se žališ na slobodnu radnu memoriju u Cubotu, stanje možeš pogledati lijevom tipkom na početnom izborniku Manage apps,Running. Ja imam oko 400Mb slobodne memorije.

Ako gledate na Google kartama i na ZTE-u V967s će vam on 2-3m šetati ako vi stojite. No u navigaciji za automobil preciznost je bolja jer on prepostavlja da ne vozito po pločniku ili zgradama već da se nalazite na cesti.

Moja recenzija Cubota GT99 na anton008.com Ako tko želi 10$ ili 10% kupone za Banggood nek se javi na pp.
12 godina
neaktivan

Skinuo sam si program "Root Check" i nemam pristupa "This device does not have proper root access". Našao sam nešto na internetu, vjerovatno je stvar u računalu pa ću probat to nekako osposobit.

Ma znam koliko imam slobodnog RAM-a. Zanima me kako je oslobodit? Da je imam 40-50% slobodno. Jel jedini način brisanjem aplikacija? Il ima neki drugi način?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ivano_69 kaže...

Jednostavno mi ne želi rotat mobitel.

......

Ne nalazi ti "adb.exe" ocito, jesi mozda izvukao run.bat iz foldera pa pokrenuo? Skini opet i ostavi sve u folderu i pokreni run.bat

Ako treba link: https://www.dropbox.com/s/rektrdzrpfykqxx/Root.rar

12 godina
neaktivan

Glupo sam ovo odradio. Zaboravio skroz raspakirat iz zip-a i zato mi nije htjelo očitat. Kad se raspakira u folder kao što je kolega rekao sve radi.

Zadnjih mjesec dana je radio vrhunski. Međutim mobitel mi se u zadnja tri dana tri puta blokirao i izgasio. Prvo ću krenuti sa oslobađanjem RAM-a jer mi ga je 10-ak% slobodno samo. Ako netko ima još nekakvi konkretan prijedlog nek ga iznese {#}

0 0 hvala 0
16 godina

Možda su ti ostali neke aplikacije u pozadini. Ponekad možeš držati tipku home pa ukloni aplikacije pokretom prsta u stranu ako ti ne trebaju.

10 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

Što radiš prije reseta, jesi li u nekom programu, jesi li instalirao kakav launcher? Probaj ga držati bez memorijske.

Carlos Mencia, jesi ga probao rootati, staviti CWM i obrisati cache?

Pa onda facotory reset? Inače to u 90% slučajeva pomaže kada se dogodi neki bug u sw-u.

Ništa nisam radio prije reseta. Samo sam otišao na vraćanje tvorničkih postavki i par dana ga koristio bez i jedne aplikacije i stalno se resetirao,a sad se sve češće samo ugasi,pa ga svako malo moram provjeravati dal je upaljen.
Pogotovo kada sam vani na hladnijem!
Nisam instalirao nikakav launcher niti znam kako se to radi i šta je uopće launcher,a memorijsku karticu nemam i još je nisam niti dobio koju sam kupio kad i mobitel (27.10.13.)
Nisam ga rootao niti stavljao CWM ili brisao cache,jer nemam pojma šta su uopće ti nazivi,a kamo li da znam to napraviti. Ne želim ništa prćkati da nešto ne smrdam i izgubim garanciju.
Tražio sam nekoga iz Zg-a tko ima Cubota i da mi zna riješiti problem,ali mi se nitko nije javljao. A bio sam spreman platiti.
U servisima mi ne znaju pomoći (ili neće nebitno) i jedino što mi je preostalo da otvorim PayPal Case i tražim refund.

16 godina

Mojoj prijateljici se i HTC One vani kada je duže vremena zna resetirati, kako ga drži u džepu a temperatura je niska, bila je i manja manja od 6C i normalno je da može doći do kakvih poteškoća. Pogledaj da li ti se to doma u toplom dešava.

Inače to može biti jednostavno nuspojava niskih temperatura. Garanciju nećeš izgubiti jer će ti vjerojatno i trgovac predložiti da staviš novi rom. 

Ja sam samo desetak minuta do fakulteta vani pa ti ne mogu reći je li to normalno no u najgorem slučaju ćeš vratiti mobitel u Kinu i dobiti povrat.

Inače je jako neobično da se mobitel baš ugasi. Jer ako se i zamrzne ili dođe do zamrzavanja slijedi automatski reset. Možda ako ga protreseš ili slučajno dođe do odspajanja kontakta baterije i moba.

Probaj otvoriti poklopac i dodati malo ravnog papira ispod baterije gdje piše Made in China da bolje drži.

Da si iz Rijeke ja bi ti posudio i bateriju i probao staviti novi/custom rom jer mi je ovo ful čudno. A možda si baš dobio neki defektan. Tko će ga znat.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.12.2013 18:40 (Ag008).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

resetiranje se i meni događa pri niskim temperaturama. 

Za test sam ga ostavio u sobi koja se ne grije preko noći i ujutro se resetirao 5-6 puta zaredom.

Ne znam za ostale mobitele ali ovom definitivno smeta niska temperatura.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Al zanimljivo je da ga nemogu upalit kad se izgasi. Nego prvo trebam izvaditi bateriju pa je vratiti i tek onda mogu {#} Savjet nekakvi? RAM-a je 50% slobodan.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice