Blackberry net pristup bez blackberry usluge

poruka: 24
|
čitano: 11.568
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Imam Blackberry 8310v (kupljen u VIP-u), instalirao sam Operu, Gmail, itd, međutim, te aplikacije ne rade. Instaliraju se ali ne mogu internetu pristpiti. APN je uredno postavljen na gprs0.vipnet.hr i user name i password je 38591. Mislim da je problem u tome da mi VIP treba poslati service books koji omogućavaju da pristupam netu preko vipovog APN-a.

Ima li itko sličnih iskustava?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Blackberry net pristup bez blackberry usluge

Ništa  bez blackberry usluge!! Ja imam sve instalirano i uključenu uslugu i sve radi!!     Namigiva

15 godina
neaktivan

Molim za pomoć, trebam servis za Blackberry, aako netko zna neka mi hitno javi. Hvala puuno.

U početku stvorio je Bog nebo i zemlju.
17 godina

@ praiskon

O čemu se konkretnije radi?

A legend says that Chuck Norris was intended to be included as a wonder/unit in Civ4 but was removed due to a seemingly irreparable bug that allowed his creator to defeat UN in less than one turn.
16 godina
neaktivan
Originalni_manic kaže...

Imam Blackberry 8310v (kupljen u VIP-u), instalirao sam Operu, Gmail, itd, međutim, te aplikacije ne rade. Instaliraju se ali ne mogu internetu pristpiti. APN je uredno postavljen na gprs0.vipnet.hr i user name i password je 38591. Mislim da je problem u tome da mi VIP treba poslati service books koji omogućavaju da pristupam netu preko vipovog APN-a.

Ima li itko sličnih iskustava?

Ne može ti Vip poslat service bookve jer nemaš BB trarifu.

17 godina

Post je star dvije godine, no... Može mu netko tko je na VIP BB tarifi dati svoje servisne knjige.

A legend says that Chuck Norris was intended to be included as a wonder/unit in Civ4 but was removed due to a seemingly irreparable bug that allowed his creator to defeat UN in less than one turn.
16 godina
neaktivan

LOL tek sad vidim. Inače ne ovisi sve o service bookovima. Mora biti aktivan blackberry.net APN da bi sve radilo kak treba, a to ne može jer nema  BB tarifu.

1 0 hvala 0
17 godina

Tako je, logično je da ne može koristiti BIS ukoliko nema i aktiviranu uslugu. No, kad prekopira servisne knjige s nekog drugog BlackBerrya s BIS-om, bez prolema može na internet kao i sa svakim drugim mobitelom, pojavi se i BB Maps aplikacija. A i e-mail se riješi, recimo pomoću Gmail aplikacije, naravno ako se koristi Gmail.

14 godina

Evo da nakon dvije godine uskrsnem temu...

Našao sam svoj davno zaboravljeni BB Storm, znam da sam nekad za korištenje imao aktiviranu

My BlackBerry uslugu kod VIP-a... E sad, mobitel bi htio pokloniti osobi koja u tarifi

kod VIP-a ima uključeno 1GB prometa i ne bi htjela još dodatno plačati tu uslugu.

Zanima me šta bi od internet usluga radilo bez aktivacije My BlackBerry usluge, ako išta?

Hvala unaprijed!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Blackberry net pristup bez blackberry usluge

Mislim da bi trebalo raditi sve, osim naravno e-maila koji je vezan za BIS/BES. Ukoliko osoba koristi Gmail, postoji aplikacija (a može se uvijek pristupiti i preko weba). Ako bi bilo kakvih problema, prekopiraju se samo servisne knjige, koje bi zapravo već trebale biti na uređaju budući da si ga koristio s BIS-om.

Stvari koje neće raditi? BB App World i eventualno kakav program vezan baš za BIS/BES, ako takvih uopće ima.

14 godina
neaktivan

Evo ja isto imam nedoumice .. Predobro mi leze BB uredaji, no uzasno mrzim sto su sve ogranicili na to da se mora uzeti i BB usluga koja u VIPa dode 90kn -.-

Pa me zanima , cisto da li je moguce da mi osoba koja ima aktiviranu BB uslugu skine aplikaciju facebook ili whatsapp na uredaj, te kada ja stavim svoju VIP karticu koja nema aktiviranu tu BB uslugu mogu koristiti taj skinuti whatsapp, facebook ... ? 

0 0 hvala 0
17 godina
fakEEE kaže...

... cisto da li je moguce da mi osoba koja ima aktiviranu BB uslugu skine aplikaciju facebook ili whatsapp na uredaj, te kada ja stavim svoju VIP karticu koja nema aktiviranu tu BB uslugu mogu koristiti taj skinuti whatsapp, facebook ... ? 

Postoje stranice na kojima se mogu skinuti BB aplikacije inače nedostupne bez App Worlda ili nedostupne u svim zemljama. Npr. http://www.theiexplorers.com/OTA/. Skine se željena aplikacija te zatim instalira na BB preko posebnog programčića na računalu. Neke aplikacije mogu se, vjerujem, skinuti i bez posredstva App Worlda.

14 godina
neaktivan
Leprechaun kaže...
fakEEE kaže...

... cisto da li je moguce da mi osoba koja ima aktiviranu BB uslugu skine aplikaciju facebook ili whatsapp na uredaj, te kada ja stavim svoju VIP karticu koja nema aktiviranu tu BB uslugu mogu koristiti taj skinuti whatsapp, facebook ... ? 

Postoje stranice na kojima se mogu skinuti BB aplikacije inače nedostupne bez App Worlda ili nedostupne u svim zemljama. Npr. http://www.theiexplorers.com/OTA/. Skine se željena aplikacija te zatim instalira na BB preko posebnog programčića na računalu. Neke aplikacije mogu se, vjerujem, skinuti i bez posredstva App Worlda.

Super vijest ! :)

Nego, jesi li ti to probavao ili mi mozes provjeriti jel radi whatsapp tako skinut na karticu koja nema.BB uskugu?

P.s. 

Vidim da nema na popisu whatsapp, samo viber koji je dosta sporiji za razliku od whatsappa ... Gdje skinuti whatsapp te kako se zove program za inst na BB?

Inace sory kaj gnjavim s dosta pitanja, no tek bih trebao uzeti BB pa da ne bacam novceke :/

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.10.2012 9:34 (fakEEE).
17 godina

Whatsapp postoji za download na App Worldu, provjerio sam upravo. Da li se može skinuti van App Worlda, ili kao OTA, trebaš proguglati. Inače, stranica www.crackberry.com ti je pravo mjesto za sve o BB-u. Osobno sam isprobao Viber, radi sasvim ok.

17 godina

Da podignem temu iz pepela, da li se može BB koristit bez BIS usluge?

Znači da imam klasični paket za net?

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.1.2013 14:59 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Može. Jedino što ćeš vjerojatno trebati servisne knjige od nekog s BIS-om. E-mail nećeš moći koristiti kroz sučelje uređaja, već preko web preglednika ili posebne aplikacije (postoji za Gmail, za ostale sumnjam).
12 godina
neaktivan

Postovanje!
Imam problem ako ko zna nek mi molim te pomogne.

Imam bleckberry 9700 i imam problem za skinit blackberry app world da bi skinio whatsapp???

0 0 hvala 0
17 godina
lukaa_99 kaže...

Postovanje!
Imam problem ako ko zna nek mi molim te pomogne.

Imam bleckberry 9700 i imam problem za skinit blackberry app world da bi skinio whatsapp???

A koristiš li BIS?

12 godina
neaktivan

BIS je tarifa jel tako? nemam nikakvu tarifu...

17 godina
BIS (BlackBerry internet service) je usluga koju uzimaš uz tarifu, a koja ti, ukratko, omogućava normalno funkcioniranje BB uređaja (e-mail, flat internet, AppWorld, funkcioniranje nekih aplikacija).

AppWorld bez BIS-a mislim da nije moguće koristiti. WhatsApp bi se vjerojatno mogao instalirati van AppWorlda, trebalo bi ga prenijeti preko posebne aplikacije na uređaj. Da li bi ispravno radio, to ne mogu reći.

Radi li ti inače internet (browser) preko 3G/EDGE i WiFi mreže? Jesi li stavljao kakve servisne knjige na BB? Kod kojeg si operatera, pretplata ili bonovi?
17 godina

Da podignem temu, imam BB 9790 odličan je mob, probal sam koristit facebook i email prek 3G al nula bodova, mjenjal sam servisne knjige, nula bodova.. Facebook mi radi samo prek wifi-a, dok prek 3g neće.. Mail nemam zato kaj nemam BIS uslugu.. Whatspp i Viber rade normalno.. Internet (opera) radi normalno, tak da sam odustal od čačkanja sa service book, i razmišljam da bi si uzel BIS od tcoma+neku malu tarifu za razgovore... Uz BIS je i uključen flat rate (osim kaj vani ne vrijedi ta opcija)... Inače BB je zvijer po pitanju nekih stvari, al zasrali su ga skroz s tim opcijama BIS/BES... Ne slažem se da je mob (kak neki govore) disfunkcionalan ak se nema BIS usluga, on i bez tog radi odlično, samo eto, postoje ograničenja; osim ak se ne aktivira gore spomenuta usluga, di onda uređaj dolazi do izražaja..

U biti internet radi i na 3G i na wifi+facebook radi samo na wifi, app world radi samo na wifi..

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
zvonac kaže...

Da podignem temu, imam BB 9790 odličan je mob, probal sam koristit facebook i email prek 3G al nula bodova, mjenjal sam servisne knjige, nula bodova.. Facebook mi radi samo prek wifi-a, dok prek 3g neće.. Mail nemam zato kaj nemam BIS uslugu.. Whatspp i Viber rade normalno.. Internet (opera) radi normalno, tak da sam odustal od čačkanja sa service book, i razmišljam da bi si uzel BIS od tcoma+neku malu tarifu za razgovore... Uz BIS je i uključen flat rate (osim kaj vani ne vrijedi ta opcija)... Inače BB je zvijer po pitanju nekih stvari, al zasrali su ga skroz s tim opcijama BIS/BES... Ne slažem se da je mob (kak neki govore) disfunkcionalan ak se nema BIS usluga, on i bez tog radi odlično, samo eto, postoje ograničenja; osim ak se ne aktivira gore spomenuta usluga, di onda uređaj dolazi do izražaja..

U biti internet radi i na 3G i na wifi+facebook radi samo na wifi, app world radi samo na wifi..

Razmišljaš logično, no sa strane T-coma i BlackBerrya logika je nešto drugačija. Znam to jer sam također razmišljao u istom pravcu, uzeti najmanju tarifu za razgovore i BIS za podatkovni promet. Obrazložit ću u čemu je stvar.

T-com BIS koristim već tri godine i ne ide baš sav podatkovni promet preko BIS-a, neke aplikacije, recimo, idu preko T-com APN-a. Ljetos su me greškom i bez mog znanja, neću ulaziti u detalje, prebacili s Mrak tarife na Extra priču XS. U Mrak tarifi bilo je 25 MB uključeno, dok Extra priča dolazi bez uključenih megabajta. BIS nisu dirali (nije vezan za tarifu poput tarifnih opcija). Na računu za taj mjesec dok sam bio na Extra priči bilo je 20-ak kn podatkovnog prometa (oko 20 MB) koji, očito, nije išao preko BIS-a.

Sad, problem je što uz Extra priču ne možeš uzeti internet opciju, provjereno u T-centru. Taj mjesec je bilo 20 MB koje sam platio 20 kn. No što da je bilo više MB? Ako želiš biti bez brige, trebao bi uzeti Extra total tarifu (flat internet), mislim da je najjeftinija 125 kn i još BIS koji je 80 kn. Tako nas T-com gotovo pa kažnjava što koristimo BlackBerry, jer praktički dvaput plaćamo flat. {#}

16 godina

imam blackberry 9105, u njega bi stavio bonbon prepaid, ako uzmem onaj net paket od 1gb ili 2gb, hoce li mi onda on trositi taj promet ili skidati lovu sa sim kartice? tj, hoce li uopce raditi bez BISa... znam da je to prije trebalo, no kakva je situacija sada?

MuWu
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav svima!
Zamolio bih vas za pomoć.Imam BlackBerry 8310,pa ako mi možete reći šta vi mislite da li u njega može ići softwer iz Blackberry-a 8320.S obzirom da 8310 nema wi-fi vezu.

Unaprijed hvala ! :)  

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice