Asus ZenFone 5

poruka: 728
|
čitano: 173.645
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Asus ZenFone 5

Ajde pročitaj poruke na prvoj stranici, tj drugi post i vidjet ces poruke od osobe koja je kupila u toj trgovini o kojoj govoris, ako pogledas zajdnih 30 stranica u temi kineski mobiteli itd, tamo ces isto nači poruke od više koje su tamo kupovili jer svi iskoristavaju tu prednost sto ne naplačuju pdv. 

I ja ču isto naručiti svojeg Zena preko te stranice :) 

15 godina
Markić7 kaže...

Ajde pročitaj poruke na prvoj stranici, tj drugi post i vidjet ces poruke od osobe koja je kupila u toj trgovini o kojoj govoris, ako pogledas zajdnih 30 stranica u temi kineski mobiteli itd, tamo ces isto nači poruke od više koje su tamo kupovili jer svi iskoristavaju tu prednost sto ne naplačuju pdv. 

Pitam zbog toga jer trenutno nemaju ništa na lageru.

nemam za potpis
16 godina
neaktivan
tenac kaže...
Markić7 kaže...

Pitam zbog toga jer trenutno nemaju ništa na lageru.

To nema veze. Nemaju ga na lageru i neće još neko vrijeme imati vjerojatno, jer toliko brzo rasprodaju pošiljke za njega (avansno) da ni ne mogu staviti da ga imaju. Kad naručiš, bez obzira što na stranici piše da nemaju na lageru, on će ti doći kroz max 2 tjedna. Ja sam naručio u srijedu navečer oko ponoći (znači efektivno kao da je bio četvrtak), u ponedjeljak su ga poslali i u utorak je stigao. A nije ga bilo na lageru.

www.blockz.org - www.stanasoft.co.cc
14 godina
robimarko kaže...
Marinho_Sar kaže...

Jel bolji od Xiaomi Mi3 i Kingzone K1 Turbo?

Od Mi3-a nikako,Mi3 ga pojede

Pa za pocetak, pricamo o razlicitim kategorijama mobitela. Zen bez pdva kosta trenutno oko $200, a Mi3 $300. A za kraj, igrao sam se kod kolege sa oba modela istovremeno. Kamera i baterija su bolji na mi3, antutu je bolji, ali u samom radu nisam vidio prevelike razlike. Oba modela su bila geekovski nakrcani aplikacijama, i pri surfanju, fotaknju, fokusiranju, switchanju appova nije bilo laga ni na jednom ni drugom, oba su izgledala jednako fluidno.

Kod samog ekrana, u uredskim uvjetima, na auto senzoru, nisam vidio neku preveliku razliku, a sto se tice vizualnog dojma, meni se asus vise svidja, a i ZenUI mi je puno zgodiniji od miuia. No, to je individualno.

Ah da, i jos jedna sitnica, koja nekog veseli, a nekog zivcira. Frend se, kad je kupio mi3 dva dana zezao i skidao razne romove za telefon, pa svakih par dana skida neki rom sa mi foruma pa flasha sve i tako dalje. Asus po defaultu dolazi bez bloatwarea (ja sam disejblao samo dve aplikacije mislim), zenui radi ispolirano out of the box, updateovi su redovni i svi su OTA, tako da nema nikakvih zahebancija :)

No svejedno, za onu nedavnu cijenu koju je mobicity imao za mi3, to je bio apsolutni best buy. Tih 200kn razlike (u odnosu na Zena) se isplatilo samo radi kamere, ako nista drugo.

Markić7 kaže...

Dajte mi recite dali ste požalili sto nema led osvijetlenje touch tipki dolje ? 

Meni je smetalo prvi dan (na ostalim telefonima mi svijetle), nakon toga sam se navikao i uopce ne primjecujem vise da ne svijetle. Nema se bas sta puno za fulat, samo su tri pozicije za prst :)

chaselol kaže...

Nema tih problema, do prije neki dan je pokazivalo ako koristis jednu karticu i pisalo je br1 i nista vise. Patch od prije par dana sve sredio, softver je tako dobro ispoliran da je to cudo i non stop sibaju update

Da, zbilja cudno kako se redovno bave svojim ZenUIjem. Ja sam, nakon par kupljenih HTCova, naviknut na sell-and-forget :)

Inace, najnoviji patch, osim sto je donio podrsku za OTG, donosi i Asus unlocker app - po zelji, moguce je sada otkljucati boot loader (ali gubi se garancija).

11 godina
neaktivan

Jeste li si kupili maskice za svoje zenove ako da, kakve ? 

Ja bi naručio prozirni ali silikonski jer me na prethodnom starom mobu tvrda plastika nije uvjerila u sigurnost. Recimo kada je pao mob, ta plastika se u trenu odvojila i udaljila na 3 metara :D 

Imao sam i silikonsku masku, i mob mi je pao sa 2 metra visine na  poleđinu i ništa mu nije bilo :) inače to je bio lijepa žuta maska od silikona ali više ne kupujem u boji jer su takvi uglavnom pofarbani a ta boja otpada sa vremenom tamo di se najvise rasteze tj  recimo kod rastezanja kada se skida. Ma i opazio sam, da neki poznanici imaju prozirne maske pa stave neku fotografiju izmedu maske i moba i izgleda kao da je takva maska :) 

Da ne ispadne da mi stalno ispadao mob, to nije istina, ispao mi je par puta u 3 godine otkad ga imam. 

13 godina
Asus ZenFone 5

Plastične maskice po mojem iskustvu nemaju nikakvu korist, osim što podebljavaju mobitel. Pri padovima ga uopće ne štite, a čak imam iskustvo da mi je nakon korištenja takve maske ostala ogrebotina po mobitelu.

Otada sam samo i isključivo na TPU silikonskim maskama i bez obzira gdje i kako padne mobitel, nije ugrožen niti od ogrebotine, a kamoli čega gorega.

Dakle, silikonska maska definitivno. Čak i ona najjeftinija ima svoju svrhu, ako je prozirna nakon nekog vremena požuti, ali nije neki problem dati 10-20kn za novu masku (ii druge boje) svakih mjeseca-dva dana.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
assassin.st kaže...

Plastične maskice po mojem iskustvu nemaju nikakvu korist, osim što podebljavaju mobitel.

Dakle, silikonska maska definitivno.

I opet se moram sloziti sa assassinom, i to kaze netko kome mobiteli redovno ispadaju. Ako te zanima zastita, zaboravi na krutu plastiku i uzmi silikonsku.

edit - ili flip cover, ali sa kopcom. Nedavno mi je opao zen sa flip coverom koji se naravno otvorio i mob pao ravno na ekran. Srecom, gorila radi :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.8.2014 19:46 (mcf).
11 godina
neaktivan

ebay je pun plastičnih maskica a silikonske su jako slabo u ponudi za zenfone5. 

I vidim da nema potpuno prozirnih silikonskih maskica, tj sve imaju bijelu  pozadinu pofarbanu iza. 

13 godina
Markić7 kaže...

Ne. To mi je najgluplja stvar sto moze neko da uradi na svom telefonu, da to cemu valja i proizvodjac bi napravio ili bar preporucio. Ako tebi uredjaj ispadne nece ti maska puno pomoci osim fizickog ostecenja kucista, ali svaki pad je let i telefom ce osjetiti identicno s maskom ili ne jer je to osjetljiv hardver tako da pripazite bolje na telefon cak i ako mu stavite "kondom".

Meni je jednom ispao, priznajem dobio sam packu sa strane ali da cu uzeti silikonski kondom ne. Ja sam kupio telefon, ne on mene i ne bio do vijeka

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
neaktivan

Prateći ovu temu odluka je pala i naručio sam Asus ZenFone 5 sa mobicity i platio putem peypala.
Ajmo reći da sa malo stariji čovo te mi je ovo prvi smartfon, nije mi strašno bitno da ima navigaciju
ali bi volio malo pratiti kako će Asus to raditi. Moja zamolba bi bila ako mi možete reći koji program
je dobar za GPS. I dali treba rootati mob da bi se taj program instalirao, ako da, onda molim koji
link za takovu rabotu, normalno ako se smije ovdje o tome.

13 godina
felicija kaže...

Prateći ovu temu odluka je pala i naručio sam Asus ZenFone 5 sa mobicity i platio putem peypala.
Ajmo reći da sa malo stariji čovo te mi je ovo prvi smartfon, nije mi strašno bitno da ima navigaciju
ali bi volio malo pratiti kako će Asus to raditi. Moja zamolba bi bila ako mi možete reći koji program
je dobar za GPS. I dali treba rootati mob da bi se taj program instalirao, ako da, onda molim koji

Nemas potrebe da root radis, a jos niko nije root uradio kako treba

A sto se tice navigacije, trk na {#}bay, ukucas navigation i skines prvi s najvise seedera {#} 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.8.2014 9:29 (chaselol).
11 godina
neaktivan
chaselol kaže...
Markić7 kaže...

Ne. To mi je najgluplja stvar sto moze neko da uradi na svom telefonu, da to cemu valja i proizvodjac bi napravio ili bar preporucio. Ako tebi uredjaj ispadne nece ti maska puno pomoci osim fizickog ostecenja kucista, ali svaki pad je let i telefom ce osjetiti identicno s maskom ili ne jer je to osjetljiv hardver tako da pripazite bolje na telefon cak i ako mu stavite "kondom".

Meni je jednom ispao, priznajem dobio sam packu sa strane ali da cu uzeti silikonski kondom ne. Ja sam kupio telefon, ne on mene i ne bio do vijeka

Znas, i proizvodači moba isto prave maskice ako nisi znao. evo naprimjer apple, prodaje za iphone po 25dolara, no ljudi si nadju na ebayu zapuno manje. Htc je nedavno predstavio svoju slip maskicu http://www.bug.hr/vijesti/htc-dot-view--pametnija-intuitivnija/134295.aspx 

ima i drugih proizvodača moba koji prave maskice no neda mi se tražiti. 

Nitko te ne sili da kupujes maskicu, ali maskica podiže nivo sigurnosti za veču razinu, ne samo od padova nego i od ogrebetina i slično.  Evo ja sam 2 godine imao maskicu, i prestao sam nositi maskicu i nakon par mjeseca sam razbio plastični pokrov od kamere na straznjem poklopcu, i znate kako, bio mi je u dzepu i na poslu sam se prislonio naglo uz jedan stroj tj bio je jedan izbočeni dio na tom stroju na koji sam tijelom pritisnuo na leču tj pokrov od kamere i razbio ju. Bolje bi prošao da je maska bila na njemu. 

I jos jedna stvar, ljudi koji su čuvali u maski i stavljali one folije na mob, puno lakse ce prodati kasnije mob preko njuskala nego oni koji nisu čuvali. opazi se velika razlika.- naprimjer mobovi koji nisu bili u maski primječuje se da im je boja otpala ili su ogrebani itd. 

16 godina
neaktivan
felicija kaže...

Ja na Zenfoneu koristim Sygic, ne treba root niti išta slično, dobar je, precizan, karte su offline i dobre kvalitete (čak ima i 3D modele zgrada za neke gradove)... sve u svemu, meni se svidjelo.

16 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

Jedno malo generalnije pitanje, možda netko zna.

Razmišljam uzeti novu sd karticu da koristim na ZenFoneu, pitanje je prostora a i brzine (sadašanja je 8Gb class 4).

Dvoumim se između jedne Kingstonove class 10 i jedne Kingstonove UHS-1. Razlika u cijeni nije prevelika, nekih 30-40kn, ali me zanima sljedeće: Može li Zenfone koristiti UHS-1 brzine?
Primjerice, čitam da S4 neki modeli mogu, a neki ne, pa sad nisam siguran :S

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

jeste primjetili da postoje 2 različita kapaciteta baterija za zenfone 5, na nekim stranicama je 2110 mAh, a na nekima 2400 mAh

Safet je kao himna, ustaneš kad ga spomeneš...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

Jučer sam doživio prvi problem sa Zenfoneom. Probao sam ga puniti na car charger s kojim sam prije punio uredno druge uređaje, i pri samom spajanju Zenfone se ugasio sam od sebe, nije se htio upaliti bez punjača. Spojio sam ga na punjač i onda se uspio upaliti, ali od tada (bez obzira što sam ga maknuo s punjača) i dalje gori narančasta lampica i piše da se puni, iako se ne puni. Kada spojim punjač, ostaje isti status punjenja, ali se postotak povećava. Ne radi USB konekcija na PC.

Je li itko drugi probao sa kakvim car chargerom, je li imao problema? Banana je što se ne može vaditi baterija, onda bi se dalo testirati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
RoyalBlood kaže...

Jučer sam doživio prvi problem sa Zenfoneom. Probao sam ga puniti na car charger s kojim sam prije punio uredno druge uređaje, i pri samom spajanju Zenfone se ugasio sam od sebe, nije se htio upaliti bez punjača. Spojio sam ga na punjač i onda se uspio upaliti, ali od tada (bez obzira što sam ga maknuo s punjača) i dalje gori narančasta lampica i piše da se puni, iako se ne puni. Kada spojim punjač, ostaje isti status punjenja, ali se postotak povećava. Ne radi USB konekcija na PC.

Je li itko drugi probao sa kakvim car chargerom, je li imao problema? Banana je što se ne može vaditi baterija, onda bi se dalo testirati.

si probao da očistiti konektor na mobu ? Obično mogu biti zbog toga ti problemi.

Ako to ne pomogne, probaj napravit Hard reset, čisto da elimiramo softwerski problem. 

Žao  mi je sto čujem da tih problema,   to se čak dešava i najboljim flagshipovima, nema pravila.  

16 godina
neaktivan
Markić7 kaže...

si probao da očistiti konektor na mobu ? Obično mogu biti zbog toga ti problemi.

Ako to ne pomogne, probaj napravit Hard reset, čisto da elimiramo softwerski problem. 

Žao  mi je sto čujem da tih problema,   to se čak dešava i najboljim flagshipovima, nema pravila.  

Sutra ću probati hard-reset, danas popodne idem negdje pa će mi trebati ovakav. Nije to ne znam kakav problem, nego baš ono - pain in the ass. Najviše čak zbog OTG, što pretpostavljam da onda neće raditi, ako ne radi niti USB na PC.
Probao sam čistiti i sve, bez efekta.

I istina je, vidio sam da je i S2 i S3 i puno drugih imalo takvih problema, tako da to nije usko vezano za njega.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.8.2014 11:05 (RoyalBlood).
14 godina
Asus ZenFone 5

U kakvom stanju ti je i kakav je auto punjac? Neki noname za 2$ ili ipak neki malo bolji? Ako je punjac poslao koji amper previse, mogao je zeznuti elektroniku baterije. Ima neka fora da se u tom slucaju baterija sokira kratkotrajnim jakim naponom, bar su frendu tako napravili u servisu kad je imalo slicnih problema sa samsungom.

Mozes kontaktirati i asus, odi na njihov sajt, registriraj telefon preko serijskog broja i unesi Croatia pod zemlju, spojit ce te sa eastern europe asus tech supportom, mozes se i na hrv dopisivati sa njima tamo. Azurni su i brzo odgovorajau.

2 1 hvala 1
16 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

Nije neki super, ali nije ni no-name neki sa ebaya za siću. Budem ga danas probao spojiti na multimetar pa ću vidjeti.

I evo, poslao sam upit, vidjet ćemo. Inače, USB konekcija je proradila, tako da je jedini "problem" ostala baterija koja se prazni nešto brže.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Asus ZenFone 5

Ajd pa javi kako je proslo.

Inace, dosao mi je neki veci update od 50mb za kameru jucer, a primjetio sam da je i dosla opcija za panoramske fotke. Uopce nije los, u rangu nekih komercijalnih sa storea. Naravno, pod uvjetom da vam trebaju panormaske fotke uopce :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mcf kaže...

Ajd pa javi kako je proslo.

Inace, dosao mi je neki veci update od 50mb za kameru jucer, a primjetio sam da je i dosla opcija za panoramske fotke. Uopce nije los, u rangu nekih komercijalnih sa storea. Naravno, pod uvjetom da vam trebaju panormaske fotke uopce :)

jel popravljeno šta sa bojama i izoštravanjem slike?

11 godina
neaktivan

Evo meni je treći dan otkad ćekam da pošalju iz mobicitya tj netko je spomenuo da su potrošili svu zalihu, da će mozda trebati cekati mj dana da dobe opet.

Ja bi volio kad bi svi mi koji smo naručili iz mobicitya tj oni koji nisu dobili da vidimo koliko nas ima kliknite na anketu dolje

7 Naručio sam iz mobicity
14 godina
Asus ZenFone 5

Nisam jos probao fotke, u zatvorenom prostoru sam sad, budem probao sutra po danu.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

Javio mi se jučer tip, točno onako kako si rekao, sugerirao je Hard-Reset, ali je pomoglo samo djelomično, tj, baterija se dosta sporije prazni, ali svjetlo i dalje gori i status je da se puni. Ali to me ne smeta previše, bitno mi je da ne gubim bateriju rapidno toliko.

Vidjet ćemo što će još reći.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Markić7 kaže...

Evo meni je treći dan otkad ćekam da pošalju iz mobicitya tj netko je spomenuo da su potrošili svu zalihu, da će mozda trebati cekati mj dana da dobe opet.

Ja bi volio kad bi svi mi koji smo naručili iz mobicitya tj oni koji nisu dobili da vidimo koliko nas ima kliknite na anketu dolje

javi kad stigne, namjeravam uzeti ovaj mjesec

nemam za potpis
11 godina
neaktivan

Odgovor iz MobiCity-a

"

Genevieve Fernandez (MobiCity Helpdesk) 
Aug 27 01:28 AM 
Hi, 
Good day to you. Really sorry but we were given a 1 week lead time for this unit. You will surely be notified once your order has been shipped. Thanks and have a nice day. 
Kind regards,
The MobiCity Helpdesk Team

"

11 godina
neaktivan
agrga kaže...

Odgovor iz MobiCity-a

"

Genevieve Fernandez (MobiCity Helpdesk) 
Aug 27 01:28 AM 
Hi, 
Good day to you. Really sorry but we were given a 1 week lead time for this unit. You will surely be notified once your order has been shipped. Thanks and have a nice day. 
Kind regards,
The MobiCity Helpdesk Team

"

Odakle su oni to poslali ?? Ne slaže se datum i vrijeme. Tj u velikoj britaniji bi trebalo biti sat ranije nego kod nas. Vidim da mobicity postoji u americi ali tamo je još 26 :D dakle negdje iz azije su poslali :D

12 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

Jedno pitanje u vezi memorije. Koliko je bitna razlika između 8GB i 16 GB interne mem? Da li neke aplikacije se mogu instalirati samo na internu memoriju, pa postoji mogućnost da 8gb nije dovoljno ili?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
prasac kaže...

Jedno pitanje u vezi memorije. Koliko je bitna razlika između 8GB i 16 GB interne mem? Da li neke aplikacije se mogu instalirati samo na internu memoriju, pa postoji mogućnost da 8gb nije dovoljno ili?

pa razlika je 8 gb ništa više haha, btw u njega može i micro sd kartica do 64 gb

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice