Ve-mil serviseri računala zaključana tema

poruka: 42
|
čitano: 17.276
|
moderatori: vincimus, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Ve-mil serviseri računala

Zato ja vec godinama kupujem u ADMu. Prije stogod godina, kupim ja kod njih crafulju i nakon otprilike 2 mjeseca pocnu se pojavljivati artefakti u ogrcama. Ja izvadim karticu i odnesem ju natrag Danko kaze mora ostati par dana na testiranju. Zove covjek drugi dan i kaze, mi nisamo utvrdili nikakvu neispravnost, ali dodjite do nas po novu karticu.

Ako to nije nacin da se zadrzi musterija onda ne znam kaj je...

Failure is allways an option.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Svaka cast.

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.10.2008 8:28 (tnakir).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Ve-mil serviseri računala

@ Tux Slave

Prijatelj, bez uvrede, ali ti s budala.

Glavni razlog zašto su servisi po shopovima tako loši jest ovo popravljanje i sređivanje računala za badav ili za 50Kn.

kod naplaćivanja tih usluga nije bitno radili se tu o nekom velikom znanju ili ne, no da bi se polovile te sitnice, ispitalo računalo i primjenilo kvalitetno i funkcionirajuće riješenje potrebno je dosta vremena. Malo si pogledaj u prošlost i probaj vidjeti kolio si vremena potrošio dok nisi polovio sve te "sitnice".

To vrijeme ako se ne cijeni dobiva se auzmeš kakav je trenutno u Hrvatskoj gdje ljudi ne znaju napaltiti uslugu i štzo je najgore ljidi koji treaju te usluge ih ne cijene i ne žele platiti. Uglavnom su komentari :"Pa bio si gotov za 5 minuta" a ne pada ima napamet koliko iskustva i potrošenog vremena leži iza tih "5 minuta". Uostalom ako je to "samo" zašto si nisi složio sam.

Ljudi nemojte sređivati računala nikome za badav. Prvi radni sat servisera PCa sa PDVom i dolaskom je 200Kn i toga se držiti i zajebite prijateljstva. Populaciju treba odgojiti.

Kome je puno bude naučil koristiti google.

17 godina
neaktivan
guzzman kaže...

@ Tux Slave

Glavni razlog zašto su servisi po shopovima tako loši jest ovo popravljanje i sređivanje računala za badav ili za 50Kn.

kod naplaćivanja tih usluga nije bitno radili se tu o nekom velikom znanju ili ne, no da bi se polovile te sitnice, ispitalo računalo i primjenilo kvalitetno i funkcionirajuće riješenje potrebno je dosta vremena. Malo si pogledaj u prošlost i probaj vidjeti kolio si vremena potrošio dok nisi polovio sve te "sitnice".

To vrijeme ako se ne cijeni dobiva se auzmeš kakav je trenutno u Hrvatskoj gdje ljudi ne znaju napaltiti uslugu i štzo je najgore ljidi koji treaju te usluge ih ne cijene i ne žele platiti. Uglavnom su komentari :"Pa bio si gotov za 5 minuta" a ne pada ima napamet koliko iskustva i potrošenog vremena leži iza tih "5 minuta". Uostalom ako je to "samo" zašto si nisi složio sam.

Ljudi nemojte sređivati računala nikome za badav. Prvi radni sat servisera PCa sa PDVom i dolaskom je 200Kn i toga se držiti i zajebite prijateljstva. Populaciju treba odgojiti.

A nisi vidio rijec poznanicima u mom postu? Tebi nebih popravio, ni ostalima na forumu, ali nekim prijateljima, zasto ne? Propustiti 1-2h na popravak mi nije puno za prijatelje. Ako je tebi to puno ja onda neznam kakvi su ti to prijatelji...
Gentoo user. :')
17 godina
neaktivan
guzzman kaže...

@ Tux Slave

Gluposti, to je tvoja isprika za njihovo ne obavljanje svog posla? Kada bi to i bio glavni razlog onda servisi nebi bilo toliko zatrpani, a upravo je to jedan od razloga njihovoj drskosti. Imaju oni i previše posla, zato i jedva čekaju da te skinu sa k*rca. Dolazak sa računalom u servis automatski  znači da nemaš pojma sam popraviti kvar pa te tako i tretiraju. Sasvim druga priča je da neki od tih ljudi koji donesu računalo su zapravo i više nego sposobni popraviti kvar sami, ali jednostavno nemaju vremena  baktati se time. Iz tog razloga se neki nedaju napraviti budalama.

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
Kublach kaže...
hara_zg kaže...

...mislili su zato kaj ima 15 godina da nece skuzit...

Ti su mi najbolji, kad vide nekog od 15ak godina misli da mu može sve uvaliti, a recimo nezna da možda taj netko od 15ak godina zna možda i više od njega.
 Potpisujem, meni se komp nije htio upaliti i odvezem ga ja u ventex, kad sam došo kući zovu oni mene kao sve radi, dođem ja po njega i kući ga prikopćam opet ne radi, odvezem ga ja opet (susjed me vozio), kažu oni vjerovatno je problem u napajanju, kažu biti će to sredinom drugog tjedna, ja malo ljut odem kuće kažem teti, on nazove isti dan ventex, i komp je bio dovršen isti dan za manje od sat vremena, problem je bio u ramu, još ima ja govorim da komp pišti i da se pojavljuja plavi ekran, ali njih nije briga zato jer imam 13 godina, pa čekaj malo zar sam, ja blesaviji od tebe zato jer sam mlađi?Neodlučan
AMD Athlon 6000+ BOX, 2gb DDR 2 RAM, XFX 9600 GT 740mhz-GPU Clock. http://www.youtube.com/user/FunkyPleasShow 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina

Pa sta mislis da se to dogadja samo u servisu?

Komp upalis... radi sve normalno... sutra dan upalis pishti i ne radi... memorije vadim stavljam i skuzim ako zamijenim memoriju (dva slota puna, zamjenim mjesta) radi.

Nakon godinu dana isti kupus, zamjenim memoriji mjesta sve radi.

Nekad komp zna biti cudljiv. Kako kazu ove zenske u mojoj firmi, cim ti dodjes odma sve radi jer im se nekad dogadjaju problemi na koje ja nikako ne mogu UZIVO naletit...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

@Tux

@protector

Pišem u razgovornom tonu ne želim se svaditi

Nekada davno sam radio kao serviser računala, nekada davno sam ih i prodavao.

Danas je taj posao spao na najobičnije ciganjenje. Standardi niti prije nisu bili previše visoki, ali ovo danas je prilična sramota, a razlog te sramote je što servisi slabo plaćaju pa ljudi koji i znaju nemaju niti najmanju želju svoje iskustvo i metodologiju rada prodavati za prilično ojadne plaćice po servisima naših PC shopova.

Eh sad, to da su oni zatrpani su vam obične gluposti. Ako pogledate izlaz robe te povrat i količinu lažnih reklamacija koje su zbiljam lažne vidjett će te da oni nisu zatrpani nego su slabo organizirani. Razlog slabe organizacije je ne ulaganje u serivs odnosno glupi kupci koji nikako da shvate da je najbitnija karakteristika svakog proizvoda, a pogotovo računala support.

Što se tiče prijatelja...nekad sam i ja delal iz usluge no ako imaš više prijatelja to nikako ne ide...možeš to napraviti jednom ili dvojici koji su normalni, ali uglavnom ljudi nisu normalni, sjebu računalo u par klikova pa se čude što ne radi. Kupuju opremu po načelima kupovine koja vladaju za kupnju u Konzumu i onda očekuju pomoć.

Ako Vam je ovakovo razmišljanje strano to onda znači da ste prilično neiskusni, ali opet čak i među prijateljima treba postojati cijena usluge, ne mora to biti novac.

Cijeli svijet funkcionira na naplati usluga i tu nema ništa nemoralno ili loše. Glupo je svoj rad i trud poklanjati bilokome bez adekvatne kompenzacije u novcu ili protuuslugi.

U konačnici se ispostavlja ako "prijateljima" radiš za badav ispada da ti oni plaćaju "prijateljstvom".  To je prilično jadno, ali nažalost jako uvriježeno u Hrvata. Da nema takovih lokalnih "prijatelja" servisi bi tek onda bili uistinu zatrpani i to bi ih natjeralo da stvari dovedu u red. Bolji ljudi bi bili zaposleni, a prodavač bi shvatio da bez supporta ne može funkcionirati.

17 godina
neaktivan

Da što se servirera u servisima tiče stvarno imaju male plaće.

Bio sam nedavno kod Linksa na razgovoru za posao. Kad mi je tip reko da je plaća prvih 6 mjeseci 2500 kn blijedo sam ga pogledal. Još k tome bi trebal 2 tjedna badava radit, kao testni rok koji se neplaća.

Ma dajte molim vam, zar to nije podcjenjeno ......

"Imam sve karakteristike ljudskog bica; meso, kosti, kozu, dlake, ali nijednu emociju - osim pohlepe i gadjenja. Kad me vidite imate osjecaj da je to jaka osoba sa cvrstim stavovima i jakom voljom. Ali kad mi pogledate u oci, ja jednostavno nisam tamo..."

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
guzzman kaže...

@Tux

@protector

Eh sad, to da su oni zatrpani su vam obične gluposti. Ako pogledate izlaz robe te povrat i količinu lažnih reklamacija koje su zbiljam lažne vidjett će te da oni nisu zatrpani nego su slabo organizirani. Razlog slabe organizacije je ne ulaganje u serivs odnosno glupi kupci koji nikako da shvate da je najbitnija karakteristika svakog proizvoda, a pogotovo računala support.

Što se tiče prijatelja...nekad sam i ja delal iz usluge no ako imaš više prijatelja to nikako ne ide...možeš to napraviti jednom ili dvojici koji su normalni, ali uglavnom ljudi nisu normalni, sjebu računalo u par klikova pa se čude što ne radi. Kupuju opremu po načelima kupovine koja vladaju za kupnju u Konzumu i onda očekuju pomoć.

Ako Vam je ovakovo razmišljanje strano to onda znači da ste prilično neiskusni, ali opet čak i među prijateljima treba postojati cijena usluge, ne mora to biti novac.

Cijeli svijet funkcionira na naplati usluga i tu nema ništa nemoralno ili loše. Glupo je svoj rad i trud poklanjati bilokome bez adekvatne kompenzacije u novcu ili protuuslugi.

U konačnici se ispostavlja ako "prijateljima" radiš za badav ispada da ti oni plaćaju "prijateljstvom".  To je prilično jadno, ali nažalost jako uvriježeno u Hrvata. Da nema takovih lokalnih "prijatelja" servisi bi tek onda bili uistinu zatrpani i to bi ih natjeralo da stvari dovedu u red. Bolji ljudi bi bili zaposleni, a prodavač bi shvatio da bez supporta ne može funkcionirati.

Ni meni nije namjera se svađati. Ne slažem se s tobom u nekim pogledima. Tvrdiš da nisu pretrpani a s druge strane pišeš da ljudi većinom nisu normalni te da "jednim klikom" naprave sebi problem zbog kojega najčešće računalo završi na servisu. Ne štima mi ta tvrdnja iz više razloga. Krenimo od toga da nisu svi power useri a samim time i da neznaju složiti kompletno računalo sami. Neke jednostavnije radnje prolaze, recimo ugradnja grafičke no i ta ugradnja grafičke nekima je kvantna fizika (slikovit opis, ne rugam se nikome). Želim reći da većina korisnika koji posjeduju računalo nije sposobna otklonit sama kvar, ponavljam VEĆINA. Manji postotak čine ljudi koji to znaju, a takvi rijetko nose svoje računalo na servis (kažem rijetko jer neki nemaju vremena za to pa su prisiljeni). Dok god je takav omjer računalni servisi imaju šta raditi. Znači klijenata ima na bacanje. Nisu kupci glupi što ne žele platiti servis, nego je servis taj koji svojim ponašanjem, uslužnošću i kvalitetom odbija kupce. Svjestan sam da taj posao zna biti monoton ali ako ga neće raditi kako spada zašto ga uopće rade?? Nemaju samo oni probleme.Znam i da su u nekim servisima plaće bezobrazno male, zar je to razlog da svoj posao ne rade kako treba?Misliš da neznam kako se radi u servisima? Znam toliko dobro da ću radije nekome preporučiti da si nađe osobu koja će mu to raditi ,za novce naravno, nego da nosi u servis.
Što se tiče prijatelja uvijek sam radio za "nešto", novac ili usluga meni je svejedno. Znam cijeniti i naplatiti svoj trud. 

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.10.2008 16:31 (PROTECTOR).
17 godina

OK, sada ulazimo u jednu raspravu koja može, ali i ne mora biti offtopic...

Moram priznati da se slažem s guzzmanom - ako ste već prijatelji, zašto on tebi ne bi platio duplo više? Koja je to fora da moj rad za prijatelja ne vrijedi? Koje je onda opravdanje da taj isti rad nekome drugome vrijedi?

U tom kontekstu - ako već pomažeš prijatelju, onda se tvoja pomoć njemu ne sastoji u tome da ti za njega besplatno radiš, već u tome da prijatelj ZNA i može biti 100% siguran da si napravio dobar posao. I na kraju kaže - radije tebi dam 100, 200, 500 kn na ruke, pa si odi na večeru sa djevojkom/dečkom, ženom/mužem, nego nekom nepoznatom čovjeku još 22% više.

Isto vrijedi u suprotnom smjeru, naravno...

Pazi, gledam te!

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Deseci zadnjih postova više nemaju nikakve veze s naslovom ovog topica, a uz to trebalo bi podjeliti dosta opomena zbog međusobnog vrijeđanja... Najbolji i najbrži način da se sve to prekine i zaustavi je - zaključavanje teme!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice