YouTube buffering užasno spor

poruka: 13
|
čitano: 10.111
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Zadnjih nekoliko dana mi YouTube užasno sporo učitava sadržaj (pogotovo 720p+). Sad mi frend kaže da i njemu šteka, a živi na drugom dijelu grada (Zagreb).

Obojica smo doduše na Iskonu pa ne znam je li to do providera ili je problem na strani YT-a.

Ima li još tko probleme zanjih dana?

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zar zaista od 35 ljudi koji su pročitali ovaj post nitko nije koristio YouTube zadnjih dana pa da može iskomentirati radi li mu normalno ili ne?

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ja sam na T-comu i nemam tih problema. 

To je problem samo sa YT ili ? 

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Novi Zagreb, Amis Telekom, brzina 10/4 - sve normalno. {#}

0 0 hvala 1
17 godina
moderator
Re: YouTube buffering užasno spor
TheMenstalist kaže...

I ja sam na T-Comu, iako nisam u Zagrebu kao pokretač teme. U ovom trenutku ne mogu baš reći da šteka, ali mogu reći da sam u zadnjih tjedan dana primijetio povremene probleme, odnosno sporije učitavanje videa. 1080p mi je prije uvijek u pravilu išlo glatko (ako uz YouTube nisam radio druge stvari ili barem previše drugih stvari), a u zadnjih tjedan ili koliko već dana 1080p zna povremeno kašljucati. Riječ je o 4-megabitnoj vezi.

Usput, primijetio sam da je od ne tako davno YouTube prešao na svoj kodek VP9 i moguće je da su počeli kodirati s malo višim bitrateom nego kad su kodirali s H.264, jer bandwidth kod gledanja statistike izgleda malo visok. Što je apsurd, jer je cijela poanta uvođenja VP9 (i eventualno HEVC-a u industriji općenito) trebala biti smanjenje (zapravo "upolavljanje") bitratea! Ne samo da bitrate korištenjem svog kodeka nisu snizili (nego je moguće da su ga marginalno i povećali), nego nas sile s kodekom za koji naša računala nemaju hardverski dekoder (za razliku od industrijskog standarda H.264 kojeg su dosad koristili) pa dekodiranje ostaje na procesoru, umjesto da ga odradi grafička kartica s optimiziranim hardverskim dekoderom. Ono - lose-lose situacija. Hvala Google! {#}

17 godina
neaktivan
TheMenstalist kaže...

Koliko sam do sada vidio samo YT..  čudno.

Lijep pozdrav ;)
14 godina
neaktivan

Probaj promijeniti DNS-ove na Google-ove (8.8.8.8 i 8.8.4.4), nekada zna pomoći.

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Što sam još primjetio kod YT-a, na nekim klipovima mi kada pokušam pojačati ili stišati zvuk slider pobjegne skroz u lijevo i mogu samo mutati ili imati na najtiše s istim rezultatom.

Izgleda da to ipak YT ima nekakave probleme kod sebe.

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Dado_ZG78 kaže...

Što sam još primjetio kod YT-a, na nekim klipovima mi kada pokušam pojačati ili stišati zvuk slider pobjegne skroz u lijevo i mogu samo mutati ili imati na najtiše s istim rezultatom.

Izgleda da to ipak YT ima nekakave probleme kod sebe.

To nema veze s YouTubeom, nego ili s Flashom ili HTML5 video komponentom, odnosno s tvojim browserom. Meni se tako nešto samo par puta dogodilo (u Chromeu).

EDIT: Krivo sam se izrazio. To nema veze s YouTubeovim serverima, s ovim problemima s učitavanjem videa i tako nečim, ali moguće da ima veze s YouTubeom, odnosno njihovim playerom ili barem s nekompatibilnosti konkretnog web-preglednika s trenutnom verzijom YouTubeovog playera.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.7.2014 20:22 (mbaksa).
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

EDIT: Krivo sam se izrazio. To nema veze s YouTubeovim serverima, s ovim problemima s učitavanjem videa i tako nečim, ali moguće da ima veze s YouTubeom, odnosno njihovim playerom ili barem s nekompatibilnosti konkretnog web-preglednika s trenutnom verzijom YouTubeovog playera.

LOL pa jadna im majka kad im u vlastitom browseru (Chrome 36.0.1985.125 m) ne radi vlastiti player {#}

Lijep pozdrav ;)
14 godina
neaktivan

To je zato što Google korisnike Chromea tjera da koriste HTML5 player.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Marko :D kaže...

To je zato što Google korisnike Chromea tjera da koriste HTML5 player.

Hm..  

Imaju najpopularniji video player i ultra popularan browser i ne naprave ih savršenim u kombinaciji - koma! 

Dakle od sada koristiti YT preko Firefoxa..

Lijep pozdrav ;)
11 godina
neaktivan

da li jos nekome u firefox-u ne radi 1080p u html5? ima objasnjeno na netu kako rijesiti problem ali onda stvori drugi. u pola videa se izgubi zvuk. ili mu smeta sto imam youtube hd dodatak.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice