Spajanje Siemens SX763 preko akumulatora 12V

poruka: 12
|
čitano: 8.810
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Nakon dva spržena routera simens sx 763 ,odlučio sam malo upitati stručnjake .Naime spajam na akumulator 12V .Presijekao sam ispravljač koji je isto 12V 1,5 A ,imaju dvije žice koje vode do routera. Na jednoj je iscrtana isprekidana linija a na drugoj ne ,sad pretpostavljam da ona sa isprekidanom crtom po sebi ide na plus.

Radio je super( jer sam slučajno pogodio) no kad sam drugi put spajao zamjenio sam + sa - i sad se ne mogu sijetiti koja je žica prava.

S obzirom da sam ostao bez dva routera molio bih pomoć jer mi stiže treći isto siemens sx 763.

Trenutno sam u totalnoj komi lol:)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pa normalno da si u komi kad si, da najblaže kažem, budala. Trebo si prvo ispitat i odredit si žicu koju ovjek spajaš na plus  i onu koju ovjek spajaš na minus, a ne ić metodom pokušaja i pogreški jer imaš 50% šanse pogodit.

Uzmeš instrument, posudi sako nemaš, na konektoru pogledaš koja je žica minus, a koja plus, obično je ona u sredini plus, zatim kad presječeš žice, pogledaš koja žica se spaja na plus konektora a koja na minus, pa ih označiš tako da znaš.

Sad pitanje, zašto uopće spajaš modem na akumulator?

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.11.2012 16:54 (O B O).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Spajanje Siemens SX763 preko akumulatora 12V

Radim wireless konekciju ,dovukao tel kabel i adsl 600 m ali mi je skupo dovlačiti kabel za struju 600 m pa antenom yagi 1,5 km prema svom laptopu koji ima drugu yagi antenu .Sve je radilo super dok to nisam zezno.

A taj instrument imam ali ga očito neznam koristiti .

14 godina
neaktivan

Aj lijepo uslikaj zavrsetke kablova pa cemo vidjeti dalje.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

evo stiže,tražim foto aparat,stiže

12 godina
protjeran

Ta zica sa izcrtkanim bijelim linijama je minus(ali kinezi osnacavaju kako im se digne pivac,pa nekad bude i +,a nekad ide i naizmjenicna struja).Kod nekih rutera je na ulazu postavljen grecov spoj tako da kako god okrenete polaritet ruter ce raditi.Dok kod drugih ima samo jedna dioda serijski spojena koja stiti od krivog polaritera(necete sprziti ruter nego samo nece raditi na obrnutom polariteru).Dok kod trecih nema nikakve zastite nego se ide direktno na DC-DC konverter,koji ako u sebi nema zastitu od krivog polaritera pregori.

Na adapteru ima naljepnica koja slikovito pokazuje koji je dio prikljucka koji se utakne u ruter  - a koji +.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

15 godina
neaktivan
nvtv kaže...

Uzmi mjerač i postavi kao za diode u sredini moraš ispitat dali ima vod ako ima vod pokazat če mjerna skala, dakle uzmeš papir i napiši + i s trakom omotaš na jedan kabel i isto tako i minus tako da  omotaš na drugi kabel tako budeš znao koji je plus ako minus kod spajanja akumulatora. 

Nenad
12 godina
neaktivan

Mjerač sam podesio na otpor,tako da mi je žica sa isprekidanim linijama ispala minus tj ona vanjska ,pokušao sam sa diodom ali nisam ništa uspio dobiti.

Žena mi je kupila za poklon mjerač i naravno ultra digitalni gdje svaka funkcija ima još 10 opcija ,lol:=){#}

14 godina
neaktivan

Uzmi nekakvu bateriju spoji + na jednu od zica

Multimetar postavi da mjeri voltazu(istosmjernu) sad spoji na - pol baterije multimetar a sa drugim krajom na jacku gledaj gdje ce ti ocitat voltazu.

Na nekim multimetrima ima vec ta opcija za testiranje vodova ali kako kazes ti nisi bas na ti sa svojim multimetrom.

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
nvtv kaže...

Presijekao sam ispravljač koji je isto 12V 1,5 A ,imaju dvije žice koje vode do routera. Na jednoj je iscrtana isprekidana linija a na drugoj ne ,sad pretpostavljam da ona sa isprekidanom crtom po sebi ide na plus.

12 godina
neaktivan

Super po tome mi ispada da je žica koja ima na sebi isprekidane linije minus,zaista hvala ,provjerio sam i preko otpora, i isto.

Sad čekam router,tj trebao bi mi stići prekosutra.

Pa ću javiti ako spržim i treći.Mislim po ovim mjeranjima nebi trebalo!!!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice