Obnavljanje dinamičkog IP-a-Postoji li HTML ili?..

poruka: 25
|
čitano: 4.583
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Evo pripremam se za hostanje jednog manjeg Minecraft servera,i sad,pošto nemam statički IP,forwardo sam portove,i sad pošto T-com zahtijeva mijanje IP-a svaka 24 sata,meni treba nešto,što će objavljivati Najnoviji IP,ili na moju FB stranicu ili na web stranicu,koja je u izradi,ima li neko riješenje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

DynDNS No-IP

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.11.2012 18:37 (Tom69).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Obnavljanje dinamičkog IP-a-Postoji li HTML il

Ne,ja želim da se IP mijenja svaka 24 sata,da nebi bilo previše rušenja,ja bi ako postoji nekakav program,koji će objavljivati IP ili takvo nešto.

Da želim statički ip(kakav sam već imao)koristio bi no-ip,no hvala na odgovoru {#}

17 godina
neaktivan
mario.maras kaže...

Evo pripremam se za hostanje jednog manjeg Minecraft servera,i sad,pošto nemam statički IP,forwardo sam portove,i sad pošto T-com zahtijeva mijanje IP-a svaka 24 sata,meni treba nešto,što će objavljivati Najnoviji IP,ili na moju FB stranicu ili na web stranicu,koja je u izradi,ima li neko riješenje?

Napises skriptu koja ce kontaktirati neki vanjski server, tipa http://www.whatismyip.com/, s njega poparsira trenutni IP i onda kad to imas dalje radis s time sto zelis.

Drugo, a i ono sto ti ja predlazem je da pogledas ovaj tutorial forumasa Sum_of_all_fears.

The programmer is fighting against the two most destructive forces in the universe: entropy and human stupidity. --Damian Conway
14 godina
neaktivan

Ako ima netko iskustva,da mi napiše skriptu,pa mu mogu napraviti neku uslugu,npr. ako igra Minecraft može dobiti rank Admina ili Co-Ownera,a dyndns i ostali pružatelji statičkih IP-ova mi se ne sviđaju jer ako dođe 5 igrača već šteka,zato mi paše dinamički,pa et ak se neko razumije može mi se javiti,po potrebi i platim ako je razumna cijena ili ako sam zadovoljan 

13 godina
neaktivan

U ASP.NET-u to možeš prikazati kao neki element (h1, p...) koji će imati sljedeću vrijednost:
Request.ServerVariables["LOCAL_ADDR"];

Dakle postaviš h1 element ili Labelu i u Page_Load eventu postaviš onu liniju.

Default.aspx:
...

<h1 id="ip_adress" runat="server"></h1>

...

Default.aspx.cs
...

Page_Load()
{

ip_adress.InnerHTML = Request.ServerVariables["LOCAL_ADDR"].ToString();

}

...

U PHP-u to radiš ovako:

echo($_SERVER['SERVER_ADDR']);

Iz HTML to ne možeš jer je HTML client-side...

17 godina
neaktivan
mario.maras kaže...

Ako ima netko iskustva,da mi napiše skriptu,pa mu mogu napraviti neku uslugu,npr. ako igra Minecraft može dobiti rank Admina ili Co-Ownera,a dyndns i ostali pružatelji statičkih IP-ova mi se ne sviđaju jer ako dođe 5 igrača već šteka,zato mi paše dinamički,pa et ak se neko razumije može mi se javiti,po potrebi i platim ako je razumna cijena ili ako sam zadovoljan 

Ja bih ti mogao napisati skriptu, ali u bashu, nije neki problem, tako da ako ti se server ne vrti na Linuxu, nazalost ti ne mogu pomoci.

The programmer is fighting against the two most destructive forces in the universe: entropy and human stupidity. --Damian Conway
14 godina
neaktivan

A tako nešt sam našo i na netu,e,al jel bi bilo drukčija stvar ako bi napravio virtualnu mašinu pomoću virtual boxa,mislim jel bi bio isti IP,nisam to baš testiro,ali pretpostavljam da nebi

14 godina
neaktivan
royalhero kaže...

U ASP.NET-u to možeš prikazati kao neki element (h1, p...) koji će imati sljedeću vrijednost:
Request.ServerVariables["LOCAL_ADDR"];

Dakle postaviš h1 element ili Labelu i u Page_Load eventu postaviš onu liniju.

Default.aspx:
...

<h1 id="ip_adress" runat="server"></h1>

...

Default.aspx.cs
...

Page_Load()
{

ip_adress.InnerHTML = Request.ServerVariables["LOCAL_ADDR"].ToString();

}

...

U PHP-u to radiš ovako:

echo($_SERVER['SERVER_ADDR']);

Iz HTML to ne možeš jer je HTML client-side...

I jel tu sad kompletna skripta LOL {#}

17 godina
neaktivan

Uglavnom, ako ti se server vrti na Linuxu, instaliraj wget i samo lupi ovu naredbu:

wget bot.whatismyipaddress.com && mv index.html ip.txt

Trenutni IP ce ti biti spremljen u ip.txt file.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.11.2012 19:03 (1domagoj1).

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Nešt za win? Evo malo opširnije,trenutno imam Windows 8,Minecraft server mi se drži na računalu,a stranica na 000webhost(uskoro ide na plaćeni hosting),ak se neko razumije

13 godina
neaktivan

Ako uzmemo ovo moje, prikazat ćeti adresu hosta od weba.

Morao bi nekako od kuće da upisuješ u bazu ili txt datoteku svoju IP adresu...

14 godina
neaktivan

E,pa mogo bi probat forwardat za FTP(21)pa negdje free domenu nađem lol

17 godina
mario.maras kaže...

mario.maras kaže...

Brkaš pojmove. T-Com ne zahtijeva mijenjanje IP adrese, nego router napravi release-renew svaka 24 sata pa dobije novu IP adresu. Ti tu ne moraš ništa raditi.
dyndns, no-ip ti daju mogućnost da svome računalu daš neko mrežno ime na koje se drugi igrači mogu zakačiti - automatski se sustavu šalje nova IP adresa ili preko klijenta na računalu, ili preko softvera na routeru, ako to router podržava.
Nemoj raditi advertise servera, i neće ti dolaziti random ljudi, i to je to.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
14 godina
neaktivan

Hvala na informacijama,ali ja sam pitao za skriptu {#}

Meni je svejedno tko će doći na server,a već sam radio s no-ipom i nisam zadovoljan zbog lagga,ja sam pitao samo za jednostavnu skriptu  {#}

16 godina
mario.maras kaže...

Hvala na informacijama,ali ja sam pitao za skriptu {#}

Meni je svejedno tko će doći na server,a već sam radio s no-ipom i nisam zadovoljan zbog lagga,ja sam pitao samo za jednostavnu skriptu  {#}

-lag nema baš nikakve veze s načinom kako je netko došao do ip-a.. (ono što ti father kaže +) -lag će ostati jer nemaš optiku ili T1..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

E nisi u pravu.Ovo lag i kako je netko došo do IP-a to nema veze,ali itekako ima koristiš li no-ip ili imaš dynamic IP.Prije dok sam srv držo na no-ipu 5 playera,već lagga,sad mogu držat i do 10 bez lagga :) 

16 godina
mario.maras kaže...

dok sam srv držo na no-ipu 5 playera..

- server nisi držao na noipu. Za više od tog nema koristi, pa sretno.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

Ne,to je bila domena,ako ju probam traceat preko whoisa pogledaj ovo http://www.ip-adress.com/whois/no-ip.org ,neznam u čemu je bio problem s laggom,ali ajmo se sad vratit na skriptu za postanje IP-a {#}

14 godina
neaktivan
ihush kaže...
mario.maras kaže...

dok sam srv držo na no-ipu 5 playera..

- server nisi držao na noipu. Za više od tog nema koristi, pa sretno.

Dobro,nisam na no-ipu nego na svom kompu,to je bila samo poddomena

14 godina
neaktivan

Možda mi nećete vjerovati,ali IP mi se nije promjenio već 2 dana. *___*

15 godina
mario.maras kaže...

Možda mi nećete vjerovati,ali IP mi se nije promjenio već 2 dana. *___*

Ako IP adresa nije istekla onda nema potrebe da se mijenja.

Varaždinsko kiselo zelje...najslađe kiselo :D (pogled na avatar) _ _ _ _ _ _ Ako sam ti pomogao, stisni HVALA ili te NUKE-am :P
14 godina
neaktivan

Kako misliš ako nije istekla :D

17 godina
mario.maras kaže...

Kako misliš ako nije istekla :D

http://www.tcpipguide.com/free/t_DHCPLeaseLifeCycleOverviewAllocationReallocationRe.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Dynamic_Host_Configuration_Protocol

Pa eto, uči malo, osnove DHCPa su sasvim dovoljne... :) 

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
15 godina
neaktivan

evo ti nesto slicno

http://pastebin.com/uXxkrcAa

uglavnom svaki put kad nesto pristupi skripti update.php ip i naziv se spremi u bazu. npr  ako pristupis http://nekaadresa.domena/update.php?naziv=perica u bazu (baza)  se spremi u tablicu (popis) novi red => naziv - pero, adresa-ipadresaskojejepristupano

odnosno to možeš sa curlom napraviti

curl http://nekadresa.domena/update.php?naziv=perica

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice