Google Photos i albumi

poruka: 3
|
čitano: 3.920
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
offline
Google Photos i albumi

Ne znam je li odgovarajuća tema, ali nisam pronašao ništa prigodnije.

 

Napokon sam se uhvatio sređivanja tisuća i tisuća fotografija nastalih zadnjih 20+ godina.

 

Google Photos mi se činio kao najzgodnija opcija, jednostavno se sve sinkronizira sa mobitelima i mogu šerati albume sa ostatkom obitelji i prijateljima.

 

Međutim odmah u startu sam naišao na problem.

Teško mi se naviknuti na način rada Photos aplikacije, naime sve slike su uvijek vidljive u "Photos", a ispod se nalaze albumi i klikom na njih dobije samo fotke koje sam dodao u taj album.

Osobno bi radije da kad jednom dodam (prebacim umjesto linkam) slike nestanu iz "Photos" i vidljive su samo u tom albumu. Ovako uvijek pod "Photos" imam desetke tisuća fotografija i to je totalno nepregledno uz to ne vidim kako ih sortirati ili filtrirati.

 

Drugi veći problem je što nemam pojma koje sam sve fotke dodao u albume, kad gledam preko "Photos" tamo gdje su sve fotke nema nikakve oznake preko koje bi znao da sam je već dodijelio u neki od albuma, a nema šanse da ću jednu po jednu fotku otvarati i klikati na "i" da bi vidio u kojem je albumu. Za to bi mi trebalo jedno 10 godina života.

 

Eto ako netko može pomoći ili ako to nije moguće na Google Photos neka preporuči drugi servis koji to ima omogućeno kako meni odgovara.

 
2 0 hvala 0
3 godine
offline
Google Photos i albumi

Ja isto koristim gphotos za backup od 1998 imam fotki i to je yebeni kaos, sad pogotovo svako malo jednostavno ne radi, umire, krepava, organizacija 0, nisu se pomakli s mjesta, sad i placam no osim vise mjesta dobijes k. Neznam koliko ti imas fotki ja negdje oko milijona

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.12.2021 0:35 (Boris grozni).
Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
offline
Google Photos i albumi

Očekivao sam da će barem te osnovne funkcije poput sortiranja ili filtriranja biti raspoložive. Ne kužim što im je to problem dodati. Bitno da imaju hrpu AI alata koji sami prepoznaju fotke, slažu nekakve kolaže i ostale gluposti koje meni ne trebaju i sve sam ih pogasio.

Apsurdno mi je da ne mogu izlistati fotke koje nisu u niti jednom albumu.

 

Trenutno ih imam par tisuća, ali imam ih još na desetke tisuća za dodati, samo se sad mislim ima li to smisla ili tražiti bolji servis.

 

Dobio sam sad uz Amazon Prime pretplatu i Amazon Photos pa kad stignem pogledam kako to kod njih izgleda.

 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice