Upgrade kućne WiFi mreže na 802.11n

poruka: 10
|
čitano: 4.511
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Želio bih napraviti upgrade trenutne kućne mreže na n-standard. Provider mi je T-com, koristim njihov MaxTV, nisam još migriran na digitalnu telefoniju. Trenutni modem/router mi je Siemens SX763.

Kuća mi ima prizemlje + 2 kata, a adsl linija se nalazi se na prvom katu pa bi se tamo trebao nalaziti i modem.

Također na svakom katu bih trebao po jedan AP. Problem je što ne nikako ne mogu žičano spojiti modem/router sa prvog kata do ostalih AP-ova, tako da mi preostaje eventualno spajanje powerlineom ili korištenje AP-ova u range extender modu. 

Imate li kakvih prijedloga koju opremu koristiti? A da ne potrošim previše novaca? 

Da li bi bolje bilo ostaviti sadašnjim T-comom ruter za korištenje MaxTV-a a onda spojiti nekakav AP s n-standardom na njega ili kupiti novi modem/router koji podržava n standard i na kojem bi se mogao podesiti MaxTV?

Imam čak nekih i ideja i za spajanje printera USB-om na AP-ove da ih svi bežični klijenti mogu koristit? Ima li takvih AP-ova?

0 0 hvala 0
13 godina

iako t-com ima u ponudi novi adb sa 300 mbps (2 mimo antene) n wifi-jem, bolje se ti drži provjerenog sx763

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Upgrade kućne WiFi mreže na 802.11n

Uzmi 2.4/5 Ghz router (300Mbps), bilo od t-coma, ili da kupis novi.

Napravis mrezu, sva racunala spojis u istu radnu grupu, dijelis printere datoteke i sto vec ne medju mrezom bez ikakvih problema.

11 godina
neaktivan

Nije problem spjanja u workgroup i podešavanje sharing postavki, već korištenja opreme.

Zanima me koju konkretnu opremu ljudi koriste za takvo nešto. Primjerice koji (ne T-comov) n-modem/router uspješno radi na T-comovoj mreži i da nema problem s MaxTV-om i digitalnoj telefonijom (jer migrirat će nas sve prije ili kasnije)? 

I koji access point ili range extnder koristiti još uz taj router?

15 godina
jjghost kaže...

Nije problem spjanja u workgroup i podešavanje sharing postavki, već korištenja opreme.

Zanima me koju konkretnu opremu ljudi koriste za takvo nešto. Primjerice koji (ne T-comov) n-modem/router uspješno radi na T-comovoj mreži i da nema problem s MaxTV-om i digitalnoj telefonijom (jer migrirat će nas sve prije ili kasnije)? 

I koji access point ili range extnder koristiti još uz taj router?

Nisam korisnik T-coma pa ne znam.

S obzirom da kod 300Mbps routera imas i 5Ghz antenu kombinirano sa onom standardnom 2.4, mislim da neces imat problema sa pokrivanjem cijele kuce signalom.

13 godina

čini mi se da adb router koji isporučuje t-com radi samo na 2,4 ghz, ne i na 5 ghz

0 0 hvala 0
15 godina
peace_of_cake kaže...

čini mi se da adb router koji isporučuje t-com radi samo na 2,4 ghz, ne i na 5 ghz

Kazem, nemam iskustva s njima.. Ako je 300Mbps, 5Ghz je, 150 je onaj sa jednom i to 2.4Ghz.. Sa dvije 5omni antenice neces imat nikakvih problema sa pokrivanjem cijele kuce. (one su najcesce default)

13 godina

kod mene je na jednom  pirelli routeru 300 mbps radio na 2,4 ghz tj cini mi se da taj adb router ima intergrirane antene, tako da ako oćeš prave dvije antene trebao biš malo čačkat, rastavljat router...

0 0 hvala 0
15 godina
peace_of_cake kaže...

kod mene je na jednom  pirelli routeru 300 mbps radio na 2,4 ghz tj cini mi se da taj adb router ima intergrirane antene, tako da ako oćeš prave dvije antene trebao biš malo čačkat, rastavljat router...

Zato ima opciju razmislit koji ce uzet prije nego sto uzme.

17 godina

moja preporuka ti je da se drzis toga simensa ko pijan plota. vec su mi promjenili 3 razlicita rutera od kad mi je siemens pregorel i niti jedan mu nije do koljena a pogorovo onaj njihov thomson.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice