Ubee EVW32C router problem

poruka: 7
|
čitano: 8.828
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
offline
Ubee EVW32C router problem

Zanima me da li netko zna zašto se ovaj router sam od sebe restarta i to više puta zaredom? I to mi se događa povremeno, svaki tjedan bar jedanput. Zvao sam A1 službu i dogovorio dolazak tehničara za moguću zamjenu, da bi na kraju tehničar rekao da je sve ok jer se on na njega spojio i malo popratio rad routera. I poslije toga nije prošlo ni tjedan dana do ponovnog restartanja! Prijašnji TC7200 nije imao takvih mušica, a tražio sam zamjenu za ovaj jer istovremeno podržava obje wifi frekvencije a i jači je wifi signal.

 

 
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Re: Ubee EVW32C router problem

Kako misliš restarta? Ugasi se kompletno, pa ponovno upali? Smrzava se (lampice ne titraju), pa proradi nakon par sekundi?

 

Opiši malo bolje jer tvoj "restart" može značiti milijun drugih stvari.

 

Ja imam Telsey i nedavno mi se ruter počeo zblesirati (smrznu se lampice, ruteru se ne može pristupiti i interneta nema minutu).  Na kraju smo skužili da problem izaziva Huawei mobitel jer ne voli Wi-Fi mrežu na 12. i 13. kanalu... 🤦‍♂️

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.8.2020 13:45 (Marko :D).
8 godina
neaktivan
offline
Ubee EVW32C router problem

Ugase mu se sve lampice osim power i wifi i ponovo se pale/blinkaju po redu i nakon što se upale za svega nekoliko sekundi se ponovno gase i pale i tako 10-ak puta dok nekako ne dođe k sebi, za to vrijeme nema ni neta ni telefona.

 
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Re: Ubee EVW32C router problem

Znači ruter ti se nije resetirao nego zblesirao (kao i meni Telsey kad se poveže Huawei mobitel, a mreža je na 12. ili 13. kanalu).

 

Značu gotovo identičan problem sam imao s Telsey ruterom. Također bi se neke lampice ugasile dok bi one koje su svjetlile (power, Wi-Fi i još neka) bi bile smrznute. Nakon par sekundi sve bi normalno svijetlile, ali već nakon dvije sekunde, opet bi se ruter zblesirao i ponovno ispočetka dok se ne bi stanje normaliziralo. Za to vrijeme nisi mogao ni pristupiti ruteru i jedino što si mogao napraviti je pričekati da se normalizira ili ištekati ga iz struje i ponovno uštekati.

 

Moj savjet ti je da se poigraš s Wi-Fi mrežom jer možda neki uređaj ili pak mobitel radi problem. Postavi je na 1., 6. ili 11. kanal jer su ti kanali najbolji i dostupni svugdje, pa ne bi trebalo biti nikakvih problema s kompatibilnošću.

 

Kod mene je Wi-Fi oduvijek bio na 13. kanalu jer na njemu imam najbrži internet budući da samo na tom kanalu nema ni jedne mreže. Onda sam probao 12. kanal i dok je na njemu isto brz internet, problem je i dalje bio prisutan. Sad je na 11. kanalu, problema nema, ali je internet za 10-ak Mb/s sporiji. Ostali kanali su zauzeti i na njima je još sporiji internet, pa nema smisla da prebacujem na iste.

 

Ali zanimljivo je da se taj problem počeo događati prije nekih mjesec dana. Prije je sve normalno radilo s tim Huawei mobitelom povezanim i nije bilo nikakvih prekida.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.8.2020 15:29 (Marko :D).
8 godina
neaktivan
offline
Ubee EVW32C router problem

Ok, budem malo istražio  Nadam se da u tom grmu leži zec 

 

Hvala na pomoći! 

 
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Re: Ubee EVW32C router problem

Nema na čemu. Javi jesi uspio što riješiti... 🙂

8 godina
neaktivan
offline
Ubee EVW32C router problem

evo uspio sam riješit problem tako da sam zatražio zamjenu za drugi isti taj ubee i zasad koliko sam uspio popratit sve je ok, nema nikakvih nasumičnih "blackouta" (skoro 2 tj.). prčkao sam i po wifi frekvencijama ali nije pomoglo. tehničar je rekao da problem ne bi bio u ruteru jer se to nije događalo učestalo - skoro svaki dan, i da najvjerojatnije problem dolazi negdje izvana na mreži, ali sam ja svejedno htio da dobijem zamjenu pa da se uvjerim(o) da je stvarno tako.

eto, nadam se da sam još nekom pomogao u slučaju da ima isti/sličan problem :)

 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice