THOMSON TG782 pristup preko dyndns-a

poruka: 12
|
čitano: 12.803
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen

Kao prvo žao mi je ako već ima tema...

Dakle, podesio sam dyndns na navedenom routeru i IP adresa se uredno update-a svaki dan. Međutim, kad sa udaljene lokacije ukucam tu *.dyndns.org adresu ne mogu pristupiti sučelju routera. Otvorio sam i port 80 da direktno ide na router ali ništa. Uopće ne nađem gdje su postavke za to. Preko zyxela je to mila majka, ovdje je sve nešto kao za debile. Nadalje, jel moguće upogoniti ovo smeće od routera da šalje podatke na syslog server? Ima nekakav log ali čini mi se da je isključivo interni.

Samo napomena - spajam se na router kao administrator, ne kao običan user

Hvala

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: THOMSON TG782 pristup preko dyndns-a

Evo, ja ću ti pokušati pomoći;

Pretpostavljam da si ispravo upisao u router podatke/postavke za dyndns.

Za taj komp na koji se hočeš spojiti trebaš na routeru jošdodjeliti "game or application", a već imaš ponuđen "dyndns" - tu ti je kvaka

- i to ti je to

Ja se na taj način spajam preko VNC - Na kompu imam VNC server i odredio sam password, a na iPhoneu imam applikaciju VNC viewer.

I radi bez greške, čak i preko 3G mreže.

Isto imam taj Thomsonov bijeli 782 (btw. nije smeće od routera, čak i dalje odašilje wireless od zyxela.)

Zdravac
17 godina
odjavljen
Zdravac kaže...

Evo, ja ću ti pokušati pomoći;

Pretpostavljam da si ispravo upisao u router podatke/postavke za dyndns.

Za taj komp na koji se hočeš spojiti trebaš na routeru jošdodjeliti "game or application", a već imaš ponuđen "dyndns" - tu ti je kvaka

- i to ti je to

Ja se na taj način spajam preko VNC - Na kompu imam VNC server i odredio sam password, a na iPhoneu imam applikaciju VNC viewer.

I radi bez greške, čak i preko 3G mreže.

Isto imam taj Thomsonov bijeli 782 (btw. nije smeće od routera, čak i dalje odašilje wireless od zyxela.)

Ne želim se spojiti na neki komp, to mi nije bed - želim se spojiti na sučelje od routera. Dakle, taj router je na jednoj lokaciji a ja na drugoj. Želim sa te druge lokacije upisati tu dyndns adresu i da mi se otvori prozor za logiranje na router! Lako mi je za vnc i sl...

Freak Show Inc.
15 godina
neaktivan

ne može se otvoriti port 80, on je vezan na web sučelje aplikacije thomsona i ne dopušta pristup sa strane net-a. otvori si neki drugi port putem application sharinga i onda ga presumjeri na interni port pa pristupi tom servisu na način da upišeš xxx.dyndns.com:5900 (recimo vnc port)

17 godina
odjavljen
goldenmund kaže...

ne može se otvoriti port 80, on je vezan na web sučelje aplikacije thomsona i ne dopušta pristup sa strane net-a. otvori si neki drugi port putem application sharinga i onda ga presumjeri na interni port pa pristupi tom servisu na način da upišeš xxx.dyndns.com:5900 (recimo vnc port)

Kakva yebena idiotarija...

Hvala na pomoći, isprobat ću to malo poslije!

Freak Show Inc.
15 godina
neaktivan

a onda si u game sharingu preusmjeri port na ip 5900 na port 80 ali upiši ip od routera 192.168.1.1

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Mater mu, pa koji faking K ja radim naopako???

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

u djelu u kojem specificiraš na koje računalo da preusmjeri(on ti da računala u mreži ili njihove mac-ove) odabereš custom, i upišeš ip od routera

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
goldenmund kaže...

u djelu u kojem specificiraš na koje računalo da preusmjeri(on ti da računala u mreži ili njihove mac-ove) odabereš custom, i upišeš ip od routera

Napravio sam to već. Ali ništa...

Freak Show Inc.
17 godina
Friday kaže...
goldenmund kaže...

Kakva yebena idiotarija...

Hvala na pomoći, isprobat ću to malo poslije!

ako se ne varam, kad se koristi port 80, onda modem/router svoje sučelje premjesti na port 8080

Većinu novca sam prokartao, prokurvao i propio. Ostatak sam potrošio bezveze - George Best
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2011 14:31 (hrvooje).
15 godina
neaktivan

Da se nadovežem.... Imam sličan problem

Imam IP kameru kojoj pristupam preko dyndnsa

Do jučer sam imao siemensa i sve je radilo savršeno.... (dok nije crknuo router)

Dobio sam thompson... 

Proguglao kako napraviti port forward i sve je ok....

Ali...

Kada se pokušam spojiti preko weba (dyndnsa), pita me za username i pass

To je ok, jer kamera za pristup koristi username i pass...

Ali....

Username i pass od kamere ne prihvaća.... (lokalno je sve u redu)

U čemu bi bila kvaka!!!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: THOMSON TG782 pristup preko dyndns-a

Da podignem temu. Isti problem sa kamerom muči i mene...

Jednostavno ne mogu pristupiti kameri iako sam forvardirao port 81.

radi se također o Thomson TG782 ruteru...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice