Speedport W 724V kao repeater

poruka: 2
|
čitano: 2.246
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
offline
Speedport W 724V kao repeater

Imam dva Speedport W 724V routera o T-com-a i upotrijebio bih jedan kao repeater (range extender) ali ne znam kako ih konfigurirati. Da li je uopće moguće?

 

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Speedport W 724V kao repeater

- ne postoji router nekog operatera, tj operater ne proizvodi ništa, tj to je idenitčan uređaj kao i kupljen u trgovini.. (ali) naravno, osim softwarea-firmwarea tj onog bitnog u toj priči, ograničene mogućnosti (kontrola i postavke koje operater ima, opcije koje korisnik nema, u odnosu na identičan uređaj na tržištu, nazovimo ga 'pravi-original').

- dakle, uđeš u opcije i vidiš, tj problem je već ako ne možeš ući kao admin nego samo kao user.

- može se zamijeniti soft, originalnim ili čak openwrt ... koji dozvoljava sve tj ograničenje je tad samo mogućnost HWa. No gledajući probleme (potrebno znanje) i cijenu nije baš nešto isplativo + zastarjevanje pa nemaš npr wifi-ac brzine ili samo 100mbps portove a to može biti usko grlo. U odnosu na cijenu routera u trgovini 150-300kn koji to imaju, koji imaju jamstvo i sl.. i gdje to sve soft omogućava outofbox na par klikova tj to je namjenjeno većini usera koji nemaju adekvatno znanje potrebno za modifikaciju-konfiguraciju kao openwrt-om.

 

- sve je to isto, samo je razlika u softwareu/znanju tj možeš ali ćeš to brže-lakše napraviti kupnjom u trgovini dok s ovim možda nikad nećeš napraviti ono što želiš jer već flashanje može biti problem.

- stvar je u softwareu, dok je HW samo fizičko ograničenje, kao auto-brzina-udobnost, svaki vozi ali različitim brzinama-luksuzom i sl.

 

edit: vidi ograničenje-problem (nedovoljno rama) za taj router, tj oprema operatera se u pravilu vraća raskidom ugovora/promjenom operatera dok se od novog operatera dobije njegova oprema. Često su upravo tako 'osakaćeni' tj tako su već naručeni-porizvedeni upravo zato. (nešto se govori u EU o tome da će router-modem morati biti stvar izbora korisnika.. ali daleko je od tog + način kako kontroliraju brzinu-pakete-tv.. i to im daje pravo na ograničavanje mogućnosti pa realno neće doći do promjene u skorije vrijeme, dok je za mobitel-roaming bilo relativno brzo).

-pošto openwrt nije baš upotrebljiv, ostaje ti samo originalan soft namjenjen tom uređaju (koji tad radi OK) ali tu kompletnu seriju je naručio tcom i tako je proizvedena pa nemaš drugi-originalni firmware-software.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2020 9:55 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice