Router bez telefonskog porta - pomoc

poruka: 9
|
čitano: 4.132
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Bok svima.

Imam mrezni problem i trebam objasnjenje za njega.

Imam normalno postavljen ADSL (zicani) u kuci i htio bi se prebaciti na wireless. Ugrubo mrezno/telefonska arhitektura je sljedeca: telefonska linija izlazi iz zida - u spliter - iz splitera se djeli jedan u telefon a drugi u DSL router (Optimin Telsey CPVA 202) i to ne ethernet kabel nego telefonski.  Imam wireless router koji nema jack za telefonsku liniju (4P4C) nego je "internet port" ethernet (8P8C). A wireless router kojim ga zelim zamjeniti je D-Link DIR 600 i ovako to izgleda pozadi. Ocito je iz slike da wireless router nema port za telefonsku liniju.  

Zanima me da li ima rješenje za ovaj problem? Da li postoji neki modulator kojim bi mogao spojiti telefonski kabel u ethernet kabel i nije mi jasno zasto je "internet" port na routeru ethernet tipa. Prvi put se susrecem s time i oduvijek mi je bilo znano da router ulazi vulgaris telefonska linija. 

Nadam se da sam dobro objasnio problem.

Hvala svima na pomoci.

0 0 hvala 0
17 godina

LAN kabel iz starog routera u taj "internet" port na wireless routeru.

Bojim se da nećeš drugačije moći.

So, if God has existed forever...you know, what did he do in his spare time, like, before he made the Earth and everything?
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Router bez telefonskog porta - pomoc
ikljucic kaže...

A wireless router kojim ga zelim zamjeniti je D-Link DIR 600 i ovako to izgleda pozadi. Ocito je iz slike da wireless router nema port za telefonsku liniju.  

Sam si odgovorio na pitanje, ocito je rijec o routeru koji nema modemske sposobnosti. Pretpostavljam da u taj "internet port" koji je u biti ethernet port trebas spojiti drugi ADSL router/modem.

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
14 godina
neaktivan

Spojiš lan kabel iz starog u novi.Prvi ti mora biti uključen jer je on modem,dočim je d-link samo router koji dalje prosljeđuje signal

ako sam ti ikako pomagao,stisni hvala\\\\\\\\\\\\http://life-is-hard.co.cc

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
ikljucic kaže...

Bok svima.

Imam mrezni problem i trebam objasnjenje za njega.

...

Imao sam isti slučaj na Siemens SX 763 routeru/modemu, koji sam elegantno riješio priloženim RJ11(ovaj telefonski utikač) <--- RJ45(ethernet) kabelom koji je bio priložen u kutiji.Uglavnom kušiš ili gotov takav kabel, ili zamoliš da ti ga netko skrimpa.

15 godina
neaktivan
alankish kaže...

Imao sam isti slučaj na Siemens SX 763 routeru/modemu, koji sam elegantno riješio priloženim RJ11(ovaj telefonski utikač) <--- RJ45(ethernet) kabelom koji je bio priložen u kutiji.Uglavnom kušiš ili gotov takav kabel, ili zamoliš da ti ga netko skrimpa.

Da, i ja sam rezao svoj telefonski kabel da mi pristaje u SX 763 (onaj siemensov nije bio dovoljno dugacak). Ali mislim da to nije u pitanju ovdje. Gledam stranice proizvodaca i nigdje se ne spominje ADSL, ocito je rijec o obicnom routeru kojem je potreban vanjski modem da bi internet funkcionirao.

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
15 godina
odjavljen
rustweaver kaže...
alankish kaže...

Da, i ja sam rezao svoj telefonski kabel da mi pristaje u SX 763 (onaj siemensov nije bio dovoljno dugacak). Ali mislim da to nije u pitanju ovdje. Gledam stranice proizvodaca i nigdje se ne spominje ADSL, ocito je rijec o obicnom routeru kojem je potreban vanjski modem da bi internet funkcionirao.

Isto tako gledam, zato je i za Internet stavljen Ethernet port, jer spajaš modem ili WAN putem etherneta, a ne telefonskog kabla.

13 godina
neaktivan

Imaš jedan super modulator koji čak i nije jako skup. Malo sam guglao, al neznam se još jako dobro služiti s tim, pa uzmi ove informacije sa zrnom soli. Dakle, pročitao sam da se taj modulator negdje zove UTP kabel, i treba ti svega 1m tog kabla, naravno mora imati i konektore sa svake strane, pomogućnosti RJ45 konektor.

Znači, taj modulator ti omogućava da shvatiš da tvoj Wireless router D-Link DIR 600 nije modem, nego da je je tvoj TCom-ov modem zapravo modem. Slučajno ima mogućnost i rutera. Desi se i najboljima. Dakle uzmeš taj modulator kojeg ja volim nazvati kabel, i uštekaš ga u tvoj modem, a drugu stranu modulatora uštekaš u Internet port od tvog dlinka. Sad, postoji mogućnost da ćeš imati problema sa dva DHCP davatelja IP adresa, pa bih mogao pitati svog prijatelja gugla kako se to radi ako ćeš trebati pomoć i u toj sferi...

eto, nadam se da ti je moje guglanje pomoglo.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Aj super. Napravio sam po uputama i sveradi. Kuzim da sam trebo probat nabavit router koji ima modem u sebi, ali dobro... jedina losa stvar je to da sada imam dva uređaja i naravno kablovi posvuda. :) Cak nije bilo ni problema sa DHCP-ovima. Hvala svima.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice