Preporuka Wireles antene

poruka: 48
|
čitano: 17.345
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Preporuka Wireles antene

Pozdrav

Planiram kupiti wireles antenu neku malo bolju pa se ne razumijem bas oko toga gledo sam po njuškalu neke 24dbl grid antene vanjske pa sad kolko to drzi vodu i kolko im je domet,, ?

evo gledo sam ovu http://www.njuskalo.hr/wireless-wlan/wireless-antena-grid-24-db-nekoristena-oglas-891108

i zanima me sta mi sve treba uz nju da bi se uspjesno spojio na internet

i ako imate nekih savjeta da nabacite kakav link od neke dobre antene,,jer prije 2 mjeseca sam kupio onu kasens g5000 i shvatio da sam bacio 250 kn u vjetar jer je to nevidjeno sranje od antene

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Preporuka Wireles antene

Ako imas opticku vidljivost tj. da se vide točke spajanja ide i preko 10km, s tim da imas obje strane takvu antenu..

Ja imam slicnu gridicu ali 20dbi i bez problema se spajam na 2km udaljenu istu takvu.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis..™
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Preporuka Wireles antene

To mi je drago za cuti,,,,u biti spojen sam na obliznjeg komsiju jer nemam svoj internet a volio bih si rjesit jos koji internet signal u slucaju da neki odjebe pa me zanima neka jaca antena,,,,

A sta mi sve treba da bih mogao koristit internet,,,msm sta jos osim ove gridice...brijem da treba i neki ap,,,e dal bi to moga biti tomphsonov modem od neta ?

17 godina
Preporuka Wireles antene

Treba ti jos wireless kartica ili neki AP s client modom ako zelis spajati vise racunala. Mislim da nema thomson client mod, ali mozes provjeriti.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis..™
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.7.2012 19:54 (andreas11).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

imam edimax antenicu od 3 dbl i tu kasens g5000 jel to moze posluzit ? znaci te wireles kartice i ova gridova antena da bi mogao surfat ? kontaktiro sam tog lika s njuskala i kaze da treba i neki adapter wtf mu je to ?

17 godina
Preporuka Wireles antene

Ako na kasens g5000 mozes odvojiti antenu onda moze posluziti..

Adapter?? Mozda misli na wireless adapter tj. karticu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da, mogu odvojiti, samo ne ide mi u glavu zasto bi morao koristit i kasens i ovu grid zajedno,,,valjda je ovo poseban antena,,,u biti kako se to pospaja sta ide u komp to me zanima,,,a sto se tice adaptera nemam pojma kad sam upiso u google ovo mi izbaci http://www.diskont24.com/product.php?productid=54904&cat=0&page=1

mozda glupo pitanje ali kako ja to zamisljam da ide neki kabal od ove gridice sto bude vani u kucu do kompa do nekog kao AP tipa kao onaj modem od t-mobilea i onda kabal u komp iz AP-a ili kako vec ?

13 godina
neaktivan
Preporuka Wireles antene

Moja preporuka a i sam ju koristim: Airlive WL-1700 usb + još dodatno možeš kupiti antenu od 10 db ako je ova original od 5db slaba i nebi trebal imati problema , malo proguglaj po netu cijene i to, ja sam ju platil cca 160kn + dodatna antena 10db 100kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ma nebih ja tako nesto,,,,ja bi vise ovu gridicu vanjsku

17 godina
Preporuka Wireles antene

Koliko ja znam trebas ovakav kabel. Jedan kraj u grid antenu, drugi u karticu..

I moras koristiti nekakav adapter posto je to pasivna antena. To ti je kao ove orginal male antene 5dbi sto se prisrafe npr. na kassens.

Pitaj ovog na njuskalo kakav tocno ima konektor gridica..

EDIT: Imas i gotova rjesenja kao npr. ubiquiti, samo prikljucis na komp preko ethernet kabla..

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.7.2012 10:20 (andreas11).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Aha mislim da kontam sada

Znaci gridica se postavlja vani, ima ovakav kabal s konektorima jedan kraj u gridicu a drugi zasarafim na mjesto di je bila kasensova antena, i onda normalno ustekam s usbom u komp i to treba da radi ?

17 godina
Preporuka Wireles antene

Tako je..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Hvala,,,,

Sta kazes na ovu gridicu http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-ANT2424B#spec ? 

kolko ovo hvata daleko u km ? nesto mi puno sto pise tu 

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.7.2012 13:24 (Kas0).
17 godina
Kas0 kaže...

Hvala,,,,

Sta kazes na ovu gridicu http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-ANT2424B#spec ? 

kolko ovo hvata daleko u km ? nesto mi puno sto pise tu 

Sve gridice su dobre..

Ja bi racunao negdje oko 20km sigurno..

13 godina
neaktivan

Sta oko kabla ? jer citao sam negdje da sto manje kabla da je bolje ili to ne ovisi ?

17 godina
Kas0 kaže...

Sta oko kabla ? jer citao sam negdje da sto manje kabla da je bolje ili to ne ovisi ?

Tocno. Sto manje kabla to bolje..

17 godina
Preporuka Wireles antene

Gubi se dosta signala, zato kupis USB dovoljno dugacak da ti adapter bude sto blize anteni. Ocu reci samo jos jedno, budi oprezan i sve testiraj prvo, ne bacaj pare u vjetar. Ja sam tako dobivao savjete o raznim antenama, kak njima hvata cudesa, usmjerena ide i do nekoliko desetaka kilometara... uglavnom, ja sam uhvatio - nista, nula, zero, nihc. Imam tp linkov pola wata adapter koji spo*ere ovaj airlinkov wl 1700 model a netreba mu ni 36 usb utora i jeftiniji je. Stavio 10 db omni antenu (isto tp link) za 50 kuna (a ne 100 kak neki misle da kosta) i realno - hvatam na 100 metara opticke vidljivosti (kuca, ne AP) oko 60-70% signala ovisi o vremenskoj prognozi. Usmjerena bi bila i bolja ali i puno vise kosta ako kupujes gotovo. U samogadnji bi bila jeftinija ali bez alata nema zanata :D

Cure su lude kad se zaljubljuju u naš muške,dlakva smrdljiva stvorenja.Ja da sam cura\žena bio bi največa lezbača na svijetu. (c) QFlash
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Preporuka Wireles antene

Ma i ja sam bacio na ovaj je*eni kasens g5000 220 kn jer je sranje,,,sad ce jedino dobro doc njegova kartica zbog ove gridice,,,pipko sam ja to dosta i istrazivo sta da kupim da nebi opet bacio novce u vjetar i uzet cu ovu gridicu http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-ANT2424B#spec ko sto vec rece, 400 kn je nije ni to malo ,, Prodavac je rekao da ju je samo testiro i stavljao na vikendicu i hvatala je dosta dobro net na 5-6 km uz neke smetnje (sumarak neki ) e sad kolko laze njemu na dusu budem je isprobao kad dode,,, i doce mi 7 metara kabla uz nju pa ce to bit i previse,,, nego 

Sta misite dali bi imalo vajde kad bih je stavio u tavan (potkrovlje) ili je bolje na kucu na otvorenom ?

i dal je to opce legalno da mi stoji tako neka antena na kuci nebih htjeo da imam problema sa organima

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Ovo je Hrvatska gdje je prosječan net 4mb i to ako si u blizini rutera spojen na kabel, meni čak doma laptop koji je spojen wireless i udaljen 5metara, net je manji za 1mb. Sve je to zašto kome to treba? Hvatanje wireless signala sa 5-6km je ok i to je moguče uz čistinu, ali što je sa brzinom neta? Koliko udaljeni korisnik ima mb dl, a koliko ti imaš spojen na njega sa te daljine.

ps: neznači ako si spojen na lika koji ima 50mb dl, a udaljen je 10km da češ i ti imati 50dl. U najboljem slučaju 15.

13 godina
neaktivan
Preporuka Wireles antene

Ma vidi ja nemam vlastit internet vec godinu dana imalo se dok se moglo i placalo se dok se moglo dok se nisu nagomilali racuni i oni tamo iskljucili i od tada se spajam na komsiju koji je 30 metara od mene (on naravno ne zna za to ) i znam ja da sam mogao i jeftinije kupit antene ali ne zelim,,,jer ne znam ja dokle ce taj internet radit mozda i komsiji zagusti pa mu iskljuce internet a posto imam dobru gridicu mocu se spojiti na drugu lan mrezu

Uglavnom moja 2 pitanja iz prethodnog posta i dalje stoje

Sta misite dali bi imalo vajde kad bih je stavio u tavan (potkrovlje) ili je bolje na kucu na otvorenom ?

i dal je to opce legalno da mi stoji tako neka antena na kuci nebih htjeo da imam problema sa organima

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

sve je legalno ako kupuješ u hrvatskim trgovinama, ako kupuješ preko stranih trgovina ove jake to je ilegalno. ps: jeli prijatelj ima flat ili mu nabijaš račun samo tako :p

13 godina
neaktivan

Ma ima Flat nisam bas takav da bi mu roko prometa,,,,,a da nije na flatu

sad cekam andreasa da mi odgovori u vezi za postavljanje

17 godina
Kas0 kaže...

1. Ako želis loviti signal čim dalje onda postavi na otvorenom, jer se puno gubi na zidovima i opcenito na preprekama. Tako i meni u zimi imam bolji signal jer nema lišća na drveću.

2. Kao sto kolega iznad kaze. Sve je legalno sto se moze kupiti u trgovinama sto se tice antena.

13 godina
neaktivan
Preporuka Wireles antene

Evo stigla mi je gridica....e sad...muci me ovo za kabal,,,,posto sam prodo mob i nmg da slikam naso sam na netu i mislim da je takav i ovaj

http://i45.tinypic.com/2jg5xg7.jpg

e sad mene zanima posto ja ovo nmg zasarafit u kasens jel ja mogu negdje kupit taj konektor pa da samo zamjenim na kablu ili moram cijeli kabal da mjenjam ?

i gdje bi se to moglo kupit tj trgovine kakvog tipa to prodaju ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 9:04 (Kas0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kas0 kaže...

Evo stigla mi je gridica....e sad...muci me ovo za kabal,,,,posto sam prodo mob i nmg da slikam naso sam na netu i mislim da je takav i ovaj

http://i45.tinypic.com/2jg5xg7.jpg

e sad mene zanima posto ja ovo nmg zasarafit u kasens jel ja mogu negdje kupit taj konektor pa da samo zamjenim na kablu ili moram cijeli kabal da mjenjam ?

i gdje bi se to moglo kupit tj trgovine kakvog tipa to prodaju ?

Ovo na slici ti je konektor za kablovske modeme (bar u moje Motorole), imao sam wireless 1 mjesec samo, nisam imao dobar domet pa sam uzeo kablovski, malo je teze naci ovaj konektor, ali se moze naci (vidis sliku kakav ti treba, ovaj desni, zlatne boje)

Wireless konektor Wireless konektor
http://www.speedtest.net/result/1987106167.png
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 9:27 (Haker_x).
13 godina
neaktivan
Preporuka Wireles antene

RP-SMA tak se zove na google cini mi se samo ne znak u kakvu trgovinu otic da ga kupim :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kas0 kaže...

RP-SMA tak se zove na google cini mi se samo ne znak u kakvu trgovinu otic da ga kupim :)

Odakle si? U ZG imas u chipoteci ili u google napises wireless oprema i odmah mi doslo ovo.

PS. A ova slika prije. To ti je F konektor. Tak konektor imas po satelitskim receiverima, nekim TV-ima-.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 12:50 (andreas11).
13 godina
neaktivan

Iz Zupanje sam,,,,,ma jbt dosla mi antena i problem je sto je kabal onaj kao za tv i jos najgore zalemito i sad moram trazit drugi,,,,valjda nisam opet spusio pare dao sam 430 kn sa postarinom

17 godina
Preporuka Wireles antene

Taj konektor je sigurno prijasnji vlasnik gore zalemio. Jer na gridicaj sam ja vidio sam N konektore.

Ma nisi spusio pare, konektor odrezati i zalemiti drugi. Ali to ti je prijasnji vlasnik morao reci.

N konektor N konektor
i onda samo s ovim kablom spojis i onda samo s ovim kablom spojis
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 13:23 (andreas11).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Preporuka Wireles antene

uf necu ja tako raditi to mi je skuplje :) drugi cu kabal zalemit di je ovaj bio

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice