Ako bih medjusobno dva deco M4 uredjaja povezao powerline adaptorem da li bi takva veza bila uredu?
Ne komplikuj. Oni imaju posebne kanale komunikacije i to ne utice na brzinu neta prema korisnicima. Prvo probaj tako....
Ne komplikuj. Oni imaju posebne kanale komunikacije i to ne utice na brzinu neta prema korisnicima. Prvo probaj tako....
Preporuka za WIFI 6E mesh? Trebam tri komada. Koliko gledam u HR shopovima nema ništa pametno, najviše bi htio otići u dućan i kupiti...
Ovo mi je upalo u oko za sad https://www.amazon.de/Deco-XE75-Recommended-Comprehensive-Protection/dp/B09ZRY9YHB?ref_=ast_sto_dp&th=1&psc=1
Pozdrav, može li se spojiti AX3000 MESH od Xiaomija na AX3600 router od Xiaomija ako se netko susreo? Odnosno da svi zajedno tvore MESH sustav.
Nemoj lupati ako ne znas. Brzina na trecem nodu padne mozda 15%. Kod mene je barem tako. Promakao ti je dio da imaju posebne kanale komunikacije a nisam ni rekao da rade u full duplexu pa nema bitnijeg pada brzine.....Kupiti mesh pa se zezati sa powerlineom je glupost....
Ja bih uvijek isao na jednu mrezu a to kod tebe i kod mene znaci sve iza deco uredjaja,,,, Zasto jednostavno ne kupis jos jedan 1gbps switch koji ide u deco i u njega idu zicom povezani uredji. Nisu skupi a pojednostavljuju ti konfiguraciju svega.
Došla je i kod mene optika i sada nemam pojma kako da najbolje povežem dvije kuće . Udaljenost jedne kuće do druge je 80-100m . Iz jednog prozora kuće gdje je optika vidim prozor druge kuće ( kuhinju ). Također, kuće su povezane bužirom ali u bužiru se nalazi naponski kabel i ne znam koliko je dobro zbog smetnji postavljati u navedeni bužir utp kabel? Dajte mi neke ideje jer svašta mi ljudi govore da nikako u bužir da stavljam utp kabel da će doći do velikih smetnji pa do toga da postavim dvije antene ( ali ni to mi nije pametno jer mi se ne da na drugu kuću postavljati vanjsku antenu ). Hvala
imaš i oklopljenih UTP kabela .. tipa F/UTP ili SF/UTP koji bi trebali biti malo otporiniji ... ali nemam iskustva s tim i trebalo bi probati (a opet provući 100 m kabela nije ni jeftino ni zgodno) .. antena ti je najsigurnija opcija)
Ja sam imao Unifi zračni most (nanobeam m5) na udaljenosti od 30-ak m i gubitak brzine je bio 30-40% na toj udaljenosti.
Ja sam imao Unifi zračni most (nanobeam m5) na udaljenosti od 30-ak m i gubitak brzine je bio 30-40% na toj udaljenosti.
15 metara sa prozora na prozor pad brzine oko 15%. Deco m4 i to sa drugo na treci nod.
+1
Ja imam u stanu od 80 m2 3 kom, problem je što je konfiguracija stana takva da mi je pola stana iza zida od punog kamena (1m debljine), i radi ok u daljnjim kutevima ali ne savršeno. Imam 50 od 200 u najboljim danima, staviti na pravilne udaljenosti gdje je signal od zadnjeg noda još dobar.
Malo se poigras sa rasporedom a ako bas zapne dodas jos jedan....Prednost mesha je i skalabilnost....
ili preporuke za neki drugi, mislim da mi trebaju 2, jedan u prizemlju u hodniku pokraj tcom rutera a jedan na katu iznad isto u hodniku? jel bi radilo normalno ako bi jedan spojio s ruterom a drugi stavio na kat odmah iznad?
Hvala, Mogu i u ekscentar, koliko im smeta pod i npr jedan zid onda?
Jednako prolaze signali kroz prepreke DECO x20 i DECO x75 jer imaju istu wifi snagu a kroz zid signal izgubi upola manje nego kroz pod (etažu) .
Normalno bolje bi bilo povezat ih LAN kablom ako ima koja instalacijska cjev između etaža ili tražiti naj bolju lokaciju/poziciju pa i 10cm pomjeranje može biti velika razlika u signalu. Nesretna okolnost je što za međusobnu vezu preferiraju 5GHz jer ima veću brzinu a na 2,4GHz je manje gušenje kroz prepreka ali manja i brzina...