Internet Antena

poruka: 30
|
čitano: 7.698
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Internet Antena

Imam jedan problem trebao bih nekakvu antenu koja bi mogla na nekoj vecoj udaljenosti radit znaci oko 50m mozda malo vise po cim boljoj cjeni,i neku mreznu karticu,i dal je to dovoljno da se frend moze spojit na wlan? il treba jos nekakav router?Ak treba preporucite neki.Bio bih vrlo zahvalan na pomoci.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Internet Antena

**bump** pls neko nek odgovori trebam cim prije

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Internet Antena

Antenu, mrežnu karticu, router? Ajde ti prvo opiši trenutno situaciju, znaći oprema, što je kako spojeno, kakve su prepreke (zidovi, drveće, cesta i sl.), pa onda što želite postići (umrežavanje, dijeljenje internet konekcije, razmjena većih datoteka, igranje u mreži i sl.)

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Internet Antena

Gle ako trebaš nešto jednostavno, samo da radi kupi neku jeftiniju karticu (potraži u Chipoteki, Linksu...), a za antenu napravi sam kantenu ili koristi ovu koju dobiješ s karticom, mislim da je to dosta za tvoje zahtjeve.Osmijeh

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Internet Antena

prepreka je par drva trebao bi za djelit internet s 5dba antenom lovi signal al veza puca kod dobrog vremena vec nakon par sec pa ak ima ko rijesenje dal bi 10dba bilo dosta ili?

16 godina
neaktivan
Internet Antena

**bump** plss help

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Internet Antena

Na 50 metara puca veza sa 5db antenom!? Iznenađen

Nezz ja se spajam na 300 metara sa isto 5 decibelnom antenom i sve radi perfektno, signal good (2-3 crtice). Vjerojatno ti je to zbog stabla, jedan se moj frend pokušao spojiti na istu mrežu kao i ja sa kojih 200 metara, ali između je bilo drveče i nije uspio.

Drveče dosta guši signal, za wireless se preporuča da bude optička vidljivost tako da stvarno nezz, možda će raditi, možda neće. Izlanuo se Wireless, osobito ovaj jeftiniji za home uporabu dosta ovisi o vjetru, vlazi, nekom predmetu koji se isprječio (npr. blizu je parkiran neki veči kamion i veza prekida) tako da je teško nešto prognozirati, sve ovisi od slučaja do slučaja. Puno sreće. Namigiva

PS Ako možeš izvaditi antenu onda probaj napraviti neku jagicu ili kantenu pa s njom probati.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.11.2009 13:35 (max1919).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Internet Antena

tnx ak ima ko ideju kakva antena bi bila  dobra i koja mrezna kartica i di je najbolje i najeftinije kupit bio bih vrlo zahvalan

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Internet Antena

A do koliko para?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Internet Antena

zovi ove iz komunalnog da posjeku drvece i eto rjesen problem... XD

xF: rebelsy

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Internet Antena

oko 400kn antena+mrezna

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Internet Antena

**bump** pls help znaci antena i mrezna do 400kn sry na dp al trebao bih to do sutra

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Internet Antena

E samo jedno pitanje.. Imam router Siemens SX 763.. pa me zanima kako izvaditi antenu..

Stisni HVALA, nije tako tesko.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Internet Antena

jaoo sta se mucis sa drvecima mi smo isto u udrzi imali te probleme drva jednostavno dodes posjeces i bok

z v o n e x p
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
protjeran
ViiX kaže...

E samo jedno pitanje.. Imam router Siemens SX 763.. pa me zanima kako izvaditi antenu..

nemozes je izvaditi ali mozes modati tako da ga otvoris odlemis pigtail na koji je antena spojena i tako skines taj pigtail i antenu i kupis novi na RSPMA i antenu RSPMA i to je to

z v o n e x p
15 godina
neaktivan

vidio sam na netu neke antene, klikni ovdje . Jel to onda spojim tu gdje sam odlemio ovu antenu, i dali za ove jace treba neki adapter?

15 godina
neaktivan
15 godina
protjeran

isto ti je to je T/ R antena znaci da salje i prima

z v o n e x p
15 godina
neaktivan
Internet Antena

Zanimam me jel ova antena zrači 360stupnjeva tj  ako je ant okrenuta na jednu stranu a ja se spojim s druge strane s jedno 100m dužine jel bi radilo??

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

a vidi... uzmi jedan komad ravnog kartona, zalijepi prek jedne stranice 2 lista aluminija, stavi na mjesto oko routera, i signal se više neće odašiljat u onom pravcu gdje staviš aluminij, nego će se odbijat u suprotnom, tak da možeš direktnije usmjerit signal... odi na instructables.com ( valjd je .com), i pogledaj si teme pod how to boost wlan il u tom nekom smislu

VAŽNO!!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

takva vrsta odbijenog pojačanog signala nikako nesmije biti uperen prema prostorijama gdje se nalaze ljudi, znači stavi si router kod zida i uperi na vanjski zid.

od te jačine zračenja ćeš dobiti rak nečega, ima jako puno slučajeva kretena koji su to radili i za 3-6 mjeseci dobili rak

ja se ograničavam od ovog što ćeš ti radit i kak ćeš ti okrenit, sam snosiš svu odgovornost..

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

druga opcija ti je napravit dipolnu antenu, nije teško, jedan moj kolega pravi dipolne antene jačine 16 dbi... rade ko zmaj, i ne, ne prodajem nego kažem da se može

treća opcija ti je napravit kantenu, uzet satelitski tanjur, okrenit ga naopako i stavit wlan antenicu (onu malu stolnu) na mjesto lnb-a..

ja koristim treću opciju i hvatam signal od kuma na nekih 500 metara...

ja sam mala gljiva....
15 godina
neaktivan
Internet Antena

evo ova antena je zakon samo 10dBi ali hvata ko luda , kupio sam je za samo 150Kn onako iz radoznalosti

hvata puno mreža,  frend mi nekih 500m i 4 crte signal , nije loše (i to sa slabim wlan usb stickom)

antena 10dBi , 5 m kabela, usmjeravajuća antena 10dBi , 5 m kabela, usmjeravajuća
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

eo momče, pobacat ću ti par linkova pa ak znaš kak radit sa lemilicom i imaš nekih materijala...

http://www.educypedia.be/electronics/antennawifitypes.htm

http://www.instructables.com/id/10--WIFI-16dBi-Super-Antenna-Pictorial/

http://www.wifihr.net/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=11

pogledaj si i što je biquad pa si pravi što ti najviše odgovara

ja sam mala gljiva....
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.10.2010 17:36 (munjovoz).
15 godina
neaktivan
Internet Antena

Evo, imam prijedlog, neka ovo postane glavna tema za ovakva pitanja, cime ce se samnjiti broj takvih tema i napraviti vise mjesta za ostale teme, mislim da ce se i modovi sloziti...

having said that, imam i ja pitanje, preporucite mi bilo kakav komad mreznog hardweara, ali da ima domet hvatanja barem kilometar, zelio bih sa braticem dijeliti internet konekciju i velika fajlove, znaci sto brza to bolje, a i kvaliteta signala i stabilnost je znaci vazna, tkođer cemo mrezno igraco Company of heroes, razne fps, warcraft 3, starcraft 2 itd

dali ima neki da mu je cijena ispod 300 kn, ako nema recita sta je najjeftinija, a da ima sve to, bratic zivi na cca 1,5 km, nema direktne opticke vidljivosti, ali cim se pomaknem 2-3 metra na ulicu vidim mu kucu, kuca ima okolo, drveca malo...

50Niggas

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...

Evo, imam prijedlog, neka ovo postane glavna tema za ovakva pitanja, cime ce se samnjiti broj takvih tema i napraviti vise mjesta za ostale teme, mislim da ce se i modovi sloziti...

having said that, imam i ja pitanje, preporucite mi bilo kakav komad mreznog hardweara, ali da ima domet hvatanja barem kilometar, zelio bih sa braticem dijeliti internet konekciju i velika fajlove, znaci sto brza to bolje, a i kvaliteta signala i stabilnost je znaci vazna, tkođer cemo mrezno igraco Company of heroes, razne fps, warcraft 3, starcraft 2 itd

dali ima neki da mu je cijena ispod 300 kn, ako nema recita sta je najjeftinija, a da ima sve to, bratic zivi na cca 1,5 km, nema direktne opticke vidljivosti, ali cim se pomaknem 2-3 metra na ulicu vidim mu kucu, kuca ima okolo, drveca malo...

uf to mozes napravit al za to trebas nabavit jednu veliku antenu sto ima hrt i druge televizije za primanje i odasiljanje sa satelita =D

drveca ti jako ometaju signal, na 1.5km....pff da je zracna udaljenos bez icega bi islo al ovak... neznam bas dal ima tak sta jako za kupit... ja sam pravio na 500 metara i hvata 40% signal, kvaliteta ovisi koliko je prometno vani =PP pa cist ak je jos i prek ulice to se svodi na tesko izvedivo...

mozda da puknes na krov tu antenu, to bi vec bio posao da ima zracna vidljivost

ja sam mala gljiva.... svinja je kraljica životinja dok ne probam lava
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.10.2010 0:50 (munjovoz).
15 godina
neaktivan
zasto, pa i nije TAKO daleko...
a za sspajanje sa tetkom, cca 350 m, isto nema direktne opticke vidljivosti ali, isto, cim se malo pomaknes...
50Niggas
15 godina
neaktivan
imate li za prijedlog neku antenu, dometa ~1km, da se spojim na neki AP, svi oko mene imaju flat tako da me nece peci savjest, a ja nikako nemogu mati nijednu konekciju osim mobilnog interneta, koji je jako skup, a prosjecna brzina mu je 2kbps
50Niggas
15 godina
odjavljen
1337Code_breaker kaže...
imate li za prijedlog neku antenu, dometa ~1km, da se spojim na neki AP, svi oko mene imaju flat tako da me nece peci savjest, a ja nikako nemogu mati nijednu konekciju osim mobilnog interneta, koji je jako skup, a prosjecna brzina mu je 2kbps

Dual ili tirple bi-quad s satelitskim tanjurom...Ima da lovis ap-e u drugi zupaniju....

Pinky je zakon... I ♥ π
15 godina
neaktivan
imaju li neke upute, tutorial...
link
50Niggas
15 godina
odjavljen
1337Code_breaker kaže...
imaju li neke upute, tutorial...
link

Google is your friend.

http://www.larsen-b.com/Article/201.html

Ovako ti to nešto izgleda...samo još mozes saviti uglove za smanjiti šum a za još bolji prijem montiraš to na satelitski tanjur i imas domet (ako imas opticku vidljivost) do 25 km (s triple bi quad na slikama je dual)

Pinky je zakon... I ♥ π
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice