Poštovanje i hvala svima koji će mi pomoći a i drugima što čitaju ovo!
Naime u velikoj sam dilemi...
Da, skratim priću u maloj Firmi imamo 12 računala, 1 storage server na koji su svi konstantno spojeni i spremaju svoje radove, 1 DVR za kamere na LAN, 4 LAN printera i 3 telefona od kojih je 1 VOIP LAN a ostala 2 analogna (normalni tel. kabl) i normalno switch s 20ulaza
No, tu nastaju problemi jer imamo T-Comov router THOMSON 782i koji je toliko banana da sama komunikacija između računala i servera/printera ili čak njih međusobno je toliko usporena da to nije za vjerovati, gube se print naredbe, preuzimanje nećeg od npr 5mb sa servera ili novog novcatog racunala i obrnuto je toliko spora da je to za plakati. Router je toliko opterećen tim osnovnim Small business funkcijama da to nije za vjerovati, otvaranje router gateway-a traje previše, spremiš nešta npr nove postavke DynDns-a njemu treba 7,8min da refresha stranicu zvali smo T-COM došao tehničar stavio novi ruter ista stvar, rekao da ga trebamo promjeniti s nekim po izboru jer oni nude samo osnovne pakete i to zamislite za poslovne korisnike! Znači probali smo sve, doslovno je ustanovljeno da je router jednostavno pre loš za small business. Korisnici smo HALO 3 usluge od T-coma i trenutno se ne možemo prebaciti dalje, najrađe bi na H1 jer oni imaju rutere s ugrađenim VPN-om. (Ugovorena brzina 10dl ali nama je bitnij lan speed nego net iako je on duplo zagušen)
Eh sad dolazi pitanje i u stanju sam nagraditi onoga tko mi pomogne!
Plan: Kupiti CISCO-v Router Cisco RV130W Wireless-N Multifunction VPN Router , spojiti sve na njega i switch a telefone spojiti 1 LAN VOIP normalno kao i do sad a ostala 2 preko VOIP LAN to ANALOG adaptera .
Pitanje: Dal je taj CISCO-v Router Cisco RV130W Wireless-N Multifunction VPN Router kompatibilan sa tim T-Comom (Annex ili nešto da ne paše...) specifikacije Routera su na ovom LINKU .
Vidim da ima
- Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) server
- Point-to-Point Protocol over Ethernet (PPPoE)
- Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP)
- Layer 2 Tunneling Protocol (L2TP) ..... i mislim da je to jedino bitno i da će raditi zbog tog PPPoE , jednom sam tako uzeo NETGEAR DGN2200 i kući ga zamjenio i T-comom i radilo je.
Znači zamjenio bi taj T-Com router sa tim CISCO-vim i zanima me dal bi radilo?
Molio bih dobre duše da mi tu pomognu, ako treba nagradit ću ih! I/ili ako netko zna za provjerenu verziju ili tako nekog routera za small business i da ima wifi i VPN da mi posalje tu.
HVALA!!!!!!!!!!